- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dassler
őstag
válasz
Jim Tonic #48 üzenetére
Legyen
, bár nem magamra, hanem a vásárló közönség nagy részére gondoltam. Jómagam konkrétan "0" mennyiségû tv mûsort nézek. A napi kötelezô mennyiségû fekália eléréséhez nem kell agyrohasztó tv mûsor. Ha mégis leküzdhetetlen vágy ébred bennem, akkor HBO Go vagy Netflix. Az viszont min FHD, így faja is az 50+"-is tévén
-
Ójaj. Én ezt hasonlóképp leírtam már egyszer, majd mindjárt megkapod a magadét az igénytelenségedért.
Viccet félretéve, monitorban én is keresem a jobb minőséget, amíg az épeszű árkategóriában marad. De tévénél én is úgy látom, hogy egy belépőszintű készülék képe/tudása 99% teljesen elegendő. -
Dassler
őstag
Nincs ebben semmi. A tv készülék dömping termék lett, zéró profit lehetôséggel. A régi, nagy nevek a szórakoztató elektronika világából megrekedtek, de nem is igazán van hová fejleszteni ezen eszközök funkcióját, mert egyszerûen nincs rá igény. Ma már a legalapabb panel is kielégítô, a célközönségnek fontosabb az online tartalom fogyasztás meg a hasonló szolgáltatások, így a panelgyártás nem lényeges. A cégek meg profit orientáltak. Hiába öl dollár miliárdokat panel fejlesztésbe, ha a kutyának nem kell az újdonság. Outsourcing. Ilyen a kapitalista versentpiac. Ha nem lép, lehúzhatja a rolót
-
Imi1981
veterán
En úgy tudom már régóta nem saját panelt használnak a tévéikben. Van egyáltalán olyan modelljük amiben saját panel van?Attól függetlenül dicsérik és általában jobb kép minőségűnek mondják a panákat az egy kategóriában lévő samsung ,lg stb tevéknél.
-
Ijk
nagyúr
Igazából felesleges is nekik panelt gyártani, ugyanaz az eredmény ha megveszik külső beszállítótól. Panánál plazmagyártás volt az egyedi, amivel kiemelkedett a többi gyártó közül. Mai napig nem sikerült felülmúlni a VT, ZT szériát egyetlen készüléknek sem. Sőt, talán a Pioneer Kuro-t is csak a VT60 és ZT60 tudta letaszítani az abszolút képminőség trónjáról, pedig az 2008-as technológia.
Majd megveszik az LG OLED paneljait és jobb elektronikával eladják. -
Ren Hoek
veterán
Az oké, hogy teleoffolod a plazmafétissel ezt a hírt, de legalább tennéd offba.
"(pl. szerintem az is barom, aki verőfényes szobában néz TV-t, teljesen mindegy, milyet. "
Azért ez kifejezetten sértő. Ebéd után kifejezetten jólesik megnézni egy rész valamiből, ha otthon dolgozik az ember / hétvégén. Vagy bringás versenyt HD-ben a Eurosporton pár sör mellé nyáron. Rohadtul depressziós, és nem fogom besötétíteni az egész nappalit emiatt. Egy átlag FHD LCD tökéletesen veszi az akadályt. Jól tudom, mert egy T-s Pana plazma képe nézhetetlen szürkésfekete, ilyen környezeti fény mellett... de mi vagyunk a hülyék, akik nem csinálunk kriptát a nappaliból
epic
Egyébként meg pont az egyszerű embereknek SD-re nem ajánlanék plazmát, mert beleég az RTL logó. A prémium ST/VT plazmák marhajók voltak, ma is bármikor elfogadnék egyet jó áron.. de SD adásokra? Minél strapabíróbb dög kell, ami az LCD volt.A hírhez pedig: kit érdekel a Pana LCD gyártás? Szüntessék meg, jól teszik... Mindenki az OLED-re van ráfókuszálva, és remélem lesznek jó Pana OLED TV-k. Itt megmutathatja BFI-vel és egyéb dolgokkal mit tud kihozni egy LG panelből.
-
Viktor81
senior tag
Take it easy !
Kérdezett valamit, amire normális hangnemben válaszoltam. (más is tanulhat belőle). Mint mondtam nem fogok értelmetlen vitába bocsátkozni, de ettől még tényeket leírhatok, nem ? Egyébként azt mondom, amit Te. Ha nem tetszik valakinek, ignorálja az erről szóló hozzászólásokat.Üdv.: V.
(#33) Pumma
Rajongok a japán cuccokért, de mégis azt mondom, ha nem megy, nem kell erőltetni, abba kell hagyni. Ha nem tudnak különlegeset, kiemelkedőt, egyedit gyártani,be kell csukni a bazárt. Semmi szükség rá, hogy 10+x-edik gyártóként árulják 3-szoros áron ugyanazt a pl. LG panelt. -
Viktor81
senior tag
"Akkor mégis milyen technológiai sajátosság? Csak hogy tanuljak. Mert hát mindkét kijelzőnek vannak sajátosságai, csakhogy egy FHD plazma és FHD LCD között milyen technológiai különbség lehet, ami az 576i felbontású forrást csak azért a plazma kijelzőn jeleníti meg szebben?
Anno az AV-Forum.hu oldalon Rea4-el tesztelgettem 2007-2010 között kb. három tucat TV-t, és nem vitatom el a plazmák erősségeit (Rea4 sem véletlenül használt Pio Kuro-t...), de hát én nem találkoztam olyannal, hogy márpedig a plazma jobb lenne alanyi jogon az SD források megjelenítésében.."
Én nem vagyok a plazma szakértője, de tudomásom szerint ez a "plazma zaj". A kapillárisban izzó gáz körül egy aura jön létre, ami "összemossa" a szomszédos pixelek széleit, így olyan átmenetet hozva létre, ami elfedi az alacsony felbontás okozta LCD-knél megfigyelhető blokkosodást, pixelesedést. Ez megszünteti a széleken lévő "éles" átmenetet, ami alapvetően hátrány lenne, de a plazmánál ez csak statikus képtartalom esetén jelentkezik, ezért életlenebb rajtuk pl a Win. desktop. Millió tesztben leírják és bár nem akarlak megsérteni (korábban mi ezerszer talalkoztunk már hasonló témaköröben), de elég nagy szégyen, ha tesztelő létedre ilyen alapvetést nem ismersz és még nagyobb baj, hogy ilyen alap ismeretek hiányában ítéled meg a technológiát (bár ezzel nem vagy egyedül, a plazma ellenzők 98%-ának még közel ennyi fogalma sincsen róla).
"Sokszor leírtuk már, hogy még a legolcsóbb plazmatévé is szebb képet ad SD tartalommal, mint egy méregdrága LCD-tévé, és a TX-P55VT60 miatt sem kell ezt a véleményünket megváltoztatni."
"a plazmatévék nemcsak a mozgásmegjelenítésben, hanem az SD tartalom megjelenítésekor is behozhatatlan előnyben vannak az LCD-tévékhez képest, és, mivel az LCD-k véleményünk szerint elérték a teljesítőképesség határát, nem nagy kockázat kijelenteni, hogy ez valószínűleg soha nem is fog megváltozni."
"Az elmúlt években az LCD-tévék gyártói szinte tökéletesre csiszolták a képjavító technológiákat, aminek szépen meg látszik is az eredménye – egészen addig, amíg nem kerül egy plazmatévé a szemünk elé. SD tartalommal véleményünk szerint továbbra is ez a technológia a nyerő; noha rossznak az LCD-k távolról sem mondhatók, a GT50-essel (és úgy a plazmatévékkel általában) való fej-fej melletti csatában valamennyi típus elvérezne."
"42 colos képméret és plazmatechnológia – ideális párosítás a normál felbontású adásokhoz, hiszen a plazmák karakterisztikája, főleg ilyen „kis” méretben azt eredményezi, hogy az optimális nézési távolságról a kép remek. Ennek legfőbb oka, hogy a plazmatévékre jellemző képzaj, amely folyamatosan jelen van, elfedi azokat a tipikus hibákat, amiket az elektronika az átméretezés és a kép élesítése során elkövet."
Amennyiben ennyi nem elég kérlek járj Te utána, mert sem időm, sem kedvem győzködni senkit (és ismétlem, nem vagyok a téma szakértője), de nem tűröm, hogy a nyilvánvaló erényeket meghazudtolják és csak azért legyen ez a technológia a rosszabb, mert havi szinten 1000Ft-al többet fogyaszthat és verőfényes napsütésben nem lehet nézni.
Viktor
-
válasz
#94529552 #33 üzenetére
Ez rossz hír, és talán az iparágból való kivonulás kezdete.
Sajnos benne van a pakliban. A Panasonicon belül az TV / kijelző részleg (ami az otthoni elektronikai, un. AP Company része) azon kevés (vagyis inkább egyetlen) ágazat, amelyik nem igazán hozza, hanem inkább viszi a pénzt. Eleve már a 2016-os célok között a rizikócsökkentést és a profitabilitás visszanyerése volt a cél. A jelek szerint erre csak úgy lesz képes, ha leadja a panelgyártást.
Én itt sajnos a Pioneer TV ágazatának vergődését látom viszont, ott is először azzal kezdődött, hogy a plazmákat leadták (megjegyzés: a Pana vette meg a legtöbb szabadalmát és részben a technológiáit is, de mint tudjuk, ez üzletileg óriási baklövésnek bizonyult), aztán megpróbáltak külső panelgyártó képernyőire építve a brandra támaszkodva megmaradni a piacon. A Pionak nem jött össze, rövid úton inkább megszüntették a veszteséges ágazatot...
Sajnos a Panánál se látni, hogy fognak visszavágni a koreai és kínai konkurenseknek, így pedig nehéz elképzelni, hogy fog a részleg újra nyereséges lenni...
-
törölt tag
Ez rossz hír, és talán az iparágból való kivonulás kezdete. Sajnálnám, mert manapság kiváló LCD-ket gyártanak. Emellett van náluk alsó és közép kategória is persze.
jacint78 Ja és könyörgöm el ne kezdjétek már megint a kibaszott plazma vitát.
Jó lenne, de mindig megy a siránkozás a fanoktól, kb. az összes tévés hír után. Sajnos. -
Ijk
nagyúr
Nekem 42X20-at váltott az 50ST50, és az X20-ról az árkategóriát tekintve csak jókat tudok mondani. Minden árkategóriájában lévő, még 32"-os LCD-t is agyonvert képminőségben, a felbontása meg teljesen jó volt 2m-re.
140-ért egyébként 2013-14-ben kifutó 50"-os X50 lehetett venni.
Jobb képminőségű LCD-k alaphangon 100 ezerrel drágábbról indultak, 120k körüliek nézhetetlen szarok voltak mind. -
válasz
GeryFlash #29 üzenetére
Nem tudom mit értesz "dzsunkák" alatt, de ugyebár ha a Tajvani gyártókat is a Kínaiak közé soroljuk, akkor olyanok vannak a listán, mint az Innolux (ex-Csi-Mej (Chi-Mei)), AU Optronics, AOC International vagy HannStar. Ha a nevük nem mond semmit, akkor segítek, például lassan 10 éve volt ugyebár a Samu R71 sorozat, ahol szabályos panel-lottó volt, hogy "eredeti" Samsung, Csi-Mej vagy AUO panel került az adott TV-be.
Nem, annyit nem fordítanak K+F-re, mint az LG vagy a Samsung, viszont tegyük hozzá, hogy a két említett Koreai gyártó is először csak követte a japán "nagyokat", ma meg ott tartunk, hogy lassan már alig-alig van japán kijelzőgyártás (TV-k terén). Most a kínai gyártók csinálják ugyanezt, dömping áron adják a képernyőket...
-
jacint78
addikt
Ahol nincs megszakítás, annak a havidíja elég meredek és mindegyikre külön elő kell fizetni, vagy legfeljebb vannak csomagok amikbe benne vannak, de az mégegyszer annyi, mint az alap havidíj.
Tehát nálunk csóró magyaroknál marad a torrent, ahova a focitől kezdve minden felkerül, külföldön meg a netflix és akkor nézed amikor akarod, akkor mész sz@rni amikor akarsz stb.
Nálam is van analóg meg digitális kábel TV is, de arra használom, hogy kipróbáljam a tunert a TV-kben szigorúan lenémítva, mert borzalmasak a mai TV adások mindenféle tekintetben.
-
Az meg megint más kérdés, hogy nagyon jól élünk, ha mindenki nappal TV-zik ebben az országban.
Ja, sokkal jobb, ha majd a nagy szakértők megmondják, miként TV-z, mert hát mi vagyunk a TV-ért, és nem fordítva.
Aztán meg csodálkozunk, hogy nem veszik az emberek a plazma TV-t, így először a Pioneer, aztán a Panasonic is bedobta a törülközött, pedig hát mennyi mindenben jobbak voltak... Vagy mégse...
De akkor is, nem a TV a hibás, hanem a hülye user, aki nem alkalmazkodik... Aha...
nyilván nem szándékosan gyártották, hanem milliószámra állt a raktárban így vagy 5 éven keresztül ki kellett találni neki egy új modellt, hogy elfogyjon
Nyilván, ha tudtak volna az adott árrégióban FHD panelt gyártani, akkor direkt nem tették volna meg, mert hát csak és azért...
Minden plazma alkalmasabb volt az SD forráshibák eltüntetésére a legolcsóbbtól a legdrágabbig, mert ez a technológia sajátja,
Akkor mégis milyen technológiai sajátosság? Csak hogy tanuljak. Mert hát mindkét kijelzőnek vannak sajátosságai, csakhogy egy FHD plazma és FHD LCD között milyen technológiai különbség lehet, ami az 576i felbontású forrást csak azért a plazma kijelzőn jeleníti meg szebben?
Anno az AV-Forum.hu oldalon Rea4-el tesztelgettem 2007-2010 között kb. három tucat TV-t, és nem vitatom el a plazmák erősségeit (Rea4 sem véletlenül használt Pio Kuro-t...), de hát én nem találkoztam olyannal, hogy márpedig a plazma jobb lenne alanyi jogon az SD források megjelenítésében...
Nem azt kértem, hogy közgazdasági tanácsot adj, csak kíváncsi voltam, tudnál-e X összegért X méretben jobbat ajánlani.
Nem, te a #21-es hsz.-ben konkrétan pont, hogy nem voltál kíváncsi semmi ilyesmire, ezt írtad:
"Abba pedig nem megyek bele, hogy a szobámban lévő 65"-os VT60 800 ezres áráért milyen TV-t tudtál volna 2, lassan 3 éve ajánlani..."
Szóval ezt a bekezdésedet most úgy ahogy van, nem is értem...
-
Viktor81
senior tag
Köszönöm, nem kell regényt írni, nem akarok vitát és nem is érdekel a sületlen negatívumok halmozása (pl. szerintem az is barom, aki verőfényes szobában néz TV-t, teljesen mindegy, milyet. Erre a CRT is alkalmatlan volt, ezért jóval a TV előtt kitaláltak egyötletes dolgot, úgy hívják: redőny.) Az meg megint más kérdés, hogy nagyon jól élünk, ha mindenki nappal TV-zik ebben a k. országban. Én tetőtérben lakom, ahol minden lehetséges irányban ömlik be a fény, de rájöttem egy csodálatos dologra (és szerintem normális ember időbeosztása is ezt támogatja), esti TV-zés. Fantasztikus. Szóval aki nem milliomos, nem vehet minden nyílászáróra motoros rolót és nem ül a szobában verőfényes napsütésben, annak bátran ajánlom, hogy próbálja ki és mindegy, hogy plazma, vagy LCD, de nagyságrendekkel nagyobb élményben lesz része.
Jó sokáig futtaták ki a HD ready panelt, mert mi 2008-ban vettük, de a legvégsőkig lehetett kapni... (nyilván nem szándékosan gyártották, hanem milliószámra állt a raktárban így vagy 5 éven keresztül ki kellett találni neki egy új modellt, hogy elfogyjon)
Minden plazma alkalmasabb volt az SD forráshibák eltüntetésére a legolcsóbbtól a legdrágabbig, mert ez a technológia sajátja, a képjavító csak + (vagy inkább -, de ez megint más történet)
Nem vagyok szemellenzős, van negatívuma a VT60-nak is (többszőr leírtam több topicban, ezért itt nem teszem meg, de sokkal kevesebb, mint a konkurenciának)
Nem azt kértem, hogy közgazdasági tanácsot adj, csak kíváncsi voltam, tudnál-e X összegért X méretben jobbat ajánlani.
Viktor
Ui.: valóban nem kell a vita. 3 plazmám volt/van (alsó, középső és csúcskategóriából). Emellett van Sony, Toshiba LCD, 4K LG LCD. Nekem elég, amit látok, nem kell, hogy olyanok győzzenek meg, akik beszéltek olyanokkal, akik a Médiában láttak plazmát és különben is, a szomszédtól tudják, hogy sz@r.
-
-
jacint78
addikt
Néhányan írták, hogy az embereknek nincs igénye a HD adásokra. Miért lenne? Filmet nézni Tv-ben botrányos, mert egy másfél órás film alatt négyszer szakítják meg reklámmal és ki akar reklámot nézni HD-ben drágábban? A mai napig is Tv-nek veszik a Tv-ket az átlag pógárok, arra pedig a hd ready is elég SD adással, ha esetleg filmet néznek, akkor meg marad a klasszikus DVD az öreg dimarzon DVD lejátszóval amire szintén elég egy bármilyen TV, mert úgyis elalszanak előtte.
Ja és könyörgöm el ne kezdjétek már megint a kibaszott plazma vitát.
-
Ez a Te véleményed, ettől még nem igaz. Jobban képes elfedni az alacsony felbontás hibáit és a képzajt.
Nyilván nem láttál még horror plazma képet, ami a legolcsóbb panáknál is előferdült 2008/2009 környékén...
Nem véletlen, hogy aztán a pana a jobb képjavító tech-et pakolt bele, és ezért lett az 50-es és 60-as szériában a belépőszinten is olyan jó, amilyen.Akikről a kolléga beszélt, nekik bőven elég a HD Ready.
Mint említettem, az általad említett TV 1024x768-as felbontással bír, a pana régi panelje volt benne, aminek kifuttatták a gyártását, és azért szerelték az adott készülékbe, hogy legyen egy nagyon alap készülékük az olcsó árszintre. És annyira az árszinten szerintem nem volt jó vétel, amikor bedobták a piacra. Emiatt is nem kapkodott utána mindenki.
biztosan ebben is kijavítasz, de a legjobb, ha a forrásanyag és a kijelző nativja 1:1 - szar felbontású adást nagyobb büntetés FHD-ban nézni
A legjobb valóban az lenne, de akkor miért is jobb az 1024x768-as, 16:9-es TV jobb, mint a jó felskálázó elektronikával szerelt FHD LCD?
Nem tudom, mikor adták 140-ért
Odaírtam, 2013 szeptember-október magasságában. A végén már 99e Ft-ért dobták az emberek után, a 2015-ös raktárkisöprésnél jött a 90e Ft-s ár, amit te említettél.
Van itthon egy PV80 ugyanezen felbontással és senki nem mondja meg, hogy "rosszabb" TV, mint a másik szobában lévo 4K LG LCD.
Ki mondta, hogy rossz a PV80? Én ugyan nem, megfelelő célra, megfelelő körülményre teljesen jó kis TV.
Ellenben én biztos az LCD-t választanám, ugyanis a plazma vibrálását nem szereti hosszú távon a szemem (a PWM-es LCD-ét sem, teszem hozzá)...Abba pedig nem megyek bele, hogy a szobámban lévő 65"-os VT60 800 ezres áráért milyen TV-t tudtál volna 2, lassan 3 éve ajánlani, ami minőségben (és méretben) arra képes, hogy egyátalán "szorítóba" lépjen ellene.
Én tőlem arra költöd a pénzedet, amire akarod.
Csak hát ugyebár ha már folyton csak szemellenzősen a plazma pozitív oldalait emlegeted, akkor nézzük már meg milyen hátrányai vannak, mert én nem egy és nem két emberrel találkoztam, aki a Pana plazmája után úgy ment TV-t venni / tanácsot kérni, hogy bármit, csak plazmát ne. Mert a fényes nappaliban úgy tükröződik, mint a rohadalom. Ami egyes LCD TV-kre is igaz, de ott legalább találsz matt vagy legalábbis kevésbé tükröződő kijelzőt. A napfényes nappaliban ugyanis sajnos semmire nem mész a mély feketéiddel, ha a képernyőn nem lehet kivenni mit látsz. Egy elsötétített házimozi-helységben persze tökéletes.
Megfelelő célra megfelelő eszköz...
A plazma meg nem feltétlen alkalmas minden célra, hiába is gondolod te ezt, a felhasználók többsége pedig nem házimozi helységnek rendezi be a nappaliját (világos falak, nagy ablakok, stb.)...@atike: Alapvetően azért nem igaz, mert LCD-knél is voltak nagyon jó képjavító technológiák, amelyek kellően szépen elmosták az SD felbontású forrást. A Sony, Sharp felső kategóriás készülékei például ilyenek (ill. ilyenek voltak), a Samsung, LG is tudott néha meglepően jó felskálázást tudó elektronikát bepakolni a TV-ikbe.
Ha azt írta volna, hogy az olcsó árkategóriás plazmák SD forrásról jobb képminőséget tud nyújtani, mint az olcsóbb FHD / HD LCD-k többsége, akkor egy szót nem szólok, mert ez így igaz.
-
atike
nagyúr
Miért ne lenne igaz...? A plazma tökéletlensége elfedi az sd felbontásból és az alacsony tömörítésből adódó hibákat... Ami nagyon durván kijön az LCD pixel pontos megjelenítésén amúgy. Azaz ami alapból hátrány, az itt előny lesz...
Vagy nem jól tudom?
A hírhez is szólva - azt sajnálom, hogy nem lesz saját paneljük amúgy, de mivel elektronikát és minden egyebet adnak majd hozzá ezért hátha nem kell temetni őket. Bár tény, hogy egy tévénél akármilyen okos, akármilyen márka és ár - a képminőség kellene, hogy az első legyen ami bizony a panelen múlik legjobban...
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Ez a Te véleményed, ettől még nem igaz. Jobban képes elfedni az alacsony felbontás hibáit és a képzajt.
Akikről a kolléga beszélt, nekik bőven elég a HD Ready. (biztosan ebben is kijavítasz, de a legjobb, ha a forrásanyag és a kijelző nativja 1:1 - szar felbontású adást nagyobb büntetés FHD-ban nézni) Nem tudom, mikor adták 140-ért, mert már az X50 is volt 100 alatt és bizton állítom, hogy hónapokon keresztül elérhető volt mindkettő ezen az áron. Van itthon egy PV80 ugyanezen felbontással és senki nem mondja meg, hogy "rosszabb" TV, mint a másik szobában lévo 4K LG LCD. Ez nem számháború. Abba pedig nem megyek bele, hogy a szobámban lévő 65"-os VT60 800 ezres áráért milyen TV-t tudtál volna 2, lassan 3 éve ajánlani, ami minőségben (és méretben) arra képes, hogy egyátalán "szorítóba" lépjen ellene.V.
-
Tomcat
őstag
Ez nagyon rossz hír, de várható volt sajnos.
-
A plazma sokkal szebben jeleníti meg az SD adást.
Ez így ebben a formában nem igaz.
42-os X60-at 90 ezerért odaadták, ami tökéletesen elég lett volna az általad felsorolt embereknek.
A 42X60 felbontása 1024x768 pixel volt, vagyis még HD Ready-nek se igazán megy el.
2013 elején 140e Ft-ért adták, amennyiért már akkor is kaptál FHD LCD TV-t, HD Ready-ből pedig válogathattál a középszintű LG, Sony és Samu készülékek közül, amelyek dettó nem voltak rosszak...A belépőtől a csúcskategóriáig mindenben verte a plazma a konkurencát (kivéve fogyasztás, ill. abban is csak az nem előny...)
Főleg persze a vibrálásban (aki érzékeny rá).
-
törölt tag
"Nem kell a minőség a kutyának sem. Az ember egyre felszínesebb, birkább, igénytelenebb. "
Amelyik filmet az adja el, hogy micsoda fekete van benne, azt megnézni is felesleges.Normális film pedig gyengébb vizuális szinten is élvezhető, mert nincs benne pixelesedő CGI. Ellenben van színészi játék, forgatókönyv, történet. természetfilmet meg a kutya se néz.
-
Viktor81
senior tag
Most mondtad el...
A plazma sokkal szebben jeleníti meg az SD adást.
A plazma olcsóbb volt azonos kategóriában, mint az LCD. 42-os X60-at 90 ezerért odaadták, ami tökéletesen elég lett volna az általad felsorolt embereknek. Te vagy a bizonyíték rá, mennyire nem ismerték az emberek a technológiát, amiről ítéletet hoztak. A belépőtől a csúcskategóriáig mindenben verte a plazma a konkurencát (kivéve fogyasztás, ill. abban is csak az nem előny...)
Amúgy pontosan azt mondom, hogy nem kell 4k meg 3d, az emberek mégis ezek alapján döntenek. (aztán soha nem használják ki)V.
-
TeeJay
félisten
ismerőseim körében mai napig ahogy látom legtöbben azért vesznek TV-t hogy a sima analóg SDTV adást nézzék rajta szemcsésen...
akinél meg már digitális TV van az is csak SD-ben nézi, HD csomagokat nem nagyon igénylik meg
volt olyan rokon akinél életében először szerettük volna kipróbálni a TV-t hogy USB-n tudja játszani a filmeket, persze fos Philips TV volt és egy sima xvid-et nem tudott lejátszani rendesen aztán emiatt nem is erőltette a dolgot jó az TV-t nézni és készszóval hidd el nagyon kevés az a réteg aki a 4K ultra szuper filmeket nézi majd rajta
akkor meg minek a 2x olyan drága csúcs TV ha a Samsung és LG is bőven tökéletes az ő felhasználásukhoz -
Kb azóta nem is tényezők igazán.
Persze ezzel sokmindent nem tudnak csinálni, így működik a piac.
Nagyon nehéz megkülönböztetni magad valami kiemelkedő tulajdonsággal... ha meg nem tudod akkor győz az olcsóbbik alternatíva.Mert lehozza a tesztoldalak többsége, hogy kínai/koreai TV ugyanazt hozza vagy néha jobb mint a Sony/Pana... és még olcsóbb is... és rohan a nép azt venni.
-
junior11
veterán
Semmi meglepő, már jó ideje más gyártók paneljeit használják a tévéik nagy részében (főleg Chi Mei Innolux VA panelek). Ahogy a Sony is évek óta így teszi (pl. Samsung VA, AU Optronics VA stb.)...
-
-
Viktor81
senior tag
válasz
FollowTheORI #7 üzenetére
Teljesen igazad van, az első mondatot leszámítva, ugyanis kevesebbe került, mint azonos méretű és "normális" minőségű LCD.
-
-
Viktor81
senior tag
Várható volt (és talán jobb is így...)
Nem kell a minőség a kutyának sem. Az ember egyre felszínesebb, birkább, igénytelenebb. Legyen a TV lapos, meg görbe, megy 3d4k6x, oszt a fészbuk, meg jutyub menjen rajta. Hogy milyen a képminőség ? - kit érdekel. Ehhez nem kell Pioneer, Sony meg Panasonic. Ide még a Samsung, LG is túlzás. Ez a világ megérett a pusztulásra... -
FishAir
senior tag
Érdekes, hogy TV ügyileg így már majdnem arra a sorsra jutott mint a Pioneer. Kíváncsi leszek hány évtized múlva lesznek hasonló minőségű TV-k a piacon, ha lesznek. Sajnálatos dolgok ezek.
-
nubreed
veterán
Döbbenet ez. Persze, lehetett sejteni, hogy ez lesz, csak szomorú.
-
Khelben
nagyúr
Le kéne porolni azt a plazmagyárat...
-
törölt tag
A consumer piacot el kell engedni. Kínában két tál rizsből és egy kupac szemétből legyártja a konkurencia TV-t, nem kell ezzel versenyre kelni, a minőséget nem fizetik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat a jövőben csak mástól vásárolt kijelzőket használ majd, amelybe saját elektronikát és háttérvilágítási rendszert épít.
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest