- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen videókártyát?
- PLC programozás
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
addikt
nem fog 3.5x annyit ennyi a proci pár tizedtől
-
Dyno
veterán
Szerver környezetbe szánt CPU-kal kár összehasonlítani, ellenben ha pl. megnézed a kisebb 4 illetve 6 modulos Opteronokat, nem arányosan kisebb TDP-vel rendelkeznek.
Szóval benne van az hogy melyik milyen feszültségen bírja a megadott órajelet és akkor eszerint került egy TDP keretbe, ami nem azt jelenti hogy csak 125W-t ehet, ehet az 100W-t is.
A számításod meg abban hibázik, hogy a feszültséggel nem számoltál, ergo a fesz. emelés nagyon seggbe tudja rúgni a fogyasztást.
Az meg tény, hogy valószínűleg azokból lesznek az FX4130-asok, akik nem feletek meg FX4300-nak.
ui: Bár szerintem elnézve azt hogy csak Truboval erősebb 100MHz-el a 4300-as, én amondó vagyok jó vétel lehet az FX4130, ha 4100-es áráért majd megvásárolható lesz, persze csak ha az újabbik 4130.
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Célszerűbb lett volna 4330-nak nevezni, de sebaj, így legalább a régi Bulldozereket is elkapkodják majd a vásárlók "véletlenül".
-
Pikari
addikt
kis matematika:
ha:
amd 6284 SE 16 mag (8 modul) 2.7GHz (3.4GHz) -> 140W
akkor:
8 mag (4 modul) = 70w
4 mag (2 modul) = 35w
2 mag (1 modul) = 17.5wha:
amd FX410 4 mag 3,8 ghz (3,9 ghz) -> 125w
akkor:
2 mag (1 modul) -> 62.5 wlássuk csak, jól értem -e
17.5w helyett eszik ez a processzor 62.5w-ot
csak azért
mert 2,7 ghz helyett 3,8 ghz-n jár?
tehát, igen, nyilván, nem lineárisan nő a fogyasztás az órajel emeléséveltehát:
-40%-os órajelemelés hatására
-ez a nyamvadt processzor 7x annyi eszik?kétlem.
kéremszépen, szerintem ebben hibás, bekapcsolható modul(ok) van(nak)
-
Kansas
addikt
Még(a szerkesztési keretből kifutva) annyit tennék hozzá, hogy jelen cikkből az nem derül ki egyértelműen, hogy a régi FX-4130 is 125W-ban versenyzett: "Az AMD a felújított FX-4130-as processzort a 125 wattos TDP osztályba sorolja" - hangsúly kérdése, de nekem egy kicsit azt sugallja, hogy "a régivel ellentétben".
Ezek szerint csak nekem...
-
Kansas
addikt
-
atti_2010
nagyúr
-
Kansas
addikt
Addig OK, de azt mondd meg, hogy ezek a lapkák alapesetben is heréltek-e - erről sajnos hiányosak az ismereteim...
Egyébként semmi bajom a selejtszórással, csak nevezzük nevén a gyereket, aztán ki tudja, hány best buy lesz ezek közt, feloldható 3./4. modullal... a buherátorok legnagyobb örömére -
MZperX75
addikt
Ez csak egy osztály,a fogyasztás nem annyi.
95-125W osztály létezik ebben AM3+ foglalatban ,ez a proci valószínűleg 95-100W körül eszik ami egy kis alulfeszelés hatására 80-85W maxban megáll.
Ha már a fogyasztást veted fel nagyon kevés illetve nem találtam olyan alkalmazást ami a CPU-t 100%-ban kihasználná,persze kivétel a szintetikus tesztek(pl AIDA64 stabilitás teszt)Valós felhasználásnál általában ez 70-90W közé eshet akár játékok alatt.
Atti2010lemaradtál
-
Pikari
addikt
-
pilu85
őstag
szánalmas ez a 125 watt fogyasztás...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
afterwhite09 #16 üzenetére
Az FX 4100 és az FX 4300 között jókora különbség van az egyik Buldozer a másik meg Vishera.
-
Anfänger
őstag
válasz
afterwhite09 #12 üzenetére
Hát az enyhe visszalépés volt részedröl szerintem.
-
MZperX75
addikt
válasz
"Én nem rég váltottam kíváncsiságból i3 2120 ról FX4100-ra, de nem tudok sok pozitívumot felhozni az AMD mellett... Max annyit, hogy húztam rajta, de nem sokat ér : D"
Nagy marha vagy ,miért nem vettél I3-helyett egy I5-öt az előrelépés vagy, ha FX akkor már egy eősebbet minFX6XXX vagy 8XXX-et minimum
Kíváncsi az hamar megöregszik ....vagy csak szimplán ökör,az ilyen esetekben
-
Geffry
aktív tag
Sajnos nekem is ez a problémám... Bár nem tartozok azok közé akiknek szükségük van, 17 magra, de ha váltanék én is a 6 magos szériából csemegéznék mert egyszerűen nem éri meg a 4est venni
Nem tudom felfogni mi lehet az oka.
Ha belőttek volna neki egy kellemes 20k körüli árat, szvsz ez lenne a volkswagen a procik közt. Olcsó és erős. Én tuti megvenném. -
mr.robi
tag
én sem szeretem a románokat és igen sok szempontól sz*r ország, de legalább ugyanennyiből nem
és igen IT szempontból egész jól állunk, csak az árak túl magasak... -
Borote
addikt
"melyek órajele 3,8 GHz, de a Turbo Core 3.0 ezt 3,9 GHz-re emelheti."
Tehát a Turbo tényleg kemény 2,5% különbséget hoz? Vagy van itt ennek még valami más hatása is?Lehet, hogy valami nem világos nekem, és ezért nem tudom ezt a tényt értékelni, ha ez a helyzet, légyszíves homályosítsatok föl
-
atti_2010
nagyúr
válasz
afterwhite09 #16 üzenetére
Akkor probald a 4300 -at garantált sikered lesz.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Kíváncsiságból az üzletekről beszeltünk és mi köze ehhez a 4100 -nak, amúgy a nagyobbik dobás az FX 4300.
-
Kansas
addikt
Ez valami FX-8xxx-es selejtmentés lehet, különben nem értem, hogy az FX-4300 hogy tudja ugyanazokat az órajeleket 30W-tal kevesebből hozni...
-
-
Bull1
aktív tag
Sose értettem, logón mit jelent az UNLOCKED szó ? Egy 4 magosított, 2 magos proci v mi ?
-
Dyno
veterán
[link] Gyakorlatilag FX4100 árban lesz, kb majdnem ugyan az mint az FX4300, csak egy százassal kevesebb a turbo meg 125W-os a TDP-je.
-
-
djculture
félisten
Elég nagy szívatás ez, felénk ismerve a kereskedőket még ha az újat szeretnéd is a régit fogod kapni és lehet utána kínlódni.
-
Pikari
addikt
imho az amd végre kezd normális teljesítményű processzorokat árulni, de a tdp túl sok. összehasonlítva ezt egy propus magos amd-hez képest, hááát... jó, ebben van l3, abban meg nincs, de mégis...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat a Vishera kódnevű lapkára cseréli a korábbi Zambezi chipet.
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tuningold PC-det most! Szupergyors G.SKILL RAM AKCIÓ Kèszleten!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest