Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Duracellm...

  nagyúr

  válasz Danex #7 üzenetére

  A tuningg arra jó, hogy amikor megjelenik a köv. generációs hardver rádöbbenj, hogy mennyire nincs így arányban a fogyasztás a teljesítménnyel, mekkora erőlködés van a hardver részéröl és gyorsan vedd meg a next gent. B. variáció ki kell állni a döntés mellett valamivel.
  Amúgy 95% okoz valamilyen anomáliát, az hogy a hardver rendes működésének kimeneteibe belenyúlsz, felülbírálod azokat. Csak ezt figyelmen kívül szokták hagyni, mert az OC-s állapotban elérhető teljesítményt tekintik normának és nem vesznek tudomást a hardvernek arról az állapotáról, amikor nincs tuning alkalmazva.

  Minél bonyolultabb a rendszer, annál nagyobb kárt lehet benne okozni, ha nem tudjuk, hogy az elsőre jó ötletnek tűnő mozdulat milyen problémákat hoz magával, sőt ha látjuk hogy probléma van, akkor sem megyünk vissza két lépést, inkább megpróbáljuk "kezelni" kerülő úton, további erőszakot elkövetve..

  Ez azért gáz, mert a bencsmárkban mérhető teljesítményért cserébe bukod a felhasználói élményt, súlyosabb esetben kiderülnek ilyen turpisságok, h. valamit elbasztak, mert önkényesen, anélkül hogy ismerték volna a következményeket, ők is eltértek a GPU gyártó által ajánlott egyik megoldástól.

  Szóval nincs senkinek sem (a felhasználónak sem) ingyen ebéd, mint ahogy állítod.

  [ Szerkesztve ]

 • Duracellm...

  nagyúr

  válasz Danex #18 üzenetére

  Egyet értek, az időt viszi. Ha rendesen akarod használni, akkor is rá kell szánni az időt a kiismerésre. Azért +10%-ért én inkább nem hajolnék le, főleg úgy hogy tapogatódzással csekély az esély a teljes sikerre, inkább az anomália mentes működést preferálom.

  Ezt a példát kiragadva pl. lehet hogy az IMC képes rá hogy olyan magas órajelen hajtsa a memóriát, de mondjuk pár hónap után instabillá válik, amire emelsz modul feszültséget, látszólag megoldja, de amúgy a memória szlot érintkezői rohadnak le idővel, nem az IMC vagy a memória degradálódik. Aztán sosem derül már ki, hogy amúgy már bőven felette vagy annak a modulfeszültségnek ami az IMC-nek tól-ig kényelmesen hajtható lenne.

  Amíg nem megy a rendszerben gondolkodás, kb.: időpazarlás tuningolni külön külön az alkatrészek csak az órajelére koncentrálva. Amikor már megy az is, onnantól meg nem akarsz manuálisan óra jelet emelni, csak azokat a körülményeket megváltoztatni, amitől saját maga a mechanizmusán keresztül is emeli vagy stabilabban tartja az óra jelet.

 • Duracellm...

  nagyúr

  válasz GoldhandRent #19 üzenetére

  Képletesen biztosíték, egy mechanizmus van mögötte ami mondjuk 20% túláramnál is képes lekapcsolni viszonylag gyorsan, egy hagyományos biztosíték 20% túláramnál még 4 órát elmegy, 50%-al fél órát.
  Ez túlfesz ellen akkor véd, ha van olyan elem pl.: a gpu-ban, ami szándékosan zárlatot csinál, hogy aktiválódjon a túláram védelem.
  Például üzemel 1,06V-ról és 300A-ről, és 1,2V-nál kinyit a tápfeszültséggel párhuzamosan egy dióda, ami 1200A-t elvisel, a táp meg lekapcsol örömében.

 • Duracellm...

  nagyúr

  válasz Precorus #23 üzenetére

  Két dolog: egyrészt azért tudod ezt megtenni, mert nem adsz neki olyan komplex terhelést, ami miatt kellhet annyi fesz a GPU-nak, illetve a memória feszültség/órajel/késleltetéssel is utána illik menni ekkora eltérésnek. Ha jól tudom ezt is fejtik a bányákok, ahhoz hogy optimálisan menjen a cucc.
  Nekem az a tapasztalatom, hogy azért tolják meg ennyire eszetlenül, mert a tápfeszültség zajos lesz már az említett komplex terhelésnél, és előfordulnak akkora ingások benne, amik a min. feszt szökő évente egyszer átléphetik lefelé, és akkor crash-elne a GPU. Megoldás az hogy egy jobb GPU tápot kell építeni köré, de ennek a költségvonzatát is rá kell hárítani a közönségre, és onnantól nem lesz tovább buli az "olcsó" kártya.
  Amúgy kizárt dolognak tartanám, hogy túl kellene ilyen mértékben feszelni, lenne benne ennyi tartalék ha rendbe van a táp. :U

 • Duracellm...

  nagyúr

  válasz arn #29 üzenetére

  Szerintem mobil vagy konzol vonalon kielégülnek azok, akik erre a teljesítmény szintre vágynak, ennek a körnek még egy kategóriát (ökoszisztémát) a power-desktop és a mobil közé nem fognak létrehozni.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák