- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Dell notebook topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaal
őstag
válasz
próbakocka #43 üzenetére
Az 1 volt a C'n'Q miatt van, automatikusan ennyire veszi vissza a feszültséget, meg a szorzót is állítja, ha nem nagy terhelés (mint pl net, szövegszerkesztő...stb). Megnéztem egy 720p-s x264-es filmet, 1.8ghz-re rakta magát és 25-30%-os cputerheléssel ment, a vga segítsége nélkül, szóval szerintem 1080p-t is simán vinné, ha meg megfelelő kódolású akkor úgyis besegít az integrált vga.
Tápos topikban talán tudnak válaszolni a táp ügyében.
-
Khaal
őstag
válasz
próbakocka #40 üzenetére
Méregettem egy kicsit, teljes gép fogyasztása, a vga végig üresben 300mhzen:
CPU CnQ-val üresjáratban 1 ghz-en 1volt feszültséggel: 70 Watt
CPU 100%-on 2.5ghz-en 1.25volt feszültségen: 117 WattA konfig:
GA-78GM-S2H, Athlon X2 4850E, 2x1GB OCZ XTC Platinum 800mhz DDR2, Sapphire Radeon HD3870 Ultimate (passzív), WD5000ABPS 500 GB, Pioneer DVR-110D, Scythe Ninja 2, Antec NSK4000 + AC12025PWM, Seasonic S12-380WMajd lehet később lemérem vga nélkül is, csak elég macerás kiszerelni a cuccot. Körülbelül 25-30 watt lehet a vag fogyasztása üresjáratban, szóval elvileg 100 watt alatt maradsz 100%-os prociterheléssel is, de mérget nem vennék rá.
-
próbakocka
senior tag
annyira szuper ahogy magamban monologizálok ...
a 780G+4850e, vagy a G45+E2200 kombónak a fogyasztása nem lesz már sok a 96W-os táphoz ?
-
próbakocka
senior tag
ok, tudom hogy a MINIX jobb választás lenne, de azt nem kapni sehol ...(ahol meg rendelhető, sokára hozzák, és drágán )
-
próbakocka
senior tag
pl mi vinné el a fullHD-t ?
X4500 miniITX + egy E2200 ?
ez kb +20K lenne, de van értelme? gyorsabb lenne annyival?
(van annyi erő az x4500-ban, hogy egy celeron is elég legyen mellé?)
-
Fifi
őstag
És sehol nem lehet Shuttle X27D-t kapni, az idén biztos nem! Az, hogy egy webshop oldalán fent van még nem azt jelenti, hogy van is náluk
Ha valaki tutira tud ilyet készleten, akkor az ne tartsa titokban, engem érdekel.
Esetleg arra tippje valakinek, hogy ilyen kicsi ház, amiben 2 db notebookhdd elfér, hol mennyiért kapható? Égen földön nem találok ilyen álló házat, amely mérete max 30x30x10 cm-es. Az X27d bejelentő cikkében írták, hogy abba a DVD helyére lehet tenni HDD-t, de azt meg sehol nem tudják beszerezni még az idén
-
glutamin
őstag
Magyarországon nincs PC ház gyártó cég? Ha jobban belegondolok technikaliga nulla adolog. Csak lemezt kell tudni hajlítani hozzá
Lengyelek is beszálltak a buliba ezzel a MODE COM-mal (Egyik gépem ilyen házban van, egészen tűrhető minőségű).
-
ez_meg_emaz
őstag
Thx a válaszokat és a tanácsot.
Egy vmit viszont elfelejtettem megírni hogy feltétlen ujnak és garisnak kell lennie, ezért gondoltam az uj amd chipsetre, meg az atomra.
Ezt figyelembe véve már nem jo a sempron és a p4 sajna.A tft az más téma azt fater magának intézi, amugy sincs nagy kül tn panelek közt az also kategoriában. 30-40k (19-22").
-
Magnum_
nagyúr
lehet figyelmetlen voltam, de ez mennyibe kerül?
-
gyiku
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz #25 üzenetére
jaja, matx-el olcsobban kijossz
-
Khaal
őstag
válasz
Netezésre a legolcsóbb megoldás valami használt márkás P4-es. Nekem egy Compaq Evo D510-esem volt több évig: kicsi, halk, nem fogyaszt sokat, és olcsón lehet beszerezni. Persze érdemes odafigyelni, a Northwood procis, ddr-es verziót kell keresni, abba olcsóbb a memória, 2.0-ás az USB-je, és kevesebbet fogyaszt.
-
villamos
őstag
válasz
Észrokk matx deszka, integrált VGA -val, bele valamilyen semprongy, 1 giga RAM tényleg nem árt, hozzá minimál költségű ház, de egy normálisabb táp nem árt bele (350W FSP 6k). Valamilyen vinyó, meg egy éppkézláb író. Ez sacc/kb 40 körül összejöhet...
Monitor kicsit nehezebb, érdemes különféle akciókat keresni, lehet találni olcsóbbakat... -
ez_meg_emaz
őstag
Én is hasonlot gondoltam faternak. Olcson akar netezős gépet. Ugye irta a cikk hogy amd-vel olcsobb. AMD-t viszont nem követen nyomon a c2d ota. Mini atx-es lapokban meg soha nem is voltam otthon. De majd körülnézek. Addigis szivesen veszek bármien tanácsot. Csak netezés, dvd írás-ra kéne a gép. Max 1-2 divx filmet nézne meg rajta, de HD filmet tuti nem. XP sp2 fusson rendesen rajt ennyi. Én azé 1gb ramot tuti pakolnék bele, biztos ami biztos, vinyo az fateron mulik, proci szinte mind1. De lehet olcsobb meg egyszerübb lenne egy sima házba pakolni, sima asztali konfigot.
-
rankesz
veterán
itt van ugyanaz a ház csak más színben 16200ért
A ház tetején levő szellőzőrácsra pedig lehet akár 92es vagy 120as ventit is tenni, az a lényeg hogy vékony változatot kell keresni (mondjuk a ventibazárban a hardveraprón)
A fullhd vidik akadása pedig csak a tesztkörnyezet miatt volt. Ennek a konfignak éppen figyelemmel kísérem a topikját mert most készülök ilyen gépet építeni.
-
beencee
őstag
Igen, erről beszélek. Pont az ilyen kérdések megelőzése céljából kellett volna rendesen leírni a tápellátást.
Szóval az ezen a képen látható "notebook táp"-ból - ha jól látom - DC12V, 8A jön ki. Ezt fogadja a Modecom házhoz adott és ezen a képen a felül látható hosszú, keskeny alakú DC-DC táp. Ezen van az egyik ATX csatlakozó (a felső), tehát ez a táp csatija.
A másik ATX tápcsati (az ODD mögötti) pedig értelemszerűen az alaplapé. -
Kobaljov
senior tag
Elvileg hamarosan jön az AMD a 780E platformjával is, ami kb. ugyanez, csak integrálva lesz az alaplapra a proci is (8-35W-os változatokat ígérnek) és valószínűleg olcsóbb és hűvösebb mint a Minix (bár csak borda van az IGP-jén, de kötelezőként írják hozzá a házhűtést, melegszik is a tesztek szerint).
Ez a ház nekem is jó lenne, ha bele lehetne rakni egy nagyobb (80mm+) és halkabb ventit, pl. az alá a nagy szellőzrács alá
-
Ste
addikt
miért van 2 tápcsatlakozónak hely az alaplapon?
-
beencee
őstag
Az miért van, hogy a táp említésekor csak a külső egységet érintettétek, de a belső DC-DC átalakítóról egy szó sem esett
Meglehetősen fontos eleme a cuccnak és kimaradt - bár a képen jól látszik -, ugyanakkor helyet érdemeltek ilyen mély információtartalommal bíró mondatok: "Nagyobb lesz a rend, ha SATA átalakítót használunk."...
-
Gergő_
őstag
én azt mondom akkor inkább 80gb-os eee box egymagos atommal 65-ért plusz egy külső dvdrw
vagy várni az újabb eee-re? -
villamos
őstag
válasz
Freddy TNT #14 üzenetére
Ha jól értelmezem ennyibe kerül a ház, a hozzá tartozó 95 W -os táppal. A deszka bele kb 20 körül van. A notebook-os meghajtó tizenezer, 3,5winyó meg amilyen akad... cirka 60k összedobni bele egy konfigot, de ez a cikkben is le van írva...
Persze meg lehet próbálni megspórolni a ház árát, ha házilag próbálsz összedobni valamiféle dobozt, pl. különféle műszerdobozok (6k körül) megfelelhetnek a célnak, de a tápellátás megoldása ebben az esetben is nehézkesnek bizonyul kis hazánkban...
Én egy roncs Univeka műszert kívántam kibelezni, de éppkézláb kis tápot nem tudtam volna értelmes áron belefaragni -
Tomi_Sci
őstag
Nagymami PC
Torrentezni nekem túl drágaAkkor már inkább a villanyszámla...
-
Freddy TNT
őstag
Hi all !
Most akkor ebben a 19.000 Ft-ban mi van benne ?
Egy landisk-et szeretnék venni,de úgy gondolom érdekesebb lenne egy ilyen kis gépet vásárolni inkább. Főleg a gigabites LAN az érdekes,mert illeszkedne a jelenlegi rendszeremhez és talán még le is pipálná a Landiskeket sebességben.
FTP és torrent klienseket meg gond és korlátozás nélkül kezelne.
Szóval mennyiből jönne ki összesen ?
-
EasyR
aktív tag
a házikó jó: mozizásra egy alacsony fogyasztású amd procit + egy MINIX-et bele! 1 giga ram + notivinyó (hogy ne fűtse nagyon a többi komponenst), és már meg is vagyunk!
mondjuk ennél egy kicsit drágább lenne... -
Champipi
aktív tag
Akkor most ebbe mennyi RAM-ot lehet tuszkolni maximálisan?
-
próbakocka
senior tag
kedves tapasztaltabb fórumozók, milyen távirányítót pattintanátok még a konfighoz, és milyen os-t, mediagui-t ajánlanátok, (tekintettel az atom procira) ?
-
Gonosz15
aktív tag
Most gondolkoztam..
Már csak Intel Monitor, Intel ram, Intel táp + ház kell full Intel géphez.Intel alaplap - van;
Intel proci - van;
Intel VGA - van (integrált, de van);
Intel SSD - van (b*szott drága, de van);
Na jó, egy Intel egér, Intel Billentyűzet és mondjuk egy 2.1 -es Intel hangfal, meg egy Intel optikai meghajtó és kész a full intel konfig
Na, ezek mikorra várhatóak?
-
P00By
nagyúr
Tetszik a ház
-
rgqjx
aktív tag
válasz
Neurotoxin #4 üzenetére
Ott van az a 10. oldalon O betűvel jelölve. Igaz nincs hátulra kivezetve, de ez is valami...
-
Neurotoxin
őstag
Amíg nem lesz rajta min egy optikai vagy digitális koax kimenet, hogy ráköthesd egy erősítőre, addig semmi értelme azon gondolkodni, hogy mennyire jól játsza le a HD-t.....
-
gulupeti
senior tag
Tényleg jó kis cucc, valóban kis helyet foglal meg jól is néz ki, tudom, hogy amire szánták arra a teljesítménye bőven elég, de én azért amit nyújt, csak 40-45 ezer forintot tartok elfogadhatónak.
-
DarkByte
addikt
"Sajnos az 1080p felbontású H.264 kódolású videókhoz a négy mag sem volt elég gyors."
Khmm. [link] [link]Megfelelő kodek és beállítás kérdése csupán. Természetesen a sok tíz megabit -es titkosítással rendelkező Blu-ray videóktól nem kell csodát várni.
Mod: link javítva, a második videóban pedig a DVB-T felvétel az MPEG TS splitter miatt késik; látható hogy a késés eléggé konstans.
-
Macilaci457
őstag
"szinte mindig az derül ki róluk, hogy drágábbak, mint ha valaki megvenné a komponenseket, és otthon állítaná őket össze. Ma egy ilyesmi számítógéppel ismerkedünk meg"
Ez olyan, mint ha azt mondaná konkrétan, hogy egy drágább számítógépet mutatunk be, mint ha Te raknád össze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egy meglehetősen jó árú, apró PC-t próbáltunk ki.
- Parkside szerszám kibeszélő
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- ZIDOO médialejátszók
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- Dell Precision 5820 WIN 11 kompatibilis munkaállomás, Xeon, W-2155, W2245 többféle, testre szabható
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- Akciós!! PC , i3 9100 , RTX 2060 , 16 GB DDR4 , 250GB SSD , 500GB HDD
- Asztali PC , i5 13400F , RTX 2080 Super , 32GB RAM , 1TB NVME
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest