Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dabadab

titán

válasz Cathfaern #37 üzenetére

"a jótékonykodás bármennyire szép és jó dolog, nem igazán befolyásolja a világ menetét, csak egyéneken segít"

Mondjuk abban a nagyságrendben, amiben Bill nyomja (pl. a gyermekbénulás kórokozójának komplett kiírtása), ott már messze nem csak egyénekről van szó.

• Tigerclaw

nagyúr

Ha jól értettem, akkor a CNBC idén lett 25 éves éves és azt keresték, hogy az elmúlt 25 évet tekintve kinek volt a legnagyobb hatása az üzleti és pénzügyi életre. A listán viszont nagyon kilóg a lóláb, hogy nem tudtak elrugaszkodni a jelentől és a közelmúlttól. A minap történt dolgokra jobban emlékeznek, erősebb hatást tulajdonítanak neki mint valaminek ami 15-20-25 éve történt és amúgy se emlékeznek rá. Emellett nagyon áthatja a listát az üzleti sikeresség. Gyakorlatilag egyfajta üzleti sikerlista nagyjából az elmúlt 5 évre vonatkoztatva. A 25-ös listán alig van olyan ember, aki tényleg letett volna az asztalra valami említésre méltót az saját meggazdagodását leszámítva. Hol vannak például a politikusok, akinek a nevéhez fűződik a hidegháború befejezése, a Szovjetunió szétesése, Oroszország talpraállása, a keleti blokk felszabadulása, az EU bővítése, vagy épp Kína gazdaságának fellendülése. Ezeknek biztos, hogy sokkal nagyobb hatássa volt az üzleti és pénzügyi életre, mint a listán szereplőknek.

• hallador

addikt

Ezt a mondatot gondold át jobban:

a lista nem arról szól, hogy kit tartunk a legtöbbre meg ki jótékonykodott a legtöbbet. Hanem hogy a közelmúltban ki befolyásolta legjobban a világot.

Az amerikai pórnép szerint, mert a világot a jelenlegi állás szerint ezen emberek elmúlt 50 évben végzett tevékenysége befolyásolta legjobban,

A technológia elterjedésében, pedig ami valóban befolyásolta a volágot a Microsoftnak sokkal több köze volt, mint SJ-nek, mivel az utolsó bugris 10 000 Ft-os használt PC-ne is alaphelyzetben Windows fog futni, a spórolós szervereken meg Linux.

Szerintem az IPhone sem váltotta meg a világot, mert ez jelen pillanatban egy elég kicsi réteghez képes eljutni, a világon, a megvehetem, ha van rá pénzem nem SJ nevéhez fűződik, ezt szabad piacnak hívják.... A technológiára volt hatással ez nem vitás, de közel nem annyira amennyire ezt sokan gondolják.
    Ez a párhuzam a computerekre hatványozottan igaz. Lassan a tabletekre is.

Szerintem a bevétel az adott termék után megint egy más kérdés... DB-ra sehol nincs az Androidhoz képes, ami viszont valóban eljut a kisemberhez is...., De ehhez viszont SJ-nek nem sok köze volt...

A kisember 200 méter magasról szarik rá, rá, hogy akadozik a telefon, vagy 12 sec, alatt 20 sec alatt fog betöltődni az oprendszer vagy éppen a weboldal a telefonon nem 3 sec alatt, hanem 5 sec alatt fog megnyílni.
    Na ezt teljesíti a Windows, az Android, a Linux, és bármi is amivel a kisember eléri a célját.

SZVSZ.

Új hozzászólás Aktív témák