Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz szaszlaci #84 üzenetére

Hmm, ezen a ponton tisztázni kellene, miről is beszélünk. :)

Egy dolog a szépség, és egy másik a részletgazdagság!
    Az utóbbi lenne kéremszépen a HD lényege! :) Persze a kettő össze is függ.
    (Hozzáteszem még, a megjelenítő méretének növekedésével elengedhetetlenné is válik a nagyobb felbontás.)

Tehát abban igazad van, hogy egy HD-Ready-n még összehozható, hogy egy SD anyag még viszonylag szépen nézzen ki (ha maga a forrás is jó), és egy Full-HD-n ez már nem nagyon jön össze.

De ez koránt sem jelenti azt, hogy akár egy 1366x768-as megjelenítőn ne lenne sokkal részletgazdagabb egy megfelelő minőségű HD-s forrás képe, mint egy SD-sé, értelmes távolságból nézve! Hiába is próbálsz az utóbbiról meggyőzni, a saját szememnek jobban hiszek, és az az ellenkezőjét mondja. :) (És nem csak demóvideók alapján.)

"A próba miatt kizárólag."

Na jó, csak egy ilyen próba nem azt fogja kimutatni, hogy mennyire érdemes egy HD-Ready LCD-re HD-s anyagot küldeni SD helyett, hanem inkább csak azt, hogy mennyire érdemes HD-s anyagot XviD-ben kezelni...

"2-2,2 m-re véleményem szerint legjobb a 82 cm.
    2,7-2,9 m-re pedig 102 cm."

Legyen, ezen nem veszünk össze. :)

"Most a tapasztalataimat, meglátásaimat írom le, nem azt, hogy máshol mit mondanak."

Jó, hát én meg ütköztetem a te tapasztalatodat másokéval, többek között a magaméval.

"De szerintem elég jól kisimul. (nem ismerem az algoritmust) Bizonyos esetekben."

De ettől nem lesz részletgazdagabb, jobban kivehető egy SD-ben már elmosódott mintázat, stb.

"Ezzel egyetértek, szerintem is jobb tömörítés (a TV-k szempontjából is) a h264. XVid példa volt, hogy ez a típus jól együttműködik a TV-elektronikájával. Jobb lett volna h264-et írni, az még gazdaságosabb is."

Akár jól együttműködik, akár nem, ez a tömörítés HD-nél elvesz a részletességből és élességből. Vagy te most arról beszélsz, hogy egy XviD-es SD forrással "csodákat művel a tévé", ezért alig lehet látni a különbséget eközött és egy (megfelelő minőségű) HD-s forrás között? Hát inkább ne.

(A többire a hsz elején válaszoltam.)

Új hozzászólás Aktív témák