Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz GeryFlash #54 üzenetére
A Vista lassan 10 éve jelent meg és bármikor foghatom magam és felrakhatom a gépre, mert alig van eszköz, aminek ne lenne rá drivere és szoftverből is talán csak játék van olyan, ami nem fut rajta. Pedig még csak komoly piacot se nyert szegény magának soha.
Ettől függetlenül tény, hogy a technológiai fejlődést csak hátráltatni lehet, ha valaki egy adott platformhoz hű, de a Windows megkerülhetetlenségének stabilitását azért szépen mutatja a Windows 10 ingyenessé tétele a W7 tulajokig. Látni kell azért, hogy a Valve gyakorlatilag semmit nem adott a piacnak pár többéves játék linux portján és az online bolt linuxra hozatalán túl, mégis mennyi cég sorolt be a SteamOS mögé egy pillanat alatt. Ráadásul még új AAA címek is elkezdtek rá érkezni és ami még rosszabb, hogy olyan kiadók se zárkóztak el a rendszer támogatásától, mint az EA.
Szóval én nem érzem annyira egyértelműnek, hogy a Windows 10 megkerülhetetlen lesz valaha, mert már azzal is sikert ér el, ha annyira meghatározó lesz a piacon, mint a Windows 7 most.
-
GeryFlash
veterán
Tisztában vagyok vele, ettől még f****ság lesz ugyanúgy... A windows 10-t meg két év múlva nem igazán lehet megkerülni, nincs olyan hogy nem veszed meg, nem te diktálod a trendeket hanem a cégek, és azt te követni fogod felesleges lázadni, de ettől még meg lehet állapítani, hogy maga a trend rossz, illetve az nem mentség, hogy 3rd party-s gányokkal vissza lehet hozni a régen jól működő dolgokat.
Csak az elvet nem értem, behozták ezt a viszonylag jól működő értékelés rendszert illetve a nagyon szép Aerot, erre meg huss az egészet kivágták a francba... Senkit nem zavart, a metros-modern flat felülethez ugyanúgy passzolna az Aero, de legrosszabb esetben alapértelmezetten ki lenne kapcsolva, és be lehet kapcsolni...Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
GeryFlash
veterán
Ezerszer lement ez a vita. Egyrészt az elvvel van baj, senki nem tudta eddig érdemben megmagyarázni, hogy a csempe miért nem opcionális (ahogy az aero is). Azt akarják, hogy egységes legyen oké, de ne erőltessék rá az emberre, legyen alapértelmezetten csempe amit ki lehet kapcsolni. Másik dolog ez a ,,töltsd le ezt meg ezt és jó lesz". Nem, nem töltöm le a szutykos 3rd party hulladékokat. Múltkor haverom vett új laptopot, érdekelte hogy mennyivel jobb mint az előző windows értékelés szerint. Ja, hogy a laposra csak win 8.1 megy fel, és ott meg kivették a windows teljesítmény indexet? Biztos rohadt zavaró volt ahogy az opcionális aero is na midn1, le lett töltve vmi 3rd party hulladék, telepítés alatt két helyről is ki lett véve a pipa hogy ne, ezt ne telepítsd, így is felkerült valami plussz szemét, és mikor lefutott a teszt nem is nyomott az arcodba 3 reklámot. De ha nem lenen a reklám akkor is, mi a jó francért kell összevadászni külön programokat hogy normálisan menjen a gép, miért kell lapáttal lenyomni az emberek torkán a hülyeségeiket, miért nem lehet kikapcsolni, és miért jó hogy sokak által kedvelt dolgokat (pl. : aero és teljesítmény index) kivesznek?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Polllen
nagyúr
Gondolom nem használtál ugyanazon a gépen huzamosabb ideig vistát és win 7-t, azért beszélsz butaságokat. A boot és leállításnál van jelentős különbség másban viszont nem nagyon érezhető. (Nagyon sokáig használtam vista-t aztán win 7-t majd újra vistát ugyanazon a gépen, főleg játékra...)
De még a mérhető különbségek sem jelentősek. Sok helyen nincs is.
Amúgy ahogyan eddig is, most is a programok valószínűleg jól fognak futni azon a verzión, amire írják. Mert ugye nem windows-ra írnak szoftvert, hanem windows x,y verzióra. (Ez gondolom meglepetésként ért...)
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
bozont
veterán
Így hogy ingyen Win10 lesz, nem lesz ez nagy probléma. Remélem mások is követik a példát, így gyorsabb lesz az átállás.
(#48) v_peter2012
Úgy látom azért a marketing bejött, ha már egy olyan cikkben is az AMD-t és GCN-t látja valaki, amiben meg sincs említve.[ Szerkesztve ]
-
v_peter2012
csendes tag
Tudjuk tudjuk.... win10 - dx12 - gcn - amd radeon.
De rettentő beteg lehet a szegény Abu, minden napra úgy kel nincs kint az új radeon, a nép meg veszi az nvidiát.... pedig mindent megtesz hogy azt sugallja a népnek várjon az új radeon sorozatra.
Az se érdekli hogy a dx12 elterjedése 1,5-2 év... addigra kint lesz az új nvidia sorozat is, és lehet tökre megbánja aki most a dx12 miatt radeont vesz....
Nem kéne neki megköszönni?
[ Szerkesztve ]
A GCN processzor, mégsem professzor? Várja a kisegítő iskola padja, a Maxwell pedig röhög rajta.
-
arty
veterán
" Low level api nem jött volna jól ha már ennyire későn jön ki ? Bőven lett volna rá idejük."
most jelenik meg a játék - melyik lowlevel API elérhető jelenleg? (mantlét hagyd, amd se ajánlja)
ráadásul a melót már fél éve el kellett volna kezdeni... akkor mit lehetett tudni vulkánról, dx12-ről?(#27) alevan : hanem mit csináljon? bégessen együtt a nyájjal?
(#31) Fiery : w8 alatt teljesen nem (vagy akkor nem lesz store meg mittoménmégmi, nem mertem registryből nagyonkikapcsolni )
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
alevan
őstag
Azt használtam az elmúlt fél évben C2D procis gépen. Most kaptunk 7esre upgradet. Minimális külömbség van (ellenben a gigabit hálókártya csak 100 megabites sebességen hajlandó menni, ami LAN másolások esetén eléggé kényelmetlen...).
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
leviske
veterán
-
ronroli
tag
Van jogtiszta win8-am, lesz abból egyszer majd win10 is, nem használom játékra a gépet, de úgy tűnik, nem intel cpu lesz a win10 futtatója.
Nem vagyok potyautas, kifizetem, amit használni akarok, de meguntam, hogy mire eljut hozzánk egy-egy intel cucc, már rég kiadták és a támogatása lassan megszűnik létezni. Tudom, szokásos csont... -
nanocry
tag
-
Fiery
veterán
Ezzel a problemaval me'g nem talalkoztam, de teny, hogy Win8.x alatt nem sokszor telepitettem vagy hasznaltam csempes appokat Win10 alatt sokkal "smoothabb" a csempes appok hasznalata, ott mar siman hasznalni fogok ilyesmit. Persze ahhoz az is kell, hogy legyenek erdekes, izgalmas, hasznalhato csempes (bocsanat, univerzalis) appok
-
katt777
félisten
W8-ban akkor is ott marad, ha lehúzod a csúszkát, registryből kell irtani. Akkor viszont nem működnek az APP-ok (hurrá!), de más problémák is előjöhetnek. Ha meg aktív, apró és bosszantó hibákat okoz. Érzésem szerint nem a külső behatolóktól védi a rendszert, hanem saját magától.
Vállalati gépem max. én lennék felelős a rendszerért, tehát ott is tutira "teljes" jogom lenne.[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Fiery
veterán
válasz #06658560 #33 üzenetére
En egy szoval nem allitottam, hogy mukodni fog a MS strategiaja. Csupan azt mondom, hogy egyertelmuen lathato, hogy mennyivel agresszivebben nyomjak az upgrade-et, mennyire durvan terelni akarjak a juzereket a Win10-re es a WP10-re. A vallalati vonal nekik a Win10 szempontjabol masodlagos kerdes, most a "terelés" elsosorban a konzumer piacrol szol. Ott vannak nagyon fajo problemaik, amiket abban biznak, hogy a Win10/WP10-zel orvosolni tudnak. Mukodni fog? Nem tudom. De teny, hogy ha a WP8-at nezzuk, akkor onnan sokkal lejjebb mar ugysem tudnak sullyedni Ha ugy kerdezed, hogy hova tennem a sajat penzemet, ha fogadni kene a Win10-re, akkor azt mondom, szerintem mukodni fog, mernék ra penzt tenni, hogy a Win8.x el fog tunni nagyon hamar a piacrol, es a Win7 piaci reszesedese is nagyon hamar meg fog felezodni.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Vagy nem lehet, vagy amiatt nem működik rendben más, tudhatnád. W7 sokkal gyorsabb volt, mint a Vista (mint mondtam, az csak egy pre-bétának tekinthető). W10-ben még mindig ott vannak a csempék, hiába rakták bele a start menübe, azt is elszarva ezzel, ami jó lehetett volna.
Leszarom az univerzális appokat, nekem a Windowsos programok fussanak rendben windows-os gépen.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Fiery
veterán
1) Az UAC-t ki lehet kapcsolni.
2) Vistanal mindenki ki volt borulva az eroforras igenyen, hogy miert kell a porgo-forgo csicsa. Aztan a Win7-nel mar furcsamod elvolt vele mindenki, a Win8-nal meg elkezdtek hianyolni a csicsat. A Win8-nal bejott az uj start menu, arra ment a fika. Most a Microsoft visszavesz a csempekbol, most arra megy a fika. Nehez a juzerekkel jot tenni, ha se a csempe, se a start menu csempekkel nem jo nekik
3) "Teljesen jó a W7, abban is lehetne DX-et frissíteni" -- ezzel csak az a gond, hogy a Win10-nek pont nem a DX12 a lenyege, hanem az univerzalis appok. Ez most me'g nem tunik annyira lenyeges dolognak, de hosszutavon ezen all vagy bukik minden. Ezert kell mindenkit atterelni a Win10-re, mert a regi Windowsok alatt nem futnak az univerzalis appok.
-
sb
veterán
Két baj van azzal, amit írsz:
1. Nem mondtam sehol, hogy a Vulkan jobb, nem értem miért hoztad fel.
2. De ha már felhoztad akkor rossz a példád, mert tudásra:
OGL < DX11
Vulkan > DX12 (de minimum egyenlő)Szóval, hogy az OGL-t nem használták az nem oszt, nem szoroz a témában.
Most egy hátrány derült ki Vulkanról, pontosabban az egész koncepcióról. Hiába multiplatform, úgy látszik, hogy a driver modell is számít a cikk szerint. Tehát a Win7-Win8+Vulkan = Win10(vagy DX12)+Vulkan egyenlet felborult.
Ettől mondjuk még a Windowson kívüli működése is egy előny egyelőre. Nomeg ez csak egy stúdió. Máshol még megvan a régi Win+Vulkan előnye.
[ Szerkesztve ]
-
alevan
őstag
Marhara elegem van mar a Windowsbol. Legyen meg a választás lehetôsége, és portoljanak mindent Amigára....
Ugye tudod, h neled is megvan a valasztas lehetosege. Ne jatsz olyan jatekokkal amihez kell Win 10. Es ne is sirj emiatt.
[ Szerkesztve ]
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
solasola
csendes tag
Hát ha választási lehetőségeket akarsz, akkor a Windows nem biztos, hogy neked való (meg az OSX se).
Ha olyat akarsz, ami 100%-ban HOZZÁD igazítható, akkor bizony lehet Linux-ozni. Igaz, ott is van rengeteg szopóág (pl.: szoftverválaszték), de legalább a géped alapvetően úgy viselkedik és néz ki, ahogy te szeretnéd, nem úgy, ahogy valami marketinges csapat kitalálta a Microsoftnál egy kajakra végigvedelt céges buli után (nem, a mérnököket és általában a józan észt oda nem hívták meg).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Frostbite 3 is használ virtuális textúrázást bizonyos helyeken. Egyszerűen csak kiterjesztik ezeket a lehetőségeket. Nem mondanám, hogy ez sokkoló ösvény. Egy lábbal eddig is rajta álltak.
A GTA5-ben általánosan támogatott. Lesznek benne AMD-s és NV-s dolgok is. Nem mondhatom el, hogy mik ezek.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
xtremez
aktív tag
Arra az útra lépnek ami a "technikai hátráltatók miatt" nem sikerült az ID-nek ? Lásd. Rage botrányos megjelenése.
GTA 5 miatt már nincs NDA ugye ? Jól látom, hogy csak dx11 lesz benne tovább nvidia által szponzorált cím ? Nem kell aggódni emiatt ? Low level api nem jött volna jól ha már ennyire későn jön ki ? Bőven lett volna rá idejük.[ Szerkesztve ]
-
steven84
tag
Én támogatom ezt az váltást, mivel ez kell a pc fejlődéséhez.
Ez kell ahoz hogy végre ki tudjuk használni maximálisan a hardverek képességeit. -
törölt tag
Ezt már a W8-ra is hallottuk. Meg a W7-re is.Aztán felemásan sikerült terelni az embereket.
A pár év meg hozhatja azt, hogy mire megkerülhetetlenné válna, már kukázza is az MS.Tudom, nem vagyok átlagjúzer, de nekem a W2000 is remek volt, nem akartam volna váltani róla. XP-t is szerettem, a Vistát nem komálom/tam, a W7 szintén baráti. Az újabbak nem nekem kitaláltak.
-
Fiery
veterán
A viruskeresoket direkt ugy alakitjak ki, hogy a kulcsgeneratorokra, crackerekre es hasonlokra bejelezzenek, akkor is, ha nincs bennuk amugy semmilyen karos kod. Ez egyfajta osszekacsintas a szoftver gyarto cegek kozt: egyikuknek sem erdeke, hogy a kaloz szoftverek konnyen terjedni tudjanak.
-
Fiery
veterán
Win10-en is tobbet kapsz, legfeljebb most me'g nem tudod, mit kapsz pontosan, ill. nem erzed az ujdonsagokat fontosnak. Kivancsi lennék, a Win7 bejelentesekor mit gondoltal a Win7-rol, mert nem feltetlenul ugyanazt, mint most Egyebkent ezekkel az atallasokkal en is igy vagyok, szoval egyutterzek veled, viszont az is teny, hogy a Win10 az utobbi 20 ev legfontosabb Windows frissitese. Par ev mulva megkerulhetetlen lesz, addig lehet esetleg me'g huzni a Win7-tel.
-
haxiboy
veterán
Elvileg lehet de attól még nem lesz jogtiszta, bár szerintem mindenkinek érdeke eredetit használni, honnan tudod hogy a törésben milyen kártékony kódok vannak? Az aktivátorok 99%-ra még a windows defender is beriaszt, nem beszélve a többi írtóról.
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
tombar
senior tag
Tört 7re is ingyen lehet legálban upgradelni?
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
Duck663
őstag
Hogy pontosan hány van, azt nem tudom, mert nagyon sok! De ilyen módon ne akarjanak belekényszeríteni valamibe. Ugyanaz van, mint a XP esetében, megy a kivéreztetés. Win7-re viszont érdemes olt váltani, mert ugyan nagyobb volt a gépigénye, de cserében tényleg többet kaptál. Ez most nem igaz, lehet technikailag előrelép, de összességében mégis inkább azt érzem, hogy elvesz az OS. És ez fikarcnyit sem tetszik.
[ Szerkesztve ]
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
félisten
Tudod hány Win7-en is futó játék van, amivel érdemes játszani? És még tuti jön ki sok új.
Ha nem ragaszkodsz a legújabb, legmodernebb csúcsjátékokhoz, akkor még sokáig lehet játszani Win7-tel is.
Én is ezt teszem. Frissíteni én sem szeretnék, de nem is érzem szükségét a játékok miatt. Van bőven általam nem ismert játék, amivel jól szórakozhatok. Néhány noname játék meglepően jól szórakoztat.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Duck663
őstag
Legyen Mantle support aztán csókolom... Már marhára elegem van a Win10-ből. Az új Win erőszakolásból. Lehet technikailag hiperszuper, de nekem a hátamon feláll a szőr a M$ mostani rémségeitől. Nem értem mi a khm-ért nem lehet a felhasználóknál meghagyni a választás lehetőségét. Egy db rühes csempét nem akarok látni, nem akarok izgő mozgó mozaikokat a start menüben látni. Aero tálcát, aero ablakkeretet akarok, gadgeteket az asztalon, ikonokat kedvem szerint rendezgetni, nem érdekel a minimalista "dizájn" hányingerem van tőle. Az hogy nincs kvázi semmi, attól még nem lesz valami jó!
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
leviske
veterán
Max olyan formán, hogy technikailag a FB4 jobban kihasználja majd őket. Ezzel együtt gondolom a X360/PS3 támogatása is zárul majd.
(#2) katt777: Windows Vista-n se fut egy rakat játék, XP-n meg már emlékeim szerint a BF3 se. Na most akinek nem jár ingyen a Windows 10, az mit akar egy BF4-nél magasabb igényekkel rendelkező játéktól? Mert azt ne mond, hogy úgy maradtál Vista-n, hogy a HD4000/GTX200 családnál újabb videóvezérlő csücsül a gépedben és emellett még potenciális vásárlója is lettél volna a FB4 alapú játékoknak.
-
zzola
titán
Jelenlegi konzolokat ez érinti?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A WDDM-en keresztül kezeled explicit módon a VRAM-ot. A WDDM 2.0 ebben sokkal többet enged meg. És valóban a Vulkan nem Win10 only. Működik más operációs rendszeren is, más display driver modellel, de annak is meg kell engedni a hatékony explicit elérést. A WDDM 1.x ebben nem annyira jó.
Valószínű egyébként, hogy a Frostbite 4-ról van szó, amiben az EA ki szeretné terjeszteni a virtuális textúrázást, és ahhoz tényleg kellene a WDDM 2.0.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
katt777
félisten
Fizessetek, kutyák! Rögtön 2 bughalmaz!
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
schwartz
addikt
Nem arrol volt szo, hogy a Dice a Vulkant preferalja? Akkor mit akarnak most a Win10-el?
If he dies, he dies.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest