Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
Igen, elolvastam a 135. kétnyelvű ömlengést. Nincs benne az, amit kérdeztem.
De maradjunk a fiktív történetnél, miszerint consumer piacra nem gyártanak. Tehát állításod szerint akár egy évre volt sok-sok megrendelésük előre. Sajnos nem tudják teljesíteni. Ilyenkor mi van? Kötbér? Ja nem, vis maior történt, tehát a szerződések érvénytelenek.
Tehát akkor kiesett x hónapnyi termelés. A jövőben pedig ugyanazokat a termékeket y%-al magasabb profittal adják el.
Szerintem az x és az y változók értékei úgy vannak kiszámolva, hogy jól járjon a WD. Úgy, mint a korábbi hasonló eseteknél is történt. -
törölt tag
Nagyon messze vagyunk már attól a világgazdasági modelltől, ahol az árat kizárólag a mikroökonómiai szempontok határozzák meg. A fél világ arra épül, hogy a termelési költségek és az ár el legyen választva egymástól.
Én elengedtem dolgot. Annyira görcsösen nem akarod érteni, hogy akkor ne értsd.
-
Depression
veterán
Ezt írd le létszi ebbe [link] a topicba is, ahol a cikkben is szerepel, hogy a katasztrófa még le sem zajlott teljesen, a bolti készletek is 2-300%-os áremelkedést értek el.
Ez akkor nyereséges, ha le sem álltak, vagy hamisak a tönkrement készletekről a hírek. Most nem olvastam mindennek utána, de furcsa, hogy az első cikkek erről kb. 2 héttel az áramkimaradás után jelentek meg.
Ismerem a nagyüzemi vezetőket és ügyvédeket, nagyon is felnézek rájuk, mert tényleg minden hájjal, és ésszel felvértezettek. Kis áramszünet, kiesett mondjuk egy heti termelés, szóltak a wd-nek, hogy kicsit csúsznak, majd megbeszélték közösen, hogyan lehet ebből hasznot húzni.
Vettem részt hasonló tárgyaláson (autóipar), köpni, nyelni nem tudtam, mert én sajnos túlságosan is egyenes ember vagyok. De attól még felnéztem rájuk, hogy így jár az agyuk.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
mepet
addikt
Ad 1. Van róla adatod, hogy az adott gyárban lévő SSD-k hány %-a ment a consumer piacra? Vagy ez csak hasraütés alapján?
Ad1. Most biztosak vagyunk benne, hogy SSD hiány lesz, drágulás jön. Tehát most megéri venni. Akkor is, ha már volt drágulás, mert így most többet lehet spórolni a jövőbeli árhoz képest, mint amennyit buksz a tegnapi árhoz képest. A vállalatok is így gondolkodnak egyébként, mivel nekik is előre kell gondolkodni.
Ad2. Ezt szuperül summáztad amúgy, akkor a topic 90%-a blőd. Ennyi, nincs is miről beszélni tovább, az internet zárható mára.
Tuti véletlen volt az egész és pont, kész. -
mepet
addikt
Szerintem ilyesmire gondolt, mint PR: ha a boltban egy 2terás Toshiba SSD 80ezer, pedig egy éve még 250ezer volt, az bizony rossz üzenet a vásárlóknak. Azt üzenik vele: "ne vegyél ilyet, mert jövőre a harmadát fogja érni". Meg azt üzenik vele: "harmadába kerül, így biztos, hogy kiderült, mégsem olyan jó minőség, mint azt gondoltuk egy éve". Meg még azt is üzenik vele: "tavaj jól átvertelek a 250ezres ssd-vel, indokolatlanul drágán adtam, de háháháháhá jól megszívtad te gyökér". A vásárlók az ilyen üzeneteket megértik és nem szeretik. Sokkal-sokkal szívesebben fizetnek 3-szor annyit, annyi a lényeg, hogy azt higyjék, jól jártak.
-
Depression
veterán
Érdemben csak annyi a kritikám, hogy szinte lehetetlen, hogy egy ekkora cég nincs tisztában egy áramkiesés kockázatával. Egy áramkiesés még csak nem is vis major.
A mi példánkat csak azért hoztam fel, hogy nem csak le volt írva, hanem minden szinten oktatva volt, és tudták az emberek, hogy ilyenkor mi a teendő.
Az, hogy emelkedni fognak az árak, annyira nem zavar, nem vagyok nagy bevásárló, egyszer pár ezer forint nem fog földhöz vágni.
De ha részvényes lennék, addig verném az asztalt, míg fejek nem hullanak. Mert ezek szerint te is tisztában voltál már az eset előtt is azzal, hogy egy ilyen 10 perces áramkimaradás mivel jár. Akkor a döntéshozó? Abban hitt, hogy eddig megúszták, jó az így?Továbbá egy ilyen áramkimaradás esetében nem kell a 100%-os termelést fenntartani, egy értékmegörző programnak gondolom sokkal kisebb a teljesítményigénye.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Depression
veterán
Csak hogy egyre reagáljak a tonnányi blődség közül.
Senki, az egész milliárd dollárnyi gyárban nem volt felkészülve egy 10 perces áramkimaradásra...
Képzeld, mi fel voltunk rá készülve, és a munkások pár percen belül nekiálltak takarítani, mert termeléskiesésen kívűl semmi sem történt. De volt tervünk ilyen esetre.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Zolik
senior tag
És mi okozza a túlnyomást? Szerinted a nyomás szabályzás mindenféle elektronika nélkül működik?
Az a tonnányi blődség hogy téged meg lehet etetni mindennel amit ír a média.
Nem tudtam hogy így vágod milyen egy gyár kínába (ahol alapból köpnek mindenféle biztonsági és környezetvédelmi előírásra). Persze amikor baj van és katasztrófa történik akkor meg a hajadra kenheted az okosságodat.'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
senior tag
Attól tartok, hogy hamarabb tudjuk meg, hogy ki ölte meg Kennedy-t, mint hogy mi is történt valójában!
Hallgassuk meg!"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
ttt
senior tag
Lehettél ott könyvelő is Na jó nem akarok kötözködni, sőt. Elhiszek mindent amit írtál, de én is csak mint teóriákat vázoltam. Illetve abban az irányban fejeztem ki kétségeimet, hogy nem mindenki gondolkodik olyan realitásokkal, hogy mit okozhat másoknak. sokszor csak egy zseb számít, ami az övé.
De részemről zártam és remélem nem bántottalak meg, nem volt ilyen célom -
senior tag
Nyilván pontatlan és félrefordítás, meg egyébként is a PC World-re nem adunk:
"A NAND flash wafereket előállító gyár termelőeszközeiben ugyanis olyan problémák keletkeztek, amelyeket legkorábban július közepére tudnak helyreállítani."
Forrás.szerk.: Kiemelés.
[ Szerkesztve ]
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
ttt
senior tag
Ezek szerint sosem dolgoztál olyan helyen, ahol bizony egy áramszünet, szabálytalan leállás magát a gépet, gyártósort is tönkre teheti. Ez nem baj, de hidd el létezik.
Nyilván elvont teória a biztosítási csalás és elég rizikós kivitelezni, de ennél sokkal nagyobb értékben is követtek el már ilyet, szóval annyira nem kell fohászkodnod, max egy kicsit elrugaszkodni a földtől
-
ttt
senior tag
Pont ez támasztja alá a hazugság elméletet vagy legalább is hiányosak az információink. Azaz, ha nem szabályos leállások történtek, akkor a gépek is mentek volna a kukába. (Annyit még azért el tudok képzelni, hogy a védelem legalább szabályosan le tudta állítani a folyamatokat és így csak a waferek mentek a kukába.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- LEGO klub
- Google Pixel topik
- Sorozatok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...