Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Fizetett tesztek, preparált videók vagy akármi. Én is "független" oldalon olvastam, meg YT viddeót néztem, etc... a fogyasztás miatt vettem meg, fel voltam készülve, h kevés lesz, de arra nem, h linuxot sem bírja, mert nincs driver, illetve csak pár disztró némelyik kernel változatához van valami, amit sehogy nem tudtam ráhegeszteni, amikor mégis, akkor meg kiderült, h nem vagyok beljebb, sokat nem gyorsult. Ha vállalod a 30-40 % bukót, akkor játéknak elmegy, én is továbbadtam, kész.
-
ViZion
félisten
Fentebb pont azt írtam. Mutatnak teszteket és jó! Juhééé... majd kiderül, h fake az egész, nincs driver, etc. GPU nem segít be, minden "izomból" megy, idle is pörög a proci. És minden ba****ott lassú. Nem tudom mit szólnál, ha gépeléskor nem látnád amit írsz, mert nem tud követni a gép. Maradjunk annyiban, h inkább fagyizd el amit VIA procirra szánsz, jobban jársz. Brazos ezek mellett egy féktelen halálosztó
Mellesleg van sok cucc, ami keveset fogyaszt, de ha kell, akkor van benne kraft.
-
nyunyu
félisten
Utobbi 15 evben nem sikerult nekik semmi epkezlab alternativat felmutatniuk, ami a piacon el is adhato lenne.
Gyakorlatilag az Intel kigolyozta oket a laptop bizniszbol az elso mobil Pentiumokkal, amik joval nagyobb szamitasi teljesitmenyt nyujtottak egysegnyi fogyasztasra nezve, mint a Via elavult, hosszu evekig toldozott-foldozott architekturaja, amit meg a korabban felvasarolt Centaur meg a Cyrix cuccainak tovabbfejlesztese volt.
(Halk megjegyzes: nem remlik, hogy a Cyrix barmikor is komoly procikat gyartott volna, 5x86 szeriajuk egyenesen szanalmas volt.)Amikor lejart a Pentium buszrendszer licenszuk, akkor kenytelenek voltak attervezni a C3 procit sajat buszrendszerukre, ebbol lett a C7, de az alapjaiban nezve ugyanaz volt, mint az elozo 3-4 generaciojuk.
Ekozben az Intel P3-rol Netburst architekturara, majd Core szeriara valtott...Igy maradt a Vianak az alacsony fogyasztasu celgepek piaca, de ott meg 2008-ban rugta ki aloluk a samlit az Intel az Atommal.
Az mar mas kerdes, hogy az Intel azota hogyan amortizalta le az Atom markanevet a nemletezo supporttal.
-
gghrtz
őstag
Lassú az Atom? Nem tudom, nekem van egy Asus T100 Win 8.1-es tabletem 2GB RAM-mal, ráadásul csak z3740 van benne, és úgy fut rajta az OS, a Word, meg a böngészés, hogy az valami csuda. (játékok is. Pl Heroes V pöpec nagyon)
Na már most egy z3795, ami kb. dupla olyan erős, mint a z3740, 4 GB RAM-mal még brutálisabb lehet akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPad topik
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légtisztítót vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged