Új hozzászólás Aktív témák
-
Pixelmaster
tag
köszönöm a tesztet nagyon jó!!! főleg annak örülök hogy ilyen szép csokorba gyüjtötétek nekem a fekete és moduláris tápokat, így kinézhetem magamnak egyet
és annak is örülök hogy ajánlotátok a crosairt, mert nekem is az tetszet a legjobban, a fasza lapos kábelezése miatt, szóval jó vételnek tűnik
thx!
kérdés: AZT A FRáNYA MATRICáT A TETEJéRŐL LELEHET TéPNI, HOGY ESZTéTIKAILAG NERONDíTSON NEKEM BELE A FEKETE BELSŐ HáZAMBA? köszi a választ
-
Angel1981
veterán
válasz
#40731136 #44 üzenetére
Igen, erről én is olvastam!
Valami olyasmivel indokolták (persze ez inkább csak találgatás, nem hivatalos info), hogy a HX650 előállítása csak nagyon kevéssel kerül többe, ugyanakkor jóval több pénzt el lehet kérni érte, és így akarják az erősebb táp felé terelni a vásárlókat.
A HX520-at és 620-at meg valszeg rövidesen kivonják, így a felső középkategóriás moduláris táp csak ez marad - így aki moduláris Corsairt akar, nem tud kisebbet (és olcsóbbat) választani...Nekem egyébként az volt a gépemben, de egy hete lecseréltem, és öcsém már megkapta - lehet különben jó üzletet csináltunk volna...
-
Pero
senior tag
hát h mire elég és mire nem, abban egyetértek h sokszor nem a W a kevés, járt nálam egy 5970 gondoltam én kis naivan, h letesztelem, az adatlapomon szereplő konfigba. netezni tudtam volna vele de játszani nem mert azonnal eldobta magát a gép, pedig ha csak Wokat számolgatunk bőven elégnek kellet volna lennie. azóta lett egy CM SilentPro 700W a helyére h ha vendégeskedik nálam ilyesmi ne legyek bajban.
-
törölt tag
A Corsair ismét hű maradt a nevéhez.
Amúgy igaz az, hogy a legkisebb moduláris modelljüket, a HX450-est kezdik kivonni/vagy már kivonták az értékesítésből? Valami ilyesmit olvastam valahol. Pedig nekem egy olyan tökéletesen megfelelne.
-
Angel1981
veterán
válasz
FRENK1988 #38 üzenetére
Egyrészt az ATX szabvány nem engedi, hogy egy ágon 20A-nél több legyen - gondolom biztonsági okokból.
Másrészt elvileg ha a táp belsejében valami gikszer van, kisebb kár keletkezik, ha több részre van bontva az ág - feltételezve persze, hogy külön-külön mindegyik védve van.
(Gondolom ezért lehet olyan táp is, hogy bár több részre van bontva, mégis meghaladják a 20A-t külön-külön.)Egyébként szerintem ez már inkább csak tervezési politika; a neves gyártók közül is van aki erre esküszik, van aki arra.
Sőt! Még az adott márkán belül is lehet ilyen / olyan!Én személy szerint az egyben hagyott ág híve vagyok.
-
MZsoltee
veterán
A mire elég 400W-os cikből nem sok tápot kapsz meg 10k alatt. Az APN-es teszt meg volt, van is olyan táp a környezetemben és nagyon jó is, de én a következőkre gondolok:
DEER, M-tech, Q-tech, Mode Com, codogen kolink, Lcpower, HKC és monjuk az olcsóbb fsp-k, hipro giga (ezekről még eredményeitek is vannak) összevetése. Szóval megnézni az alját a legtöbbet eladott tápokat. (valamelyik nagyobb nagyker segítségével, miből fogy sok).Mod: Például bnőm tesója amikor meghalt a Codogen tápja és magával vitte a gépet vetteme vele egy 400W-os FSP-APN-t, hogy megnézzük mi a helyzet a géppel. Kiderült az egész kuka, majd bement a boltba és mikor új gépet vett modnták, hogy az a táp amit én megvetettem egy sz@r, mert se doboz meg semmi, és nincs rajta 6-pines tápcsati így nem tudja rákötni amajd a vga-ját és amúgy is egy gyenge cucc vegyen egy HKC-t (7630 vagy valami hasonló 500W körüli táp), meg is történt és a következő most a felállás otthon:
HKC táppal a köv konfig:
P31-e slap
E7500 (a procival is megszívatták 25kért...)
2*2Gb ddr2
3 winyó
GTS 250 512MB
dvd-íróFSP-400APN
Asrock G31
E1200
1Gb ddr2
1 HDD
1 DVD olvasóno comment, de legalább a kissebbik gép, amit bnőm használ tuti hosszúéletű lesz!
-
total90
veterán
Corsair
-
FRENK1988
veterán
Komoly kis teszt.
Egy kérdés: Miért kell darabolni a 12v-os ágakat? Miért nem lehetne egyben mint a Corsair-nál? -
Angel1981
veterán
A HX-ek egyben hagyott 12V-os ággal rendelkeznek, csak 6+2 tűs PCI csatijuk van, és picit fejlettebb a belsejük, ezért nem sima 80 PLUS, hanem 80 PLUS Bronze minősítéssel rendelkeznek.
Egyébként nekem is tetszenek a full modu tápok!
Antikomcsi #19: Teljes mértékben egyetértek!
-
BalaNce87
addikt
Egy 5870-et meg egy négymagos procit azért elvisz a 450 simán. A fermihez már nem elég egy ilyan táp?
-
TomLion
tag
Olyan nagy eltérés nincs egy Ci7 920(főleg, ha C0-ás) és egy PII X4 fogyasztása között, ha mindkettőt fesz-emeléssel tuningolod, mindkettő többet fogyaszt.
vhunor: a Ci5 nem is négy magos
(hacsak nem a 750-ven re gondoltál
)
, nem azt mondtam, hogy be sem indul, én is teszteltem 470-est Ci7-tel, és nem találtam biztonságosan elégnek a 400W-ot. A 425 Enermax nagyon jó táp, de hosszútávon szerintem kevés a Fermi+húzott 4 magos rendszerhez, főleg, ha Fermit is húzni akarod -
Na végre most már nem kell félni,hogy egy második 5870 lefullasztja a 600 wattos tápot.
Igaz nekem nemhogy kettö de még egy sincs,de ha lenne akkor nem kellene aggódnom a táp miatt -
rudi
nagyúr
Neked nem volt meg a 400 wattos cikk? Abban éppen 10k környékéről válogattunk. Sőt, azóta teszteltünk új fejlesztésű FSP olcsó tápokat is. Ami meg a "kevesen adnak 20k-t tápárt" kérdés illeti, azzal kapcsolatban szerintem mincs igazad. Akinek eladnak egy 300-400 000 forintos konfigot, annak lazán beletesznek akár 800 wattos, 40 000 forintos tápot is. Mivel nem ért hozzá, szó nélkül ki is fizeti.
-
Komcsi
tag
Én soha nem bíztam a véletlenre, ezután sem teszem...
-
ViZion
félisten
Helló!
Jó a teszt, de a végére egy összefoglaló táblázatot lehetne kérni? árak, csatlik, stb... hogy aki lusta végigolvasni, és nem érdeklik az apró részletek, az ne kelljen bogarászniaEgyik helyen Cooler Mater van írva. S betű lemaradt, csak jelzem, nem kötekedés
-
válasz
antikomcsi #19 üzenetére
Igazad van, mondjuk egy AMD konfigos gépet én is megnéznék ilyen tápokkal.
-
TomLion
tag
Egy húzott 4 magos és egy GTX 470 mellé már nem elég a 4-450W, a GTX480ról már nem is szólva.
És akkor SLI ről még nem is beszéltünk
Más kérdés, hogy ezek nem éppen népkártyákantikomcsi: teljesen igazad van, nem érdemes centizgetni a teljesítményt, és egyre inkább az amper kerül előtérbe.
Szerencsére vannak jó tápok 500W körül is, viszont azok árban már közelítik a 600-as PSU-kat, egyértelmű, hogy melyik az időtállóbb befektetés -
MZsoltee
veterán
Jó kis teszt, tetszet! Ha megint tápos témába szeretnétek tesztelni, akkor tudnék javasolni egy témát. Ahogy itt többen is írták a tezst érdekes volt, de keveseknek tud a gyakorlatban segíteni. Ugye a 3db 5870-es probléma.
Ami érdekes lenne az ha mondjuk a 10k alatti és a 10-20k-s kategóriából választnátok néhány alanyt (igen codogent és hkc-t is) és megnéznétek, hogy milyen a kínálat, ez talán hasznosabb lenen a gyakorlatban is. Hiszen kevesen költenek 10knál többet tápra és szinte alig aki 20k-s határon átlép. Így láthatnák többen is mennyire fontos a megfelelő táp kiválasztása és hogy mekkora különbségek vannak azonos árkategóriában is a gyártók között. A kiválasztásnál esetlegesen figyelembe lehetne venni, hogy a nagykerek mely típusokból adnak el a legtöbbet és hozzá lehetne csapni pár olyan tápot amelyek már bizonyítottak (FSP, Chicony Hipro, Giga), illetve meg lehetne mutatni azt is, hogy van olyan gyártó aki a régi hírnevére próbál alapozni mindent és nem fejleszt (Chieftech).
Up a kiválló minőségnek!
-
Quan-Chi
őstag
ez eddig is világos volt számomra, viszont nagyon örülök ennek a tesztnek mert így remélem többen is rájönnek hogy felesleges a kilowatt környéki tápegységre plusz pénzt költeni ! nekem a 70% hatásfokú Asus 450es tápm viszi simán a gépem ( maximus formula E6600@3ghz , 2x2gb ram , gtx275 ) és hűvös levegőt fúj ki 1200rpm mellett
-
antikomcsi
veterán
Jók ezek a tesztek, tanúlságosak, de szerintem csalókák. Lehet felesleges a 600W csak kisebb 400-450W-os tápokban meg nincs olyan, ami tudja azt az amper értéket, ami kéne.
A másik, hogy a teszteknél elővehetnénk AMD procikat is, mert az user elolvassa a tesztet, azt látja, hogy hú, de jó, mert bőven elég 450W-is, aztán az intel proci helyett választ egy költséghatékonyabb x4 965BE C2-t, meg egy hd 4870-et, és csak pislog, hogy a 2x18A-es 450W-os tápja beadja a kulcsot BC2 alatt. Pláne ha a procinak egy kis plusz feszültség is van tolva.
Többször mondtam, hogy volt nekem 550-es márkás tápom, és kb. a 75%-át ha kihasználtam, de akárhogy kötöttem a 6400+ x2, és a 8800GT mindíg belefutott az egyik ág végébe. Vissza kellett vennem a feszültségeket, és az órajeleket, hogy játék közben ne kapcsoljon le a táp.
Én óvatos lennék azzal, hogy 400W mindenre elég. Persze az igaz, hogy a PH-sok ismerőseinek, rokonainak, akiknek szerelgetünk bőven elég, vagy még sok is a több éves, vagy a tecskós celeronos, 4670-es konfigokhoz, de ha magunknak rakunk össze gépet, ne úgy válasszunk tápot, hogy az 95%-on menjen.
Itt jegyezném meg, hogy példáúl a régi 300-400W-os codegen tápok, amik így meg lettek hajtva, már rég beadták a kulcsot, azok viszont, amik az oldalukon feltüntetett értéknek jó ha a felén járnak, a mai napig vígan viszik a bartonos konfigokat. Nem azt mondom, hogy jók a codegen tápok, de azokat is ésszel kell használni. A minőségi tápok talán tovább bírják a csúcsra járatást, de szerintem nem érdemes széthajtani azokat sem.
Igaza van annak aki azt mondja, hogy elvisz egy táp egy adott konfigot, csak szerintem az sem mindegy, hogyan.
-
AXisBOLD
addikt
köszi a tesztet.
miben fejtettebb a Corsair HX 450&650 a 620&520-nál? egyébként a doboz és a + tartalom semmiben sem változott.
a 650-re is igaz, amit anno az 520-ra írtatok, hogy kb. a 100W-al erősebb társaival is össze lehetne hasonlítani?
toldy: nekem is nagyon bejönnek a full modu tápok
ez is korrekt->[link]
-
toldy
őstag
Jó teszt, tetszik.
De egy tápot azért hiányolok. Tudom nem a legerősebb amperben, de nem is ezért tetszik hanem a teljes modularitás miatt.
-
Móci
addikt
Érdekes teszt lett, köszönet érte!
Az Enermaxból nem lenne rossz egy 400-as körüli példány ezzel a belsővel, remélem idővel lesz is. Bár a mostani tápomat biztos, hogy nem cserélném le rá. -
Angel1981
veterán
válasz
#06658560 #12 üzenetére
Na, oda kellenek a kilowatt körüli modellek - és azok meg is állják a helyüket!
pl. OCZ Z Series 1000W Gold - bár nálunk nehezen beszerezhető.A 600 körüli modelleknél korábban is a Corsair HX 650 volt a legszimpatikusabb - ez a teszt csak erősítette a feltevésemet.
Ezt vettem volna, ha nem tudtam volna szert tenni a Seasonic X-750 Gold tápomra! -
törölt tag
Na, hol marad az SLI Fermi GTX480?
Egy GTX480+ Tesla 480 + dual xeon 6magos rendszerhez milyen tápot ajánlanátok?80+gold
-
rudi
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #3 üzenetére
Nem sokan használnak több nagy VGA-s rendszert, de elég sokakat rábeszélnek a kiskerekben a 600-800 wattos tápokra - fölöslegesen.
-
Nagyon jó cikk, én viszont hiányoltam a HKC-t a tesztből.
-
Borgi
aktív tag
hi
jó teszt, tetszik.
asszem még 1 darabig a 450-es chieftek-em megteszi.üdv,
Borgi -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
HUNNIA1920 #3 üzenetére
A baj az, hogy néha nem a watt kevés, hanem az amper... És ha az amper fogy el, akkor kénytelen vagy nagyobb watt-os tápot venni... Havernak is konnektorból ~450w körül vesz fel konnektorból a gépe, de mégis úgy tűnik, hogy a 600W-s 4*18 apmeres seasonic a kevés.. Minden hardver tesztelve lett, másoknál meg minden gond nélkül, havernál pedig vannak néhai fagyások, és ilyesmi..
Kinek jó a moduláris.. Ha relatív az összes szálat kénytelen vagy bekötni, akkor nincs sok értelme, nekem pl. nem hiányzik.
-
Integra
titán
enermax útón
-
^Clown
addikt
Hogy mire elég? Mindenre
Egy átlagos gépbe egy jó 400-450W-os táp bőven elég.
Az Enermax messze kimagaslik a mezőnyből, szerintem nem véletlenül kell érte többet fizetni. Ha ilyen durva rendszerem lenne, a tápon nem spórolnék...
-
Gál István
senior tag
Szép azért az a 3 darab 5870 és egyéb apróságok... Jó teszt!
-
HUNNIA1920
őstag
Szerintem ezek a tápok nagyon drágán kínálnak feleslegesen nagy teljesítményt.
Nem hinném, hogy az országban túl sok ember használna 2 vagy több VGA - s gépet (egy - két elvetemült egyént leszámítva).
Különben ez a moduláris dolog jó, kár hogy kisebb tápokban nem terjedt el. -
imibogyo
veterán
Jaj, az az asztal a cuccokkal megrakva.
Ha az most az én szobámban lenne, egy nagyon-nagyon boldog (és gazdag) ember lennék.Amúgy a 480W-os tápom is elég lesz még egy jó darabig a 4870-em mellé, még ha új VGA-ra is lesz valamikor cserélve. A három 5870-es CF, meg egy kisebb vagyon szóval aki olyat vesz, az a tápon sem fog spórolni.
Nagy újdonságot nem hozott a cikk, de hálás vagyok érte, hogy valaki letesztelte ezt is. Köszi.
Üdv.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nah majd megrugdosom havert, hogy Ő írja le, hogy mire nem elég 600W...
És nem a táp sara, mert Seasonic M12 600W-ről van szó..
Vagy mértün nála a hétvégén, és rájöttünk, hogy vsz. nem a W fogyott el nála, hanem az amper.
Jó kis írás, tanulságos is lehet pár embernek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Nintendo Switch
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Videós, mozgóképes topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Witcher topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Seasonic Vertex GX-1000 Gold - Új
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- szünetmentes táp / NJoy Cadu 2000VA / 1200Watt / 2025.11.21 garancia/ Usb management / 2db új aksi
- Seasonic Focus GX 850 Gold tápegység (garis 2033-ig)
- FSP SI Serials FSP600 50ARN 600W 80+ Silver minősítésű ATX tápegység
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest