Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• apezka

aktív tag

Sziasztok!
    A két keresztfiam (ha a szüleik hagynák :) ) éjjel nappal nyomnák a játékot. Nekem kimaradt az életemből így nem nagyon tudom követni őket amikor mesélnek mikor, mit építettek...
    (Kicsit az én lego-s és Civilization 2-es időszakomra emlékeztetnek! :B )
    Arra gondoltam, hogy mivel nem sokára itt a karácsony arra gondoltam, hogy "összeengedem" a két köjköt egy szerveren amit beüzemelek nekik.
    A szerver beüzemelésre ott a leírás az összefoglalóban és azzal nem is lenne gond (felpattintom egy virtuális gépre és voala). Jó eséllyel még az sem lenne gond, hogy távolról neten keresztül játszanak. Hosszabb távon akár a haverjaik is jöhetnének.
    A gondom az, hogy nem találtam semmi leírást (lehet én nem kerestem eléggé) saját szerverren megoldható-e a crossplay? A szervert tudnám Windows-on vagy Linux-on futtatni vagy ha úgyadódik egy Pi-n is. A kölykök pedig PC-ről (Win10) és tablet (android) játszanának.
    Igazából az sem teljesen világos, hogy mik azok a kiadások amik kompatibilisek egymással.. :F
    Szeretném kiagyni a 12 és 8 éves srácokat a megvalósításból, hogy tényleg meglepetés legyen nekik, de gyanítom, hogy nem fog menni és nem az IT rész miatt! :U :DDD
    Minden infót és esetleges segítséget szivesen fogadok és előre is köszönök! :)

Új hozzászólás Aktív témák