Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz joysefke #111 üzenetére

egy szót nem szóltam az xbmc-ről. nemtom xbmc-ben van-e dvb-s(2)/t/c támogatás. annyit mondtam, hogy nekem egy htpc része a tévé (tuner) és a kapcsolódó szolgáltatások.

upd: mondjuk most ráguglizva azt írja a sima tv-re, hogy "under heavy development". ehhez képest a vdr élből tud epg-t, timeshiftet, rögzítést, visszanézést reklámkivágással, ci kártyát, kliensre streamelést, telefonra streamelést, telefonos bt távirt, wifis android távirt, meg lehalkítja a tévét ha bejövő hívásod van a fritzboxon (ezt csak a fícsörlista érzékeltetéseképp). mindezt több tunerrel is akár, hogy akárki akármelyik gépen akármit akármikor nézhessen. még 1 (dvb-s) tunerrel is tudsz két helyen kétfélét nézni, ha egy transzponderen vannak. aztán ez lehet csak nekem újdonság.

persze tudsz vele filmet meg képeket is nézni. egy apt-get install vdr-t szerintem megér ránézni, ha a tunerhez van driver (már szinte mindenhez van).

a timeshift az, hogy rácsapsz az enterre, kimész sörér, visszajössz, rácsapsz, folytatod. reklámnál esetleg visszatekersz real-timera. meg a rögzítés se ugyanaz, mint hogy ráböksz az adott epizódra a műsorújságban, és felveszi az összes következő részt. még valami olyan furmány is van, hogy emiatt felébreszti a gépet ha kell meg utána elalszik.

tévézni ritkán szoktam, de gazdasszony szereti a timeshiftet. az meg hogy mit érdemes felvenni meg mit nem az elég relatív. persze műholdon inkább német van, de aki németes az azért talál magának néznivalót. és akkor még ott a cardsharing, amivel lehet pár extra adó.

Új hozzászólás Aktív témák