Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Tigerclaw #68 üzenetére
"mert a leendő munkaadónak nincs se ideje, se pénze hogy betanítsa a friss diplomás (nincs tapasztalatom és semmihez sem értek igazán) jelentkezőket."
Nem tudom, en csak es kizarolag olyan cegeket lattam, ahol az uj embereket (fuggetlenul attol, hogy palyakezdok vagy evtizedes tapasztalattal rendelkezo fejlesztok voltak) be kellett tanitani, mert a ceg sajat rendszeret ertelemszeruen nem ismerhettek es az a nagyobb falat - azokon a helyeken, amiket lattam, egy ev minimum kellett ahhoz, hogy egy uj ember nagyjabol beletanuljon a dolgokba. Emellett az, hogy megtanulja a C#-t, ha addig csak Javaval vagy C++-szal talalkozott, vagy megtanulja a Qt-t, ha addig csak STL-t hasznalt, az mar nem tetel.
-
dabadab
titán
A Z80 nem gep, hanem mikroprocesszor.
Mondjuk lehet, hogy a 6502 meg jobb lenne, mert joval atlathatobb.
(#63) nkmedve:
"Itt az én időmben volt felvételi és rengeteg államilag támogatott helyet meghidettek, emiatt nem volt annyira jellemző amit irsz"Az en idomben is volt felveteli es csak allamilag tamogatott hely volt, aztan megis ez volt. A felvetelin is atjutott tul sok ember, az meg, hogy tandijat szednek vagy allami fejkvotat kapnak, ebbol a szempontbol mindegy.
-
dabadab
titán
-
dabadab
titán
"Amúgy az első 1 év általában csak bevezető, és állóképesség-teszt. Aki nem elég kitartó, az kiesik, ez igy van kitalálva."
Ize, hagyjuk mar az ilyen bullshitet, az nem allokepesseg-teszt, hanem trukkozes a penzekkel.
A mai magyar felsooktatasban az, hogy a diak mit tanul, egeszen sokadrangu problema, alapvetoen a kutyat sem erdekli.
-
dabadab
titán
"Pont erről beszélek, hogy nem magát a nyelvet kell tanitani, hanem az elveket ami alapján működnek"
Na jo, de hogyan tanitasz C-ben template-eket? Introspectiont? Design patterneket? Sehogy.
A C egyebkent oktatonyelvnek nagyon rossz valasztas, mivel egy csomo hardverkozeli dolog abszolut megkerulhetetlen benne, ami a kezdoket leginkabb csak osszezavarja. Strukturalt programnyelvnek tul assembler, assemblernek meg tul strukturalt
-
dabadab
titán
"A C-s dolgot alapvetően a szintaxisról irtam"
Annak mi koze barmihez, de tenyleg? A nyelvek szintaxisa, mint olyan, majdhogynem abszolut lenyegtelen.
"Szerintem kell egy minimális alap C-ből (és esetleg C++-ból), és azután már könnyebben fog menni a C#, ObjC, Java, stb. tanulása."
Igazabol a C kb. semmilyen alapot nem ad a modern nyelvekhez, amit az assembler ne adna. Persze el lehetne kepzelni egy olyan curriculumot is, ahol a Z80 assemblertol jutnak el a fiatalok a template metaprogramminghoz, de mondjuk ez nem nagyon fer bele egy oteves egyetemi kepzesbe es azt allitani, hogy a C barmi komoly alapot ad a modern programozashoz kb olyan, mintha a Budapest - Munchen vonatutnal leszallnal a vonatrol Hegyeshalomnal, hogy onnan mar gyalog is kozel van
"A C# most lehet támogatott, de az lesz majd 5-10 év mulva is?"
Egyreszt jo esellyel igen, masreszt ami akkor lesz, az a C# es a hasonlo nyelvek tovabbfejlesztese lesz.
Abban igazad van, hogy a C# a MS-hoz van kotve es ez nem jo, ugyanakkor a jelenleg hasznalt mainstream OO nyelvek kozul ez a legjobb. -
dabadab
titán
Elso nyelvnek szerintem manapsag a Python a legjobb. (Eleg megnezni egy hello world-ot es hogy annak hany szazalekat fogjak megerteni a diakok mondjuk az elso oran - Pythonnal ez kb 100%, C++-nal joval kevesebb (argc, argv, exit level - ezek a mai windowsos fiataloknak fogalmuk sincs ilyenekrol
, meg namespace (az std::cout-hoz) )).
-
dabadab
titán
"Mindenhol csak egy alapot tanitanak, egy gondolkodásmódot, és abból kiindulva kell majd tovább fejlődni."
Legalabbis ez az elmelet. Sajnos a tapasztalataim alapjan a gyakorlat ettol eleg messze van.
"Aki C-t tud annak nem nagy dolog beletanulni a többibe szerintem."
Hat akkor ennyit a gondolkodasmodrol. A C meg a C# kozott van majdnem fel evszazadnyi gondolkodasmod-valtozas meg egy rakat absztrakcios szint, amiket fontos megerteni (azt is, hogy milyen problemat oldanak meg, azt is, hogy az a problema miert problema, sot, advanced usereknel azt is, hogy hogyan oldjak meg).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest