Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Töki bácsi
aktív tag
Bevallom, én is leszedtem torrentről, kipróbáltam, tetszett, a héten megyek megveszem eredetiben. Úgy vagyok vele hogy aki ilyen játékot összehoz az meg is érdemli a sok pénzt
-
]Phobos[
senior tag
Ezt mondtam én is. Amúgy meg ha le is töltöd, később van lehetőséged megvenni töredék áron. Persze ez is minőség kérdése, van ami teljes áron is megéri( és ezek általában tartják is az árukat sokáig ). Igazából a warez önszabályozás kérdése, nem kell túl magyarázni/ dramatizálni.
-
Varoz
addikt
válasz
GegeWarrior #119 üzenetére
Ennek örülök is, csak valaki írta, hogy jön a warezkommandó és bevisz. ( tudom, hogy csak példa volt, mielőtt valaki írná )
Ez a warez téma egy kicsit nehezen felfogható, ha kézzel fogható dolog lenne akkor könnyebb lenne.
De egy biztos, a warez rossz ( értem? (by Mr. Garrison)
Én ha tehetem és tetszik a játék megveszem. PL. a GoW-ra is lecsaptam amikor a Gamestar-hoz adták.UI: Köszönöm a rendes válaszokat.
-
Ijk
nagyúr
Látom kitartóan megy a trollszelidítés wareztémában még mindig
Saviornak üzenem, hogy ha megírja saját maga az egész játékot teljesen, akkor legálisan használhatja, sőt még terjesztheti is. Hihetetlen idióta emberek vannak. Nyilván sokan warezolnak, de a többség kussol, mert tudja, hogy lopás. De vannak itt néhányan akik képtelenek ezt felfogni. -
NKing
tag
Igazad van! Viszont egy dolgot még hozzátennék: sokszor, de az utóbbi időben egyre többször volt szerencsém olyan játékokhoz, amelyeket az ember elkezd, és rájön, hogy soha nem adna pénzt érte. Pl. kövezzenek meg, de én a Dragon Age-et nagyon vártam, és mikor elkezdtem kipróbálni, rájöttem, hogy az nekem nem tetszik. Meg kell mondjam, nagyon bántam volna azt a 10 ezer forintot, ha megveszem a játékot, és rájövök, hogy hülyeség volt. Bár a DA igényes, és biztos sokaknak tetszik, volt olyan cím, ami viszont borzasztó gyengére sikerült... Ahogy nő majd a játékok mérete (Erre a COD - MW2 a legjobb példa, mert alig 5 óra játék 11 giga), egyre kevésbbé lesz elérhető demo (már most is ritka). Tehát játékot venni ma kb zsákbamacska... és annak meg drága.
-
CsiguszMaxim
senior tag
"- Ha egyre többen szavaznak a casual játékokra, akkor elkezdheted gyakorolni a rusht mondjuk a SIMS3-ban, ami valljuk be nem az igazi."
Világ életemben PC-n kívül nem volt másom így átérzem mit mondasz. Ezért is írtam, hogy mindenki próbáljon meg minél tisztességesebben eljárni. Én is elértem azt a kort értelmi szintet, hogy bár megfontoltan és nem tonna számra de veszegetek játékokat még akkor is ha egyszer már végigpörgött mondjuk virágbolti verzióban. Egy jó singlenek neki lehet esni többször is.
A jövő előre vetítéséről meg annyit, hogy bár naív hozzáállás de talán lesznek olyan idők mikor nagy számban olyan gammák készülnek amiknél az emberből előjön, hogy "igen olyat kaptam a pénzemért hogy le a kalappal a készítőknek és én érezném magam szarul ha nem "támogatnám" a vételárral aki ezt csinálta".
-
válasz
CsiguszMaxim #183 üzenetére
Nyilván.
Asszem már leírtam itt is, hogy senki nem mondta, hogy az autólopás=warez.
Az a "probléma", hogy mindenféle csinos ideológiát gyártanak, meg megmagyarázzák, hogy gonosz a kiadó, mert pénzt kér azért, hogy egy termékét használod.
Meg úgy állítják be, mintha megállna az élet, ha nem tud a legújabb AAA+-os játékkal játszani.
A másik, hogy megy az "eredeti játék megfizethetetlen" dolog, mert 1 játék 16000Ft.
Az elmúlt fél évben vagy 5 játékot vettem, és összesen nem került bele 15K-ba, ez 3000Ft/db...Lehet annyi se.
Egyébként mint a mellékelt ábra mutatja az agyonhypeolt AAA+ játék is 10K.
Senkit nem kell megkövezni azért mert warezol, de itt nem office-ról meg windowsról van szó, (ez nagyon kedvelt érv, mert ha nincs meg akkor megbukik számtechből...) hanem játékokról.
Komolyan, lassan írok egy cikket az ingyenes játékokról.A másik fő gond, hogy a pénzed szavazat.
- Ha egyre többen szavaznak a konzolra, akkor egyre több cím konzolon lesz, és nem tudsz majd kihajolni az MW2-ben, mert alapvetően konzolra tervezték.
- Ha egyre többen szavaznak a casual játékokra, akkor elkezdheted gyakorolni a rusht mondjuk a SIMS3-ban, ami valljuk be nem az igazi.
- Ha egyre kevesebben szavaznak a jó játékokra, akkor majd választhatsz az Euro Truck XXII és a Táltos Paripám 9 közül...Hosszútávon senki nem jár jól a warezzal, csak ezt nem akarjuk belátni, mert kényelmes, és olcsó.
-
CsiguszMaxim
senior tag
Szerintem a mónika show ettől messze van. Én szívesen olvasgatom mert még jóval egy bizonyos szint felett folyik a vita.
Amúgy ebben a témában sose fogtok dűlőre jutni. Mióta van warezolás? Régóta. Kiadók még mindig szép számmal vannak és játékok is. Én azt mondom mindenki tegye amit helyesnek érez. Próbáljon minél tisztességebben eljárni de azért még senkit nem kell megkövezni mert warezol. Mert lehet hogy egyenlővé teszitek az autólopással és stb. de ha mindenki aki szoftvert lop autót is lopna akkor hát..... hajjaj
-
Én már meg sem szólalok.
-
]Phobos[
senior tag
Jobb lett a topik, mint egy móúúnika só.
-
Ant@
senior tag
Na látjátok pont erről beszélek, mindenki hajtogatja a saját "igazát" , de arról egy kurva szó nem esik ,hogy hogyan lehetne a jelenlegi helyzeten változtatni.
-
ahogy ollie mondja
ez van
werzióban csak single, ha multizni akarsz meg kell venned, de akkor örök életre veszed VAGY készítesz egy vadiúj STEAM accot csak ennek a játéknak, és ha eladod, adod vele az accot is. mondjuk a statokat is online tárolja, nem tudom, hogy azt lehet-e nullázni. -
válasz
marcus.fenix #169 üzenetére
egyelőre nem tudom, a single-t nem próbáltam, de a multi legalább annyira jó. nem is lehet nagyon más, szinte ugyanaz csak más pályákkal, lol.
de hála égnek nem jött be a p2p-vel való ijesztgetés, az egyetlen ami zavaró lehet az, hogy nem lehet kihajolni, de multiban tök ugyanúgy lehet játszani vele, mint a COD4-gyel. mostanra el is koptak amúgy az érvek amiket az ellenzők hoztak és tényleg csak a no lean maradt, mint egyetlen nagy kifogás. később PÉNZÉRT úgyis adnak majd más pályákat, egyebeket.
-
savior
őstag
amig az en otleteimet barki ingyen hasznalhatja, addig en is ingyen hasznalom a masoket. az en jatekommal ingyen jatszanak az emberek. az en weboldalamon ingyen olvasnak az emberek. az en tanacsaimat ingyen epitik be a jatekfejlesztok a jatekaikba. az en talalmanyaimat ingyen gyartjak masok. az en edzesi modszeremmel ingyen edzenek masok. minden olyan dologot, ami tolem szarmazik ingyen hasznalnak masok. had ne sajnaljam mar a multit. had ne sajnaljam mar a jatekfejlesztoket, akik ingyenes jatekokbol es forumokbol lopkodjak ossze az otleteiket. had ne sajnaljam mar a programfejlesztoket, akik ingyenes tesztelokon keresztul javitjak es fejlesztik a programjaikat. az a nagy helyzet, hogy senki nem akar senkinek adni semmit. mindenkinek csak ingyen otletek kellenek, hogy abbol megeljen. miert kell ezeket vedeni vagy sajnalni?
-
ANW2
tag
Szerintem mindkét félnek a mondandójában van igazság de én itt tényleg befejezem!
-
válasz
marcus.fenix #161 üzenetére
pontosan. de hát ez benne van a pakliban, ha játékot veszel. más termék vásárlásánál meg mást veszel figyelembe, de akkor is tudod, hogy mit vállalsz ha megveszed és megveszed, mert szükséged van rá. de nem lopsz úgy általában.
amúgy egy játékot el is lehet adni ha nem tetszik.
ezt mondjuk az MW2-vel jól el is kúrták, mert ezt pl. még eladni sem tudod. de minek, ha egyszer olyan JÓ.
-
Ne lovagolj már ezen. Nem törvénytelen amit csinálnak, ugyanis a törvény nem kötelezi őket, hogy biztosítaniuk kell, hogy te tudj másolatot készíteni. A törvény csak lehetőséget ad neked.
De nem is értem miért jön ez ide, hiszen nem a másolatkészítés a gond, hanem a jogosulatlan használat.(#165) marcus.fenix: mindenki profitorientált, a kiadók, a fejlesztők, de még te is. Ha nem így lenne, ingyen dolgoznál.
-
marcus.fenix
aktív tag
Azt hogy egy szellemi termék közkinccsé tétetik vagy sem, arról tulajdonosa dönt. Amit pl. a szüledidtől kaptál, azt ők ingyen adták át, saját akaratuktól vezérelve. Ez a nagylelkűség nem mondható el a kiadókról, mint profitorientált szervezetekről.
Na ez is eljött. Beindult a lollercoaster. Most jön az hogy omfg...
-
savior
őstag
addig amig a szoftverfejlesztok torvenytelenul adjak ki a programjaikat (masolat keszitesenek megakadalyozasa szovegesen es masolasvedelemmel), addig senkit nem fog erdekelni a warez. se engem, se a birokat, se a rendoroket. aki torvenyessegre vagyik az o maga is jarjon el torvenyesen.
-
savior
őstag
hallottam olyat hogy szellemi termek. kifejezetten orulok annak, hogy felhoztatok a dolgot. pl ti is folyamatosan masok szellemi termekeibol taplalkoztok, hiszen masoktol tanultok. tehat ti is egesz eletetekben masok szellemi termekeit lopjatok. a szellemi fejlodes a megszuletes pillanatatol megindul, ami abbol all, hogy masokon keresztul megtanulunk dolgokat. tehat eltulajdonitjuk az o szellemi ertekeiket. most zarjunk bortonbe minden embert?
amugy mar evekkel a megjelenesuk elott kitalaltam olyan dolgokat, mint pl a mobiltelefonos java jatek, a keret nelkuli tv/monitor. de emlithetnek kulonbozo szamitogepes jatek elemeket, vagy testepitessel kapcsolatos modszereket. ezek azota elterjedtek es valakiknek milliokat hoznak. rinyalok miatta? nem. megvedte valaki az en szellemi termekemet? nem.
sot, ami azt illeti ingyen es bermentve is kozszemlere adtam ezeket. egyikbol sem akartam egy filler hasznot sem huzni. miert sajnaljam azt, aki akar es nem jon neki ossze? -
marcus.fenix
aktív tag
Normális ember nem is próbálja...
Ez a legtöbb embernél egyszerű mérlegelés kérdése. Ráadásul annyira más mindenki. Van aki egy évig el tudott játszani a Diablo 2-vel, nekem egy hétig tartott. Az említett embernek megérte, vagy megérte volna megvenni. Nekem nem igazán, így elég volt kölcsönkérni.
D1Rect
A Battleforge-ot ingyen játszotam, majd kaptam egy VGA-hoz kupont, levásárolgattam, és azóta rá se nézek. "Ilyen a élet"... Már le is töröltem.
-
Barátom, elárulok egy nagy titkot. Amikor szoftvert vásárolsz, akkor nem DVD-t veszel, sőt még csak nem is a szoftverből egy példányt. Az a bizonyos szoftver soha nem lesz a tulajdonod, hiába fizetsz érte. Akármit csinálsz, a szoftver mindig a jogtulajdonos birtokában marad, még ha fizetsz is érte a pénztárnál. Hogy miért? Mert nem szoftvert vásárolunk, hanem licence-t, vagyis használathoz való jogot. Ha fizetsz egy szoftverért, csak jogot kapsz arra, hogy használd. Így működik ez. Ezért nem állja meg a helyét a mondandód, ráadásul éveken belül el fognak tűnni az adathordozók, és csak online lehet majd vásárolni és letölteni mindent. Összefoglalva, ha nem fizetsz a szoftverért, nincs jogod használni, és törvényt sértesz. Ez a lényeg. Az már senkit sem érdekel, hogy miért sértesz törvényt, de ha ez még ráadásul azért történik, mert te ki akarod élni a kedvteléseid, az még rosszabb. Mert feltételezem nem megfogsz éhenhalni, ha nem játszol a legújabb játékokkal.
-
válasz
marcus.fenix #156 üzenetére
ne feledd, azon kezdődött a vita, hogy néhányan meg akarták magyarázni, hogy kénytelenek letölteni a játékokat.
itt nem az a kérdés, hogy ki a becsületes, vagy ki nem.
mindenki tudja, hogy a warez lopás. mindenki tudja és mindenki csinálja. de ne akarjuk már megmagyarázni, hogy a gonosz sors kényszerít rá.
-
marcus.fenix
aktív tag
Hát persze... ne keverjünk ide semmit, amivel érvelni lehet.
Ahogy azt már írtam, kinek mi a vesszőparipája. Ti ezt lovagoljátok, van aki meg mást. Egy biztos. Szinte mindenki levágja a sarkokat valahol, és ezzel megsért egy másik réteget.Ha te még nem tettél olyat ami valaki másnak szúrta a szemét, akkor minden tiszteletem a tiéd
savior
Ha feltaláltad volna az időutazást, és valaki azt lemásolva megszedné magát a Te ötletedből, annak nem örülnél, és valószínűleg nem magyaráznád ilyen hévvel hogy semmi sem tűnt el az asztalodról, meg a fejedből....
-
savior
őstag
a te peldad a rossz, mert belekevered a masoktol valo eltulajdonitast. holott aki warezol az nem tulajdonit el senkitol semmit. vagy szerinted amikor en letoltom a cod6-t, akkor kinek a polcarol tunik el az egyik cod6 dvd?
te warezoltal mar eletedben? van fogalmad egyaltalan arrol, hogy ez hogy zajlik. hogy ezek az emberek pontosan mit csinalnak?
van 1 ember, aki megveszi a jatekot es feltori. utana ezt a feltort verziot feltolti a netre. masok pedig ezt letoltik maguknak.
ki lop el kitol es mit? kinek nem lesz meg a dvd-je? melyik boltot raboljak ki? -
savior
őstag
"1. a kiadóknak joguk van védeni a saját terméküket, nem sértenek semmi törvényt."
ez csak feligazsag. a termekuket vedeni joguk van, de... a torveny eloirja, hogy minden szoftveres tartalomrol joga van a vasarlonak 1 darab masolatot keszitenie. viszont ennek ellener a kiadok feltuntetik, hogy tilos masolatot csinalni a termekukrol. es nem csak hogy szovegesen feltuntetik, hanem meg is akadalyozzak azt. tehat lehetetlenne teszik, hogy a vasarlo ervenyesitse azt, amit a torveny lehetove tesz neki. (kb olyan, minthogy a husegszerzodes lejarta utan lehetoseged van szolgaltatot valtani. de mi lenne, ha a szolgaltatod azt mondana, hogy marpedig te nem szuntetheted meg veluk a kapcsolatot, fizetsz addig amig ok akarjak. ezzel megakadalyozzak hogy a torvenyes jogaidat ervenyesitsd. szerinted ez igy rendben van? a szoftverek keszitoi ugyanezt csinaljak. kiadnak valamit, ami alapbol olyan, hogy az eloirt jogaidat nem ervenyesitheted.) -
savior
őstag
en mondok jobb peldat:
van egy hajlektalan, nincs penze. (o a warezos)
odaall a kirakathoz, latja hogy tokfozelek porkolttel 1500 ft. (o a kiado)
mellette ott all egy konder, amibol onkentesek osztjak a tokfozeleket porkolttel a raszoruloknak. (o a fajlmegoszto)
a hajlektalan nem fog bemenni az 1500 ft-os fozelekert, hanem beall a sorba es ker 1 adagot az onkentesektol.
most buntessuk meg ot ezert? -
Ne legyél már ilyen buta!
1. a kiadóknak joguk van védeni a saját terméküket, nem sértenek semmi törvényt.
2. a Picasso-s hasonlatod még mindig sántít, mert akkor lenne igazad, ha te magad készítenél egy hasonló játékot, nem pedig egy az egyben lemásolnád (arra meg jogod van, hogy készíts hasonló játékot)(#149) marcus.fenix: A KRESZT ne keverjük ide. A KRESZ megszegésével csak szabályt sértesz, nem törvényt. Az más kérdés, hogy az egy suttyó, nagy paraszt, aki mások életét kockáztatja a vezetési stílusával.
-
marcus.fenix
aktív tag
Mégis kik előtt?
Az emberek 99%-a nagy ívben tesz erre a témára, mert nem erre hiperérzékeny. Engem is jobban izgat pl. hogy a vállalkozók egy része nem adózik normálisan, vagy hogy a BKV-nál, meg a MÁV-nál széthordják az ország pénzét. Kinek mi a heppje. Te egy ilyen kis warezhuszár vagy, engem meg komolyabb problémák foglalkoztatnak.Sokan annak ellenére száguldoznak az utakon, hogy tényleges büntetés követheti ezt a magatartást. Mert megéri a kockázatot. Akkor vajon mi lenne, ha nem lenne ez a lehetőség? Ha mindenki tudná hogy etikátlan, de úgysem büntetik?
A PH-s anti-warez teamet én megértem. Olyanok mint a sofőr, aki sohasem ment még többel mint amit a tábla enged. Megvetik azokat akik többel mennek. Akik többel mennek, azok meg ezt lexarják. Ha érted mire gondolok.
Mert lássuk csak be. Nem minden ember örül annak se, ha lenézik azért mert hatvannal "száguld" az ötvenes táblánál. Persze tudom én, hogy aki nem tölt le zenét, filmet és játékot, az sosem lépné túl a sebességkorlátozást, mert az "etikátlan" és fokozottan balesetveszélyes.
-
egyáltalán nem érdekel, mit gondolsz, nem ítéltem el senkit, téged sem, ha találva érzed magad az a te bajod.
ha annyit nem fogsz fel, hogy fasszág védeni valamit, ami törvénytelen, mert NINCS olyan indok, ami megszüntetné a törvényszegést, tökmindegy.
nem vagyunk egyformák. csak neked megsúgom, hogy képzeld én is szedtem már le warezos játékot. csak az a különbség kettőnk között, hogy én nem verem magam és nem akarom megmagyarázni magamnak és mindenkinek, hogy igazából kényszerből tettem. kussolok és ha módom van rá inkább mindent megveszek.
te inkább ellopod, viszont még büszke is vagy rá, mert fél napja itt jártatod a szádat.
písz öregem.
-
Képzavarban szenvedsz. Kicsit beszéljünk a normális emberi viselkedésről.
Tegyük fel, hogy van 200 Ft-om mára kajára. Meg nézem mi a választék, van kaviár, lazac, kifli, meg kefir. Mit fogok mára enni?
1. beteszem a táskámba a kaviárt és a lazacot, és fizetés nélkül kisétálok a boltból, mert hogy ez jár nekem!
2. beteszem a kosárba a kefirt és a kiflit, és kifizetem a pénztárnál, mert erre telik.Másik verzió:
Van 5000Ft-om játékra, meg nézem mi a választék, van Dragon Age, Modern Warfare 2, Torchlight, és az ingyenes Wesnoth. Mivel fogok játszani?
1. letöltöm a Dragon Age meg a Modern Warfare 2-őt, mert ez jár nekem!
2. megveszem a Torchlight-ot, meg letöltöm az ingyenes programot és ezekkel játszok.Gondolom érted a célzást.
-
savior
őstag
1, 2. akkor ha letoltok egy szoftvert, az egyik .ini -fajlba beleteszek egy enter-t, akkor az mar nem masolas, hanem utanzat? hiszen igy mar nem pont ugyanaz mint az eredeti.
3. a legtobb szoftver tartalmazza azt a kitetelt, hogy nem szabad masolatot kesziteni rola. ezt megfejelik meg a masolasvedelemmel is. hiaba csinal valaki masolatot a jatekarol, eloszor felkellene tornie hogy hasznalni is tudja. (tehat a kiadok ezzel torvenyt sertenek, hiszen a torveny szerint lehet masolatot kesziteni. viszont a kiadok ezt megakadalyozzak a masolasvedelemmel. maris eljutottunk oda, hogy egy torvenytelenul megjelenitett szoftvert masolnak a warezosok. tehat a kiadokat minden egyes programjuk miatt meg kellene buntetni, mert ok az elsodleges torvenysertok.)
amugy a masolt szoftver es a masolt picasso kozott nagyon is sok a hasonlosag. mindketto ugyanolyan, mint az eredeti. egyiket sem lehet eladni, mert egybol kiderulne hogy nem eredeti. egyik megszerzeseert sem kellett masokat megkarositani. -
ANW2
tag
Jólvan azt hiszem befejezem ezt a témát. Einstein-kém igazad van mindenben én vagyok a hülye alázatosan kérem bocsáss meg lol
Egyébként meg te vagy a hülye már bocs mert ha elolvastad volna az eddigieket amiket írtam akkor rájöhetnél hogy mért van pécém. Nem tudom hogy gondolkozol ember de szerinted havonta kell venni a gépet nem áll el évekig mi? Ja és a pénz is öröké tart ugye szóval ha ezelőtt 2 évvel megtudtam venni ezt a gépet akkor most nem lehetek nincstelen? Ezt akarod elmesélni? És én vagyok a hülye? Oké legyen így!
Én vagyok a hülye!!!!!!! Remélem mindenki látja!
-
1. senki sem tudja lemásolni a Picasso festményt, csak utánozni
2. a szoftverekről viszont készíthető tökéletes másolat
3. nem is másolat készítését büntetik, hanem a licence nélküli - jogosulatlan - használatot, de úgy látszik idáig már nem terjed a tudás...Egyébként bárhogy is próbálod szépíteni a dolgot, mások munkáját lopják el a warezolók. De kívánom, hogy legyél szoftverfejlesztő, aki azért nem tud megélni a munkájából, mert senki sem fizet az általa írt programért, hanem letölti. És akkor talán megérted miről van szó.
(#143) marcus.fenix: ezzel csak még jobban lejáratod a warezolókat. Mégis milyen ember az, aki csak azért tartja be a törvényeket, mert különben megbüntetik?
-
marcus.fenix
aktív tag
Na akkor hogy tovább fokozzuk:
A warezolást a törvény (ELMÉLETBEN) bünteti, és még csak nem is etikus.
A warezolást a törvény (GYAKORLATBAN) nem bünteti, habár nem etikus.Majd ha a warezolást a törvény a gyakorlatban is bünteti, akkor sok mostani warezoló abbahagyja, mert nem éri majd meg a kockázatot. Nagyon kevés közülük majd bemegy a boltba és kényszerből megveszi a terméket, a többieknek meg csak nem lesz meg a termék, és bár ez a kiadókat nem fogja megnyugtatni, azokat viszont igen, akik eddig fizettek azért ami sokaknak ingyen lett meg.
De amíg a magyar törvény a sikkasztást is csak elméletben bünteti... addig reménytelen.
Robin Hood és a többiek marhára nem érdekelnek. Robin Hood az életét kockáztatta hogy lopjon, míg a mai warez társadalom, főleg a magyar, nem kockáztat semmit.
Viszont túl sokan követik el ezt az etikátlanságot ahhoz, hogy erről ítéljek meg valakit. Mint ahogy senki nem fog belőlem tiszteletet kiváltani csak azzal az egyszerű tulajdonságával, hogy mellőzi a warezt. Ez még nagyon, nagyon kevés...
-
savior
őstag
latom itt is megtalaltak a primitiv sotetek. ha nem ertetek egyet azzal amit irtam, akkor ertelmesen irjatok le hogy miert. vagy nektek mind, hogy valaki epit egy ugyanolyan hazat mint a tietek, vagy daruval elviszi amiben eltek? ti tenyleg ennyire sotetek vagytok vagy csak jatszatok magatokat?
de ha mar ilyen kurva hulyek vagytok, akkor legalabb fogjatok a hajas seggeteket, lapozzatok fel egy torvenykonyvet es nezzetek utana, hogy mi is az a warez, es hogy miert nem buntetheto.
a warez dolog onnan adodik, hogy mivel a torveny szerint legalis a szoftverek masolasa (persze hogy az, hiszen aki letolt valamit az nem art senkinek semmit), ezert a szoftverfejlesztok megalkottak a sajat kis szabalyaikat. tehat rairjak a programjaikra, hogy nem szabad lemasolni (amugy ugyanez volt pl videokazettaknal is). tehat aki letolt egy programot, az nem sert torvenyt. megserti a ceg altal letrehozott szabalyzatot, de ez meg boven nem torvenysertes. (olyan, mintha en azt mondanam, hogy aki elmegy a hazam elott azt 10k forintra kell buntetni. vajon a birosagon tudnam en ezt ervenyesiteni? a kiadok ugyanezt csinaljak) -
te még most sem érted ugye?
gyerekkorunkban volt idő, hogy szüleimnek nem ment olyan jól
éveken keresztül akartam egy C64-et, de nem kaptam meg soha
kaptam helyette fizika készletet, meg biciklit, sokmindent, azt amit megengedhettünk magunknak akkor
így is megvoltam, mert ezek a cuccok NEM KELLENEK AZ ÉLETHEZkomolyan gondolod, hogy akkor sajnáljuk a warezolókat?
mert szegények nem tudják megvenni a játékot? az menti fel a lopás alól, hogy nincs rá pénze, de ugye meg lehet érteni, mert 10-15 ezer forintos játékkal KELL játszania, anélkül nem élet az élet?bazmeg, ne idegesíts már ember, ha nincstelenségről beszélsz, akkor ott kajáról van ám szó, meg fűtésről, nem tizenezer forintos játékokról, meg pécéről!
benned valami nagyon rosszul van bekötve. vagy te vagy kis tizenéves, vagy nagyon buta felnőtt, már ne haragudj. komolyan, az eszem megáll mennyi hülyeséget tudsz összehordani.
ha tudnád, milyen a nincstelenség, tudnád, hogy ott aztán marhára fel sem merül, hogy esetleg legyen otthon PC. vagy tv akár.
egyszerűen csak nem akarod felfogni, hogy ugyanolyan lopás a warez, mintha egy mocit lopnál pl. mert pénzt ugyan nem adnál érte, de épp arra támadt kedved. és ha valakinek nincs 15 ezre egy JÁTÉKRA akkor vehetne 2 ezerért is rohad jókat. mondjuk akkor havonta, ha már olyan szegény. egyszerűen hozzáállás kérdése és kész.
elvekről van szó, kurvára mindegy mivel kenegeted a szart, tudod.
-
-
savior
őstag
a warezolas nem lopas. lopas az, amikor valamit eltulajdonitunk a masiktol. aki warezol nem lop el semmit, hanem lemasolja. nagy kulonbseg. nem mind1, hogy valaki ellop egy picasso festmenyt, vagy otthon lefesti maganak a kep masat.
-
Ant@
senior tag
válasz
menalcas #131 üzenetére
Igazad van, rosszul fogalmaztam. Azt akartam mondani ,hogy szerintem ez nem így működik ,hogy vannak a becsületes emberek meg a nem becsületesek. Mindenki követ el hibákat. Éppen ezért számomra elfogadhatatlan ,hogy valakit le becstelen tolvajozzanak csak azért mert önként bevallja ,hogy töltött már le torrentről. Meg úgy általában azzal van tele a hócípőm ,hogy az egyik oldal csak azt szajkózza: túl drága letöltök. A másik meg: akkor biztos az autódat is loptad. Szerintem ez nem ennyire fekete fehér. A kalózkodásnak a rossz mellett pozitív hatása is van a kiadók profitjára. Ez nem képes belátni az egyik oldal. Az ingyenélők meg belátják amit be kell csak épp nem imerik el. És persze mindkét oldal tévedhetetlen. Ahelyett ,hogy megvizsgálnák a másik álláspontját, csak a beragatt lemez pörög és nincs érdemi párbeszéd. Na ez akasztot ki annyira ,hogy el kezdtem nosztalgiázni és hülyeségeket írni.
-
savior
őstag
a wareznak nevelo szerepe van. ezzen keresztul tanuljak meg a gyerekek, hogy ha valami olcson vagy ingyen is elerheto, akkor ne a dragat valasszak.
-
ANW2
tag
válasz
Ateszzero #124 üzenetére
Milyen igaz! Csak tudnám hogy mások ezt nem értik pedig felnőtt emberek vannak itt elméletileg. Vagy kis tizenéves (aki jobb ha nem is tudja miről van szó) vagy hülyék vagy csak fogalma sincs róla milyen a nincstelenség. De nem vagyok gonosz nem kívánom senkinek hogy meg tudja.
-
válasz
menalcas #131 üzenetére
"Még az kérdésem lenne, hogy mért nem lett írva hír arról is hogy nem kis mennyiségű hibás lemez került a pocokra , szerintem ez nem kis hír, föleg most hogy rekord mennyiségű eladás volt sztem megdönteni a rekord mennyiségben eladott hibás lemezt is ..."
Elég sok külföldi oldal beszámolt erről, hogy a Gamepod miért nem írt róla (vagy akár a többi gémer oldal), nem tudom. De egyébként én is beszámoltam erről a blogomban.
(#132) marcus.fenix: nem kéne ezt tovább fokoznod. Itt most a warezolásról volt szó. Lassan eljutunk oda, hogy "persze te nem warezoltál, de tudom, hogy nem kísérted át azt a bizonyos nénit a zebrán"-ig. Bármilyen érveket is próbálsz felhozni, a warezolást a törvény bünteti, és még csak nem is etikus. Itt most nem Robin Hood küzd a gazdag elnyomók ellen, és újraosztja a pénzt a szegények között.
-
marcus.fenix
aktív tag
Kíváncsi lennék hogy az ország összes otthoni számítógépét átvizsgálva lenne-e olyan, amin nincs egyetlen határidőn túl használt TRIAL program, vagy egy illegális mp3, esetleg film, vagy játék, vagy egyéb szellemi tartalom.
És miután találnék ilyet, amiben egyáltalán nem vagyok biztos, akkor megnézném hogy a tulaj egyébként milyen ember? Az élet többi területén is ilyen decens, vagy becsületessége kimerül a jogtiszta szellemi termékek használatában.
Aki ellenzi a lopást elvből, abba pedig nem lehet csak úgy társadalmilag belenevelni. Anno nem lett az összes német sem náci, pedig az volt a trendi egy időben.
Aki tehát akkor loptt, az folytatja, és folytatni is fogja bármilyen rendszerben.
MÁS
Még mindíg kérdésem hogy a kölcsönkapott játék használata nem jogsértő-e. Ugyanis egyértelmű pénztől esik el a kiadó, amikor nekem már nem kell megvenni a játékot, mert kölcsönkapom, ingyen és bérmentve...
-
menalcas
őstag
A dos tényleg nem ide tartozik és ezt nézhetjük olyan szempontból is, hogy akkor nem voltak erre törvények vagy mert egyszerűn nem lehetett volna ha kartad volna se megvenni mert nem volt ilyesmi a boltokban (még nyers nagy floppyt se volt egyszerű szerezni ) szal tényleg nem ide tartozik .
Viszont nekem a játék adja, a single annyire nem tom milyen mert max 30 percet toltam aztán kipróbáltam a multit és azóta nem vágyom annyira a singlére, sokan mondják hogy nem nagy újdonság a 4hez képest sztem ez baromság, tegnap 4 cod4 spannal nekiáltunk és annyira élvezhető volt talán azért is mert már a 4 unics és el laposodott, de az biztos hogy ez más mint a 4.
Még az kérdésem lenne, hogy mért nem lett írva hír arról is hogy nem kis mennyiségű hibás lemez került a pocokra , szerintem ez nem kis hír, föleg most hogy rekord mennyiségű eladás volt sztem megdönteni a rekord mennyiségben eladott hibás lemezt is ...
'Ha csak egy olyan embert mutatsz nekem aki még soha semmi elitélendőt nem tett életében akkor máris elkezdem szarul érezni magam."
Olyan ember biztos nincs aki nem tesz egész életében semmi rosszat, de ettől még lehet valaki jó ember és becsuletes mert tett már az életében egyszer valamit -
Ant@
senior tag
Szerintem olyan ,hogy becsületes ember nem létezik legalább is én még nem találkoztam eggyel sem. Mindenkinek van valami takargatni valója de ezt inkább hagyjuk. Nem pártolom a warezt legyen mindenki becsületes vagy legalább próbáljon az lenni. Csak arra próbálok rámutatni, hogy a kalózoknak nem kis szerepük van abban ,hogy ennyi emberhez eljutott az amin a kiadók hülyére keresik magukat.
-
Ant@
senior tag
Ezzel együtt persze megvettem mert megérdemlik a fejlesztők a pénzüket, csak nem bírom amikor valaki folyton panaszkodik ,hogy nincs pénze semmire aztán mégis megvan mindene (lsd. kiadók).
-
Mi van már divat lett fikázni a becsületes embereket?
A DOS-os korszakot meg hanyagoljuk. Ott azért warezolt mindenki mert
1. belenevelték az emberekbe a kommunizmus alatt, hogy amit lehetséges, azt lopd el
2. nem volt más lehetősége, mert nem lehetett hozzájutni máshogy a játékokhoz -
Ant@
senior tag
Visszasírom a régi DOS-os időket amikor még nagy lemezen cserélgettük a cuccot. Persze akkoriban még nem volt olyan ember aki ne kalóz verzióval tolta volna, mégsem volt ezzel senkinek semmi problémája. Azóta a játék millárd dolláros biznisz lett és most már érdemes nagy erőkkel a profitot védeni. Természetesen a warez nem valami erkölcsileg fedhetettlen dolog, de mégiscsak kibaszott nagy álszentség állandóan a warezt ostorozni, amikor a kezdeti állapotból mégis csak eljutott valahogy a jelenlegi helyzetbe ez az iparág kéz a kézben a werziókkal. Azt akármibe le merném fogadni ,hogy ha holnaptól megszünne a warez úgy ahogy van, attól nemhogy nőnénkek a kiadók bevételei de hosszútávon megtizedelné a piacon résztvevő nagyobb cégek számát.
-
Ateszzero
őstag
Visszatérve még Pistikére:Valószínű,hogyha Pistikének olyan jó gépe van amin azért elég jól elfuthat az MW2, az még nem azt jelenti hogy kp-re veszi anya és apa.
80ezerért már találkoztam "normálisan" összeállított géppel,ráadásul 19-es lcd-vel, behitelezve kijön valami 5-6ezer forintra,és ennyit szán apa és anya a havi bevételből játékra Pistikének.A többi pénz meg kell nekik a megélhetésre,ami ráadásul nagyon nem szokott elég lenni egy egész hónapig.Fizetés előtti héten zsírba krumpli, meg krumplistészta a menü,oszt szvasz,nemhogy MW2 10ezerért.Esetleg néha kap leárazott 1000ft-os fost,amit sztem fel se tesz a gyerek.A másik meg az hogy sztem nem fognak ezek csődbe menni ilyen eladási bevételekkel.
Gondoljatok csak bele, ez mostmár azért egy jó ideig fog fogyni a boltokból.Ha az eddigi kevesebb bevételből nem mentek tönkre akkor most sem fognak.
Inkább Warezoljon Pistike ,és kösse le vele magát ,minthogy este az udvaromon találjam meg felpakolt szekér mellett. -
marcus.fenix
aktív tag
Szalainé Szilágyi Eleonóra tuti hogy csak és kizárólag eredeti játékot vesz a gyermekének. Ebből is kiderül, hogy ő valójában egy értékes, jó ember, és ezért nem lövik tarkón. Hiszen az ellopott milliókat egyszerűen visszaforgatja a gazdaságba.
Úgy döntöttem, hogy én meg kirabolok egy bankot, és a megszerzett pénzből megveszek 100000 db. MW2-őt, mert úgy érzem hogy a bankrablásért kevesebb megvetést kapnék itt mint a warezolásért.
Hála istennek engem egyik se érint, mert én még soha nem töltöttem le egyetlen zeneszámot, nem vettem TAKT kazikat a lengyelpiacon, viszont van otthon egy 100 Folk Celsius lemezem eredetiben. Soha nem töltöttem le filmet, még csak nem is vettem hangalámondásos videókazettát. Játékok terén sem követtem el ilyen bűnöket, de van öt eredeti lemezem az EVM sorozatból, és 3 Gamestar mellékletem is. Viszont hála istennek van egy gazdag barátom aki mindent megvesz, aztán kölcsönadja nekem, bár azon gondolkodom hogy lehet hogy ez így nem törvényes...
-
alien_
őstag
Sokezredszerre már nagyon fájdalmas ez a téma, de már harmadikra is az volt..
Mindenki vegyen eredeti játékot. Ha lehet, tőlem
Aki nem, az meg örüljön, és KUSS! -
csongi
veterán
napot, warezrendőrség, ön tegnap ekkor és ekkor letöltötte ezt a JOGDÍJAS terméket, ezzel megvalósította a 12586/b törvény 6§-át azaz személt módon lopott ezért elkobozzuk a gépet, 30 nap közmunka, viszlát"
Nem rossz. De azért mert letölti nem követ el semmit. Ha telepíti akkor követi el a bűncselekményt. -
GegeWarrior
senior tag
Nagyából ez így is van, hisz ritkán hallani, hogy Átlag Bélát bevitték és 10 évre ítéltek, mert letöltött valamit.
Általában arról hallani, hogy lefoglaltak több szervert, rengeteg cuccal rajta stb...
Meg elkapták ezt meg ezt a feltörő egyént vagy csapatot...
sz.v.sz. ez nagyjából működik... -
Varoz
addikt
Na igen, ez igaz.
A warez meg tényleg arról szól, hogy lehet akkor csinálom és kész, ennyi.
Az ár, hát igen az a kiadó köcsögsége, csak akkor ne rinyáljon egyik se a warez miatt. Mondjuk a hab a tortán amikor rekord eladás van. PL Sims3. már hetekkel előtte kint volt torrenten, és megjelenéskor még is eladási rekord volt az első héten. Akkor, hogy is van ez? ( költői kérdés)A másik dolog, biztos, hogy elítélendő a warez, de azt kellene büntetni aki felteszi ill. feltöri. Ne azt aki leszedi és használja.
-
Ez programoknál kb. úgy nézne ki, hogy megnézed youtuben a játékot, és otthon megírod magadnak.
Szellemi termék nincs fizikailag jelen, ezért nem tudod a hagyományos értelemben ellopni.A warez nem bonyolult dolog: "minek fizessek érte, ha ingyen is megkaphatom."
Az árak, a kiadó köcsögsége, a bérek, a kenyér, a gépigény, stb. mind csak hablaty.
Arakom, vagy nem akarom. -
Varoz
addikt
Üdv. mindenkinek!
Ehhez a warez témához én is hozzá szólnék.
Az egészben az a gond és megfoghatatlan dolog, hogy nem veszed el a készítőtől hanem lemásolod. Ez nehezíti meg az ítélethozást. Mert tegyük fel vágysz egy faragott székre ( például), de nincsen pénzed rá. De a fa anyagra még éppen van vagy mondjuk van otthon egy fád amit kivágsz. Fogod és megfaragod ugyan azt magadnak ( tegyük fel, hogy vagy annyira ügyes, de ez most jelen esetben mindegy). Akár hogy nézem ez nem lopás.
Valami ilyesmi zajlik itt is, nem célom védeni a warezt se elítélni, egyszerűen próbálom megérteni az egészet.A pénzkérdésben meg az a baj, hogy ha mondjuk 5 ezerről indulna egy játék, élből többen vennék meg szerintem, és pár hónapra rá meg csökkentenék 2-3 ezerre. A Gears Of War-t pl. én is megvettem a Gamestar-ral, mert 2 ezer forintot áldoztam rá, annyit megért és tudtam is rá költeni. De ilyen 10-15 ezres tételeket nem tudok kifizetni, ha meg szakadok akkor se. Ezt mint gyártó-kiadó nekik mérlegelni kell, hogy mennyi pénzért mennyien vinnék el, nem csak siránkozni és a warezra fogni.
Nos nekem ez a véleményem az egészről.
(Saját vélemény kéretik nem megkövezni) -
ANW2
tag
Quentin: Egyet is értek veled részben. DE amikor ilyeneket hallok akkor nem tudom te hogy vagy vele de én nem robotnak képzelem magam. Tudod az embernek élnie is kell. Az szerintem nem valami jó érzés hogy nap mint nap csak dolgozol hazamész eszel, alszol és reggel kezdődik minden előröl és megint és megint! a semmiért? És ezt csináljam egész életemben amig meg nem halok? Miért? Ez szerintem nem így megy. Meg mégis mire spóroljon az ember? Amikor azt se tudja hogy másnap mi lesz. Az a cél lebegjen előttem hogy ha végig dolgozom az életem és megvonok magamtól mindent akkor vehetek majd 50 évesen egy 2 milliós skoda fábiát? újonan persze mert az újra remélhetőleg legalább pár évig nem kell költeni. Persze ki tudja hogy addigra mit fog érni az a 2 millió. Hát kösz de kösz nem!
-
Quent1n
senior tag
Ha ennyi pénzt keresnék akkor lehet hogy nem lenne PC-m pl., nem életkérdés, max vennék vmi olcsóbb notit. Lejjebb kell adni az igényekből. Nem kell autó, lehet tömegközlekedni. Elhiszem, hogy nehéz annak aki keveset keres, de akkor a MW2őt pl. nem neki találták ki ennyi pénzért. De pl. ennyi pénzből egyedül nem bérelnék albérletet, jó tv-m se lenne hanem valami egyszerűbb. Érdekes megfigyelni nálunk, hogy míg az emberek pénzben kevesebbet visznek haza évek óta, a lakásokban egyre több a plazma tv, a konzol, a PC, a hifi stb. Először a legfontosabb dolgokra kell költeni a fizetést, számla és kaja-pia. Aztán jöhetnének az élvezetek. Ehelyett most relatíve hó elején kijött az MW2 sokan hanyatt homlok rohannak azonnal megvenni egyszerűen mert nem tudnak várni. Mivel most úgy néz ki ebből nem lesz versenyjáték így nem tudom miről marad le aki mondjuk jövő nyáron veszi meg 5-7 ezerért mondjuk ebayről vagy akárhonnan. Tudod te hogy én pl. csak most tudom megvenni a GTA4et meg a CoDWAW-ot? Megvehettem volna mikor kijöttek de akkor ruhát kellett vennem. Volt szakadt farmerem amit lehetett hordani meg kopott cipőm, de mérlegeltem és rájöttem, hogy a ruha fontosabb mint az, hogy most azonnal játsszak az említett játékokkal. Persze TS-en már mindenki rég kitolta őket de nem érdekel, sőt örülök neki, hogy legalább megosztották velem a tapasztalataikat.
Összegezve: Úgy érzem az átlag magyar túl hirtelen csöppent bele a jóba kínálat szempontjából. Azonban sajnos a fizetések messze nincsenek összhangba a nyugati csodatermékekkel, legyen szó MW2ről, vagy Sony Braviaról. Ennek ellenére sajnos sokan nem tudnak vagy nem akarnak mérlegelni és rohannak megvenni az új tech kütyüt, még akkor is ha mondjuk évekre eladósítják magukat. PCket nagy lelkesen állítja össze sok ember akár 300 ezer forintért is, de egy nyamvadt OEM Win7ért sajnál mondjuk 25ezret kiadni, merthogy milyen drága. Pedig ha kicsit lecsippentett volna a videokártya meg a proci árából simán meg is vehette volna nemde? Tartom a véleményem, hogy nálunk komoly mentalitásbeli gondok vannak ilyen téren is. Egyedül azt a warezost értem meg aki mint fentebb is írták lekap egy játékot (aminek nincs demója) aztán kipróbálja és vagy törli vagy megveszi. Demok készítésére pedig törvényben kötelezném az összes készítőt. Az pedig nagyon is igaz, hogy ha nem lenne warez akkor se fogyna több játék, film, zene. Akkor az emberek igényszintje felfele mozdulna vélhetőleg és a sok szar helyett amit letöltenek csak a számukra igazán értékes dolgokra kezdenének el pénzt áldozni. Vagy nem.. .
-
Ijk
nagyúr
Na jó inkább most zárd le, mert kezd az egész egyre nevetségesebbé válni
Tudom, persze mindenki védi a saját igazát, de azért nem kell erőltetni.
Ha valaki minimálbérből él (abból még éppencsak lehet élni) annak szépen le kell tennie az ilyen luxuscikkekről. Te minimálból még a netet sem tudnád kifizetni. Vegyél egy focit, 2k és azzal is el lehet játszani, mozogsz is, nem kell hozzá windóz, nem kell peccselni, ráadásul még a kiadókat sem gazdagítod -
Hát persze, a havernak, meg a haver tölti le a dolgokat is.
[link]
"# minden olyan hozzászólást, amely kimeríti a "Wareztevékenység" fogalmát, vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan* használatát elősegíti (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra);
* használatára buzdít;
* illetve segítséget kér ezek beszerzésében, használatában."Ejtsük a warez témát.
-
ANW2
tag
És szted az nem történhet meg hogy például egy havernak keresem aki megkért hogy intézzek neki valami jobb procit mert én jobban informált vagyok a témában mint ő?
Tudtam hogy előbb utóbb valaki ezt is felveti. Komolyan azt hiszitek hogy itt bizonygatnám a kis hülyeségemet amikor dőzsölnék a zöldhasúakban? Mondjuk mindenki magából indul ki ez persze csak vicc voltÉs milyen alapelveket kéne olvasnom? Például: A nem beszélek kenyér árakról a Core 2 Quad Q9xxx-es topikban?
-
Rofl.
Komolyan, te sütötted el a hét viccét grat."például jelen esetben 200 Ft is sok pénz mert az 1 kiló kenyér."
Aláírásod:
"Intel® Core™2 Quad Q9xxx-es processzor érdekel! Az ajánlatokat priviben várom!"Igen, neked tényleg jogos a warez.
ui.: tessék alapelveket olvasni, az legalább ingyen van.
-
ANW2
tag
Az első és az utolsó bekezdéseddel egyet értek.
Na de ez a bosztósdi
Te nem tudom hol élsz ember.
Nézzük a példát. Keresel 72500 Ft minimálbért. Amiből 50k az albérlet rezsivel együtt. Marad 22500Ft-od a havi kajára. Na akkor ezt nekem légyszíves már úgy beosztani hogy tudjak venni egy autót persze nem ferrari kell jó egy régi szar is csak guruljon meg azért egy jó tévé se ártana. meg miegymás. Bár lehetséges amit mondasz. Ha nem eszek egy hónapig máris van 22500Ft. Ja és majd várok következő hónapig az evéssel igazad van végülis nem tudom mért türelmetlenkedek.Ez olyasféle tipikus politikus beszólás volt
Ha ezt megoldod nekem te lehetsz a pénzügyi tanácsadóm és ha jól osztogatod még téged is busásan megfizetlek.Na ez a röhej.
-
Pala
veterán
Ítéletet? Háát... mondjuk inkább úgy, hogy csak kíváncsi vagyok.
Mert ha most jön egy hivatalos személy és azt mondja, hogy már ott elbuktam a dolgot, hogy egyáltalán elkezdtem letölteni, akkor teljesen mindegy, hogy utána én ebből mennyi "hasznot" húzok szórakozás formájában, bűnöző vagyok
. Én viszont érzek azért különbséget eközött, meg aközött, hogy rojtosra nyüstölöm a másolt dvd-t és utána ne adj isten eladom a Pecsában bagóért.
-
]Phobos[
senior tag
Már megint megy a warez téma? Annyit tennék hozzá, hogy van, ami csövestől ellopott TESCO gazdaságos papírtokban sem éri meg, még ha ingyen hozzám is vágják. Nem azért mert rossz, hanem mert szar. Vagy esetleg citrom pótló. Tehát unalmas, gagyi utánzat, de épp nincs jobb. Ezeket nyilván nem fogja az ember megvenni a királyi abszúrdisztáni fizetéséből. Az meg, hogy milyen gépe van, ki tudja mennyit spórolt rá, dolgozott érte, vagy meddig fizeti a banki részleteket utána a kamatokkal? Persze vannak simán taplók, vannak akik tényleg nem tehetik meg, viszont egyre szarabb játékok is jönnek, vagy ha jó is lenne, bugos, nincs rendesen optimalizálva, sebtében összecsapott félkész játék 20 alap pályával, a többit meg majd a fanok úgyis megcsinálják. Esetleg bonus packben kapsz ingyen 4 pályát és kuss a neved. Vagy lyukas zokniért versenyeztetnek modokat és azt adják ki offical pack ként. Vagy teljes árért kapsz mission disket, rajta 2 új textúrácal meg egy 6 pályás küldetéssel. A játék idő meg csak csökken. Na ne vicceljünk már. Én inkább a kiadók körmére néznék. Az EA a legpofátlanabb, meg lehet nézni az árképzésüket. Akkor meg a jó anyjukat és köszöntem szépen.
Mielőtt valaki félre értené: jelenleg 1, azaz 1 játék nincs meg eredetiben, de az is az EA árképzése miatt. Több éves játékért nem adok annyit, amennyit más egy fél, max 1 éves játékért kér. És ENNYI.
-
Pala
veterán
"egyre több régi klasszikust próbálok beszerezni innen-onnan"
Én is ezt csinálom. A régi játékok bestseller, topseller, classic, anyámkínja kiadásai nemcsak, hogy sokszor 1-2 ezresből megúszhatók, de nem ritkán még így több elteltével is élvezetessebbek, mint jelenlegi társaik. Így aztán ezekre én is szívesen áldozok. Volt már olyan, hogy egy-egy jó vétel után a végigjátszást követően úgy gondoltam, hogy akár 2x annyit is kiadtam volna az adott programért. Mondjuk mostanában már nem nagyon veszek semmit, csak ritkán (letölteni is csak 3-4 havonta egy-egy nagyobb címet; általában ezek is a lomtárban végzik hamar). De most jön pl. 19-én a Serious Sam HD, azt meg fogom venni: tudom, mire számíthatok, és az ára is baráti lesz. -
ecology_83
tag
Még annyit az előzőhöz, hogy amikor régen betiltották a Napstert meg Kazaa-t, akkor szerintetek megnőttek a CD eladások? NEM!!!
Úgyhogy, aki meg akarja venni az eredetit, az meg fogja. aki meg nem az nem is fogja soha. Kiadók így is dúsgazdagok és az összes vasat ki akarják csikarni a zsebünkből. Az üres cd/dvd memókártya pendrive jogdíjat azért fizetünk, akkor meg ne fújjogjanak ránk....
-
Quent1n
senior tag
Olvastam itt érdekes dolgokat amikhez hozzászólnék pár dolgot. Először is zene. Nálunk a zene és film letöltése magáncélra visszaosztás nélkül legális és pont. Ezt jó tisztázni. Ezért fizetjük a jogdíjakat minden szar adathordozóra. Nem igazságos adó, de sztem megér ennyit, hogy tölthessünk.
Az árakról, fizetésekről. Az átlag magyar nagy hibája, hogy nem tud mérlegelni és szelektálni. Állandóan túlköltekezik. Megveszi a gyerkőcnek a gépet akár 200ezerért is aztán megy a warez. Az, hogy 10k egy játék egy dolog. Drága, ez tény. Viszont az is tény, hogy nem kell azonnal megvenni, lejjebb mennek az árak. Pl. holnap veszem meg a Hitman Blood Moneyt 990 forintért! Türelem. A gyereket meg nevelni kell és meg fogja érteni, hogy mire telik mire nem. Én is megértettem kiskoromban, pedig aztán szerettem követelőzni. Ma már sok klasszikus játék vehető meg 2-3 ezer forintért. Csak ki kellett megvárni. Téveszme, hogy azonnal mindent meg kell venni amint megjelent. Mérlegelni kell, hogy mire futja és szelektálni, hogy mi az ami megéri az árát. A warez akkor jöhet nálam pl. szóba ha nincs demo, mert sztem gusztustalan, hogy vakon kéne megvennem egy játékot több mint 10k ért. Így pl. a CoD6ot is letöltöm kipróbálom ha tetszik megveszem, ha nem nem (az, hogy vannak videók a jútúbon az lószar!). Egyébként full origi a játékkollekcióm. No nincs is benne 100 darab sem az fix, viszont a kedvenceim amikkel akár több 100 órát is játszottam mind megvannak. Ez főleg erkölcsi kérdés, illetve picit anyagi. Azért picit mert ha az emberek türelmesek lennének megvehetnék a klasszikus játékokat is potom pénzekért. De akár használtan is lehet venni vagy csereberélni. Összegezve sokszor nem értem a magyar sírást, hogy a fizetések így úgy stb. Nem kéne túlköltekezni mérlegelni kéne kinek mire fussa és aszerint beosztani a kevéske pénzt, hogy jusson mindenre. Nem nehéz ám, csak ésszel kéne csinálni és nem csak a mának élni.
A CoD6ról meg annyit, hogy sztem a PC-s verzió erősen túl van hypeolva. A multi szinte csak butult, a single meg a cod4hez mérve egyáltalán nem egy szintbeli ugrás. 2év alatt többre is futotta volna. Plusz a PC-s verzió csak egy konzolport. Nálam max 10/8.5 ös játék.
-
Ijk
nagyúr
Ez már leginkább kötözködés. Igazából ez a te saját magánügyed, nem tudom miért kell ezeket itt megosztani. Valamiféle ítéletet vársz?
Úgyis tudod mi a különbség azzal szemben, hogy letöltöd, végigtolod háromszor, aztán utána még 1 évet multizol (persze már nem ezzel).
Egyébként pedig a legszigorúbb ejnye-bejnye! Az ASVA már azonosított az IP-d alapján, 5 év múlva várjuk a logoutos írásod a börtönéletről -
az a baj, hogy minden esetben totálisan mindegy, milyen érvet hoztok fel arra, hogy miért KELL valamit ellopni
nem fogom fel, hogy miért nem veszitek észre milyen szerecsenmosdatás az egész
mindegy, az elején leírtam, tényleg tök mindegy nekem, ki mit tesz, vagy mit gondol jónak, elfogadhatónak, becsületesnek. nem akartam elítélni senkit, csak gondoltam rávilágítok, hogy bárhogy is magyarázkodtok, a lopás az lopás, akkor is, ha szar a program, akkor is, ha peccselni kell, ha rövid, akármi.
ha nem bíztok valamiben vakon, akkor lehet várni 1-2 napot, mire tele lesz a net tesztekkel és videókkal. ha ez sem elég, akkor 2 lehetőség van - megveszed, vagy nem.
ha nem bírod ki, ha ki akarod próbálni, ha neked KELL, akkor annak ára van. elvileg.
és utoljára, azt még megértem, hogy ellop valaki egy játékot. MINDENKI ezt csinálja, tisztelet a kivételnek, persze ettől sem lesz jogos.
de legalább ne védjétek, főleg ne idióta önmaguknak ellentmondó érvekkel. maradjon csak ez mindenkinek a saját kis titka.
"azért nincs alternatíva a windózra, azért kell ellopnom, mert csak azon fut a játék, amit meg se akarok venni akkora szar, de azért ellopom azt is, mert mégsem bírom ki nélküle"
röhej
jóccakát
-
Fortissimus
őstag
szep kis eladasok....
az enyemet meg meg mindig nem hozta a postas -
ecology_83
tag
Volt nem olyan régen egy olyan hír, hogy a kiadó maximalizálja az új COD árát és ezzel teszteli, h mennyit képesek kiadni egy játékért az emberek. Nem tudom mennyire kacsa a hír, de elég gáz az ő felükről, nem? És csodálkoznak a warez miatt....
A másik meg: a kiadók cseszték el az egészet, mert nem sokkal egyszerűbb letölteni valamit, mint elmenni egy boltba, megkeresni a csomó cucc közül a nekünk tetszőt, várakozni a kasszánál és haza utazni. Le lehetne tölteni legálisan a netről kedvezményesen, mert ugye, akkor csomó dolog költsége kiesik és mki jól jár.
Amikor ez a warez elindult, akkor a homokba dugták a fejüket a kiadók és csak azértis vedd meg te csaló az XY lemezt!!! Nem ám, hogy arra alapoztak volna, hogy hmmm az embereknek sokkal kényelmesebb letölteni és ugye aki árul vmit, akkor annak ki kell nyalni a vásárló ...-t, mert belőle él. Az ósdi megoldásnál maradtak, nem a vásárló érdekeit nézték. Itt bukták el az egészet. Ez ilyen sajnos.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy amiket mostanság kiadnak azok igen ratyi játékok. És ha megveszem, majd (demot nem adtak ki abból a játékból, vagy nincs netem) vissza viszem a boltba, hogy ezzel nem vagyok megelégedve, akkor visszkapom a pénzem? NEM! Érdekes, mert ha bármi mást veszel és nem vagy elégedett vele, akkor azt visszaveszik, úgy tudom.
Tescoban.... -
Dr_Syrex
senior tag
Én egyet tudok érteni Malachi-val és veled is részben.
Attól, hogy letöltöd, még teheted azt próbaképpen (pl. csak hogy tetszik-e egyáltalán maga a játék; mintha egy demo lenne
). Ezzel nem is lenne gond, DE SAJNOS a többség nem ezért él a warez adta lehetőségekkel. Sokan mindent! letöltenek és őket aligha érdekli, hogy 10k vagy 5k egy játék,
Igazából nem értem hol élnek egyesek, hogy akkora érvágás lenne 1 játék megvétele 1-2 havonta (...zsepbénz + kevesebb cigi + satöbbi... ) hát nem jobb érzés tisztességesnek lenni. És kevés kivételtől eltekintve kinek van ideje szakadatlanul játszani
, hogy az ne menjen más dolgok rovására.
Nem szeretnék álszent lenni, anno én is tisztátalan
forrásból szereztem be pl a COD4-et. Toltam egy darabig, aztán megvettem pont itt az aprón, CD kulcsot kicseréltem a dobozon lévőre és azóta is így van /+megvettem még unokatesómnak is/. Most valohogy úgy vagyok az ilyen dolgokkal, hogy inkább nem is játszom egy gammával, ha nem tudom megvenni, sőt egyre több régi klasszikust próbálok beszerezni innen-onnan (pl eBay), mégha nem is fogok velük játszani a következő 1-2 évben.
Még annyit hozzátennék, hogy a MW2-őt nem érinti a warez, abból a szempontból, hogy őrületes eladásokat fog produkálni világszerte, ami nagy lóvét hoz a kiadó/fejlesztő konyhájára,,, magyarul nyereséges lesz!!
A nagy warezolók meg tolják csak csalóktól hemzsegő tucatnyi tört szerverenhírtelen ennyi
-
Pala
veterán
Egyébként mi a véleményetek erről: én most - nem tagadom - letöltöttem a Modern Warfare 2-őt...felraktam, kipróbáltam, gond nélkül futott (közben olvastam, hogy sokan mennyien szenvednek az eredetivel), végigsöpörtem 6 pályát, majd - miután konstatáltam, hogy nem tetszik - letöröltem. Körülbelül 2 óráig tartózkodott illegálisan a vinyómon. Ezt vajon lehet-e egy kalap alá vonni azzal, hogy pl. kiírom dvd-re, majd jóízűen játszadozok vele hónapokig!?
Ez kb. olyasmi, mintha bemennék a farmerboltba, felpróbálnám a farmert, majd álldogálok fél órát a próbafülkében a tükör előtt, és - rádöbbenvén, hogy nem tetszik - szépen összehajtom, visszarakom a polcra és kisétálok. Világos, hogy ez utóbbiért senki sem fog még csak csúnyán se nézni rám, teljesen hétköznapi jelenség. Csak kíváncsi vagyok, mennyire lehet párhuzamba állítani az első esettel (demo ugyebár nincsen, ez szolgálna esetleg hasonló célokat, mint a ruhaboltba a próbafülke).
-
Ijk
nagyúr
Úgy mint pl. a GTA4-nél. Nem csak a fórumok voltak teli, de még a különböző szakmai oldalak is, hogy rettenetesen rosszul lett optimalizálva, és nagyon erős vas kell alá. Másfelől letöltöm a demót. De csak azt ne mondd nekem, hogy kipróbálni töltöd le kizárólag a kalózverziót, és azután megveszed.
-
Ijk
nagyúr
Nem fogok politizálni, de a "megélhetési bűnözést" teljesen abszúrdnak és elfogathatatlannak tartom.
"Na most akkor nehogy már nekem legyen lelkiismeret furdalásom az miatt hogy letöltöttem valamit."
Egyrészt nem kell, hogy lelkiismeret furdalásod legyen, csak egy nyilvános fórumon nem kellene a warezt mosdatni. Másfelől elég érdekes mentalitás, hogy ha a másik lop, akkor én miért is ne.
Nem fogok erkölcsi nevelést tartani, természetesen ez csak az én személyes véleményem."Én használni akarom nem peccselgetni meg újra telepítgetni steam programocskákat telepíteni. Amitől persze kiakad a windóz és rosszabb esetbe telepíthetem újra az egészet amit ha nem tudok hogy kell.."
Empirét felraktam steamre, hozzá sem kellett nyúlnom, automat frissített, hogy észre sem vettem. Jelentem egyszer sem omlott össze a windóz. 1 éve használom és még nem volt gondom vele. -
ANW2
tag
Hát már csak a cikk címét ha elolvastad volna akkor tudnád hogy nincs alternatíva az OS-re.
És nem boldogan használom sajnos.Egyébként kiakarnám fizetni de ezt most kár is taglalni mert úgyis az a persze mindenki ezt mondja van előtted. De minap elgondolkodtam hogy jó lenne a kezembe fogni az eredetit csak hát...
Pala: Hát igen...
-
Shabranigdo
tag
a letöltés nem lopás! szerzői jog sértés. jaguárt is "ellopnám",ha lenne egy szerkezetem,ami lemásolja.
az emberek meg azért töltik le a játékokat,mert megtehetik,nem kell ezt megideologizálni.
mondjuk arra is kiváncsi lennék,ha megszűnne az illegális letöltés mennyivel nőne a kiadók bevétele. -
Pala
veterán
Tiszta sor. Ami szar, azt én sem veszem meg. Viszont azt nem is töltöm le, hiszen szar (vagy mégis, de szinte azon nyomban törlöm is, pont emiatt). Önmagamnak mondanék ellent, ha mégis letölteném és utána teljes megelégedéssel használnám (hiszen akkor már mégse lenne olyan szar).
-
ANW2
tag
Na látod ez igaz tényleg lopás. Csak hogy jó hogy felhoztad ezt a fa témát. A cigányoknak lehet így fát lopniuk meg ők nyugodtan leszúrhatnak az utcán bárkit mert ő megélhetési tolvaj. Ezt mondják a rendőrök. Na most akkor nehogy már nekem legyen lelkiismeret furdalásom az miatt hogy letöltöttem valamit. Na sztem egy teszt az ilyen szempontból nem sokat ér.
No igen csak egy autó ha tönkre megy nem a kezdbe adják az alkatrészt h cseréld ki. Itt azt a rengeteg időt amíg eltökölök vele azt ki téríti meg nekem? Én használni akarom nem peccselgetni meg újra telepítgetni steam programocskákat telepíteni. Amitől persze kiakad a windóz és rosszabb esetbe telepíthetem újra az egészet amit ha nem tudok hogy kell akkor valameik lehúzos szerelő "jutányos áron" megcsinál nekem. -
Ijk
nagyúr
Anno megvettem az Empire: Total Wart, steames volt az is. Viszont kampányban jópárszor kidobált, összeomlott, bugos volt. Hát szidtam is a fejlesztőket, aztán pár hónap alatt szépen kijavították az összes hibát, és jelenleg is tökéletesen játszható. Én sem szeretem, hogy mostanában bugosan, optimalizálatlanul dobnak piacra játékokat. De ez még nem jogosít fel, hogy kalózverziót szerezzek belőle. Ami szar, azt nem veszem meg és kész.
De mint sokszor mondtam, nem érdekel ha valaki letölti illegálisan, de ne próbáljuk már meg a warezt tisztára, vagy legalább szürkére mosni. -
Pala
veterán
"Hazaérsz felrakod és egy bug halmaz vagy csak egy ultra totál szar játék mint a mostaniak 99,9%-a"
No igen, ez a gondom nekem is. A csomagolás szép, a marketing kiváló, de hogy mi vár otthon, az a puszta véletlenre van bízva. Mondjuk ez egy mozifilm esetében is így van, de ott csak egy ezresről van szó (engem mondjuk nem érint a dolog, mert sose járok moziba).
Én nem vagyok se a warez mellet, se ellene (vannak számomra teljesen elfogadható érvek mindkét oldalon), viszont, ahogy egy ismerősöm fogalmazott: "Szép dolog a becsület és a törvénytisztelet, de sokszor olyan emberek törvényeit kell(ene) tisztelni, akik utána a pofánkba röhögnek." -
"Vegyük példának a winfost. Na most kiadok érte 30-40k-t idáig oké. Na de mégis meséld már el nekem hogy az hogy van hogy rákattintok valamire és nem az történik aminek kéne? Sztem ez a felháborító ezért nem hogy 30 ezret 30 fillért nem adnék ki."
de azért gondolom használod boldogan
itt sántít ez az egész
így szar, úgy szar, mekkora fos, apám
baszki, mintha nem lenne alternatíva
ha neked nem kell, mert szar, akkor gondolom ingyen sem kell...vagy?
válasszál, válaszd ki, neked mire van szükséged, mennyit ér meg, és hajrá
de ne lopjnem az a baj, hogy szar
az a baj, hogy nem akarod kifizetni
megteheted, nem fizeted ki, mert nem felel meg. akkor viszont ne használd. hm? -
Ijk
nagyúr
Ezért vannak az úgynevezett demók, hogy kipróbáld az adott játékot. Mellesleg ezernyi tesztet is végigbogarászhatsz a neten. Mit csinálsz ha autóra van szükséged? Lopsz egyet a kereskedésből éjszaka, mert végülis te nem tudod, pontosan milyen, aztán nehogy jól lehúzzanak? Vagy esetleg tönkremehet valami benne, és ugye te nem egy hibás autóért fizettél. A patch-et tekintheted egyfajta szerviznek, és természetesen ingyenes a "garancia" miatt.
-
Ijk
nagyúr
Kár ezen vitatkozni, letöltöd az lopás, ennyi. Engem nem különösebben érdekel, hogy akár te, vagy akár más leszedi torrentről, nem a kiadó egyik képviselője vagyok. Csak azt kellene belátni, hogy hiába magyarázkodtok, hogy ezért meg azért töltitek le, a lopás az lopás, és hiába is próbáljátok erkölcsileg a többi fajtája fölé emelni. Ennyi erővel kimész egy erdőbe, összefűrészelsz egy utánfutónyi fát, mivel te szegény vagy és fázol, tehát mondhatni erkölcsileg méginkább megalapozott, mivel a létszükségletedet elégíted ki.
-
ANW2
tag
Hát így is mondhatjuk
és azt elfelejtetted hogy olcsóbb is.
Ijk:200k-s gép? lol
Meg ezt kérlek 2 évvel ezelőt vettem szted ha van az embernek pénze akkor lesz is mindig? Segítek nem így van csórók lettünk és most nincs rá pénz. Egyébként meg minden féleképpen kipróbálnám előtte. Mert ugye a te példádal élve ha tévét akarsz venni bemész a médiába és megnézheted milyen képe van például. De itt mivan?
Hazaérsz felrakod és egy bug halmaz vagy csak egy ultra totál szar játék mint a mostaniak 99,9%-a. Meg egyébként úgy az összes szoftver az.
Vegyük példának a winfost. Na most kiadok érte 30-40k-t idáig oké. Na de mégis meséld már el nekem hogy az hogy van hogy rákattintok valamire és nem az történik aminek kéne? Sztem ez a felháborító ezért nem hogy 30 ezret 30 fillért nem adnék ki. Úgy felidegeltek néha az ilyen dolgok hogy az elképesztő! Ezért fizessek tényleg ennyi pénzt hogy legyen valami ami idegesít legalább nem untakozom igazlol És ezeket nem veszik vissza gondolm amikor visszamegyek vele hogy ez egy rakás fos. Meg mért nekem kell még töltögetni le hozzá dolgokat (frissítés peccs) hogy működjön az amire vagyonokat költöttem?
Hát szóval sztem ez nem így megy. Azért szeretném tudni mire adom ki a pénzt. Bár lehet valaki nem így van vele most kit érdekel 1 tízes úgyis szabadulni akart az aprótól. -
emberek, azért néhányan nagyon el vagytok tévedve
előrebocsátom, hogy a kiadók kinyalhatják, kapzsi szar mind, de van egy termékük, amit pénzért akarnak eladni. nem ajándékba. ez azért nehezen támadható.
szóval csak példa, teszem azt mi lenne, ha komolyan büntetnék a warez használatát
akárhogy, mindegy, tegnap leszedted az MW2-t, de jó, kipörgetted az éjjel, ihaj
reggel 6-kor verik az ajtót
"napot, warezrendőrség, ön tegnap ekkor és ekkor letöltötte ezt a JOGDÍJAS terméket, ezzel megvalósította a 12586/b törvény 6§-át azaz személt módon lopott ezért elkobozzuk a gépet, 30 nap közmunka, viszlát"hogyan védekeznél? kapják be, mert drága, nem vagy hülye, hogy megvedd? szerinted kit érdekel? semmilyen termék NEM JÁR ALANYI JOGON, ha pénzt kérnek érte. akkor se, ha te drágának tartod. kb. mintha bemennél egy Jaguar szalonba, bevágódnál az egyik kocsiba és még te ugatnád le a kereskedőt, miközben elhajtasz, hogy "faszér adják ilyen drágán, nem veszem meg, inkább ellopom".
tökugyanaz és aki ezt nem érti meg, annak sérült az értékrendje.
aztán felőlem persze az warezol, aki akar. amíg lehet, úgyis ez lesz majd. de, hogy még neki álljon feljebb, na az nem fasza. én inkább mélyen hallgatnék.
-
h_mate
tag
válasz
Dr. Romano #72 üzenetére
Éppen ezért teljesen jogos, hogy legalább azoktól megkövetelik a játék megvételét akik multizni szeretnének! Ha ezen az ösvényen indulunk el akkor teljesen jogos, hogy a kiadók/ fejlesztők átáljanak a Steam-szerű multi kliensekre és ez ellen egy szavunk sem lehet!
Az offline warezolást lehetetlen kiszűrni, felesleges mindenféle másolásvédelmet használni úgyis feltörik. Ez amúgy is rengetek erkölcsi és anyagi kérdést vet fel amik ellen ezer érv-ellenérv van, így a fentebb vitatkozóknak is részben igazuk van. -
feka007
veterán
Elolvastad a címet?
Csak a briteknél fogyott el 1,2 millió egy nap alatt, ezen kívül még ott van az USA, ahol sztem arányítva is fogyott annyi, és ötször nagyobb a népesség, akkor ott van még a többi EU ország ahol sokan veszik (pl nálunk is, mert CD galaxisban ma már hiánycikk volt), meg kisebb mértékben, de Ázsiában is tuti jó nagy számban elment. Szerintem már most meg van a 10 millió
-
lovag05
aktív tag
De pont ez az, hogy ez nem úgy megy, mint egy BMWnél a benzin, hogy kell bele, ha menni is akarsz, nem csak nézni... gépet megveszed, de feleslegesen nem adsz rá ki több pénzt, ha azt ingyen is be tudod szerezni, mert NEM létszükséglet. -gondolom azért vesz vki jobb gépet, hogy elfogadhatóan fusson rajta a többi játék, de azt már nem kötelező megvenni...
Most én ezzel nem a letöltés mellé állok, mert az milyen csúcs... én pl eredeti zenei lemezeket vásárolok, de játékot nem, mert nem éri meg, NEKEM... -persze 8Kért többet még arra sem adnék, egyszerűen elvből, mert sok...
-
Ijk
nagyúr
Pont azt magyarázom, hogy akinek nincs pénze, nem költ annyi luxusra. A MW2 luxus, mert már maga a játék is drága, de be ne magyarázd nekem, hogy miközben a kenyérre számolod a pénzt, azért megvan a 200k-s géped, amin azért el is fut a játék. Természetesen az izomgép után a 10k bizonyára földhözvág anyagilag. Vagy netán a gép is kamionról esett le?
-
Dr. Romano
veterán
Az egy dolog hogy sokan letöltik. Végigviszik a Single módot, na és.... Ennek a játéknak a lényege úgyis a multi lesz, amit normálisan csak az eredetivel lehet játszani.
-
ANW2
tag
Erről az jut eszembe amikor itt példálóznak a "nagy" politikusok hogy nyugaton is ilyen árak vannak csak a fizetésről nem szól a fáma. Nyugati árak keleti éh-bérek.
És még azt birom amikor valaki idejön azt itt olt a warez miatt.
Én elhiszem neked kiskomám hogy apád tolja alád a fullos új BMW-ket meg merciket csak tudod nekem például jelen esetben 200 Ft is sok pénz mert az 1 kiló kenyér. Nem hiszem hogy egy olyan játékra adok ki 10 ezret amivel játszok 5 órát mert ennyi pénzből eszek 1 hónapig ha mást nem üres kenyeret de legalább nem döglök meg. -
L4R$()n
tag
Annyi emberből nem is sok ez a 1.2 millió ...
-
Ijk
nagyúr
Ha valami szar, nem tetszik nem veszem meg. Ostoba kifogás, hogy szar és drága, ezért felmentve érezhetem magam amiért letöltöm. Ha nincs pénzem tv-re nem veszek tv-t, ha nem futja Fülöp-szigeteki nyaralásra, akkor megyek a Balatonra. Komolyan úgy panaszkodtok itt, mintha ez valami élethez szükséges alapélelmiszer lenne, amire szerencsétlen magyaroknak nincs pénze, és éhen halnak.
-
lovag05
aktív tag
-
phanzetomox
őstag
azon is gondolkozz el mért van annyi warezoló Magyarországon... nyílván mert nem akárki tud 10-12k-t kiadni egy lemezre ami csak akkor működik ha elötte már 10 ezreket költöttél gépre hogy menjen a game... főleg ha azt nézzük, hogy a legtöbb kiadott game nem éri meg a 10 ezret és ha már megvetted nincs visszaút, hiába nemtetszik a game...
és ez a szörnyű nem a warez... hogy nincs az embernek pénze rá, a fejlesztő meg sír hogy nemkapott elég zsét ezért a sza.. khmm ezért a játékért
kiad egy ilyen semmit, aztán két évig ugyanazon az áron nyomatja... hát hihetetlen.. és még az ember szégyelje magát amiért letölti a gammát... sokaknak egyszerübb lenne felmenni steamre, kifizeted aztán letölti és mehet a game, csak hogy ez van akinek a heti kaja pénzét teszi ki,
na mindegy csak egy kicsit elkalandoztam
PhoenixK amit írtamabból kb csak az első sort szántam neked xDszerk: Ijk megelőzött
-
Ijk
nagyúr
Az, hogy valaki warezol, inkább tartsa meg magának és nem kell leírni miért csinálja. Tudjuk, hogy miért csinálják az emberek. Vehetsz olcsó plazma tv-t mint, ahogy vehetsz olcsó fps játékokat is, szóval nem értem a problémát. Amit nem tud az ember megfizetni, azt nem veszi meg ilyen egyszerű.
Egyébként én sem szeretem a kiadókat, de árképzést tekintve azért valljuk be, hogy sokan elég sokat rápakolnak mire a polcra kerül a termék. -
csongi
veterán
Azért a kettő nem ugyan az. Nem kell félteni senkit. A tv árában is benne van a jogdíj, hogy kié azt senki sem tudja. lehetőséged van olcsóbb tv-t venni és ugyan azt nézed rajta mint a plazmán. Itt nincs lehetőség olcsóbbat venni ugyan abból. Majd ha kiadónak kedve tartja akkor adja olcsóbban. Ebben az országban meg különösen másképp alakulnak az árak. Eret tudnék vágni amiért jogdíjjal terhelték az üres lemezeket is. Ki a fenének adják azt az összeget? Balázs Palinak vagy Piri néni teszi zsebre? Mert tuti hogy olyanhoz nem jut el aki jogosult lenne hozzá. És a kérdés marad, ki a fenének van hozzá jogosultsága? A drága árakra a társadalom Warezzal reagál.
-
Raysen623
addikt
Lehet rám is fújolni ezekután: régen használtam a warezt mert nem volt még ennyi online multi játék. De mióta ez változott igenis megveszem a progit, vagy rögtön vagy kipróbálás után. Kipróbálás alatt általában a demo-t kell érteni, ha nem akkor sem warez-ról töltöm le mert azért nem fizetek hogy valaki ellop valamit és még azt is pénzért adja. Ez a legaljább alja.....
Ha valaki hosszútávon akar valamivel játszani igenis vegye meg, és kurvár@ nem érdekel a magyar ember napi megélhetési gondja (e témában semmiképp).....nem kötelező játszani! A számítógép pedig nem az éhező emberek átlag elektronikai cikke! Ne hazudjunk már össze-vissza! Azért ez mégiscsak pofátlanság és vérlázító!
Ami pedig az árat jelenti: igen 10k körül van. DE ha van egy kis agya valakinek akkor egy hétvégi akción mondjuk a Ste@m-en megveszi 30%-al olcsóbban, de lehet hoy 40 vagy 50-el is!Karácsonykor biztosan lesz leárazás. Tessik ráfeküdni a témára. Persze ez azoknak jó akik nem kötődnek a dobozhoz. Engem speciel nem zavar. Csinálok a játékról egy biztonsági mentést és kész (mert lehet).
-
ithomas
őstag
Hát jahh...így csak 6 óra...
De ha megvennéd eredetiben, akkor lehetne 600 is a multiplayer miatt, ami amúgy a lényege ennek a játéknak..Őszintén remélem hogy a jövőben a legtöbb játék hasonló megoldást fog alkalmazni ha multiplayerről van szó...nehogymár még az is ingyen legyen...
-
CsiguszMaxim
senior tag
Mi ez a vérpistikés utalás? Csomó helyen olvasom de nemtom honnan jött? Valaki elmagyarázza?
Szerk: Amúgy meg hány játékot dobálnak ki évente? Elég ha egy megtetszik max 2 aminek a multijával játszol főleg hogy egy ember napja nem folyamatosan játékkal telik. Sokszor örül ha van ideje egy héten 2-t DotA-zni mert iskola/munka/háztartás stb. Azt a pár játékot meg még valahogy ki lehet bírni anyagilag. Ha őszintén bevalljuk magunknak egy csomó játékra nem azért van szükségünk mert ténylegesen le akarjuk kötni magunkat hanem mert nem akarunk lemaradni az agyon hypeolt dolgokról. Birkaszellem hajrá. 5 év után újítottam gépet és csak pár single player név van amit végig akartam vinni a régiek közül ami az 5 év alatt volt de ezeket se tudom mert nincs idő vagy épp mást csinálok.
Persze jó az, ha van valami amiben az ember elmerülhet kicsit a napi hülyeségek elül és "kockulhat" vakulásig (talán a D3 amihez fűzök még reményeket) de könyörgöm legyünk őszinték. Senki nem hal éhen nem lesz lelkinyomorék ha 20 játékból egyet vesz meg vagy 30-ból és azzal játszik.
Amúgy ezzel nem a cégeket védem mert sztem mind minden másnál itt is mocskosul hülyítik a népet és húzzák le az utolsó vasat mindenkiről de ez már más téma
-
Mint már írtam, az átlag magyar helyzettel tisztában vagyok. Sokaknak a warez az álmot váltja valóra! Ami zavar, hogy az első két warez-párti közül az egyiknek mindig fullos konfigja van.
A kiadókat nem sajnálom, csak annyit mertem mondani, hogy részükről meg jogos a letiltás. -
Egzee
őstag
Mondhatja mindenki, hogy ne warezoljak meg, hogy bezzeg a vasam meg van hozzá, de ha megvenném azokat a játékokat amikkel játszok akkor nem, hogy a minimumom, hanem nem is lenne gépem... Őszintén nem érdekel mit gondol bárki is... 2000Ft volt a GoW meg az UT3 az újságban? Megvettem mind a kettőt szó nélkül, de hagy ne dolgozzak már 2 napot egy 6 órás játékért. Ennyi...
-
csuki00
tag
Most vittem végig..... csalódás volt.... nagyon rövid....
-
volvoguy
addikt
tényleg csak érdekesség képpen kérdezem, hogy a PC-s verzió nem eredeti verziója fut multiban? a tippem az, hogy nem, hisz a Steam miatt nem mehet...max single-ben..ez mennyire állja meg a helyét?
-
troller
senior tag
Na ez a legnagyobb hülyeség. Ha nem lenne warez akkor szépen kiderülne, hogy bizony ugyanannyian vették meg a játékot (max. kb. +10%), legalábbis bevezető áron biztos nem vennék többen. Akit igazán érdekel az a multi miatt előbb-utóbb úgyis megveszi, ha lejjebb megy az ára, esetleg addig tolja a szinglit warezon...
-
Ijk
nagyúr
Egyébként Steamen keresztül miért kerül jóval többe, mint boltban? Megvenném steamen, de nem fizetek 1,5x annyit.
-
keIdor
titán
Magyarország lakossága 10.000.000 fő kb.
UK meg 60.000.000... Nem mindegy ez sem.
Minket Ausztriával (8.000.000) vagy Csehországgal (10.000.000) esetleg Görögországgal (11.000.000) Belgiummal (10.000.000 kb. ez fejből nem megy) érdemes összehasonlítani.
...ha a GDP-t nem nézem. -
g@bo
nagyúr
nem szeretném a politikát idekeverni, de ott lopnak igazán... szerencsétlen magyarhon.
én megveszem a gémeket, amivel játszom, igaz ráhúzok fél évet.... cod4 4990ft, crysis 1990, far cry 2 2990... ez azért elviselhető. és tolom a multit, rinya nélkül. még az 5 éves far cry 1 nél is van egy valag szerver.
-
boeing
őstag
Nálunk biztos nem vesszik meg enyien.
-
-
egy kinti fórumon olvastam valakitől, Indiában él, azt írta ott 25-30USD az ára. vannak országok, ahol eltérnek a "nyugati" ártól, ilyen-olyan okokból. Magyarország elvileg már nyugat, de gyakorlatilag itt is simán másképp kéne kezelni ezt a kérdést.
mondjuk 5 ezerért valószínű, hogy itthon többszöröse fogyna a mostani mennyiségnek. de aki telibe szarja, az akkor is werzióval nyomná, ha 1000-ért adnák. ez van.
-
-
Loha
veterán
Na és mi lenne, ha senki sem lopna, csalna, hazudna?
COD-ot szerintem arányaiban többen veszik meg, mint a játékok többségét, pont a multi miatt, szóval ezért sem értem a sírást...
Ha az én cégem lenne, előre belekalkuláltam volna a warezt, mint járulékos veszteséget, de ezt biztos megtették ők is, simán el tudom képzelni, hogy az egész warez sírás reklámnak sem volt utolsó... -
atee
őstag
5k ért itthon biztos vagyok benne, hogy legalább a duplája fogyna.
Ez a 10k azért meggondolandó. -
Loha
veterán
A warez nem jó, de van, és mellesleg sztem nem ez a mai modern társadalmak legnagyobb problémája.
Itt inkább az a bosszantó, hogy pár nappal ezelött még ment a sírás a kiadó részéről a mocskos warezolók miatt, most meg eladási rekordokat dönt a játék, és megint halálra fogják keresni magukat vele, ugyan úgy mint eddig... Sztem vmi hasonlót hívnak képmutatásnak...
-
Vicoo
senior tag
Hát a Nehalem más tészta, én tényleg a simákra gondoltam
Ugyanis ott az átlag gép mondjuk 100e Ft értékű, azon játszani már lehet, de ha megveenné rá a Wint, az már akkor 130e, és áltlalában fix a gépre fordítható keret, abba nem fér bele egy OS ,nemhogy további szoftverek. Teljesen meg tudom érteni ha nem 70e+30e az összetétele agépnek
De nem úgy Véréknél ,ahol meglhetene tenni ..
17: Persze, tudom hogy lemegy az áruk de addigra nem érdekli őket, mivel az osztályukban mindig lesz aki warezol ,ő mindig a legújabbról fog bezélni ,seni sem akar lemaradni, na meg az oktatás is olyan infóból, h nem is tudják hogy amit tesznek az bűncselekmény. Tapasztalat... igaz zenékkel fordult elő ,de mikor rákérdeztem , hogy szerinte ha ő nem fizet a zenéért,csak letölti , akkor mégis hogy van ez? Ezek szerint a legális vásárlás a hülyéknek van ? A válasz egy hümmögés volt, játékoknál szintúgy.
-
válasz
BalaNce87 #12 üzenetére
Meglátjuk. Ennek az első-napi hisztinek az lesz az ára, hogy két hét múlva meglesz szinte mindenkinek, aki meg akarta venni. Erre most az is rájátszik, hogy jó előre behíresztelték, aki akart rákészült (értsd: spórolt
)
Azért mondtam, hogy VérPistike! Az átlag Pistike más tészta: ott egyszerűen nincs más lehetőség! De amikor valaki egy Nehalem-en dicsekszik a warez-zal...
-
Vicoo
senior tag
Jójó, de vedd figyelembe , hogy a legtöbb játékos itthon szerintem nem épp csúcsvason játszik. Legalábbis a pistikék, nekik ugyanis fingjuk nincs a gépekről ,hisz ők ettől pistikék. Ők azok akik nem nézik , hogy 12 FPS van ,csak ,nekik az számít hogy szép... Na meg gondolj ezután bele, egy játék ha 10e Ft, az havonta nem kis pénz eg ycsalád kasszájában ,márpedig manapság nem tartanak ki a játékok eg yhónapnál tovább (multi kivétel) ,tehát évente 120.000 Ft menne el ha lenne miből. Ugyanakkor én is elítélem a warezt, és nem baj hogy büntetik ,de jogos a magyar fizetéseket is felhozni.
-
Én ezt megértem. Én is töltöttem le anno játékot, de nem éppen a kor szintjén levő gépemhez... Nem is ezt ítélem el, hanem a beszólogatás-siránkozás kombót, hogy mennyire kiszúrnak a jónéppel!
Az, hogy a szülők veszik a gépet a kölyöknek: nem változtat semmin.Az eladásoknak meg lehet örülni: hamarabb kijön az occsó kiadás, aztán nyugi van!
Ezennel én az OFF-ot be is fejeztem, elnézést mindenkitől, akinek nem inge!
-
Teljesen igazat adok neked.Arról nem is beszélve ,hogy a " törő csapat .....1911 " külön kiemelte , aki multizni akar az vegye meg.Szerintem ugyan úgy mint az elődnél ezt is megéri megvenni és ha azt is így csinálták volna meg nem lenne ennyi nagyarcú csíter.Mert most ha banolok valakit akkor visszajön röhögve 2 perc múlva másik kulcsal.
-
hétalvó
addikt
jok ezek az adatok, de a gta4 nem volt pc-n egybol
majd a vegere kiderul mennyi az annyi. -
Mi a f@szért természetes ennyire nektek, hogy a warez az jó, és ingyen mindent lehet?
Sőt! Ha valaki pofátlan módon fellép emiatt, akkor ő a főgeci! Az átlag magyar anyagi helyzettel meg ne jöjjön senki, amíg a VérPistikéknek megvan a játékhoz való vas (és nem a minimum), a addig érdekesen hat a warez melletti siránkozás! -
troller
senior tag
"Modern Warfare 2: több mint 1.2 millió példány egy nap alatt a briteknél"
De gondolom ez se menti meg őket a csődtől, amit a warez miatti veszteségük okoz -
aram01
nagyúr
Haver megvette hétvégén letesztelem
-
arpi6k
addikt
Biztos rekord marad, a Starcraft 2 megjelenéséig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Windows 10
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest