Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szaszlaci

addikt

válasz dezz #83 üzenetére

"Már miért tennék ilyet? Megbeszéltük, hogy HD-re nem optimális az Xvid."
    A próba miatt kizárólag.
    (Valamint utolsó megjegyzésem.)

"1m-es képig 2-2.5m az optimális távolság"
    2-2,2 m-re véleményem szerint legjobb a 82 cm.
    2,7-2,9 m-re pedig 102 cm.
    De azért ez egyén függő is valamelyest, nekem ez "jött be", erről nem érdemes vitát nyitni szerintem. Megemlítettem csak.

"Hát, ha körülnézel itt más topikokban, a HD-Ready-ken sem repesnek az emberek az SD minőségétől"
    Persze hogy nem a legjobb, ami elérhető az SD, nem is ezt mondom, csak hogy szerintem nincs akkora különbség. Hanem hogy nézhető, elég jó képet is adhat.
    Most a tapasztalataimat, meglátásaimat írom le, nem azt, hogy máshol mit mondanak.

"simán nagyítva pixelesedő élek valamennyire kisimulnak"
    De szerintem elég jól kisimul. (nem ismerem az algoritmust) Bizonyos esetekben.

"Na de az XivD, és ezt már 10.-re írom le, eleve homályosabb"
    Ezzel egyetértek, szerintem is jobb tömörítés (a TV-k szempontjából is) a h264. XVid példa volt, hogy ez a típus jól együttműködik a TV-elektronikájával. Jobb lett volna h264-et írni, az még gazdaságosabb is.

Lehet hogy félreérthető volt, de én nem azt állítom, hogy a HD, 720i, rosszak, az SD meg a király.
    Hanem azt, hogy a SD-vel el lehet érni szép képet, az átlagosan beszerezhető HD videók nem különösebben jobbak. Jobbak, de nem sokkal. Annyival biztos nem, hogy érdemes lenne drága lemezt venni / ilyen videót vadászni a neten / lejátszót összerakni alá.
    Szóval lehet sarkosan fogalmaztam kicsit, mert ha lehetőség lesz rá különösebb energia nélkül a nagyobb felbontású videót választani, azt fogom, mert az annyira biztos jó, mint az SD. De nem sokkal, ma meg pláne nem.

Nézd el nekem a nem annyira topikba illő példát, de ezért írom, mert ez jól tükrözi a kicsit régebbi, de talán nem rossz dolgok elvetését.
    Ember, nem túlságosan gazdag, TV-t szeretne:
    "-A most megjelent új Full HD-s Samsungot szeretném! (6-os szériás, 82 cm, FullHD, jó TV 260 ezer Ft)
    -Miért pont ez?
    -Van egy HD Ready 82-es, tavaly vettem. Teljesen jó, de ez újabb!
    -Akkor miért cseréli?
    -Haladni kell a korral!"

Új hozzászólás Aktív témák