Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano
üzenetére
A Tongát és a Fijit nem volt értelme kibelezni, mert az életciklusukba pont belecsúszik a DX12, a Vulkan, és legfőképp a VR. Utóbbit tényleg jó minőségben csak ez a két lapka tudja biztosítani.
-
AAAgold
senior tag
ilyen esetben a 295x2 hogy viselkedik? esetleg két 295x2?

-
McSico
senior tag
Végre tényleg lesz értelme több gpu-s kártyát vagy több kártyát hadba fogni. Nem driverben kellesz megkerülni a rendszert, hanem natívan fog menni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Nitrousba igen. A mostani verzióban a pipeline-ok 20%-a compute. Jövőre ez 50% lesz, és 2017-ben már csak elvétve lesz grafikai pipeline benne.
A Nitrousban nem valószínű, hogy bármi baja lesz a Maxwellnek, mert speciális pathot kap. Az Oxide Games szakemberei is elég jók, illetve van elég pénz ahhoz, hogy visszafejtsék az architektúrát az optimalizáláshoz. Az NV alaptalanul fél a Nitroustól, manapság már nem is nagyon beszélnek ellene, már az AA hibát is javították. Sokkal nagyobb probléma lesz nekik például az új Frostbite.
A Maxwell a legtöbb kibelezést az ütemezés szempontjából kapta. Az valójában nem grafikai feladatban fog jelentkezni, mert ez kiszámítható. A VR-ben vannak olyan dolgok, amik nem kiszámíthatók. Leginkább ott fog hiányozni az robusztus hardverbe épített ütemezés.
-
sb
veterán
Bocs, pontatlan voltam.
A motorra, dx12 teljesítményre vonatkozó kérdésem - offtopic módon - single kártyára értettem.Tehát itt van a dx12-höz tervezett motor, de nem látom, hogy a GCN jobban gyorsulna dx11-ről mint az nv. Elég erős a 980 is a tesztben. Korábban mintha olvastam volna tőled, hgoy fokozatosan kerülnek a motorba a dx12 comupte és egyéb cuccok amivel nőni fog a GCN-ek előnye (ill kevésbé esnek vissza). Erre akartam rákérdezni, hogy ezek milyen stádiumban vannak. Mert a "kibelezett" Maxwell jelen tesztek szerint nem nagyon akar visszaesni még.
A multiadapter rész elég korrektül működik, oda nem volt kérdésem. Az okát nem tudtam, de gyanítottam, hogy a vezérlés jobb ennyivel és kész.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Nitrous támogatja, de az AotS-ben még nincs engedélyezve. Ennek az elsődleges oka, hogy hiába van meg a támogatás, ha még a legalacsonyabb grafikai szinten sem éri el a legerősebb Intel IGP a 10 fps-t. Egyszerűen túl kevés a rendszer parancsprocesszora frame-enként minimum 30000 rajzoláshoz. Az Intel bevallottan maximum 5000 draw/frame-re tervezte. Az AMD és az NVIDIA parancsprocesszorai vannak 40000-200000 draw/frame-re tervezve.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az IGP-k számára ez a működési mód eleve nem ideális, csak akkor, ha a dGPU teljesítménye hasonló. De egyébként elvileg működik, mert az AMD Kaveri, Godavari és Carrizo APU-k rendelkeznek két DMA-val és egy XDMA-val is. Az Intel IGP-kben csak egyetlen egy DMA van. Viszont az Intel IGP-in ez a játék eleve nem is indul el az aktuális állapotában.
-
Csak egy teljesen laikus kérdés: az IGP-k esetében mi a helyzet ilyen DMA-k terén illetve vezérlőkártyának használható-e egyáltalán? Oké, jelenleg nem támogatja a Nitrous, ha jól tudom, de arról volt szó, hogy majd megkapja az is a támogatást.
A kérdés arra vonatkozna, hogy van-e értelme IGP-t vezérlőkártyának használni, illetve adott esetben így nyújthat-e előnyt például a Skylake (ie.: jobb ötlet-e Skylake-t használni vezérlőkártyának, mint dGPU-t). Az integrált Radeon-ok ilyen szempontból hogy állnak?
Előfordulhat, hogy lenne értelme megtartani a régebbi (Dx12 kompatibilis) kártyákat, és azokat beolvasztani multiadapter rendszerbe ilyen módon?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Elsődlegesen nem a compute miatt ajánlják a Radeonokat vezérkártyának, hanem azért, mert ebben az AFR működésben a két GPU memóriájának jó része összeadódik. Emiatt az ideális működés érdekében a vezérkártyának két DMA motorra van minimum szüksége, hogy az egyik folyamatosan tölthesse fel a szolgakártya memóriáját. A GCN-es Radeonok mind rendelkeznek legalább két DMA-val, míg a GeForce-ok közül soknak csak egy DMA-ja van, ami működik, de a szolgakártya memóriájának feltöltésekor a vezérkártyának le kell állítania minden feladatot.
Bizonyos újabb Radeonok három DMA-val is rendelkeznek, ezért skálázódik például a Fury X-Fury X párosítás a legjobban. -
sb
veterán
Remélem jön vmi ütősebb cím is dx12 alá.
Bár én elismerem, hogy "látványra" ez a sok egység és kis sz*r is nyújthat plusszt - eddig ilyen se nagyon volt - de azért jobb lenne vmi látványosabb megnyilvánulása a dx12 előnyeinek.Azt már csak halkan kérdezem, hogy hol van az AMD féle compute/vezérlés előny a tesztben az nv-hez képest? Tényleg érdekene, nem trollkodásból - vmi még nem aktív a kódban vagy egyéb oka van?
A multiadapteres sebesség viszont meggyőző, szépen skálázódik. Ha ez skálázhatóan lekerül kisebb teljesítményszintre is (gyk nem sz*rják le egy ennél mondjuk 8x jobban futó játéknál) akkor notiknál tényleg jó lehet.
-
Radeon 7970 -> R280
A használt piacon pedig akad belőle azért...
A multiadapter támogatás érdekes kérdés, de a nagyobb motorok közül az Unreal Engine 4 már támogatni fogja, és a CryEngine 3 valamint az Unity 5 is elviekben megkapja. Szóval ha ilyen szintű fejlődést mutat, akkor azért az nem tűnik rossznak. Kivéve, ha AMD vagy nVidia részvényed van, mert a dGPU-k terén csak akkor van értelme ennek, ha 4K-ban akarsz játszani...

-
Engem az AnandTech tesztjének második fele (Radeon 7970 / Gf680) még jobban meglepett. Ezek alapján semmi értelme csúcskártyát venni (GTX980Ti vagy Fury), helyette veszel két 3 éves kártyát, és cirka fele pénzből is magasabb teljesítményt kapsz.
-
Én próbáltam a játékot dx12 módban, és eddigi tapasztalatok alapján csúnyább, lasabb és kevesebb egységet kezel mint a Supreme Commander. Amire kiadják remélem jobb lesz.
-
osztraksajt
őstag
Majd addig fog ez is tartani mint az ATI kártya mellé Nvidia kártya PhysX társkártyának.

-
Televan74
nagyúr
Ha ez elterjed és működik játékok alatt,akkor lesz értelme az APUknak.

-
flashpointer
őstag
Csak aztan nehogy elszaladjon a lo a fejlesztokkel es ugy fognak skalazodni a jatekok hogy low= 1gpu med=2 high =3
Vagy mar mintha 4k-n is valami hasonlo lenne. -
törölt tag
Lehetne már olyan duplasocketes alaplap is ami működik mindkét procival.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Végül is akkor még mindig AFR vagy valami nagyon új dologgal működik? És középkategóriás kártyákon, ahol még kell alap esetben híd a működéshez, itt már nem fog kelleni? Nem is lehetne összekötni őket, de ezek szerint elhagyható a híd szoftveres módosítás után? Mert eddig kellett valami hardveres módosítás is híd elhagyásához. Középkategóriás kártyákon még kellenek a hidak. Vagy nem AFR-t használ, mert akkor nem kell híd, mivel nem is látja két kártyának.
-
szmöre007
csendes tag
Hát ez érdekes lesz.

"A fejlesztők ajánlása szerint Radeon és GeForce keverése esetén a legjobb teljesítmény eléréséért a megjelenítést végző kijelzőt a Radeonra kell kötni, annak érdekében, hogy ez legyen a vezérkártya. Bár a program multiadapter funkciója persze fordítva is tökéletesen üzemképes, de GeForce-ra kötött kijelzővel a tempóelőny nem lesz annyira nagy, illetve akár komolyabb lassulás is előfordulhat. Ezt egyébként az AnandTech tesztje is megerősíti."

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- E-roller topik
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen széket vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX A4000 8GB Garis!
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)