Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
félisten
-
Raymond
félisten
Csakhogy 4 diszk eseteben meg mindig ertelmetlen a RAID6. Mert annak az eselye hogy a RAID10-bol pont az a ket diszk esik ki ami adatvesztest okozna gyakorlatilag 0. Es ha rebuild kozben esne ki a masodik azon a RAID6 se segitene sokat mert ott ugyanaz tortenne es abbol mar nem all fel az array olyan terheles mellett amit az a rebuild okozna. Foleg konzumer diszkekkel nem. A lenyeg hogy RAID6 alacsony szamu diszk esteben ertelmetlen. 8 vagy ennel tobb diszk eseteben van ertelme.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Quan-Chi
őstag
a neve is tetszik LaciE gondolj bele a következőbe !
"- he Sanyi kié ez a fínyes tígla - ne nyujjá hozzá mer az Lacié "
kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00
-
atike
nagyúr
Gyönyörű a Network Space Max... Bár egy ilyet kellene kerülgetnem otthon...
Még mindig nem sikerült eldönteni, hogy egy "sima" nas legyen otthon vagy egy Linux alapú fileszerver egy kicsi gépben...
-
bambano
titán
". Az új QNAP NAS júniusban érkezik, az ára egyelőre ismeretlen": ismert. ennél nem lesz olcsóbb
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Raymond
félisten
-
törölt tag
válasz canniball #13 üzenetére
Felesleges miniitx-ben gondolkodni szerintem. Egyrészt drága hozzá a ház - már amibe bele megy annyi vinyó, hogy raidről beszéljünk, ha meg az nem itx, akkor minek szívatod magad olyan lappal? 25-ből kijön egy 775-ös lap e3xxx procival, ami alulfeszelve passzívan is megy, alig eszik többet az atomnál, bírja a kiképzést, és jó esetben nem kell bővítőkártyázni, mert van hat sata az alaplapon. 1-2 vinyó felett atomos ékszerdoboz felejtős.
-
őstag
válasz killerjohn #12 üzenetére
én is gondolkodok egy ilyen 4 lemezes beszerzésén. Megkérdezhetem mennyi az irási/olvasási sebessége hálón keresztül?
If it is not broken then don't fix it!
-
canniball
nagyúr
-
Raymond
félisten
válasz killerjohn #8 üzenetére
Azert remelem a 4 HDD-s eszkozt nem RAID6-ban jaratod mert sok ertelme nincs. RAID10-el ugyanannyi kapacitast kapsz es nem terheled a procit 100%-ra.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
TESCO-Zsömle
félisten
Na, én ezért nem veszek NAS-t... Ennyi pénzbe simán belefér egy Zotac GF9300 ITX WiFi, bele egy PCIe-es RAID kártyával 2GB rammal meg egy Q2D procival.
Pharaoh: Vagyunk még páran, akik nem értik... De van egy olyan sejtésem, hogy az életben nem kapunk őszinte választ.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Pharaoh
aktív tag
Akkor nem értem mi kerül egy műanyagdobozon és egy atom procin ennyibe.
-
killerjohn
addikt
most vettem "negyed millás" QNAP 459 Pro-t (ugyanez csak 4 vinyóval), és NEM hardveres a RAID, sőt a QNAP összes marketing anyaga ellenére kiderült, hogy a VMWare minősítés NEM iSCSI-re vonatkozik, hanem NFS-re. Ráadásul 4 vinyó RAID 6-ban 100% CPU használat... ugyanilyen procival és RAM-al... tehát sokat ne várjatok a 859-től.
-
Polemius
senior tag
Az a fényes fekete tégla, az jól néz ki nagyon.
-
Pharaoh
aktív tag
Fél milkás NAS-ért elég gáz lenne az sw raid.
Sima QNAP TS-859 Pro Turbo Station ezeket tudja:
hardveres RAID0 (strip)
igen hardveres RAID1 (mirror)
igen hardveres RAID5 (1 lemez hibásodhat meg)
igen hardveres RAID6 (2 lemez hibásodhat meg)
igen online bővíthető RAID
igen hardveres RAID0 (spanning) - különböző méretű lemezek egybeformázása
igen Non-RAID (külön megjelenő lemezek) -
Cyrin
addikt
brutál az a qnap..,.
-
törölt tag
A qnap jónak tűnik, csak jó drága lesz. Gondolom sw raid, egy nyolclemezes raid6-hoz nem lesz kevés az atom? Főleg ha valami elvetemült (khm) titkosítaná?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest