- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
OC
őstag
válasz
Dr. Akula #31 üzenetére
Okés, de az +egy venti.
Van ahol ez számít.
"Még a procihűtőkben is van rengeteg vízhűtő ami a légnél karcsúbb eredményt tud felmutatni, azért mert vízzel van hajtva még nem egyértelműen következik belőle hogy jobb."Igen, azok az ilyen "nevükben az erejük" vízhűtők. Blood Istvánkák szeretik őket.
"De aztán lehet hogy vmi ufótechnológia van a vizesben és -273 oC környékén tartja a ramot."
Nem tudom, én ideát vagyok (az igazság meg ugye odaát)
Balika911: Na jó, de aki nincs a tudá birtokában, annak nem egyszerű.
moha21: Dehogynem.
Viszont közel sem annyira, mint az ember gondolná.
Igaz, hogy kisebb a légmozgás, de azért a házhő is alacsonyabb ált.Azt meg azért el kell dönteni, hogy ventimentes gép vagy tuning. A kettő szerintem sem fér meg hosszú távon és komolyabb mértékben (tehát nem alapfeszes tuningra gondolok).
aleister:
waterman_: Ha nincs egy hangszigetelt házad, benne egy hangszigetelt vinyóbox, akkor valóban nem.
-
waterman_
aktív tag
jó okfejtés.
én is egy gentle typhoon-t raktam a tápomba 600 rpm-el pont elég levegőt fúj, hangját én nem hallok. minden más vizes és így semmi nem melegszik túl. teljesen passzív rendszert tényleg nem éri meg építeni amíg az embernek nincs elég ssd-je, mert a winyók mindenképp adnak hangot és ha pont a ventiket mellőzzük, akkor szép lassan kihalnak majd az alkatrészek. -
-
törölt tag
Bármilyen RAM-ról könnyű biztonsággal lehentelni a bordát. Nem egy nagy tudomány, ami kell hozzá, az egy orvosi szike, egy csipesz, puha rongy, némi nitrohigító ("az ember legjobb barátja" by Nyugdíjas) és türelem.
Dr. Akula #31:
"Nem mondom hogy nem elég, csak azt hogy ez így parasztvakítás. Ha ennyi elég, akkor egy sima léghűtés is elég."
Szerintem is elég. Persze valakinek nem opció a léghűtés, hát ő számoljon a következményekkel. Itt egy teszt, az ős Freezer szerepel benne, de az eredmények azért így is beszédesek.
-
Bulitt
addikt
OC:
Dr.: Vegyél vízhűtést és próbáld ki
-
Dr. Akula
félisten
Nem mondom hogy nem elég, csak azt hogy ez így parasztvakítás. Ha ennyi elég, akkor egy sima léghűtés is elég. Még a procihűtőkben is van rengeteg vízhűtő ami a légnél karcsúbb eredményt tud felmutatni, azért mert vízzel van hajtva még nem egyértelműen következik belőle hogy jobb. Az én ramjaimon akkora borda van mint maga a ram (nem is fér el felette rendesen a cpu hűtő ventillátora), erre még tolnék egy ventit, sztem többet hűtene. De aztán lehet hogy vmi ufótechnológia van a vizesben és -273 oC környékén tartja a ramot.
-
OC
őstag
válasz
Dr. Akula #28 üzenetére
Tényleg van hőlépcső bőven, de azért egy ram néhány W-os "hőtermeléséhez" ez is elég.
Egyébként vannak sokkal hatékonyabb hűtők, de a MIPS biztosan olcsóbban mérte a rezet, mint mondjuk egy Koolance.
aleister & Bulitt: Teljesen mindegy, hogy merre száll a meleg, mert ez nem léghűtés.
Ha a hatékonysága attól függne, hogy éppen milyen "pózban" van és merre száll a meleg, akkor az már régen rossz. -
aleister
veterán
"A ramok oldalán a hővezető lapok, a felvett hőt hova adják le szerinted? nem fölfele? Elvégre a meleg fölfele száll"
Ó, atyám! És szerinted merre van a fölfelé? Mert az lehet, hogy a cikk kép szerint a blokk felé, de a valóságban egy függőlegesen álló mbo-ba helyezett ramok esetén ez oldalra esik.
-
OC
őstag
-
Bulitt
addikt
válasz
#72042496 #23 üzenetére
Balikának adok igazat, a nála megismert MIPS rendszer az alapja ennek is, de! Ami a MIPS-el ellentétben ennek nagy előnye, és a vízhűtéses fanok-kedvencévé teheti, hogy nem kell szenvedni a ramra helyezésre
Akartam venni, de mikor megtudtam, hogy nem lehet a gyári ram hűtőkre rátenni(a csupasz ramra kell rá erőszakolni) akkor elment tőle a kedvem.
Balika véleményében pedig feltétlen bízok, eddig mindenben igaza volt
Ha azt mondja nehéz feltenni, akkor az úgy is van
Dr.Akula:A ramok oldalán a hővezető lapok, a felvett hőt hova adják le szerinted? nem fölfele? Elvégre a meleg fölfele száll
-
aram01
nagyúr
frankó cuccok
-
Quan-Chi
őstag
szerintem nagyon jó cucc! mindig is lenyűgöztek a Mushkin cuccok, és full passzív házban bizony jól jöhet !
-
Dr. Akula
félisten
Elég kamunak tűnik ez a vízhűtés. ránézésre nem sokat érhet, viszont elfoglalja a másik 3 memfoglalatot, nehogy lehessen bővíteni.
-
törölt tag
A teteje egy MIPS RAM Freezer. Ezt a blokkot külön is meg lehet venni (nekem is volt
), de a bordákat nehézkes felszerelni - ezt itt kiküszöbölték. Tetszik. Lehetne fekete PCB-s.
-
szki
őstag
Nekem Patriot Viper 1600/CL8-as ramom van AMD rendszerben. Gyári 1,65V helyett 1,82V-on mennek 1550/CL8-ban. Szerencsére jól szellőző ház miatt nem igényel így se extra hűtést. (jó hűtőbordák vannak a ramon)
Jó ez a Mushkin, de az lenne jobb, ha betartanák a szabványt, és 1,5V-on tudnák ezeket a paramétereket! És nem kellene felárért extra hűtés -
Atis707
tag
1600@cl6...alakul
ps: Mushkin hír, és gyiku sehol?
-
Hú ez nagyon tetszik; Intel-hez van optimalizálva a cucc, de persze csak AMD-s rendszerekben lehet maximálisan kihasználni a képességeit (túlhajtás).
-
bacsis
Közösségépítő
ha kikapod a gépedből az összes ventit, mert vízzel hűtöd, cpu-t meg a vga-t, meg az északi hídat, akkor semmi légáramlat nem lesz a gépedben, s úgy túlmelegednek a ramok ahogy az illik, még alap feszen, alap órajelen is... hidd el... tapasztalatból mondom.. főleg ha 4modul van a gépedben egymás mellett s még annyira sem szellőznek.. spokáig nem tudtam miért dob ki minden játék 20-30perc után... felraktam a vízes blokkot a ramokra s megoldódott a problémám... először azt hittem, hogy a cruical ramjaim ilyen melegedősek, de a nemrég beszerzett a-data ramok is iszonyatosan felforrósodtak...
Szóval ha komplett vízhűtés rendszert alakítottál ki a gépedben, akkro a ramjaidra is gondolnod kellszerk:
Amúgy én is hasonlóval csapatom, kb 20-30fokot lehet vele nyerni.. szal még így is melegek a ramok, a kis hőátadó felület végett, de így már nem melegednek túl, s némi tuning is belefér -
lorenzen
aktív tag
A memóriák vízhűtésének mi értelme van?
Már a hócsöves - ventilátoros hűtést túlzásnak találtam, de ez ... -
P00By
nagyúr
Már megállapítottuk, h faxa!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A DDR3 szabványra alapozó modulokat a gyártó az Intel rendszerekhez optimalizálta.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- Videós, mozgóképes topik
- Fujifilm X
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest