Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Tab S9 Ultra - nagy képernyő mindenre
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Nekem szilikon bakok vannak a felfogatásban, rezgés nem is jön át csak finom motorhang a HDD-től.
Utoljára Vapor-X 7770 volt, ami max terhelésen is halkabb mint a legtöbb hűtés 2D-ben. Bár a Lian Li passzív, vagy ehhez hasonló nagyon alacsony fordulatú ventijű vga hűtőkhöz optimális, mert az egész bővítőrészes részről lehúzza a levegőt (hagyományos atx megoldásnál megragad a levegő). Utóbbi pár évben a leghangosabb vga hűtésem egy IceQ-s 4850 volt, pedig az is elég halk, szerencsére nem bonyolult halk/néma hűtéssel venni vga-t manapság.
-
Potzee
addikt
válasz
Silentfrog #38 üzenetére
Ó, már egy ideje tervezem...van itt minden, topflow, torony, dupla torony...és amiket még nem említettem...AC Alpine GT, Alpenföhn Sella, rézmagos Intel stock...szóval, cooler van bőven csak szabadidővel állok rosszul...
-
Silentfrog
veterán
Nálam ssd-n van a rendszer és 2.5" noti merevlemezek háttértárnak.
A minap kerestem egy játékot egy 3.5" merevlemezem és amikor meglett elfelejtettem kihúzni az áram kanócát.
2 napig gondolkodtam , hogy miért olyan nagy a hangja a gépnek. Mire rájöttem , hogy az 5400rpm-es merevlemeznek hallom a hangját..: Egyszer ha nagyon unatkozol csinálhatnál ezekről a hűtőkről egy tesztet. Kíváncsi lennék,hisz ezek egy tesztben nem nagyon voltak még azonos processzoron.
-
Potzee
addikt
válasz
Silentfrog #34 üzenetére
Orochi, Ninja Mini, Tt Big Typ, Matterhorn, D-14...van néhány cooler itthon...és még amire vágyom...Nofan CR-95C, silentmaxx TwinBlock... -
MC Pite
veterán
Nem tudom másnál hogy van, de nálam rég a(z egyébként nem hangos) HDD a fő zajforrás, bekapcsolásnál az ODD hangja messze a legbrutálisabb hanghatás ami kijön a házból.
Ezek már mind bőven jó hűtők...
(Ahova kevés, oda nem léghűtés kell).
-
Potzee
addikt
válasz
Silentfrog #31 üzenetére
Passzívra az FX70-től van jobb és arra még tényleg kell venni egy ventit is, de tény, hogy szép jószág!
Én még mindig a nagy Macho-t favorizálom ebben az ársávban...jó passzívra, a 140-es venti brutál halk, tuningra is OK. -
MC Pite
veterán
Én meg a Groß Clocknert választottam ennyiért (az még befér a TR nem férne el; plusz az Alpenföhn gyári ventije kb 300on is stabilan teker még), de soha ne legyen nagyobb problémánk mint hogy van kínálat...
szerk: Nem rossz az a zalman, ninjánál szimpatikusabb.
-
MC Pite
veterán
válasz
Silentfrog #28 üzenetére
1, mert a ramoknak több helye van, van akinek ez jobb lehet
2, mert minimális fordulaton akar esetleg az ember ventit járatni rá, és erre nem akar külön egy ventit venniFejlesszenek, versenyezzenek, mi meg válogathatunk...
-
MC Pite
veterán
válasz
#16939776 #21 üzenetére
A 139 milliméter hosszú, 102 milliméter széles és 160,4 milliméter magas processzorhűtő 732 grammot nyom a mérlegen.
Nekem úgy tűnik a hossz az amire mi szélességet mondanánk.
Silentfrog: Miért, ha veszek egy 45W-os TDP-s procit, akkor ne ezt vegyem rá, hanem akkor kétszer ennyiért keressek hűtőt?
Főként ha nem akarom passzívan csak nagyon halkan hűteni?
Amúgy az oem meg a boxos proci közti különbséget nem számoljuk? Te mindig megveszed amire nincs szükséged? -
Silentfrog
veterán
Nem, mert 12 ezer forint van a két megoldás között!
Amit passzív hűtésre használnak az jóval nagyobb méretűek és sokkal nehezebbek is.
Van itthon Scythe ninja 3 és az ezzel csak ne hasonlítsuk már össze.
Egy 95 wattos TDP-s procira az sem való passzív hűtésre mert az sem bír el egy ilyen fogyasztási értékű processzorral.
Persze ha van házhűtő akkor más a helyzet,de ha van házhűtő akkor miért használná valaki passzívba a cpu hűtőt?
400-500 rpm fordulaton nincs hangja egy jobb 12 centis légkavarónak. -
MC Pite
veterán
válasz
Silentfrog #10 üzenetére
Ja mert mindegy hangban hogy a gyári vagy passzív?
Nem vagyok passzív párti, legyen halk aktív, de arra nem jó a gyári. 4-500on elpörögnek a ventik, zaj sincs, hűtve is van; ehhez viszont nem lehet túl sűrű a borda, pont jó ilyesmihez ez a hűtő.Durecellm...: "A ventilátor továbbra is 120 milliméter átmérőjű"
-
pip
aktív tag
engem csak az bant, hogy a megadott zajszinteknek legtobbszor kb annyi kozuk van a valosaghoz, mint az autok gyari uzemanyagfogyasztasanak
-
SellSword
csendes tag
Nekem az előd (kettes) van, az nagyon szépen működik és látványosan nagy méretű :>
Szeretem ezeket a CM dolgokat. -
Lolka Bolka
aktív tag
Nekem a régi van, szerintetek érdemes cserélni!
-
bitblueduck
senior tag
Megnéztem 2 videót, jó kis legózás ezt felszerelni. Nemrég vettem új gépet, CM Hyper TX inteles változat után nagy elánnal vágtam bele az otthoni szerelésnek, de a 212 esetében rájöttem érdemes átolvasni a manual-t
. Gondolom rutinos szerelőnek nem nagy ügy, de én megizzadtam vele. Ez meg még kegyetlenebbnek tűnik. Jó móka az ilyen univerzális hűtő.
-
Potzee
addikt
Nincs új a nap alatt...nem tűnik rossznak, de újdonságot ez sem hozott...
A Thermalright trendet teremtett az elcsúsztatott torony felépítéssel. -
Silentfrog
veterán
"ugyanis egyes rendszerek esetében (max. 95W CPU TDP) passzív módban is képes ellátni a feladatát."
Amire ez elég passzív hűtésre egy 95 wattos TDP-s processzorra oda elég a gyári hűtés is alacsony ventifordulaton,kár rá költeni.
-
mongi
senior tag
-
embe
nagyúr
Viszont ha jól látom a képen lehet "el van tolva" a borda a talp síkjához képest. Így lehet a magas bordás ramok is aláférnek. ?.? ha így van akkor ez jó dolog.
-
rii
nagyúr
de nagy mákjuk van a processzorhűtő gyáróknak, hogy mindig van új tokozás
-
waithEard
őstag
806 g helyett 736 g.
20 szál helyett 19 db.
1 l helyett 0.75 l .
100 g helyett 70 g.
Mert így jobb nekünk, fogyasztóknak. B+
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Hyper 612 Ver. 2 a 2011-ben bemutatott modellt váltja fel.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Iqos cigaretta
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Asztalos klub
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest