- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
tecsu
addikt
Külön szó, bár úgy sem helyes megfogalmazás, de úgy terjedt el az angolból (mint sok újabb kifejezés), ami ugyancsak nem szerencsés (Uniformity compensation), de hogy az helytelen lenne-e nyelvi szempontból, azt nem tudom.
Az angol nyelv jóval korruptabb - így megengedőbb -, mint a magyar.https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
deja vu
addikt
Tehát akkor nincs bennük ilyen?
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Geri Bátyó
addikt
Azért az sem mindegy, hogy milyen a tényleges kontraszt, mert sok esetben a papíron lévőnek a fele sem igaz! Nyilván ez főként az olcsóbb kategóriára igaz, de attól még fenn áll a dolog.
EIZO-nak van még egy nagy ütőkártyája: az 5 év helyszíni garancia! Ezt senki más nem csinálja."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
deja vu
addikt
Oks
A profi milliós, több milliós referencia monitorok mindig is gyenge kontrasztot tudtak, és ameddig IPS-t fognak használni addig ez nem is fog változni. Az a legfurcsább, hogy minél magasabb egy IPS monitor kontrasztja annál gyengébb a többi színben. A homogenitáskiegyenlítés is komoly kontrasztvesztéssel jár, és ezt minden profi monitor használja, igaz ki lehet kapcsolni és akkor megugrik.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Ijk
nagyúr
Ha neked fontos a profi színhelyesség akkor nyilván még egy régi Eizo is jobb mint ez a Philips. De ha nem vagy profi grafikus, akkor szinte minden más téren jobb a Philips, aminek több haszna van átlagfelhasználáskor.
Én viszont inkább azt tartom cikinek, hogy a profi wide-gamut monitorok még mindig le vannak ragadva az 1:1000-es kontrasztnál, számomra sokkal szembetűnő probléma mint a színhelyesség./人◕ ‿‿ ◕人\
-
deja vu
addikt
válasz Geri Bátyó #36 üzenetére
Több mint 1,5 millió a Dell OLED monitor, szerinted mennyi lesz ez Eizo-ban? 3-4 misi Én csak Eizo-t veszek, semmi más nem jöhet szóba, de attól tartok, hogy 2-3 év múlva is Eizo-ban a legolcsóbb OLED lesz vagy 1 millió.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Geri Bátyó
addikt
A gémer tényleg gáz. Akkor sírtam fel hangosan (jó)pár évvel ezelőtt, amikor az EIZO kihozott néhány TN paneles monitort!
Minden esetre én szerintem már megvárom, amíg használható OLED monitorok lesznek. 2-3 évig még elvagyok ezzel!
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
deja vu
addikt
válasz Geri Bátyó #34 üzenetére
Nem hiszem, hogy lehetséges, na meg annyival megdobná az összeget, hogy nem lenne rá kereslet. Igen vékony réteg vásárol színhelyes drága monitort, a gémer dolgok a menőek. Egyébként volt egy próbálkozása az Eizo-nak új VA panelel 2-3 éve, játékra nagyon jó volt, de nevetséges 90% körüli sRGB színteret tudott, szóval van amiből ők sem tudnak kihozni sokat. Játékra elsőrangú volt az Eizo FG2421 ez tagadhatatlan.
Philips BDM4065UC VA dE 0,7 elég rossz. Ezt a Philipset még az Eizo elektronika sem hozná be S2233/2243 szintre.
Eizo S2233 VA dE 0,2
Eizo CX271 IPS dE 0,08Mostani VA az egy költséghatékony valami, talán ha a TN kikopik akkor ez lesz a belépő cucc. A régi Samsung S-PVA meg igen drága dolog volt, a fejlesztése nagyon sok pénzt vitt el, veszteséges volt és abbahagyta a Samsung úgy mint a Panasonic a plazma gyártást.
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
Az EIZO még nem gondolkodott el azon, hogy elektronikát adjon el más gyártóknak?
EIZO IPS-t még nem láttam, de kíváncsi lennék.Én imádom az S-PVA EIZO-mat, az előző is az volt (s1911), mai napig remekül megy, csak nem nálam (több, mint 10 éves)
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
deja vu
addikt
válasz Geri Bátyó #31 üzenetére
Van SX2262 S-PVA-m is, ez sokkal jobb elektronikát kapott mint a 2233/2243, de a CX271-em lealázza csúnyán. De nagyon szeretem ennek ellenére az S-PVA monitorjaimat, múlt héten még 3 S-PVA-m volt csak eladtam egyet.
Ez a CX271-em. Megverte kalibrációban a CG277-et, CG318-at. Elég jól sikerült darab.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Az a baj, hogy ezen az alapon mindenki máshol húzza meg a határt, amit elfogadható áldozatnak tart kontrasztban.
8 éve, amikor megvettem az akkori 27''-os VA paneles monitoromat, lefostam a bokámat a gyönyörtől. De azóta megjelentek jobb kontrasztú eszközök, pl. OLED tabletek és phabletek, vagy akár igényesebb local dimming tévénél (OK., az nem statikus) és már a szemünk mást kér.
Akkor az 1:1000..1200 körüli kontrasztot jónak tarottam. Most már csalódás sötétben megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
A referencia monitoroknak mindig is alacsony volt a kontrasztja, a Coloredge VA Eizo-k jó ha tudtak 800 körüli kontrasztot.
"És S-PVA ellenére 1:1200 az EIZO kontrasztja, amivel azért nem biztos, hogy mindenben "köröket ver rá"."
Feketén kívül más színekben köröket ver rá.Én S2233 dE 0,2
Philips BDM4065UC 0,7[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Összehasoblíthatatlan.
Egyik 22''-os 1680x1050
A másik 40''-os UHD3,5-ször akkora felület, közel 5-ször annyi képpont.
"icipicit" más feladat pl. a homogenitással küzdeni.
És S-PVA ellenére 1:1200 az EIZO kontrasztja, amivel azért nem biztos, hogy mindenben "köröket ver rá".
-
deja vu
addikt
Az én 2009-es gyártású belépő szaros Flexscan Eizo S2233 S-PVA-m tuti megveri azt a Philipset kalibrációban. Na ez a ciki, hogy mind a mai napig az Eizo 5-7 éves S-PVA paneles monitorjai köröket vernek az új VA paneles monitorokra.
-
ROBOTER
addikt
És tegyük hozzá, hogy a méretéhez képest az egy "aránytalanul kedvező árú" monitor, amiben nem sokat törődtek a háttérvilágítás egyenletességével stb.
És igen: ne tegyünk már úgy, hogy mindenki, aki fotókkal dolgozik és szeretne egy jó monitort, az Aston Martin legújabb poszterét készíti elő. Egy webdesign munkához nehogy már csak IPS legyen jó.
(egyébként én is nagyon szemezek vele, még lehet itt-ott kapni)
-
deja vu
addikt
Az én Eizo S-PVA monitorjaim alkalmasak grafikai munkára, de ehhez az Eizo elektronikája kellett.
-
deja vu
addikt
válasz Geri Bátyó #22 üzenetére
Nekem 4 Eizo-m van.
Eizo CX271 10 Bit 16 Bit LUT AdobeRGB IPS
Eizo CS270 10 Bit 16 Bit LUT AdobeRGB IPS
Eizo SX2262 10 Bit 16 Bit LUT AdobeRGB S-PVA ez fejlettebb S-PVA mint a tied.
Eizo S2233 8 Bit 10 Bit LUT AdobeRGB S-PVA a te S2243-ad ugyan ez, csak kicsit nagyobb felbontással.És elmondhatom, hogy sokkal sokkal fejlettebb már az IPS.
"(#21) ROBOTER: Egyetértek! Valószínűleg nem véletlen, hogy az EIZO amíg lehetett, a Color Edge szériát is VA panellel gyártotta! Amióta IPS-t használnak, semmi sem indokolja az extra felárat."
Azért használ IPS-t, mert a VA nem üti meg a szintet.Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
Ijk
nagyúr
40"-os UHD Philips VA monitorom van január óta. Vannak hátrányai, kicsit jobban változik a kontraszt nagy betekintési szögeknél, görgetésnél látványosabb utánhúzást produkál, ennek ellenére nem térnék vissza IPS panelra. 1:5000-es kontraszt, a fekete az tényleg fekete, nincs ips glow.
Lehet hogy színben jobb az IPS, de nekem hobbi fotózáshoz semmi hátrányát nem fedeztem fel, őszintén szólva nem is látom rosszabbnak ezen a téren./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Geri Bátyó
addikt
Ne érts félre, nem kötözködni akarok, de a gagyi BenQ a gyenge AMVA (?) panellel szebb képet mutatott, mint a költséghatékony IPS.
A munkahelyemen van NEC IPS és Fujitsu PVA. Én szerencsére az utóbbit használom, mert jobbnak érzem. Más kérdés, hogy az itthoni EIZO (még S-PVA) köröket ver rá.
Nagyon nem vagyok szakértő, de jobbnak látom a VA-t, ha "olcsó" monitorról van szó.
(#21) ROBOTER: Egyetértek! Valószínűleg nem véletlen, hogy az EIZO amíg lehetett, a Color Edge szériát is VA panellel gyártotta! Amióta IPS-t használnak, semmi sem indokolja az extra felárat.
[ Szerkesztve ]
-
ROBOTER
addikt
Én nem az AMVA-ról beszéltem, hanem általában a *VA technológiáról.
Egyszerűen már nevetséges 2016-ban, hogy megveszel egy félmilliós monitort, és fel kell kapcsolni a villanyt, ha nem akarod szürkének látni a feketét.
Az IPS színhelyességének jóval kisebb a szerepe az általános felhasználásban. Nem csak játékról, nem csak filmnézésről beszélek. Egyszerűen kamu, hogy a legjobb VA-k nem alkalmasak grafikai munkára. Vannak kritikus alkalmazások, de kizárni nem kellene.
INkább az a baj, hogy a fejlesztők az IPS-be öntik a pénzt, és nem tudjuk, mire lenne képes a VA megfelelő fejlesztés után.
-
deja vu
addikt
válasz Geri Bátyó #18 üzenetére
Benq gyenge AMVA paneleket használ.
"Korábban is igaz volt, hogy az IPS csak jó elektronikával volt jó, de VA-ból lehetett viszonylag olcsón is jó monitort csinálni."
Ebből semmi sem igaz sajnos.Csak pár kép a rend kedvéért. Egy 45 ezres IPS, és egy közel 100 ezres AMVA. Sajnos mindegyik új AMVA ilyen gyenge TN színt, egyedül kontrasztban jó. Hulladék.
Ezzel meg is cáfoltam minden állításodat.
Ez a Samsung VA is elég gyenge eresztésnek tűnik, nem hiszem, hogy grafikus monitorokban megállná a helyét, játékosoknak jó gyenge színekkel. A régi Samsung S-PVA panelekből is igazán jó monitort csak a NEC és az Eizo tudott készíteni az igen komoly elektronikájával.
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Geri Bátyó #18 üzenetére
Most nézem ezt a hírt és örvendek! Mégsem halott a Samu VA gyártása. Mondjuk nem ezt az ívelt vacakot kellene tolni, de amúgy örvendetes.
-
Geri Bátyó
addikt
Az AMVA-t tényleg nem ismerem, de láttam már olyan költséhgatékony IPS monitort, amiről először azt hittem, hogy TN, annyira vacak volt. Kontraszt nuku, színtozrulás ezerrel, fekete felejtős. Nem tudom már, hogy miféle volt, de nem valami noname vacak. Ugyanakkor nemrég láttam egy szintén olcsó VA peneles BenQ-t aminek nagyon jó képe volt gyári beállításon is. Azt viszont nem tudom, hogy milyen VA panel volt enne.
Korábban is igaz volt, hogy az IPS csak jó elektronikával volt jó, de VA-ból lehetett viszonylag olcsón is jó monitort csinálni.
A lényeg az egészben, hogy ne tűnjön el a VA, mert sok esetben fontosabb a fekete és a jó kontraszt, mint a nagy színtér.
-
deja vu
addikt
Ja, hogy van jó fekete, minden másban meg egy nagy 0 az AMVA az nem számít.
-
ROBOTER
addikt
Azért a "mindentbele" technika mellett elért 1:1500 elég hülyén mutat a könnyen elérhető 1:4000-hez képest, nem csak a mérési eredményben, hanem a valóságban a szem számára is.
A középkategóriás IPS monitoroknál általában alig mennek 1:1000 felé, de néha ezt sem érik el.
Az ízlésünk is fejldődik, hozzászokunk a jó kontraszthoz, az IPS nem létező feketéje gyakran már elfogadhatatlan.
[ Szerkesztve ]
-
deja vu
addikt
válasz Geri Bátyó #14 üzenetére
De ez a szar AMVA, semmi köze a régi S-PVA paneles monitorokhoz. Az AMVA panelek sokkal közelebb állnak a TN-hez képminőségben mint az IPS panelekhez. Szoktam nézni kalibrációs naplókat, ótvar nagyon. Az IPS meg már réges régen lelépte az S-PVA-t, olyan elektronikát pakol már az Eizo az IPS mögé, 10 Bit panel, belső 16 Bit LUT, 100% sRGB, 100% AdobeRGB, 98% DCI-P3 színtér, tehát színtérben már köröket ver a VA-ra az IPS, lassan REC2020 színtér, homogenításkiegyenlítés, A-TW Polarizer, tehát nincs glow, hömérsékletvezérelt színelcsúszás és fényerőkorrekció stb.stb... Panasonic-nak és az LG-nek is van már több 1500-as kontrasztú IPS panelje sokkal komolyabb színekkel amire valaha képes lesz a VA. Oldalakon át lehetne sorolni az IPS előnyeit, és mint mondtam a komolyabb Eizo-kon nincs IPS glow. Mióta a Samsung nem fejleszti az S-PVA-t azóta még rosszabb hulladékok jönnek, nemhiába profi márkáknak(NEC, Eizo, Lacie, Quato) meg sem fordul a fejében VA panelre alapozni.
-
Geri Bátyó
addikt
Én csak a saját, öreg S-PVA monitorom alapján tudom megítélni a dolgot, de a maga idejében a jó overdrive hatékonyabb olt, mint az IPS esetében. A 15-20 ms-t overdrive nélkül tudták ezek.
A cikkhez: Örülök, hogy hallani valamit a VA technológiáról, mert én jobbnak tartom, mint az IPS-t. Otthoni környezetben kevesebbeknek van szüksége a 100% körüli sRGB színtérre, mint a jó kontrasztra és a jobb feketére. Az IPS glow-t meg el is lehetne felejteni.
Mondjuk más kérdés, hogy én már vagy 10 éve az OLED monitorokra várok."Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
-
deja vu
addikt
Szerintem az S-PVA sokkal jobb volt mint ezek az új AMVA panelek. Nem hiába a profi monitor márkák nem is alkalmazzák, mint régen az S-PVA paneleket.
-
bozont
veterán
Na ilyesmi panelt szerettem volna 27"-30" körül, 1440p 144Hz és esetleg Freesync támogatással. Kár hogy a VA technológia ennyire elhanyagolt.
-
Dr. Akula
félisten
Baromi nagy szükség van rá így, hogy játékokban (nem lebutított grafikával) a folyamatos képet is csak 1080 SLI-vel lehet kihajtani...
A VGA és DVI csatikat viszont nyugodtan lehagyhatták volna róla, inkáb +1-1 DP / HDMI jöhetett volna. Az viszont szimpatikus benne hogy a HDMI az 2.0, nem csak 1.4 mint a legtöbb konkurrenciánál. Legalábbis amikor én vettem a sajátomat, még nagyítóvalkellett keresni a 2.0-ásat. Árban viszont nagyon jó az AOC, olyan 230 körül vettem, a következő legolcsóbb 400k lett volna, és csak HDMI 1.4-el. Egyetlen hibája hogy nem 50".
-
Olajka02
aktív tag
Az ACER-nél azért is változik az ár, mert az egyik WQHD a másik, meg UHD, nem csak a panel technológi más.
-
Lacok
őstag
"FreeSync támogatást pedig egyik sem élvez"
Pedig jó lenne, ha már létezik ez a technológia.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
ROBOTER
addikt
tipo a címben: 23 =/= 32
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.