Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
-
DarkByte
addikt
Én Samsung Series 9 v1-el amiben 128GB SSD és 4GB RAM van fejlesztek Windows 8.1 alatt Eclipse-el (egész pontosan Spring Tool Suite), Tomcat-el, PostgreSQL-el. Tökéletesen elég neki sebességben. Ezt a Win8 benyeli a 4GB-ot cuccot nem tudom honnan vetted. Érzésre simán jobban megy ezen a vason mint a Win7 amivel eredetileg ment. Ubuntu nálam az előző Lenovo-mon leszerepelt. SSD-vel és 4GB RAM-al lassabban boot-olt és csinált bármit mint a Win7. Biztosan akkor még az SSD kezelés sem volt toppos a Linux-ban (pár hete olvastam hogy a TRIM pl. csak most került be default-nak), de nekem ez volt a tapasztalatom. (Egyébként a borzalmas multimonitor kezelés adta meg a végső döfést az egyébként 1,5 évi Linux-ozásnak hogy visszatérjek Win-re. Nagy Linux-ozós kollégám most a WiFi kártyájának vacak támogatása miatt gondolkodik rajta hogy feladja az egészet a fenébe.. tökéletes operációs rendszer nincs ezt lássuk be).
Ha már Liferay-t is be kell indítanom akkor már kicsit savanyú pofát kezdek vágni (mondjuk annak a bloat-nak kb. semennyi RAM nem elég és amúgy is utálom mint a szart
hála az égnek nem gyakran futok össze vele), olyankor néha elkelne a 8GB RAM, de azzal már bőven rendben volna. Asztali gépemben 8GB RAM van egy 96GB-os SSD-vel és még nem tudtam neki olyat mutatni a saját területemen amitől hevesen gondolkodni kezdett volna (persze, biztos lehetne találni valami magfúzió szimulátort vagy CAD programot aminek még ez is kevés de mivel ilyet nem használok nyilván nem érdekel). Általában akkor veszem észre hogy kezd elfogyni az S9 ereje mikor már 20-30 fül nyitva van Chrome-ban a fejlesztős cumóim mellett, mert akkor már elkezdi használni a swap-ot is. De olyankor szépen becsukom a nem használt füleket.
Alapvetően kolléga Surface2 Pro-ja után továbbra is ez a gép a legerősebb a cégünknél szóval én szépen pofa alapállásban vagyok és megelégszem vele (egyébként tényleg nincs vele semmi bajom, imádom hogy pici, könnyű, tényleg csak a tablet funkciók miatt váltanék valami Surface2 szerű cuccra).De most pont egyébként gondolkodom is hogy amíg nem lesz valami értelmes convertible cucc, veszek egy 10"-os tablet-et mellé és kész is vagyunk, mert ez még engem kiszolgál egy ideig.

-
"amiből azt a következtetést vonom le, hogy 8 giga ram erre nemigen elég. pláne a 4 gigás verzió nem elég rá."
Vicces dolog ilyeneket olvasni, aztan megnezni hogy piacvezetovilagmultinal milyen gepeken megy a fejlesztes.
Nem, igazabol nincs is benne semmi vicces
Ja, a lenyeg: 2 GB-n is megy a VS, meg akkor is, ha SSD helyett laptop HDD van alatta. Csak nem olyan jol.
Új hozzászólás Aktív témák
- CORSAIR K100 AIR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Alapvetően kolléga Surface2 Pro-ja után továbbra is ez a gép a legerősebb a cégünknél szóval én szépen pofa alapállásban vagyok és megelégszem vele (egyébként tényleg nincs vele semmi bajom, imádom hogy pici, könnyű, tényleg csak a tablet funkciók miatt váltanék valami Surface2 szerű cuccra).