Merevlemezcsere a PlayStation 4-ben

A játékos közösség szempontjából az idei év egyik legnagyobb eseménye a PlayStation 4 holnapi megjelenése lesz, amire már a hazai vásárlóknak is csak egy hónapot kell várnia. Szokás szerint rengeteg információt megtudtunk már a konzolról a debütálás előtt, például azt, hogy kezdetben 500 GB-os merevlemezzel érkezik, és a Killzone: Shadow Fall játékot nagyon nehezen sikerült rápréselni egyetlen Blu-ray lemezre - melynek mérete végül éppen hogy csak 40 GB alatt maradt. A nagy felbontású és egyéb extrák miatt hamar szűkössé válhat a gyári winchester, így felmerül a kérdés, mennyire bonyolult a cseréje?

Szerencsére a Gamespot már a hivatalos megjelenés előtt választ adott erre a kérdésre. Az alábbi videóban azt láthatjuk, hogy milyen egyszerű a belső, 2,5 hüvelykes merevlemezt kicserélni. A burkolat egy részének eltávolítása után elég egy csavart kioldani, hogy hozzáférjünk a winchestert tartó kerethez, további négy csavar kitekerése után pedig már tehetjük is be az új adattárat. Ezután még szükség lesz egy pendrive-ra, hogy a Sony oldaláról letöltött rendszerfrissítéssel aktiváljuk az új tárolót.

A nagy adattömegek olvasása – értsd játékbetöltés – kapcsán az is reális kérdés, hogy egy gyors SSD tempójából vajon profitál-e a Playstation 4. Erre is kapunk választ a Gamespottól, ugyanis az 500 GB-os HDD helyére egy 512 GB-os Samsung SSD-t tettek, amivel a Resogun játék letöltése ugyan nem gyorsult (nyilván az internetkapcsolat a szűk keresztmetszet), a betöltési ideje viszont 20 másodpercről 10 másodpercre csökkent. Ez az előny biztosan érezhető lesz majd a korábban említett Killzone: Shadow Fallnál is, mely merevlemezről indítva jó 30 másodpercig tölt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés