- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Módosítana a CHIPS-törvény kifizetésein a Trump adminisztráció
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiMedia lejátszók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Serricon
senior tag
A hardver méretezés ahogy tapasztaltad is nagyban függ a futtatni kívánt csomagoktól, így ezt tényleg csak próbálgatással, vagy a pfSense fórum hardverépítős részlegében lehet kb. látni ki mire mit használ.
Leggyakrabban VPN, squid és snort amit láttam más buildeknél futni, a VPN a procit eszi, a snort a RAM-ot, a squid meg a tárhelyet/RAM-ot attól függően hova mennyit állítasz neki.
Kell neki idő mire feltöltődik a cache, azért lehet 0%, vagy nem állítottad be hova pakoljon.És persze a csomagokon kívül a másik fontos szempont, mekkora sávszélt kell kezelnie?
Fejlemények:
Még mindig a cikkben épített hardver fut azóta is, ugye eddig 120/50-es net volt, lazán vitte, csomagokkal is.
Pár hete váltottam nagyobb sávszélre (1000/200), így most kiderült mennyi is az annyi:
~700 Mbps letöltésnél elfogy az atom proci ha az ONT kapcsolódik és DMZ-vel kapja a pfSense a netet.
Ha viszont az ONT bridge módban van, és a pfSense csatlakozik PPPoE-vel, akkor ~500-600 Mbps körül a vége, mert az csak 1 szálon fut, mint az kiderült.
Felfele 200-205 Mbps megvan minden esetben.
Ennyit bír a cucc:Kipróbáltam a szolgáltató által biztosított gigabites routert is, mert eleinte vitte 900 fölött, de mire beraktam oda is a szabályokat belassult, kevesebb mint egy hetet bírt és elkezdett szakadozni a net, végül teljesen szétfagyott és csak egy hibaüzenet fogadott a helyén, így ment vissza a pfSense, amit közben újrahúztam a legfrissebb verzióra.
Vagy 2 hétig bújtam a fórumot gigabites buildek után, nemsokára össze is áll az új konfig.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon szép állapot!! Lenovo ThinkPad T14s i5-113G7 16GB 512GB SSD
- I3 13100F + MSI B660M-P + 8gb DDR4 + 128gb ssd + Táp
- Eladó RTX 3090 24GB Videókártyák (Suprim, Aorus, Gaming X) Felső kategóriás! Jótállással! Dobozos!
- Yamaha 5.1 hangrendszer NS-LC5 / NS-CLC5 / NS-ELC5 + YST-SW012 mélynyomó
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó egy XMG P406 laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest