Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Új firmware javítja a fekete képernyős problémát a friss GeForce VGA-kon
- Házimozi belépő szinten
- Monitor hiba topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
swayze
tag
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Mondjuk ez 4X több kábel mintsem a tvt meg a laptopot lannal összekötni. 😅
-
swayze
tag
válasz
#32839680 #34 üzenetére
Mostani alatt ha a gyártóit értjük van de persze az is régi. Ami azt illeti szerintem a 10-es a drivereket is cserélgeti, mert volt olyan problémám amit driver, cserével megoldottam és utána 1-2 hétre újra jelentkezett a hiba. De volt ennél furább is egyszer. Sose felejtem el gép bekapcsolva nem tud kapcsolódni a hálózathoz, driver le, fel továbbra se 12 újra indítás még mindig nem, már elkezdtem volna külső adaptert keresni, de előtte a rinyáló frissítésnek engedtem, hogy települjön, mikor újra indítottam a gépet. Láss csodát frissítes után simán ment a csatlakozás, na ne aggódj egy percig nem gondolom a mai napig, hogy ez véletlen lett volna.
-
törölt tag
válasz
zetor2000 #44 üzenetére
Csak fejből írom, de ehhez nem kell helyi fiók. A jelszavas belejentkezés legyen az aktív, majd 'netplwiz' és ki lehet venni a pipát a 'users must enter a password' boxból.
Még valahol a 'settings' appon belül a 'sign in options' alatt be lehet pipálni, hogy lock screenen se kérjen jelszót.
Hogy miért nem lehet ezeket egy képernyőre kirakni, azt nem tudom.
-
RandomName
senior tag
Nem lehet, hogy ezek a fajta belepiszkálások okozzák a hibáidat?
A laptomon W10 Developer Alpha van, de annál nagyobb hibám nem volt, hogy véletlen odaragadt a tálcára az "Újraindítás szükséges" logó pár hete. Van már vagy kb 3.5 éves telepítés, és úgy is engedtem már rá a rolling update-et, hogy egy évig nem volt bekapcsolva. Kibírta az i3 2**0. -
zetor2000
őstag
Csinálj egy "helyi felhasználói fiókot". Ekkor nem MS Accouttal jelentkezel be, hanem helyi felhasználói névvel / jelszóval. Ennek vannak előnyei és hátrányai is, de most az előnyös oldalon van a lényeg:
A jelszó kihagyható / nem feltétlen kell beírni. Azaz felnyitod a gépet, és ott lesz egy user beléptetve, megy a kurzor meg látod az asztalt. Ez az user lehet mezei felhasználó (aki nem tud telepíteni) és lehet akár rendszergazda is.Ahogy látom, már megoldották a kérdést...
-
haxiboy
veterán
Többszáz gépes rendszereket is üzemeltetek, és nem panaszkodtak ilyesmiről, pedig vannak igen régi hardverek is.
Ha nem tetszik akkor ott a Linux és az ezer féle distro amiből lehet válogatni.
Az említett megoldásra egyébként akár BSD alapokra is lehet építkezni, de nyilván mindent meg kell tanulni...
-
ddekany
veterán
Tarthatnának egy hónapot, amikor csak az ezer éves mindennapi felesleges szívatásokat rendbe teszik. Biztos dolgoznak náluk is emberek, netán fejlesztők, akik Windows-t használnak. Kérhetnének tőlük egy listát ezekről. Java részük ráadásul triviális javítás lenne. Ehelyett csinálnak minden mást, aztán kidobják...
-
ddekany
veterán
válasz
Kisbocs06 #33 üzenetére
Ez a magától bekapcsolódás/felébredés egyik a sokakat sújtó Windows elmebetegségek közül, amiknek jobbítása látszólag senkinek sem a hatásköre MS-nél. Vagy nem tudom miért nem magától érthetődő nekik, hogy ha nem állított be kifejezetten ilyet a felhasználó, akkor automatikusan soha, de soha ne kapcsoljon ki, be, vagy induljon újra a gép!
Én amúgy bekapcsolásra azzal a variációval találkoztam, és nem egyszer, mikor alvó állapotban van a gép és aztán éjjel közepén felébred (ami felébresztheti a felhasználót...), vagy bekapcsol a táskában, és megfőzi magát. Szóval nem tudom a te esetedben bármit segít-e, de én arra két dolgot tudok:
1. Ne ébredjen fel a kép az éjjel közepén frissíteni (és aztán maradjon bekapcsolódva):
Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése\Speciális energiaellátási beállítások módosítása: Alvó állapot/Felébresztési időzítők engedélyezése: Letiltás2. Ne ébredjen fel a gép, ha megosztott mappája van, és egy másik gép "ránéz": Eszközkezelő / Hálózati kártya / Tulajdonságok / Energiagazdálkodáss / Az eszköz felébresztheti a számítógépet: Ki
-
Lewis4421
csendes tag
Szia, nem akarlak leszolni vagy valami, nem tokeletes a win10, de van virtualis billentyuzet a bejelentkezesi kepernyonel....
On-Screen Keyboard: How to Log In to Windows Without a Keyboard (alphr.com)
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Mit tudok azzal kezdeni ha a win10 neha magatol bekapcsolja a gepet ? Tobbszor elofordult mostanaban hogy arra jottem haza 2 -3 nap utan hogy megy a gep .Aida szerint volt mikor mar tobb oraja vagy 1 napja bekapcsolt.Frissiteseket proba keppen halasztottam de nem oldotta meg .Ezen kivul nekem soha a legkisebb problemam nemvolt a win10 el pedig szinte ahogy kijott mar ment is fel a gepre es szerintem messze a legjobb rendszer .Nekem az a tapasztalatom hogy nemkell babralni meg Oc-zgatni meg allitgatni a ramokat es semmi gond nemlesz a geppel .
-
törölt tag
Mióta az It nagy nehezen helyre rakta a nyelvi oldalát, azóta nem álltam neki kísérletezni. Nem szopni akarok a géppel, hanem dolgozni.
Amúgy az IT-nk is szopott vele rendesen, RAID-re nem tudták telepíteni ezt a vackot, frissítésnél szintén lett gond, a németről angolra átváltás sem ment rendesen, majdnem nulláról kellett újra telepíteni hozzá a rendszert. És helyenként még mindg kétlaki lelke van. -
Dave™
nagyúr
-
Gyula84
veterán
válasz
fatpingvin #1 üzenetére
pár évente kinézetet váltanak
-
törölt tag
Ennek azt a hibáját sikerült már kijavítani, hogy ha csak a belépő képernyőn kellett, utána ne kelljen extrán kikapcsolni? Sokat szoptam vele, amikor a német klavis gép valamiért angolul, franciául akart bejelentkeztetni, és a nyelv átállítása ellenére is átlépett a beviteli mező másikra. Belépés után is ott virított a virtuális klavi. többszöri kikapcoslás után is.
-
Dave™
nagyúr
Linuxon a legtöbb hardver a kernelből támogatott, elég kevésszer találkozol a driver fogalmával (nyomtatóknál leginkább, meg nvidia kártyáknál elsősorban). Ha Intel vagy AMD a GPU, nincs nyomtató/scanner, akkor elég jó esélyed van rá, hogy semmi driver ne kelljen. Van amit tanulni kell, persze, de az egészen más érzés ha érted mi miért történik, nem pedig egy kényszerített random update hatására, amire gyakorlatilag nulla a ráhatásod. Amíg ezeket a posztokat megírtad, már ki is tudtál volna próbálni egy live rendszert telepítés nélkül a hardvereden, hogy minden megy-e. 4 óra youtube videóval már a python alapokat is meg lehet tanulni, erre itt nem lesz szükség
Én akkor váltottam, amikor kijött a Windows 10, azóta mindent elhagytam (Office-t is), mindent meg tudok oldani Linuxon, és még gyorsabb és hatékonyabb is a munka, bármilyen hihetetlennek is tűnik. Elhatározás kérdése az egész, semmi más nem kell hozzá.
-
swayze
tag
Passz! Tényleg kerestem, de hülye azért nem attól leszek, hogy valamit nem találok meg az x-edig ikon meg 6 kapcsoló között (halkan megjegyzem hogy minden más felületen ez úgy nézet volna ki, hogy egy bill ikon van a beíró sáv mellett mondjuk az a bill ikon ami amúgy is van a windows-ba de nem ők betűvel kiírták egy alsó menüpontba.) De igazából lényeg hogy van már megérte itt ríni 😅.
-
swayze
tag
válasz
Lacccca87 #18 üzenetére
Van hdmi is köztük de a 4K hdr-rel nem birkózik meg ez a gép, ellenben a tv igen és ezért van lankábel is összekötve. A routerest nem értem nekem 50Gb felett a filmek nem mennek át akadás és töltögetés nélkül wifin a router nem ebbe a szobába van így a közvetlen összekötetés nem megoldható.
-
-
swayze
tag
válasz
Dragon3000 #10 üzenetére
Persze ezt én is tudom, de azért hól tartunk már, hogy vezeték nélküli bill kell, hogy betudjak jelentkezni a Windowsba? Ez így egy vicc! Én elvárom ma egy rendszertől, hogy ha azt nekünk akarják eladni, akkor úgy is csinálják, hogy én azt szívesen használjam.
-
swayze
tag
Ezek nem nehéz élet szituációk, hanem csak idegesítők. Az ember fizet a windowsért és cserébe kb azt látom, hogy inkább töltse le mindenki és törje meg, csak ennek a cégnek ne legyen pénze fejleszteni, mert annak nem lesz jó vége.
Amúgy meglep amit írsz a környezetembe se szeretik az emberek.
-
swayze
tag
Itt már leírtam a kollegának, hogy kb mire használom a gépet, ez egy mozi tanulós gép tvre kötve, mert kell a nagy képernyő. Tény és való, hogy ez egy régi gép i560 van benne asszem szóval az első mobil i5-ös, de van mellé 8Gb ramja meg Teslásítva van egy 500-as ssd-vel, de arra amire nekem kell bőven elég és igazából gyors is és innentől nem is értem miért cserélném le mondjuk egy ujjabbra ami ugyan ezt csinálná ugyan ekkora sebességgel 🤷♂️. Nyílván ennek nincs sok értelme és amúgy se változtatna azon, hogy a windows-zárolt képernyőn nincs virtuális bill, de azon se, hogy miért van 2 beállítás panel 🤷♂️. De van még ilyen jó dolog a 10-alatt wifi véletlenszerű, hogy a gép bekapcsolás után felcsatlakozik-e a wifire vagy sem néha igen néha nem pedig a jel erős az adapter jó csak hát a csodák palotájába ez se működik jól. Szóval ilyen ez a windows és hiába öreg ez a gép mert hogy, 8.1 alatt is az volt és még se volt wifi hiba, 2 beállítás menü, zárolt képernyő és egyéb hibák. Ezek azóta vannak mióta az Ms azt találta ki, hogy a felhasználónak elég a felületes beállításokat látni és a rendszer majd intézi a driver-eket meg mindent a háttérbe.
-
swayze
tag
válasz
Dragon3000 #4 üzenetére
Mert napi használatra sajnos nincs más, ott a Linux amit mókolni kell aki nem használja annak fura az egész nem ismered az elnevezéseket, az egész működést újra kell tanulni, mert aki nem használja az, hogy cserél le egy rosszul működő drivert? 4 óra youtube videóval, nyílván ez nem opció.
Akkor ott a Mac-de az meg igazán munka gép nem adja meg a szabadságot, mert csomó minden nincs rá (mondjuk játék de lehet, hogy csak egy egyszerű videó lejátszót se találsz amit ismersz és a tvre átküldenéd a dolgot.) szóval az egy jó rendszer, de nem mindenre hanem inkább célzott dolgokra.
Amire pl nekem kell a rendszer az kb filmnézés leszedek egy jó minőségű filmet 4k-ba hdr-rel 60-80 Gb-ba akkor azt a tvre át tudjam jutatni néha használom egy kis netezésre (tanulás amihez kell a nagy képernyő mert kèt ablak jól olvasható tv-n is) stb ilyen apróságokat akarok. Na most nekem a laptop egy polcba van amitől nem lehet felnyitni a képrnyőt csak kb 45^-ig, de ezzel nem is lenne baj mert 1cm nyitásnál már kapcsol is be a laptop de hiába mert a windwos-ba nem tudok bejelentkezni, mert és itt van amit már leírtam.
-
Novver
senior tag
Nekem sem volt semmi gondom sose a Win10-el.
Mondjuk én letiltom alapból még kihúzott netkábellel az automata winupdates telepítgetést. Majd én tudom jól hogy melyik drivert frissítem, köszike.
Kékhalált dobált néha, de az kivétel nélkül valamilyen új driver miatt volt. Leginkább radeon. -
swayze
tag
Nálam a 8.1 óta egyre lejjebb kerül ez a cég borzasztó a 10-nek a robotizáltsága telepítget, frissítget, de igazából csak úgy néha spontán kékhalált dob 🤷♂️. Amit még jobban szeretek az amikor a gép (laptop) nincs előtted hanem mondjuk egy tvre van kötve. Gépet bekapcsolom majd bejelentkezésnél rájövök, hogy 2 fajta van képen ábrák rajzolgatása vagy marad a nagy találmány a pin kód, na most a kép rejtvényt 10/1-es arányba fogadja el, de szerencsére van ennél jobb pin-kód, de azt egérrel nem lehet beírni virtuális billentyűzet az nincs szóval gépből hdmi kihúz magad elé veszed felnyitod beírod a pint majd vissza teszed a tévéhez mindez azért, mert az ms-nél annyi nincs, hogy legyen virtuális billentyűzet a zárolt képernyőn. Számomra ez az egész mutatja, hogy az ms-t mennyire érdekli a felhasználó ez a cég egy 0 a szemembe évek óta visszafelé lépked, kezdődött ez a startmenü eltüntetésével majd a 2 beállítás panellel (gépház meg a másik bárhogy is hívják) és most meg ez a béna bejelentkezés.
-
dokanin
aktív tag
Jaj, alig várom.
-
fatpingvin
addikt
halad bármerre is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest