- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoleszka17
tag
sziasztok, fx4130 am van turbo core 3,9 ghz de én bementem a Biosba ott volt a clock szorzó felvittem 21 re 4200Mhz
de alatta van egy másik szorzó 19.5 CPB RATIO az mi?
-
djculture
félisten
Gyári hűtőt el lehet felejteni mert egy helikopter hangja jön ki belőle ha terhelve van a proci. Egyébként elég felejthető proci legtöbb dologba pláne a játékokban kínlódik ez a modulos felépítés, ez a 2 modulos proci édeskevés ha csak nem húzza az ember betyárosan meg az órajelét. 3 modulos fx6xxx ami már használható termék..
-
joe-ker
senior tag
Én most készülök ilyet venni,van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.
Mennyire melegszik? Gyári hűtő elég hozzá? -
vinibali
őstag
tudja itt valaki, hogyan határozzák meg a TPD-t?
szerintem nincs, én sem tudom. lehet, hogy véletlenszerűen kiválaszott 10 prociból ha 1 is 95W-on felül eszik akkor nem válogatják azokat, hanem mivel ezek mind 4 vagy 3 modulosként nem működőek, mindet 125W-os osztályba sorolják. ez csak egy feltételezés, de lehet hogy igaz -
Geffry
aktív tag
A TDP egy óra maxon járatás után sem a fogyasztást jelenti... dehát ott a wiki link...
Bull1: továbbra is elbeszélünk egymás mellett...
Szeretem a fórumot, csak míg ennek arról kellene szólnia hogy megbeszélünk valamit, addig itt általában csak acsarkodás megy. Soha nem állítottam hogy bárki hülye volna, csak elmondtam az én véleményem. Merthát ez fórum... Kellett nekem hozzászólni...
-
W.Wilson
aktív tag
-
Bull1
aktív tag
Istenem... a TDP terhelés alatti értékre vonatkozik... üresjáratban jóval kevesebbet fogyaszt a CPU, főleg ha újabb technológia (i3/i5...) mert ezek a procik komplett részegységeket képesek lekapcsolni. Erre mondom h a proci fogyasztását közvetlen a táp 12V-os ágáról kell mérni.
Leülhetsz, egyes.
-
-
Geffry
aktív tag
Én nem igazán értek a lovakhoz de a TDP a hőleadásra vonatkozik... A watt a teljesítményt mutatja ha jól tévedek és ebből kifolyólag igazából csak azt jelöli hogy ne legyezővel akard hűteni...
Aztán persze lehet hogy tévedek de én összecsinálnám magam ha a procim folyamatosan 125w-ot vagy akárcsak 100at enne... hiába csökkentik a közmű díjakatSzemélyszerint egy nem tuningos
tehát PH-s szemszögből "sz@r" 65W TDP-jű energiatakarékos CPU-t nyúzok. Lemértem a gép fogyasztását megfelelő eszközzel. Üresjáratban 92 watt/óra (ugyanis ez a fogyasztás mércéje, illetve ennek 1000es testvére a kw/h) namost ha az a 65W TDP a fogyasztást jelölné akkor a gép többi része 27w-al beéri? Gondolkozzunk....Inkább azt mondja meg valaki hogy miért a túlárazás?
Tudják hogy keveset adnak el és azon akarnak nagy hasznot? Vagy tényleg lesz (van?) olyan opció mint régen hogy feloldja a júzer a többi magot és emiatt nem adják alább... ?!?
Szerk.: wiki
Szerk2: kovsol megelőzött...
-
Pikari
addikt
nem fog 3.5x annyit ennyi a proci pár tizedtől
-
Dyno
veterán
Szerver környezetbe szánt CPU-kal kár összehasonlítani, ellenben ha pl. megnézed a kisebb 4 illetve 6 modulos Opteronokat, nem arányosan kisebb TDP-vel rendelkeznek.
Szóval benne van az hogy melyik milyen feszültségen bírja a megadott órajelet és akkor eszerint került egy TDP keretbe, ami nem azt jelenti hogy csak 125W-t ehet, ehet az 100W-t is.
A számításod meg abban hibázik, hogy a feszültséggel nem számoltál, ergo a fesz. emelés nagyon seggbe tudja rúgni a fogyasztást.
Az meg tény, hogy valószínűleg azokból lesznek az FX4130-asok, akik nem feletek meg FX4300-nak.
ui: Bár szerintem elnézve azt hogy csak Truboval erősebb 100MHz-el a 4300-as, én amondó vagyok jó vétel lehet az FX4130, ha 4100-es áráért majd megvásárolható lesz, persze csak ha az újabbik 4130.
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Célszerűbb lett volna 4330-nak nevezni, de sebaj, így legalább a régi Bulldozereket is elkapkodják majd a vásárlók "véletlenül".
-
Pikari
addikt
kis matematika:
ha:
amd 6284 SE 16 mag (8 modul) 2.7GHz (3.4GHz) -> 140W
akkor:
8 mag (4 modul) = 70w
4 mag (2 modul) = 35w
2 mag (1 modul) = 17.5wha:
amd FX410 4 mag 3,8 ghz (3,9 ghz) -> 125w
akkor:
2 mag (1 modul) -> 62.5 wlássuk csak, jól értem -e
17.5w helyett eszik ez a processzor 62.5w-ot
csak azért
mert 2,7 ghz helyett 3,8 ghz-n jár?
tehát, igen, nyilván, nem lineárisan nő a fogyasztás az órajel emeléséveltehát:
-40%-os órajelemelés hatására
-ez a nyamvadt processzor 7x annyi eszik?kétlem.
kéremszépen, szerintem ebben hibás, bekapcsolható modul(ok) van(nak)
-
Kansas
addikt
Még(a szerkesztési keretből kifutva) annyit tennék hozzá, hogy jelen cikkből az nem derül ki egyértelműen, hogy a régi FX-4130 is 125W-ban versenyzett: "Az AMD a felújított FX-4130-as processzort a 125 wattos TDP osztályba sorolja" - hangsúly kérdése, de nekem egy kicsit azt sugallja, hogy "a régivel ellentétben".
Ezek szerint csak nekem...
-
Kansas
addikt
-
atti_2010
nagyúr
-
Kansas
addikt
Addig OK, de azt mondd meg, hogy ezek a lapkák alapesetben is heréltek-e - erről sajnos hiányosak az ismereteim...
Egyébként semmi bajom a selejtszórással, csak nevezzük nevén a gyereket, aztán ki tudja, hány best buy lesz ezek közt, feloldható 3./4. modullal... a buherátorok legnagyobb örömére -
MZperX75
addikt
Ez csak egy osztály,a fogyasztás nem annyi.
95-125W osztály létezik ebben AM3+ foglalatban ,ez a proci valószínűleg 95-100W körül eszik ami egy kis alulfeszelés hatására 80-85W maxban megáll.
Ha már a fogyasztást veted fel nagyon kevés illetve nem találtam olyan alkalmazást ami a CPU-t 100%-ban kihasználná,persze kivétel a szintetikus tesztek(pl AIDA64 stabilitás teszt)Valós felhasználásnál általában ez 70-90W közé eshet akár játékok alatt.
Atti2010lemaradtál
-
Pikari
addikt
-
pilu85
őstag
szánalmas ez a 125 watt fogyasztás...
-
atti_2010
nagyúr
válasz
afterwhite09 #16 üzenetére
Az FX 4100 és az FX 4300 között jókora különbség van az egyik Buldozer a másik meg Vishera.
-
Anfänger
őstag
válasz
afterwhite09 #12 üzenetére
Hát az enyhe visszalépés volt részedröl szerintem.
-
MZperX75
addikt
válasz
"Én nem rég váltottam kíváncsiságból i3 2120 ról FX4100-ra, de nem tudok sok pozitívumot felhozni az AMD mellett... Max annyit, hogy húztam rajta, de nem sokat ér : D"
Nagy marha vagy ,miért nem vettél I3-helyett egy I5-öt az előrelépés vagy, ha FX akkor már egy eősebbet minFX6XXX vagy 8XXX-et minimum
Kíváncsi az hamar megöregszik ....vagy csak szimplán ökör,az ilyen esetekben
-
Geffry
aktív tag
Sajnos nekem is ez a problémám... Bár nem tartozok azok közé akiknek szükségük van, 17 magra, de ha váltanék én is a 6 magos szériából csemegéznék mert egyszerűen nem éri meg a 4est venni
Nem tudom felfogni mi lehet az oka.
Ha belőttek volna neki egy kellemes 20k körüli árat, szvsz ez lenne a volkswagen a procik közt. Olcsó és erős. Én tuti megvenném. -
mr.robi
tag
én sem szeretem a románokat és igen sok szempontól sz*r ország, de legalább ugyanennyiből nem
és igen IT szempontból egész jól állunk, csak az árak túl magasak... -
Borote
addikt
"melyek órajele 3,8 GHz, de a Turbo Core 3.0 ezt 3,9 GHz-re emelheti."
Tehát a Turbo tényleg kemény 2,5% különbséget hoz? Vagy van itt ennek még valami más hatása is?Lehet, hogy valami nem világos nekem, és ezért nem tudom ezt a tényt értékelni, ha ez a helyzet, légyszíves homályosítsatok föl
-
atti_2010
nagyúr
válasz
afterwhite09 #16 üzenetére
Akkor probald a 4300 -at garantált sikered lesz.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Kíváncsiságból az üzletekről beszeltünk és mi köze ehhez a 4100 -nak, amúgy a nagyobbik dobás az FX 4300.
-
Kansas
addikt
Ez valami FX-8xxx-es selejtmentés lehet, különben nem értem, hogy az FX-4300 hogy tudja ugyanazokat az órajeleket 30W-tal kevesebből hozni...
-
-
Bull1
aktív tag
Sose értettem, logón mit jelent az UNLOCKED szó ? Egy 4 magosított, 2 magos proci v mi ?
-
Dyno
veterán
[link] Gyakorlatilag FX4100 árban lesz, kb majdnem ugyan az mint az FX4300, csak egy százassal kevesebb a turbo meg 125W-os a TDP-je.
-
-
djculture
félisten
Elég nagy szívatás ez, felénk ismerve a kereskedőket még ha az újat szeretnéd is a régit fogod kapni és lehet utána kínlódni.
-
Pikari
addikt
imho az amd végre kezd normális teljesítményű processzorokat árulni, de a tdp túl sok. összehasonlítva ezt egy propus magos amd-hez képest, hááát... jó, ebben van l3, abban meg nincs, de mégis...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A vállalat a Vishera kódnevű lapkára cseréli a korábbi Zambezi chipet.
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest