Új hozzászólás Aktív témák
-
Krike
aktív tag
Rudi mester, azért Oprendszer nélkül [ez az4755G] elléggé barátságos vétel szerintem. És 15,6"-ban is [166k alatt van ].
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
joker1220
őstag
Igazából nagyon nagy mákom volt mert pont akkor vettem amikor bejött az 5755G és így az 5750 kifutó szériává vált, ráadásul oprendeszer nélkül vettem, nem nagyon lehet találni leptop ot op rendszernélkül ilyen hardverrel ilyen áron szerintem.
Még szerencse hogy ezt vettem mert a fórumban nagyon sokan panaszkodtak hogy az 5755 túlmelegszik állandóan és lekapcsol (i5 + GT540m es felszereltségű modellek)
Érdekes mert elméletileg az usb3 támogatáson kívül ugyanaz a 2 modell felépítése és mégis sokkal jobban melegszenek.
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A PowerXpress 4.0 a működésben ugyanaz, mint az Optimus. Muxless megoldás, ami az elindított szoftver alapján egy adatbázisból nézi, hogy az a szoftver az IGP-n, vagy a dGPU-n fusson. A 11.4-es Catalystben jelent meg, és minden olyan terméken működik, mely támogatja a PowerXpress 4.0-t, vagyis olyan Radeont használ, ami új generációs, így a kódneve Seymour, Whistler, vagy Blackcomb. Egyszerűbb persze azt nézni, hogy az UVD motor 3.0-s verziójú-e. Összefüggésben nincs a két technika, csak az UVD 3.0 a Manhattan család extrája. Márpedig a PowerXpress 4.0 a Manhattan GPU-kkal érhető el. Kereskedelmi néven a Manhattan GPU-k a Radeon HD 6400M, 6600M, 6700M és 6900M sorozat tagjai. A 6300M, 6500M és 6800M termékek előző generációsak, amit az UVD 2.2-es motor is mutat (ami az MVC-vel van szimplán kiegészítve, illetve ez csak egy szoftveres dolog a 3D-s Blu-ray-hez). Ezekben nincs PowerXpress 4.0.
A switchable graphics az egy régebbi megoldás, ami gyárilag nincs támogatva, vagyis a noti gyártója dönt az alkalmazásáról. Bárhol bevethető, csak el kell dönteni. Ezt persze az AMD gyári driverei nem tartalmazzák, vagyis ha a gyári Catalyst megy fel, akkor a switchable graphics megszűnik, ez egy automatikus beállítás. Az IGP-re betölti a drivert a Win, csak nem fogja használni, mert nincs meg az átváltáshoz szükséges mód. Ez egy Muxed rendszer, vagyis manuálisan kell átkapcsolni.
A full AMD-s gépekre két opció van. Ott is a PowerXpress 4.0 él, ami hasonlóan Muxless, és dettó ugyanúgy működik, mint az inteles verzió, vagy az Optimus. A másik opció, ha a Dual Graphics mód aktív, ami lényegében egy CrossFire. Ilyenkor a PowerXpress 4.0 speciális változata töltődik be, ami szimplán annyiban különbözik, hogy nem egy adatbázis dönt a dGPU használatáról, hanem a hardver monitorozása. Ha nincs nagy terhelés, akkor a dGPU-t pár másodperc után újra hibernálja a Dual Graphics.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
atesss
addikt
Egy (szerintem, de remélem mások szerint is) fontos kérdés kimaradt:
Melyik noti támogatja az mSATA-s SSD-ket ?Egy későbbi fejlesztésnek (legalábbis ha most 160e-ért veszel notit, és annyit is szántál rá) szerintem nagyon is jó lenne; SSD sebességed lehet, 500GB+ tárhellyel egy notebookban is.
-
hoffman_
nagyúr
Ha vállalati gépekről beszélünk, akkor szerintem a 14-nél sokkal több létjogosultsága van egy 17-es gépnek. Igaz ugyan, hogy konzumer kategóriában(bár az egyik munkára) a legutóbbi 2 vásárolt laptop a környezetemben 17 colos volt, egy általam ajánlott Acer és céges egy Dell.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hettaki
tag
Esetleg egy 10,1" - 11,6"-os - 12.1" netbook teszt, belevévve a Brazos, atom valamenyi verzióját, bár tudom, hogy ez nagy szívesség, hogy ilyen komplex, színvonalas teszteket készítetk, esetleg ötlesz szinten valamikor.
Engem kifejezetten érdekelne amúgy a 13,3"-os teszt is.
szvsz. | R.I.P. Dennis M. Ritchie, John McCarthy
-
-
MrSealRD
veterán
Az első két pont az tényleg nyerő lenne!
A 13"-asokat talán szét is lehetne szedni egy 200K-s plafon kategória és néhány fentebbi gépről.
Sőt! A másodiknál is lehetne ugyanez...Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kisza25
félisten
azt értem, de a tesztben a max terhelés alatt 35W fogyasztást írtak az egész gépre, vagy akkor csak a proci volt maxra terhelve?Mindjárt visszaolvasok
A harmadik körben maximálisra kapcsoltuk a teljesítményt és a vezeték nélküli hálózati eszközöket, miközben egy 3D-s alkalmazás futott, emellett a processzort és merevlemezt is terheltük.
Fogyasztás wattban Nyugalomban HD videóval Max. terhelésen
Asus K53TA 9,0 13,0 34,3
jól tudom az AMD-nél megadott TDP-értéket soha nem tudjuk elérni normál felhasználás mellett, akkor meg minek, túlméretezett táp csak a fogyit növeli, igaz ez nem az ő bajuk, de végül is jobb, mintha alulméretezettet adnának, na meg az is igaz, hogy ráaggathatunk még pár dolgot a notira(külső vinyók egerek...)[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Mr. Teddy
őstag
Ugye itt azt kell meghatározni, hogy az ember kívánja-e mobilizálni a játékot. Azt értem, hogy ezen játszik az ember és elviheti ha kell, de ha csak otthon játszik az ember, akkor vesz egy alap notit, alap vga-val, 110k körül kapni i3-as procival, és kész. Játékra meg vehet a különbözetből egy xboxot, amin mindig mennek a legújabb játékok, amit arra adnak ki. De ha PC-n akar játszani, akkor kaphat 70-80-ból olyan gépet ami a notival ekvivalens teljesítményű. Persze annak nincs értelme, inkább ahhoz hozzátesz pár 10-est, 20-ast és vesz egy időtálló játékgépet.
Amit írtam, hogy fölösleges teljesítmény, az például amit említesz a memóriára is vonatkozik. Nehezen tudok mondani, olyan felhasználását a notinak, hogy kevés legyen 2gb ram amiben egy i3-as proci dolgozik. Ami progi kihasználja a ramot, az prociban is többet kér.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Intelhez kell a PowerXpress 4.0-t támogató VGA, hogy gyakorlatban megkapd a szolgáltatást. Ilyen GPU a Radeon HD 6400M, 6600M, 6700M és 6900M. A 6300M, 6500M és 6800M nem ilyen. A Lenovo notijában nem működhet a dolog, mert a GPU nem a Manhattan családba tartozik.
A wattokban mért különbség szimplán a fogyasztáskülönbség. A Lenovo gépében egy Cedar GPU van, ami a HD 5000 volt régebben. A többi termékben azért teljesít ilyen jól a Radeon a fogyasztásban, mert valóban új generációs HD 6000-es lapka, és nem csak átvitt termék. A HD 6370M abban különbözik a HD 5400M-től, hogy van HDMI 1.4 támogatás és ennyi. Asszem valamivel nagyobb még az órajel, de a lapka nem változott. A Manhattan generáció az fogyasztás csökkentésére ment rá, ami a Sabine gépek fogyasztásában meglátszik.
Az APU-nál a Dual Graphics hibernálás nem adatbázisos, azért működik úgy ahogy látod. Minden program amit elindítasz bekapcsolja a dGPU-t. Ha a rendszer úgy ítéli meg egy kis idő múlva, hogy erre nincs szükség, akkor újra hibernálásba kerül (nyilván ezt a hardver a terhelés monitorozásából eldönti, és visszaigazol a drivernek, hogy feleslegesen dolgozik). Ennek az az előnye a szoftveres megoldással szemben, hogy egy program aktív működése közben bekapcsolható a dGPU. A muxless PowerXpress 4.0 és Optimus mellett, ha elindítasz például egy böngészőt, és azt odaadja a driver az Intel IGP-nek, akkor a futtatás ideje alatt többet nem kaphatja meg a futtatás jogát a dGPU. Elindítasz mondjuk egy WebGL-es játékot, akkor nem kapcsol át dGPU-ra a rendszer, mert a driver kiosztotta a programot. A hibernálós módszernél hardver átkapcsol, mert érzékeli a megnövekedett terhelést. A muxless megoldásoknál az egyik megoldás erre, hogy felülbírálod a driver adatbázisát, és kéred, hogy a böngészőt kapcsolja a dGPU-ra. Ekkor a helyzet ugyanaz lesz, csak állandóan a dGPU fog menni, ami egy fórumozásnál nem jó. Persze a muxless módot jobban nem lehet megoldani. A hibernálós megoldás külön gyártóknál nem lehetséges.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A txt gondolom az idle. Ott a dGPU semmit sem számított, mert azt azonnal lekapcsolta magát. Tehát az az APU fogyasztása, plusz a dGPU 0,1-0,2 wattja, de azt mindenki megkapja, mert 0 wattra nem lehet letiltani. A megoldás, hogy idleben a mobil Core i3 jobban gazdálkodik, mint a mobil Llano. A Lenovot ne számítsuk, mert nem kapcsol le a dGPU.
A filmlejátszásnál szintén tisztán az APU dolgozik, de itt sok függ a Catalyst kalibrálásán. Az UVD csinálja a dekódolást, de alapértelmezésben be vannak kapcsolva ezek a szolgáltatások: [link] - a post-process effektek a GPU shaderein futnak le, és így javítják a képminőséget (már akinek ez szükséges, mert igény szerint letiltható). Ez viszont extra fogyasztás az APU-nak (kb. +1 watt), mert ki kell számolni őket. A fizetős lejátszókban ezek felülbírálhatók, de az MPC-HC-ben a driver szűrési képességei élnek. Ezek azok a szűrők, ami miatt a Llano a HQV HD 2.0-ban 192 pontot teljesít. A HD Graphics 3000 182 pontot tud, de ez igazából lényegtelen, mert a Media SDK-ra viszi az Intel a lejátszást, mivel az IGP még mindig nem támogatja 100%-osan a DXVA-t. [link] - ez csak nemrég derült ki. Ugyanazokkal a hardveres hibákkal küzd, mint az előd. A Quick Sync motor dekódoló képességeiről még nincs HQV HD 2.0 adat.
A Lenovo biztos tudott róla. Azért vették ezt meg, mert a HD 6300M a legolcsóbb DX11-es mobil dGPU. Tiszta üzlet az egész. Több marad a zsebben.
[ Szerkesztve ]
-
hettaki
tag
A Care Pack elérhető, megveheted te is. Csak pl egy 5 éves NBD 100+ ezer Ft. De a konzumer kategóriára eleve nem jellemző az NBD. Mert minek lenne jellemző, nem ez a célközönség. Mivel a HP is az olcsóbb üzleti gépeire is 3 év jótállást ad így valóban nem nagyon van értelme megvenni a Care Packot, viszont egy mezei user-nek nem is nagyon van igénye NBD-re pláne helyszini vavítással, mert minek. Oda tökéletesen megfelel a 3 - 10 napos konzumer szervizintervallum, amibe azért szinte az összes tesztelt szereplő alapesetben belefér. Persze nem alapesetnek számít, ha pl a javítandó alkatrészt be kell hozatni távolkeletről, mert akkor a 3 hét is lehet a javítás.
szvsz. | R.I.P. Dennis M. Ritchie, John McCarthy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 4K Érintős,core i7 7500u,16GB RAM,SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Asus 15,6"Érintős,core i7(4 3,2Ghz)Geforce GT740m (128bit),8-16GB RAM,SSD,Nagyon szép
- 2024 - MacBook Pro retina 16" M4 Pro / 14 magos CPU / 20 magos GPU / 24 GB RAM / 512 GB
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- Asus Pro 141"FullHD IPS,core i7 4650u(4X3,3Ghz)Vil.bill, 8-16GB RAM,SSD,8óra akku,szép állapo
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest