Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
szaszlaci
üzenetére
Hmm, ezen a ponton tisztázni kellene, miről is beszélünk.

Egy dolog a szépség, és egy másik a részletgazdagság!
Az utóbbi lenne kéremszépen a HD lényege!
Persze a kettő össze is függ.
(Hozzáteszem még, a megjelenítő méretének növekedésével elengedhetetlenné is válik a nagyobb felbontás.)Tehát abban igazad van, hogy egy HD-Ready-n még összehozható, hogy egy SD anyag még viszonylag szépen nézzen ki (ha maga a forrás is jó), és egy Full-HD-n ez már nem nagyon jön össze.
De ez koránt sem jelenti azt, hogy akár egy 1366x768-as megjelenítőn ne lenne sokkal részletgazdagabb egy megfelelő minőségű HD-s forrás képe, mint egy SD-sé, értelmes távolságból nézve! Hiába is próbálsz az utóbbiról meggyőzni, a saját szememnek jobban hiszek, és az az ellenkezőjét mondja.
(És nem csak demóvideók alapján.)"A próba miatt kizárólag."
Na jó, csak egy ilyen próba nem azt fogja kimutatni, hogy mennyire érdemes egy HD-Ready LCD-re HD-s anyagot küldeni SD helyett, hanem inkább csak azt, hogy mennyire érdemes HD-s anyagot XviD-ben kezelni...
"2-2,2 m-re véleményem szerint legjobb a 82 cm.
2,7-2,9 m-re pedig 102 cm."Legyen, ezen nem veszünk össze.

"Most a tapasztalataimat, meglátásaimat írom le, nem azt, hogy máshol mit mondanak."
Jó, hát én meg ütköztetem a te tapasztalatodat másokéval, többek között a magaméval.
"De szerintem elég jól kisimul. (nem ismerem az algoritmust) Bizonyos esetekben."
De ettől nem lesz részletgazdagabb, jobban kivehető egy SD-ben már elmosódott mintázat, stb.
"Ezzel egyetértek, szerintem is jobb tömörítés (a TV-k szempontjából is) a h264. XVid példa volt, hogy ez a típus jól együttműködik a TV-elektronikájával. Jobb lett volna h264-et írni, az még gazdaságosabb is."
Akár jól együttműködik, akár nem, ez a tömörítés HD-nél elvesz a részletességből és élességből. Vagy te most arról beszélsz, hogy egy XviD-es SD forrással "csodákat művel a tévé", ezért alig lehet látni a különbséget eközött és egy (megfelelő minőségű) HD-s forrás között? Hát inkább ne.
(A többire a hsz elején válaszoltam.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro 128 GB Pacific Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi