Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
TommyGun
őstag
Ezt aláírom, de a PCmen se tartok az SSDn játékokat, és így sincs probléma az indítással. Most ahogy olvasom javít az SSD rajta, hogyne javítana de nem mind1 hogy 20sec-et tölt vmi vagy 10-et? mármint ha játék...nyílván ha az OP rendszer műveli ezt minden mozzanatál akkor a hajam tépem node játéknál tölt fél percet és csocsi...
-
Rebourne
aktív tag
A nem elég gyorsan az relatív. Ma már jóléresült ember nem vesz SSD nélkül számítógépet, hajszálnyival kerül csak többe egy 100 gigás bootrive mint egy HD. Az nagy mennyiségű adattárolás meg praktikusabb külső (USB3/eSATA) HD-n, vagy NAS-on, vagy felhőben, ki mit engedhet meg magának.
PS4-be 170 GB, vagy mi a minimum, szóval a legolcsóbb SSD-k ki vannak zárva, de aki sokat játszik, és van rá fölös pénze, annak megéri.
-
Prof
addikt
válasz
Depression #39 üzenetére
Igen 2 eve is ezt mondtak az SSD-krol. Mennek le az arak, de nem eleg gyorsan
Kulonosen nem a nagymeretueke, amik mar tobbek mint, hogy csak a rendszer legyen rajta/vagy gyorsitotar legyen. -
Depression
veterán
Azon egyikőtök sem gondolkozott el, hogy az is előny lehet, hogy a most megvásárolt ps4-be, akinek lesz rá igénye, az két év múlva gond nélkül fog tudni belerakni egy egy terrás ssd-t 20k-ért? Ez a bor generáció is vígan meg fog élni legalább 5 évet, szóval egyáltalán nem hátrány, ha később fejleszthető lesz nagyobb háttértárral.
-
jaszy91
aktív tag
Nem bírtok kivárni max. 20-30 másodperc töltési időt a gyári HDD-vel, úgy hogy utána minden kompromisszum nélkül játszattok, és csendben teszi a dolgát a gép. Nagyjából 2022. február 15.-én lesz 2 másodperc szabadidőm, majd akkor sajnállak titeket
-
MaUser
addikt
válasz
Tikakukac #31 üzenetére
Csak azért írtam, hogy árnyaljam a képet két ring-of-death után az xbox-on, meg a fenti ps3-as mókák után azon véleményen, miszerint azért jó a konzol mert nem kell hozzányúlni.
szerk: 7200-es hdd-vel egy csendes (értsd nem városi albérlet/társasház/sorház) szobában konkrétan baromi idegesítő a ps3, mivel nulla a hangszigetelése és hiába veszed le az aqm-et minimumra, úgy is hallod a winyót.
-
jaszy91
aktív tag
Ti tényleg ilyen egyszerűek vagytok?
(tisztelet a kivételnek)
Adott egy konzol, amiben gyárilag már benne van 500GB-os HDD. Ez valakinek sok, valakinek kevés. Ezért a gyártó megoldotta, hogy ha szeretnéd cserélheted, minden probléma nélkül. Ennek inkább örülni kellene, és nem sírni.
Jelenleg Xbox360-om van, abból is a 4GB Slim verzió. Gondolkoztam, hogy veszek bele SSD-t, mikor utána néztem mit hogyan merre, milyen típusú HDD-t (nem ssd) lehet belerakni, és azt is hackelni kell, ha nem gyárit veszel. Azonnal letettem róla, és inkább megvettem a gyárit.
Nos PS4-nél ilyenre nem lesz szükség.
Már az is biztos, hogy a következő konzolom PS4 lesz, Xbox ONE helyett.
-
Tikakukac
titán
Az első hibára a megoldás baromi egyszerű, csak milis gumit kellett volna venned. Bár nem tudom, nekem most 5 PS3-am van 7200-es vinyóval sem tud zörögni, szerintem beszívtad. Ventit dettó. Billzet meg a te bajod, vegyél PC-t, vicces volna ha mindent rá tudnék dugdosni gépre is ész nélkül.
Én hálát adnék a helyedben ha csak ennyi gondom lett volna géppel meg ps3-mal. Nagyon.
-
MaUser
addikt
válasz
Tikakukac #22 üzenetére
Csak hdd helyett nagyobb hdd, aztán ssd, mert rájössz, hogy zörgeti a házat a gyorsabb hdd és ugyanúgy tetű lassú a megszokott ssd-s gépekhez képest. Csak nyolcadik billenztyűzet ami talán megy a huszadik usb konverterrel, csak újabb kontroller, csak másik venti, mert rohadt hangos, stb. PS3-mal több bajom volt az alatt amíg megvolt, mint a PC-mel az elmúlt 2 évben.
-
törölt tag
Az alap probléma az volt hogy az 500GB-s lemez kevés, akkor egy 512GB-s SSD-vel mennyit segítettünk?
Akadni fog a HDD-től a game? Nem hiszem.
Ha nem csak játékra van használva akkor sem érzem relevánsnak a készülék értékének a megduplázását egy ilyen manőverrel.Ha lenne benne két 2,5"-os tárnak hely és az éppen használt játékot "gyorsítózná" egy strapabíró 128-asról akkor OK.
Én is ssd-t használok, és iszonyatosan idegesítő várni egy olyan dologra ami otthon észre sem veszek, olyan gyorsan történik. De nem éri meg mindenbe ssd-t rakni
-
Puma K
nagyúr
Mennyi ember nem volt még SSD-t használó gép közelében...
-
Carline
őstag
Már meg is éri 512GB SSD venni közel a konzol áráért.
Kapok érte -10 másodpercet.
Inkább sima HDD, esetleg egy pörgősebb fajta, vagy a hibrid HDD+SSD Seagate Momentus. Árban mindenképp jobb. -
SSD-ről nem sokat gyorsult a dolog
-
asdf2
tag
RAID 0-át is tud?
-
Tikakukac
titán
válasz
mickemoto #21 üzenetére
Legalább 1 percet fektetnél a témába. Csak 1-et. Sem memória sem akármi nem fejleszthető, nem is tudnád, ha akarnád sem.
PS3-nál is többen SSD-t használtak a telepítések és töltések gyorsítása miatt.Szóval he-he, megveszed és használod, nem fejlesztesz semmit. Talált. Mellé.
-
mickemoto
őstag
He-he.Úgy látszik a konzolosoknak megszűnik az az előnyük a pc-vel szemben hogy nem kell fejlesztgetni.Most ssd, késöbb memória,aztán kitudja mi.
-
Cheesy
őstag
LOL, veszek egy 150k-s zsetondobálót és rakok bele egy SSD-t 130k-ért. Hülyének is megéri
-
Rebourne
aktív tag
A konzolos felhasználási szokásokat nézve erre akkor is kevés esély van, ha netán nem támogatná a Trim-et. Mondjuk hetente egy 40 GB-os installlal és 10 GB egyéb írással számolva egy 2000x újraírható 512 GB-os SSD flashchipjei több mint 350 évet bírnának ki (nyilván rossz becslés, de a nagyságrend érezhető). Otthoni felhsználás során sem a flash élettartama a szűk keresztmetszet az SSD-kben, az első/második generációs SSD-kben sokszor előbb hal meg a vezérlőchip, mint a flash.
-
gianni85
veterán
arra kíváncsi lennék én is. Egy 150W körül fogyasztó PS3 SuperSlim és X360 slim számomra hangos volt az egyetlen kis ventilátor miatt. Maga a hűtés felépítése hasonló a nextgen konzolok esetében is. Azt nem tudom elképzelni, hogy szuper minőségű alkatrészeket használnak benne. (pl ventilátor)
-
Prof
addikt
A nagyfelbontasu tartalmak valami csoda folytan konzolokon nem lesznek kisebbek. Ez van valamit valamiert.
99 dollaros Toshiba Canvas 2TB Amazonrol rendel, vinyo kiszed a dobozbol PS4-ben kicserel, hatradol popcorn(ki nem szarja le, hogy az 5 oran jatszott jatek az elejen 30secet tolt, ha minden jatek, film ott lehet a gepen)
-
És az SSD-d mennyire kezeli hatékonyan? Gondolok it a TRIM stb-re. Mert ne, lenne jó ha egy év után hazavágná...
-
okiteki
tag
Vicces a 512 gb samsung ssd majdnem többe kerül mint maga a konzol
-
Puma K
nagyúr
Fú ne is mond... tök nehéz műveletsor... csavarozni kell meg másolni meg valami gombot nyomni nem is tudom mennyi másodpercig... már most utálom... vissza is mondom a rendelést gyorsan, és az sem érdekel, hogy SSD-vel jóval gyorsabb lenne a PS4-em ami már alapból erősebb mint az Xbox.
Már látom amint Ámerikánszkíj területén nem lesz sikeres a PS4 mert ilyen bonyolult módon kell adattárolót cserélni benne.
Ázsiában, Európában valamint Dél és Közép-Amerikában meg csukott szemmel megcsinálják az emberek csak a fránya USA-ban adja fel a leckét az embereknek. -
Spancho
senior tag
Milyen jó ,hogy már ezzel is kell majd foglalkozni a konzolosoknak
+ még telepíteni is lehet a játékokat brr'Eddig azért csak pár játék volt ami kért telepítést.Itt meg ha rendesen használod akkor mindenképp kell majd egy ugyanekkora ,vagy egy nagyobb merevlemez.'
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Videón láthatjuk mennyire összetett vagy éppen nem összetett az új generációs játékkonzol adattárának bővítése.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ASUS 18W USB ADAPTER
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest