Új hozzászólás Aktív témák
-
Serricon
senior tag
A hardver méretezés ahogy tapasztaltad is nagyban függ a futtatni kívánt csomagoktól, így ezt tényleg csak próbálgatással, vagy a pfSense fórum hardverépítős részlegében lehet kb. látni ki mire mit használ.
Leggyakrabban VPN, squid és snort amit láttam más buildeknél futni, a VPN a procit eszi, a snort a RAM-ot, a squid meg a tárhelyet/RAM-ot attól függően hova mennyit állítasz neki.
Kell neki idő mire feltöltődik a cache, azért lehet 0%, vagy nem állítottad be hova pakoljon.És persze a csomagokon kívül a másik fontos szempont, mekkora sávszélt kell kezelnie?
Fejlemények:
Még mindig a cikkben épített hardver fut azóta is, ugye eddig 120/50-es net volt, lazán vitte, csomagokkal is.
Pár hete váltottam nagyobb sávszélre (1000/200), így most kiderült mennyi is az annyi:
~700 Mbps letöltésnél elfogy az atom proci ha az ONT kapcsolódik és DMZ-vel kapja a pfSense a netet.
Ha viszont az ONT bridge módban van, és a pfSense csatlakozik PPPoE-vel, akkor ~500-600 Mbps körül a vége, mert az csak 1 szálon fut, mint az kiderült.
Felfele 200-205 Mbps megvan minden esetben.
Ennyit bír a cucc:Kipróbáltam a szolgáltató által biztosított gigabites routert is, mert eleinte vitte 900 fölött, de mire beraktam oda is a szabályokat belassult, kevesebb mint egy hetet bírt és elkezdett szakadozni a net, végül teljesen szétfagyott és csak egy hibaüzenet fogadott a helyén, így ment vissza a pfSense, amit közben újrahúztam a legfrissebb verzióra.
Vagy 2 hétig bújtam a fórumot gigabites buildek után, nemsokára össze is áll az új konfig.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest