- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
"Az igazi programozó Fortran '66-ban programoz.
Az igazi programozó _bármilyen_ programozási nyelven képes Fortran '66 kódot előállíłtani"
Szerintem nem sokan tudnak ASMben kódolni, eleve felesleges / túlbonyolított valami, amit meg kéne érteni, és annyira alapszintű, hogyha optimalizálná a kódot, lecserélhetné a gépet 2 generációval régebbire.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
ElEvEn11
senior tag
-
ElEvEn11
senior tag
Nem kell meggyőznöd. Elfogadom, hogy másképp gondolod. Pont.
Számomra a belinkelt kód varázslat. Én a tizedét sem értem. Egy programozóval kellene ezt megvitatnod, hogy mennyire nehéz a kód és nem velem.[ Szerkesztve ]
Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
ElEvEn11
senior tag
Az ember mindig is egy baromi kíváncsi állat volt. Anno, a szocializmusnak nevezett cuccban otthon, folyton azt hallottad a kereskedelmi vezetőktől is, hogy a szart is el lehet adni, jó áron, ha szépen van becsomagolva. Nagy igazság (örök) és ebben nem kell ideológiát vagy az emberi civilizáció végét keresni.
[ Szerkesztve ]
-
ElEvEn11
senior tag
Te lehúzód a béka segge alá. Szerinted ő felhypeolja a világ csúcsára.
Szerintem a kettő között lehet valahol a valóság.
Tényleg nem értem, miért gurítottál rá ekkora fikagépet, de legalább próbáltál érveket felsorakoztatni és ezt nagyon becsülöm. Még, ha most sem értek veled teljesen egyet, ez egy igen ritka tulajdonság manapság otthon. Nem akartad egyből vérem venni, amiért nem értek egyet veled.Szerintem az iLindowsdroid, egyedi GUI-val a világ legjobb op.rendszere. ;o)
-
DraXoN
addikt
válasz Stormbird #38 üzenetére
a mikróm jó is lenne... számolhatna nekem 2 használat között...
vagy hány VGA kellene ahhoz, hogy meg lehessen sütni egy pulykát egy sütőtérben? ... tudom hőszivattyú is kéne hozzá mert nem lesz elég meleg különben, de érdekes lenne.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Z10N
veterán
válasz Lalikiraly #37 üzenetére
"Ezt hívják kapitalizmusnak, vagyis vadkapitalizmusnak hétköznapi szinten. Ez dúl a világban. Rengeneteg youtuber abból él, hogy azt is elmondja, milyet szart aznap. Nincs ebben semmi. Ha nézik akkor miért ne?"
Ez mar nem kapitalizmus, hanem valami eltorzult korcs kezdete."Ettől továbbra sem tartom magát a szitut rossznak. Megcsinálta valaki ezt is. Erre is képes a C64. Durva."
Persze, ezzel semmi gond nincs. Feszegetik a hatarait a cuccnak.https://videocardz.com/newz/commodore-64-modded-to-mine-bitcoin
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Stormbird
tag
A levehető ajtós ndk turmixgépet is bevethetnék.
-
Ezt hívják kapitalizmusnak, vagyis vadkapitalizmusnak hétköznapi szinten. Ez dúl a világban. Rengeneteg youtuber abból él, hogy azt is elmondja, milyet szart aznap. Nincs ebben semmi. Ha nézik akkor miért ne?
Ettől továbbra sem tartom magát a szitut rossznak. Megcsinálta valaki ezt is. Erre is képes a C64. Durva.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Reggie0
félisten
Nem onnan szamoltam ki. Azt onnan lehet tudni, hogy ezzel foglalkozott es kozzetette, mintha hello worldot rakta volna fel repoba.
Az epizod meg egyenesen cringe, amiert a semmit ennyire korulugralja.
Hogy ertsd:
Kepzeld el azt, ha X naplot ir a napi belmozgasarol es feltolti, Y meg keszit rola egy beszamolo videot, hogy ez mekkora teljesitmeny... Na kb. hasonlo szituacio, csak leglabb nem kozonseges.[ Szerkesztve ]
-
Bizony bizony. Ez nem gyalázás nem röhelyes. Ez inkább tiszteletreméltó és ügyes, hogy megcsinálta ezt is. Mint amikor mozgóképet vagyis videót lejátszott a C64. Ha azt nézzük a mai alkalmazásoknak négyszer gyorsabbnak kéne lennie... A memória per alkalmazás nagysága arányát nézve.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
dabadab
titán
Tehát onnan számoltad ki, hogy a program írója csak 15 perc hírnévre vágyott, hogy valaki más az egyébként hosszú ideje futó, 35K subos, valószínűleg monetizált, Patreonnal megtámogatott videócsatornáján készített róla egy epizódot, ami epizód egyébként csak egy hangos segélykiáltás a figyelemért.
Hát, lehet, hogy nehéz a felfogásom, de ezt nem értem.
DRM is theft
-
Reggie0
félisten
En szerintem meg biztosan arra vagyott. En sem videoztam vegig kozepiskolai es egyetemi eveimet, hogy tulhypeolt dolgokkal hogyan kezdtem, mert a tanulashoz erre semmi szukseg, a video kimenetebol meg semmit nem lehet tanulni. Ez a video csak egy hangos segelykialtas a figyelemert.
-
ElEvEn11
senior tag
Neked és számodra lehet, hogy ez egy végtelenül egyszerű dolog. Én .bat jellegű scripteket írtam, próbálkoztam anno C64-en BASIC-kel és egy harmatnyi PASCAL-lal. Ez lófasz és ettől nem vagyok programozó. Nem tudok algoritmusokban gondolkodni és ismerek éppen elég programozót ahhoz, hogy tudjam; én nem vagyok az. Számomra ez igenis kihívás lenne. Az egész project az "elkövetője" számára is ezzel az értékkel bír. Kötve hiszem, hogy 15 perc hírnévre vágyott. Én ezen akadtam fenn.
-
Reggie0
félisten
válasz zetor2000 #25 üzenetére
Egy ugyan ugy elmondhato egy 8 bites mikrovezerlorol. Es ahogy ezeknel szokas o sem csinalt semmilyen halozatkezelest, egyszeruen az 1200 baudos sorosporton kapja a midstate-t es kuldi vissza az eredmenyt. Egy darab halozatkezeles sincs benne, amit ertekelni lehetne.
Sehol sincs benne extra teljesitmeny. Kiollozta a hashcoret, mellerakott szines-szagos kijelzokepet es egy minimalis sorosportkezelest. Ez egy advanced hello world kategoriaju feladat.[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Olyan "storys" demók vannak még mint régen? Ilyen "játék" szerű sprite-os dolgokra gondolok főleg. Régen volt valami floppy lemezes "újság", amin rendre volt egy pár ilyen demó felmásolva. Már nem tudom mi volt a neve. (Ezek a raster "intro", 3D morfolós, meg mindenféle grafikát egybe dobálunk demók nem az én világom).
-
zetor2000
őstag
De, valahol extra.
A '64ernek nincs hálózati interfésze - alapesetben - szóval azt be kell faragni valahogy. Arra kell szoftver, hogy működjön, meg valami algoritmus is, hogy az is menjen, amire tulképp használni szeretnéd.
Kábé, mint egy laposfogó, amivel RJ45 dugót kéne krimpelned... ha fúrsz a nyelére jukat, amit kiélezel, már tudsz blankolni, ha meg megcsinálod a foglalatot a fogóra, amibe az RJ45 dugó megy, akkor talán krimpelni is fog majd tudni. Szóval szerintem azért érdekes megoldás, és egy kicsit extra is, mert kábé semmi ilyen képesség nem lapul az eredeti C64 vasban.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
dabadab
titán
Jó, akkor maradjunk annyiban, hogy a scene-en gyarkolatilag mindenki crossassemblerre nyomja (és nyomta már 6-7 éve is) Kb. Clarence az egyetlen, akiről elhiszem, hogy vason csinálja a dolgait, mert a VIC határainak tologatására az emuk tényleg nem alkalmasak.
DRM is theft
-
Reggie0
félisten
Az elegge new-wave, nagyon sokan toljak eredeti vason.
#18 ElEvEn11: Pedig ez nulla teljesitmeny, kb. hello world+1. 8 bites atmel mikrovezerlon sincs 300 bajt a memoria es 300 bajt a flash ami kell hozza. Az sha256 egy eleg egyszeruen implementalhato algo.
#13 Apollyon: 64K-ba ez 200x is belefer. Itt az a lenyeg, hogy c64 es bitcoin hype-ot meglovagoltak.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
bár figyelemreméltó hack, azért tegyük hozzá hogy a BTC csákányolás lényegében DSHA256 algoritmus és diff ismételgetése ad nauseam, ami meg lássuk be algoritmikus komplexitás terén nagyjából egy kőbalta. nem véletlen hogy van rá ASIC, ugyanis fájdalommentesen meg lehet csinálni hardverben.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
ElEvEn11
senior tag
Ahogy nekem elképzelhetetlen kihívást jelentene ez is, úgy neki – lehet, hogy kisebbet –, de ugyanúgy jelenthetett kihívást. Még, ha ez oly' egyszerű is, ahogy érezteted. Nem vagyok programozó. A demoscene-t is inkább kívülről szemlélem, mint rajongó.
-
SunMount3r
nagyúr
Reméltem, hogy ezzel a mániával legalább a "nagy öreget" békén hagyják. A múltkori Tamagotchi-s, vagy Tetris-es kísérlet után nem csodálkozom, de ez a gép a korához képest egyéb extra meglepő geek dolgokat is tud már, az kevésbé van felkapva, mint ez a divat "izé"...
-
DraXoN
addikt
nem is lehetséges azokkal a fejlesztő környezetekkel amikben sokan programoznak..
persze én is tudok IDE nélküli is programozni, de utóbbival kényelmesebb, még ha egy-egy függőség auto betöltése már egy csomó "felesleges" függvényt is hoz ami nem kell az adott projektben...
persze, lehetne ezeket "kiszedni", lehetne rövidebb változónév (hogy memóriával spóroljunk), de manapság kb. "felesleges", mert nem nyer vele sokat az ember (kb. semmit), a hardverek erősek, cserébe többszörös a fejlesztési idő (nem éri meg).De az is igaz, van aki abszolút nem tud optimalizálni, vagy nem hatékony amit írt program (script), a saját területén se (és némi "áttervezéssel" többszörös teljesítmény érhető él). Persze én is csináltam már ilyet, hogy "jó van az úgy, nem kritikus folyamat, életében 1x fut le (meg amikor esetleg valaki elindítja), kibírja a rendszer, hogy 5percig fut 20másodperc helyett, de így kész van 10perc alatt, a másiknál meg vagy 1 óra mert saját logika kellene a futási folyamathoz" ... egy szinkronizációs folyamat volt).
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
-
Apollyon
Korrektor
Az, hogy szimpatikus-e a bitcoin bányászat vagy sem, itt teljesen irreleváns.
Itt az a lényeg, hogy 64 KB-ba még ez is belefért. Ezzel összehasonlítva azért elég röhejes a sok több száz MB-os app az okostelefonokon, amik fele ennyi műveletet sem végeznek.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
DonToni
aktív tag
Nudli... Majd akkor szóljatok, ha egy 3210-esel is tudnak már bányászni....!
-Anti-
-
Pano
addikt
Bírom, amikor az embereknek ennyi felesleges ideje és agyi kapacitása van.
"Győzhetetlen lehetsz, ha nem bocsátkozol olyan küzdelmekbe, amelyekben a győzelem nem tőled függ."
-
Clorf
tag
Lassan már azt várom mikor látok egy "BTC Bányász Kihalási Esemény"- teóriát Xd
"A civilizáció ami azért halt ki mert minden eszközük amiben programozható chip volt található, prímszámok számítására állt át egy malware vírús miatt és már túl késővolt visszafordítani a folyamatot..."
"The Morru'Khan is not satisfied with your peformance"
-
veterán
Hurrá legyen meggyalázva a commodore is. Itthon van pár, építek belőle muskátlitartót.
-
Reggie0
félisten
5 perc hirnev, amugy semmi extra.
-
CirrMee
addikt
Remélem nem kezdik el felvásárolni a C64 egyedeket...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
veterán
Lassan már egy varrógéppel is lehet bányászni.
duree54
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest