Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tomkaa

tag

válasz t72killer #162 üzenetére

Jó ez a cikk, kíváncsi leszek mi lesz így a kriptók sorsa, ha egyre több kormány kattan rá. Most viszonylag beállt a nagy esés után. Kíváncsian várom, mi lesz márciusig és azután a G20-as találkozó után.
    Másik dolog:
    "Már több száz befektető tett feljelentést a rendőrségen virtuális devizákkal végrehajtott, csalásnak bizonyult tranzakciók miatt." -nem az van hogy ezekkel nem lehet csalni, meg teljesen lenyomozható követhetó stb, stb???? Legalábbis mindig ezt az érvet hozzák fel, hogy mekkora biztonságos dolog.

• Tomkaa

tag

válasz t72killer #150 üzenetére

Na ez érdekes például. Ennyire soha nem mentem bele, de sokat mondó a dolog.
    Az a baj, ez az oldala a sok haszonhajhászt nem érdekli. Nyilván most elég hippinek tűnhetek ha a föld megóvásával jövök elő.
    Pláne annak fényében, hogy feljebb az autózás és tömegközlekedés környezetszennyezésének mértékén ment a vita....
    Most lehet roszul emlékszek, de valahol olyasmit olvastam, hogy kína ezért is szabályozza/tiltja be mert rengeteg energiát visz el. Aztán, hogy ez kamu vagy igazság mindenki döntse el maga. De annak fényében amit te is írtál simán elképzelhető.

• Tomkaa

tag

válasz Béééla #147 üzenetére

Na pont az ilyenektől kezd el tikkelni a szemem mint amit küldtél. :D Mert ezek a legkardoskodóbbak, hogy márpedig te nem látod a gazdasági folyamatokat és nem érted ezt ez haszon pééénz, péénz!!! hát hülye vagy ha nem kell a pénz...és társai kategória...
    A károgó kategória védelmére legyen szólva, hogy legtöbb esetben nem a technológiai előnyökről szól a bitcoin rendszere és a híveinek megnyilvánulása, vagy olyan mondvacsinált előnyöket dobnak be amiket nem tudnak megmagyarázni, csak mert mindenki ezt mondja ezért ők is.
    A blockchain igen érdekes ezt elfogadom, de jelenlegi gyakorlati haszna annak a kapacitásnak nincs.
    Vagy még eddig én nem leltem rá....

• Tomkaa

tag

válasz Tilos az Á #144 üzenetére

És pont ettől a hülye mentalitástól válik önigazolóvá az egész. Hisz mind megmondja, hogy úgyis visszamegy, mert vissza kell menni és különben is, múltkor is ez volt akkoris megmondtam, hogy vissza kell mennie úgy is lett...
    Más kérdés, hogy gazdasági rendszert ilyesmire lehet-e építeni...

ja nyersz igazi mintapolgárrá avanzsálsz..

• Tomkaa

tag

válasz #82595328 #135 üzenetére

Szerintem nagyon jól összefoglaltad, miért nem működhet pénzként a bitcoin. Volt erről egy egész jó cikk, talán ebbe na forumban linkelte valaki korábban, abban is hasonlókat írnak.

Ennyit másolnék ki onnan a hozzászólásodhoz kapcsolódva:
    "A pénz három funkciója: értékmérő, forgalmi eszköz és értékőrző. A pénzt értékmérőként használva egyszerűen válik összehasonlíthatóvá és összegezhetővé különböző javak hasznossága. Nemcsak az árakat fejezzük ki pénzben, hanem a jövedelmek, adósságok kifejezése, a számlák vezetése is pénzben történik. A pénz ebben az értelemben elszámoló egység, a gazdasági szereplők döntéseit meghatározó kalkulációk mérőeszköze. A pénz forgalmi eszköz, azaz közvetítő szerepet tölt be a gazdasági ügyletek során, amelyeknél a pénzt azért fogadják el fizetésként az ügylet szereplői, mert alkalmas arra, hogy egy másik ügyletben ugyanezt a szerepet betöltse.

Nyilvánvalóan mindkét említett funkcióhoz az szükséges, hogy az egymást követő ügyletekben változatlan bizalmat kapjon a résztvevőktől, azaz a pénz megőrizze az értékét. Ezt a szerepet értékőrző funkciónak nevezzük. A pénznek értékállónak kell lennie, alkalmasnak kell lennie a felhalmozásra, azaz pénzügyi eszközként való használatra. Attól, hogy értékőrzők, a pénzügyi eszközök még nem alkalmasak pénzként való használatra. Értékük ugyanis bizonytalan, piaci tényezőktől (kereslet, kínálat, várakozások) függ, fizetni ezért csak veszteség terhe mellett lehet velük. Valójában a pénz az egyetlen olyan dolog, amely értékőrző abban a tekintetben, hogy minden pillanatban névértékével azonos értékben használható fel a fizetésekre."
    " Miközben a bitcoin értékőrző ugyan, jelenleg azonban a pénztől elvárt értékállóságot nem tudja biztosítani. "
    itt a teljes cikk is: http://makronom.mandiner.hu/cikk/20171229_pal_tamas_bitcoin_a_penzvilag_tulipanhagymaja_vagy_teslaja

Ettől függetlenül a bányászokkal kriptopénz tulajokkal vitatkozni olyan mintha széllel szemben vizelne az ember... legalábbis az utóbbi pár napban amikor bezsélgetésbe keveredtem velük nagyon ezt éreztem.

Új hozzászólás Aktív témák