Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
nem haragszik meg a Linuxos közösség, csak elmondja, hogy a Linux nem játékra lett fejlesztve.
ha szántani akarsz, akkor sem mindegy, hogy melyik Lamborghinidbe ülsz bele, pedig a traktor meg a sportkocsi is szénhidrogént éget, négy kereket hajt és kormányt tekergetsz, mégsem egészen ugyanaz a céljuk.a Linux évtizedes lemaradásban van a Windowshoz képest, amit már szinte a kezdetektől játékplatformnak is számoltak, míg a Linux sosem volt az. majd lehet, hogy 15 év múlva, megfeszített munkával igen.
-
Szatyor95
senior tag
Amíg nem kezdenek valamit az OpenGL-el, addig ez szerintem így is fog maradni. Jelen formájában a Linux nem tud versenyezni a játékosok szemében a Windowszal. Igaz ez a speciálisabb felhasználás több területére is. Lásd: CAD-CAM. De minden másban már fel tudja venni a versenyt, van amiben lényegesen jobb is végfelhasználói szemszögből. Csak sajnos sokan vannak azok, akiket én csak Wondows-szindrómásoknak hívok. Rájuk jellemző, hogy amint Linuxot látnak, jön az "ez szar, nem lehet használni, jajj de bonyolult, működj már, holastartmenü" kombó.
Egyébként Wine alatt nekem a kedvenc játékaim 90%-a hibátlanul fut.
-
saelin
veterán
Ez van sajnos. Nekem is ubuntu van fent, de már évek óta nem kínlódom játékokkal rajta. Ha játszani akarok, akkor váltok win-re és kész. Nem is éri meg mókolni wine alatt, mert csak fut, de tele van buggal, kifagy, csúnya, winhez képest xar a teljesítmény és mindezt, csak rontja a drm. Egy online/mmo játékot sem tízperc beüzemelni stb...
Próbálgattam a linux steam kínálatot, de mint írtam jobban jár az ember, ha játszani windows-on játszik vagy konzolon.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! Új Sonos Ace - letisztult, vezetéknélküli fejhallgató Dolby Atmos hangzással, 30 óra aksi
- ÚJ iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium (1 év Apple Care+)
- GAMING PC! Ryzen 7 5800x , Radeon RX6700XT, 32Gb RAM
- ASUS VZ24EHE 1080p / 75Hz / 60cm (23,8") IPS /1ms válaszidő / Gamer funkciók / FreeSync
- MSI MECH 2X RX 6600 XT - eladó!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3758, 91% Akkumulátor
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó
- Apple iPhone 17 Pro Deep Blue 120 Hz ProMotion, 8 optikai-minőségű zoom 100% akku ,3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő