- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIJoe
addikt
Köszönjük, ennek a cikknek a statját megnézném úgy 30 nap múlva...
-
Helmoras
őstag
Hasznos cikk szép munka, gratulálok!
-
QwErTy42
addikt
Tetszett.
Köszönöm!
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Alexios
veterán
Köszönjük szépen a nagy tesztet, kár hogy nem pénteken jött ki, akkor vettem laptopot
Bár a cikk megerősített abban, hogy nem volt rossz választás az Asus -
MrSealRD
veterán
Nagyon jó teszt...később még biztos mélyebben is belenézek. Ami viszont már most biztos, hogy remek ez a formátum...átlátható, és kényelmes olvasni. Grat!
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
ftc
nagyúr
Ez mennyire igaz az Asusra:
sajnos a gyártóra jellemző gyenge touchpadot is megkaptuk a kattogós, olcsó, krómhatású gombokkal
Bár a gombok idegesítőbbek
-
_Orbi_
aktív tag
Jó teszt tényleg!
A múlt hónapban vettem egy HP Pavilion G6-os notit.
2.3-as Athlon II proci
750-es vinyó
6470-es VGA
4 giga ram
és szerintem még szép is. 127ezer jó magyar forint volt operációs rendszer nélkül.
Szerintem ez is megfontolandó vétel lenne az Operációs rendszerszeres verzióval 150 körül...
Szerintem kiváló vétel volt, kb anyut tud, mint a ProBook. -
S.Feri
őstag
Jó teszt lett!
Minden felhasználási formára kielégítő választ ad a cikk és az azt rejtő tesztsorozat.
Ha most vennék notit, biztosan segítene a választásban.
Múlt évben vettem egy vaiot, de nem igazán kapott el a vaio életérzés... szerintem rendkívül gyenge több ponton is: hangszórók, touchpad. Ami a legbosszantóbb a support, mindent az égvilágon pénzért akarnak csinálni.
Ha vennem kéne én vagy a dellt vagy az lenovot választanám napjainkban.[ Szerkesztve ]
De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
-
Pug
veterán
Kár a Windows ballasztért....
-
lexandro
tag
Van akinek a Windows jo. Kar bantani minket.
Robi
-
T. Almeida
senior tag
Az egyik kollégának vettünk maszekban a múlt héten egy IdeaPad G570-et.
3 év gari, Windows x64, LED kijelző, 2. gen. i5, 4 GB RAM, mi kell még?
Nagyon király kis gépezet. -
ftc
nagyúr
válasz T. Almeida #12 üzenetére
üzemidő
-
ProEvoFan
nagyúr
Nagyon korrekt teszt, köszönöm
Szívesen olvasnék egy árkategóriával magasabb notebook teszt "csomagot" is[ Szerkesztve ]
-
HPAA
őstag
Amit nagyon nem ajánlunk, az az Intel processzor mellé AMD grafikus kártya.
mert miért is ... ?
************* censored
-
-
Pollux66
tag
Jó kis teszt thanks
Szubjektív vélemény: a munkámból adódóan van "szerencsém"(?) napi szinten látni a gépeket és hát....Ez a típusó Sony Waio szerény véleményem szerint iszonyú bazári kivitelű. tipikus tutti-frutti parasztvakító műanyag, a hozzá tartozó textúrás külsővel meg 3pálcás giccsnek hat."Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." George Carlin
-
joker1220
őstag
Mekkora mákom van hogy 2 hónapja pontosan 161.000 ért vettem az Acer 5750G-t.
I5 2410M, GF GT540M, 4gb ddr1333 ram, 750gb os vinyó van benne, most ugyanennyi
ért ahogy elnézem kapnék egy i3 at integrált VGA val meg 500gb os vinyoval.,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
darthsmoke
Korrektor
Jó a cikk, de a ProBook típusszáma több helyen el van írva, és mindenhol másképp.
I believe whatever doesn't kill you simply makes you... stranger. (The Joker)
-
ftc
nagyúr
válasz T. Almeida #18 üzenetére
Idézek nyugalomban mit csináltak
Először minden energiagazdálkodási funkciót be, a vezeték nélküli hálózati eszközöket pedig kikapcsoltuk, és egy szöveges állományt pörgettünk. Ez a nyugalomban
-
törölt tag
Elég sok laptop átfut a kezeim közt, merőben más a véleményem a legtöbbről mint nektek. Ennyi notit felesleges egyszerre tesztelni látszik, hogy nem időztetek túl sokat egyenként az eszközökön. Így viszont csak a benyomásaitokat tudtátok közvetíteni ami nem sokat ér de arra jó, hogy a aki laptopot akar venni és elolvassa ezt a cikket teljesen rossz indulási pontról vág neki a noti vásárlásnak.
Valami jót is írjak az ajánlásokkal egyet értek.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Nagyon korrekt teszt Sajnos most nem tudom végigolvasni, de ezt később muszáj lesz. Pontosan kerek egy éve álltam ilyen probléma előtt, annyi különbséggel, hogy 200.000 volt az adott keret. Akkor is Sony E-re esett a választás, ami szinte hajszál pontosan ezekkel a paraméterekkel rendelkezett. Úgy tűnik egy év alatt 40k-t simán felhoztak a notik.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
wednesday
őstag
Jó kis cikk.
Remélem lesznek még hasonló tesztek több kategóriában. Például 13,3"-os masinákkal is.
-
Silentfrog
veterán
Köszönjük a tesztet!
Egy biztos ,megtanultam,hogy 1 év garanciával adott gépeket nem veszek.
Több is romlott el a családban 2-3 éven belül,az utóbb vásároltak már 3 éves garival vettük.
Jó érzés volt amikor kicserélték. -
rudi
nagyúr
válasz #13260800 #24 üzenetére
Tuti, hogy rajtam kívül másokat is érdekelne a más véleményed. Minden gép nálam volt durván egy hétig, igaz többnyire 2-3 egyszerre, de ennyi idő alatt nem derül fény a tartóssággal kapcsolatos kérdésekre, egy halom szempont/részlet pedig szubjektív.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Krike
aktív tag
Rudi mester, azért Oprendszer nélkül [ez az4755G] elléggé barátságos vétel szerintem. És 15,6"-ban is [166k alatt van ].
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
rudi
nagyúr
Az én olvasatomban az már 166k+24k+14k, az esélyegyenlőség miatt Windiwsszal és 2 év garival. Persze, úgy is fel lehet fogni a dolgot, hogy az Acer az egyedüli, aki eme "sallangok" nélkül is odaadja a gépét, nem csak a teljes csomagokat.
-
.mf
veterán
Jó teszt, de kár, hogy csak tepsikről szól. Nálam noti 13.3"-ig tart, onnantól csak nehezék, amit a vásárlók 95%-a egy átlag hónap alatt el se mozdít helyéről, akkor meg minek mobilitás...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
naszvalo
tag
akkor most a vége nem 160 hanem 180-ért milyen notit az oprendszert teljesen felesleges volt volt bele választani,kb a felhasználók 70%-ban ha tehetik,inkább olcsóbban ,op rendszer nélkül veszik meg ugyanazon notit.jó lenne egy olyan cikk is ami biztosan több embert foglalkoztatna,mondjuk a határ 130 000ft lenne ,op rendszer nélkül
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Le van írva. A vizsgált kategóriában Fusion platformmal kapod a legtöbb értéket. Megveheted a Radeont is az Intelhez, mert senki se írta, hogy rossz, csak egyszerűen többet kapsz a pénzedért, ha AMD Fusiont veszel Radeonnal.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
ddekany
veterán
A notebook monitorok egyik tipikus csaló genny gagyiságát megemlítettétek volna még: túl magasra állítják a kontrasztot (többre mint amit a kijelző tud), ezzel lecsalják a világos árnyagalatokat. Ez praktikusan is zavaró, ha megnéztek olyan részeket (pl. PH!-n is vannak ilyenek), ahol fehéren világos szürke van, ami egyáltalán nem ritka. Ha nagyon világos az a szürke, akár teljesen láthatatlan is lehet notebook-on.
Eddig amit notebook-ot be kellett állítanom, ezt ki tudtam küszöbölni a videókártya beállításai közt (nyilván a fokozatok számának csökkenése árán, de notebook-on az kit érdekel), de nem tudom ez mindenhol megy-e.
-
atesss
addikt
Ugyanez a véleményem:
"Tehát a megcélzott 160 000 forintot legalább két év garanciával és Windows operációs rendszerrel követeltük meg."
Lett volna inkább 3 év, és Windows nélkül...És sajnos az a sejtésem, hogy Probook-ból ezért nincs benne a tesztben a 4530s.
De ezt a problémát leszámítva minden elismerésem a teszthez, óriási "volumenű"
-
ddekany
veterán
"Nálam noti 13.3"-ig tart, onnantól csak nehezék"
Én meg ezt nem értettem soha. Nem vagyok egy erős ember, de teljesen hidegen hagy, hogy 2,5 vagy 1,7 kg-t cipelek. Miért nem mindegy? Ez nem súly, ez semmi. A kiterjedés is, amíg belefér a táskámba (hátizsákomba), addig nem mindegy? Fölkapja az ember, aztán megy, kész. Ellenben a nagyobb képernyő praktikus.
-
wednesday
őstag
Jó lenne, ha több LIanos gépet árulnának a gyártók. Ez most a gyenge kihozatal miatt lehet? Mikor megnézek egy kategóriát van 15 féle Intel variáns és a legjobb esetben 2 db újabb AMD-s gép.
13,3"-os kategória érdekelne, most hirtelen ebben a méretben is találtam LIanos képet.(#37) ddekany: Inkább a méret zavaró, mint a súly. Nekem van 15,6"-os notim. Ha kevésbé mozgatom akkor jó itthonra, vagy ha átviszem valahova és ott is leteszi az ember asztalra. Ha sokat kell vinni, netalántán vonaton, utazás közben használni, vagy az egyetemen az aulában sokkal praktikusabb lenne egy kisebb gép.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
A HP Probook és a Sony gyönyörű.
-
ddekany
veterán
A Lenovo a touchpad véleményezésből mintha kifelejtődött volna.
-
joker1220
őstag
Igazából nagyon nagy mákom volt mert pont akkor vettem amikor bejött az 5755G és így az 5750 kifutó szériává vált, ráadásul oprendeszer nélkül vettem, nem nagyon lehet találni leptop ot op rendszernélkül ilyen hardverrel ilyen áron szerintem.
Még szerencse hogy ezt vettem mert a fórumban nagyon sokan panaszkodtak hogy az 5755 túlmelegszik állandóan és lekapcsol (i5 + GT540m es felszereltségű modellek)
Érdekes mert elméletileg az usb3 támogatáson kívül ugyanaz a 2 modell felépítése és mégis sokkal jobban melegszenek.
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
rudi
nagyúr
válasz joker1220 #43 üzenetére
Lehet, ott BIOS szabálozási gondok vannak, a ventilátort igyekeztek alacsonyabb fordulatra venni, hogy halkabb legyen, így nem hűt eléggé. Nekem a kisebb 4755-tel nem volt ilyen gondom, játék közben nem tapasztaltam lassulást és nem is melegedett jobban a nagy átlagnál.
-
smkb
őstag
"Amit nagyon nem ajánlunk, az az Intel processzor mellé AMD grafikus kártya."
mert miért is ... ?
Mivel az Optimus tökéletesen működik az NV vgakkal Intel proc mellett. Az AMD-nek már nincs ilyen támogatása, régebben volt a switchable graphics (de ott is kézzel kellett), de már annak a támogatását is megszűntették, gondolom avégett, hogy a vásárlókat a Llano felé tereljék. Így most jelenleg, ha csak a noti gyártó nem kókányol a driveren, akkor nem lehet kihasználni azt, hogy alacsony terheléskor az Intel igp menjen (ha kókányol, akkor meg a gyártó drivereihez és frissitéseihez van kötve), erőskor meg a diszkrét vga, hanem csak utóbbi... vagyis jelenleg Intel cpu mellé igazából csak NV diszkrét vgaval szerelt notit érdemes venni. Ezt a gyártók is látják, így erősen esett az AMD diszkrét VGA-k piaca Intel cpuval szerelt diszkrtét VGA-s notik közt.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Ha egész nap hurcolászod, akkor már bizony érzed, hogy abban a táskában van még egy kiló feleslegesen. De nem is az a vészes, hanem az egyik, amit már mondtak: a méret, tehát ehhez már akkora táska kell, letenni akkora hely, ha pedig nem tudod letenni, akkor ekkorával kézben nem is tudsz egyensúlyozva írni, stb.; a másik pedig az akkus üzemidő, mert a kijelző is szépen szívja lefelé az akkut, minél nagyobb, annál inkább.
S végül hiába nagyobb a képernyő, ha ugyanakkora a felbontása.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez nem így van, ugyanis a PowerXpress 4.0 benne van az új Catalystekben. A végleges muxless támogatás a 11.4-be került bele. Ez április óta pontosan úgy működik, ahogy az Optimus.
A Llano az más előnyöket tartalmaz. Ott a grafika lekapcsolása Dual Graphics mellett teljesen hardveres. Hibernálja a dGPU-t, ha nincs rajta munka, de nem a szoftver dönt erről, hanem a hardver. Ez mindegyik CF konfiguráción így működik. Természetesen a hardveres megoldások nagyságrendekkel hatékonyabbak a szoftveresnél, de az Intel IGP-khez ezt lehetetlen alkalmazni, így marad a szoftverből vezérelt muxless, ahogy az Optimusnál. Ugyanez a megoldás működik az AMD platformon, ha nem aktív a Dual Graphics.
A notigyártónak akkor kell dolgoznia a driveren, ha nem kéri a gyári támogatást. A Sony, a Toshiba és a Panasonic ezzel nem élt, így nyilván ők nem kapják meg az AMD havi frissítését. Ettől még működhet, csak nekik kell gondoskodni a támogatásról.
A muxed módú switchable graphics továbbra is él, de ezt a módot az AMD hivatalosan nem támogatja. A notebook gyártójának kell a driver frissíteni rá.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
kisza25
félisten
köszönöm a tesztet a megszokott színvonalas munka
én pénteken vettem egy ASUS K53TA-t pont ugyanilyet és a dual graphics (crosfire)
hiánya nem az ASUS számlájára irandó, hanem az AMD nem támogatja ennél a párosnál,
mert valószínűleg csak visszafogná,
ez a cikkben többször is elhangzott, hogy az ASUS sara.
Ami lemaradt még a táblázatokból,hogyvan 2,5Ghz turbo is benne.
Amúgy alapon a processzor már a HD6650-et is visszafogja,
de ugye a mobil Llano szorzózármentes könnyedén tuningolható, 2,5Ghz alapfesz mellett már +10FPS-t jelent a játékok alatt, írtam egy tesztet, remélem a napokban kijön, abban több játéknál is lemértem a különbséget[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Babakocsi
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
- DELL PRECISION 7550 Tervező, Gamer laptop
- Dell Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjolv gar
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP9 RYZEN 5 8645HS/ 16GB / 512GB / RTX 4060 / WIN 11 PRO
- WLAN Qualcomm Atheros QCNFA435 ( Dell Notebook
- HL Data Storage - Dell Super Multi DVD Writer ( KCC-REM-GU90N
- Apple Macbook air m1 2020 8gb/256gb eladó
- Dell Latitude E7470, 14"QHD Érintőkijelző, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, Garanc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest