Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Benne van az idézett szövegben, hogy az a 499 dollár adók nélkül van, tehát az a reális, hogy Európában ehhez minimum 20%-ot hozzá kell adni. Pontosan így jön ki a 399 font. Ugyanígy jön ki a Surface 2 anglo ára is: fogják a 449 dollárt, elosztják a dollár-font árfolyamnak megfelelő 1,5-tel és hozzáadnak 20%-ot, viloa 359 font.
Azt viszont a fene sem tudja, hogy lesz a 359 fontból vagy 429 eruóból 148 000 forint, hogy miért kell hivatalos MS forgalmazónál még 15%-ot rátenni...
-
rudi
nagyúr
- Makró továbbra is nem gyere be neki a védett mód miatt, amiben az Office is fut
- Jó videolejátszó van, viszont fizetős, de csak pár euróba kerül
- nekem egészen emészthetőnek tűnt az IE11, nagyjából azt tudja, amit Win 8.1 alat és a Win 8-hoz képest állítólag fejlődött sebességben és fícsörben is
- flash továbbra sincs, lassan egyáltalán nem lesz már sehol
- vibert nem néztem, a többi mondhati szokásos közösségi dolog van, többnyire már hivatalos appal
- wi-fi-je tablet viszonylatban nagyon jól ment 2,4 GHz-en és 5 GHz-et is tud
- Bluetooth egeret szépen felismerte, USB-s perifériákkal sem volt baja, a Bluetooth GPS modulokat viszont állítólag nem szereti
- HDMI-n minden kombinációt támogat, lehet a HDMI az egyetlen kijelző de elsődleges és másodlagos monitor is a saját kijelző mellett.Ha felmerül még extra kérdés, szerintem pzstm-öt érdemes felkeresni privátban, neki van Surface 2-je, én már visszaadtam a tesztgépet (elvileg jövő kedden jön a Surface Pro).
-
rudi
nagyúr
válasz
cairojack #180 üzenetére
Uggyan, ne drámázz már itt (és főleg ne személyeskedj, mert az alapelvekbe ütközik). Csak simán megjegyeztem, hogy viccesen mondva éppenséggel én vagyok itt a góré, de egyáltalán nem akarlak zargatni, ami eddig itt elzajlott, az nálam még ingerküszöbön belül van, különösen így péntek este. Szóval további kellemeset, lehetőleg személyeskedés nélkül!
-
rudi
nagyúr
válasz
cairojack #176 üzenetére
Visszaolvasva, amit az első hozzászolásod után írtál és amit az enyémre reagáltál, márkezd összeálni a kép, hogy Te valamiért a Surface 2-vel kapcsolatos fórumtémában minden előzmény nélkül elővetted az eredeti Surface magyar árazását. Szerintem ezt nem sokan vették le egyből, nem volt egyértelmű.
Ami meg a pihenőt illeti, éppenséggel itt a fórumon akár én is parancsolhatok, sőt pihenőre is tehetlek, persze egyelőre még semmi olyat nem tettél amiért oda kellene hatni.
-
rudi
nagyúr
válasz
cairojack #169 üzenetére
Jobb is, ha nyomsz egy pihenőt, mert eléggé össze-vissza kommunikálsz.
Csak hogy tisztába tegyük a dolgokat: anno 2012-ben a Windows RT-s tablet Surface RT néven kezdett, majd valamikor, amikor senki nem figyelt oda levették az RT végződést.
Ha a magyar gazdaság behatásától mentes start árakat akarsz összevetni, itt vannak:
Surface RT 2012 őszén - 499 dollár
Surface (RT utótag nélkül, de ugyanaz a gép) 2013 őszén - 349 dollár
Surface 2 2013 őszén - 449 dollárMagyar árakról annyit tudok mondani, hogy most a Surface RT (odateszem az RT-t, hogy jobban látsszon, miről van szó) MS disztrinél 150 000 forint környékén kapható, a Surface 2 pedig 180 000 forint környékén.
-
rudi
nagyúr
Szerintem messze nem az átlagmagyarokra jellemző, hogy egy ilyen okos és drága eszköz kell nekik. A nem átlagmagyaroknak meg talán nem jelent problémát az EU-ból rendelés. Egy vidékihez Németországból vagy Angliából gyakran olyan gyorsan (és sajnos, gyakran olyan áron is) jut el a vásárolmánya, mint Budapestről.
-
rudi
nagyúr
Jobban talá mellé sem foghattál volna... az előfizetős és egyre sikeresebb Office 365-nek már van Android és iOS kliense is, és magas Ballmer sugallta legutóbb, hogy foglalkoznak a többi platformra MS Office gyártással. Az egyenletszerkesztésnél elterjedtebb dolgot talán nem is mondhattál volna az Office kapcsán, nyilván a világon nincs olyan számítógép használó, ami enélkül meg tudna lenni
Szégyen gyalázat az MS-től, hogy csak addig jutott, hogy a Surface 2-n sima szövegszerkeszteni úgy leget, mint egy hasonló méretű notebookon.
-
-
rudi
nagyúr
Látványos demó fícsör ez a sok-sok Full HD videó egymás mellett nyomatása, mert megfelően tervezett hardverrel és driverrel gyerekjáték megcsinálni. Bezzeg olyat nem demózik senki, hogy nyit 3-4 facebook játékot, gyengén optimalizált weboldalt meg csetproggit és mellé a videót, mert azok már nem hegyezhető ki a hardver
-
rudi
nagyúr
SSD-s a notebook. Elsősorban akkor érezni kevésnek a Core 2 Duót, amikor IGP-ből gyorsítható dolgok jönnek elő, mint a komoly videók meg a marha nagy képeken végzett műveletek. A Starcraft 2 érdekes, Intel CPU szerető állatfajta (nem véletlenül tartom még benn a notebooktesztes csomagban), a neki tetsző CPU-n csodákra képes akár IGP-vel is, de a neki nem tetszó CPU mellé tehetsz akármilyen VGA-t, alig fog menni. Az AMD A6-1450 is így járt vele, persze annak meg a jó IGP miatt a Dirt 3 meg egyebek fekszenek.
-
rudi
nagyúr
Szerintem hamar ketté fog válni ez a tablet dolog. Lesznek a mezei embernek, tartalomfogyasztásra, fészbűkra és csetelésre való 8 hüvelykesek, ami mellé, ha van komolyabb számítógépes igénye az embernek, akkor vesz egy notebookot is. És lesznek a nagyobb, 10-11 hüvelykesek, amikkel meg lehet csinálni a tartalomfogyasztó dolgokat, de ha kell, akkor elég okosak és erősek is lesznek kicsivel komolyabb dolgok (alapszintű iroda, akár videó/képszerkesztés) elvégzésére, hogy ne kelljen melléjük notebookot venni. Érdemes megnézni, hogy ma a Surface 2 + Type Cover áráért (normális országokban) milyen 10-13 hüvelykes notebookokat vagy hibrideket ajánlanak előtelepített Windows vagy OS X operációs rendszerrel.
-
rudi
nagyúr
Én Wordben PH-s cikket írok, alap szinten képet, html-t és táblázatot szerkesztek a cikkekhez a Core 2-es notebookomon, ezeket a Surface 2 is lazán tudta (Office, notepad, Photoshop Express kombóval), sőt a képeken fürgébben bűvészkedett mint a notebook, gyorsabban nyitotta és szűrte (kontraszt, ilyen-olyan színmódosítások az egész képen, hasonlók), mint a notebook.
-
rudi
nagyúr
válasz
GeryFlash #26 üzenetére
Jobb minőségű gépház, jobb kijelző, 2,4 GHz mellett 5 GHz-en is működő Wi-Fi, jobb kamerák, valamivel jobb teljesítmény és minden bizonnyal valamivel jobb akkuiő, sokkal jobb billentyűzet és kitámasztás integrálás. Civilizált országokban 380 pénz a T100, a Surface 2 + Type Cover 2 meg 560, szóval forintban 50k körül van az eltérés. Sőt mutattak egy olyan 444 eurós akciót, amiben Surface 2, Type Cover 2, 32 GB-os memkártya és 25 euró Marketen elkölthető kredit van. Persze, ez már nagyon masszívan MS támogatott akció lehet, de jól mutatja, hogy már a kezdetekkor is hajlandóak lefelé menni az árral.
-
rudi
nagyúr
Tessék, itt a Corel fájl szerkesztője Windows RT-re.
-
rudi
nagyúr
Tényleg nem térdel le úgy mint az előző generációsok, amikor megnyitom egyszerre a Wordöt meg 2-3 böngésző tabot és elkezdek váltogatni köztük? Nekem rémálmaim vannak attól az Atom effektustól, hogy minden áll, csak a HDD teker mint az eszelős. Ami tesztet láttam, azok alapján úgy tűnik, ez a probláma a Bay Trail-T esetében sem tűnt el, de már nagyon várom, hogy (kb. jövő héten) az Asus T100 a kezeim közé kerüljön.
-
rudi
nagyúr
Hát, csúnya is lenne, ha mondjuk desktop total commandert kellene használni tableten, de Photoshoppal retusálás is izgalmas lehet tableten
tényleg, mindig jönnek az emberek ezzel a megszokott Windows alkalmazások a tableten dologgal úgy általában, de kérnék konkrét programokat, amik nélkül egy tablet-mininotebookon - aminek szerintem a Surface 2 nagyo is jó - nem lehet meglenni meg az emlegetett áthidalhatatlan szakadékot jelentik.
-
rudi
nagyúr
Miért zsákutca? Egyelőre amúgy azért kell, mert az Atom teljesítményben kevés, a Core i meg fogyasztásban túl sok x86-os tablethez. Próbáltam mind a két verzióból nem egy modellt, hát azoknál a Surface 2 összességében sokkal jobb volt. OK, nyilván nincs RT-n Total Commander, meg Photoshop, Maya meg tudom is én még mi minden, de a reálisan tableten vagy mini notebookon felmerülő feladatok elvégzésére van már alternatíva, rendszerint elég jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest