Hirdetés
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- A Minisforum kiegészítőjével száműzhetjük a VGA-t a házból
- Felköszöntötte a tíz éves DirectX 12-t a Microsoft
- Maduro szerint venezuelai gyerekek gyártják majd az NVIDIA chipjeit
- Mit vegyek a nagyszülőknek karácsonyra? 🎁 6 hasznos ötlet
- Léghűtés topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- A Minisforum kiegészítőjével száműzhetjük a VGA-t a házból
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallador
addikt
Nagyon szuper, és akkor benne is van a válaszodban, ha van egy célzott project, amihez ez kell, akkor igen, de egy átlag embernek a pi inkább nyűg mint hasznos.
Aki meg csak annyit lát belőle, hogy a BéluskaBian márpedig fut XY boardon a Kodival meg a Transmissionnel és még sata is van rajta, meg erősebb proci.... hát istenem, őt is meg tudom érteni, csak ne vonja le belőle azt a következtetést hogy akkor mindenki hülye aki nem ilyet vesz hanem drágábban lassabb RBPI-t

Aki spórolni akar, az szerinted mit fog rajta futtatni? Csak kérdezem, ír rá egy oprendszert, kiegészíti, és forraszt hozzá még lábakat, mire majd ráheggeszt egy valamilyen hdd-t, és utána majd azzal szórakozik? Oh wait nem.. Hozzárak egy picit és vesz olyat, amibe default bele tud tenni egy 2,5"-os hdd-t, rá tud heggeszteni egy valamilyen Linuxot, és mint egy torrent, samba, ftp, apache szervernek használja fel, esetleg okostv-hez WiFi-n filmet néz. És hasonlók.
Nekem is van kettő Cubietruck-om, miért? Mert abba alaphelyzetben benne van minden ami nekem kell... A pi-ben meg nem. Ennyi. Otthonra igaz drágább mint a pi, de cserébe használhatóbb is.
Tehát otthonra a pi-vel nem fogsz spórolni, mert minden olcsóbb, mintha pi-ből kiépítenéd. Érted, ha van 7000-ért használható wifi router, akkor miért pi-ből építenéd ki? Vagy van WiFi kamera, ami készen van 30 000 -ért, akkor miért pi-vel szarakodnál? Csak kérdezem...
Én is voltam olyan állás interjún, ahol megkérdezték, hogy na ép amúgy pi-ből építettem már ap-t? Nem vazze, mert minek? De nem nagy cucc ...
Soha nem vennék fontos projekthez, vagy általános devboardnak RBPI-n kívül semmit, mert elég gyorsan az szokott lenni a vége, hogy ja hát ez meg az nem megy, mert a community RPI-ken dolgozik, és a kutyát nem érdekli, hogy a huszadik kínai erősebb/olcsóbb variáción is működjön minden jól.
Ha kifejezetten ipari felhasználásra kell, ahol fut egy oprendszer, és semmi másra nem használod, mint adatot továbbítasz vele, arra nyilván a pi a jó... De ahogy írod is:
Általánosítani viszont tényleg nem szabad, mert csak szívás a vége.
Pontosan a pi nagyon szép, nagyon szuper, nagyon kompatibilis, csak nem praktikus otthoni felhasználásra... Hát ez van.
------------
Ha viszont azt nézem amire gyártották eredetileg, a fejlesztés, programmer board, na arra a legjobb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Le Mans Ultimate
- Léghűtés topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / 32GB DDR3 / ROG GTX 1070Ti 8GB / 512GB SSD
- Eladó Gamer PC - i7-14700KF,32GB DDR5 RAM, 2TB SSD, ASUS RTX 4070S
- Gamer PC-Ryzen 9 7800X3D+RX 9070 XT+32GB DDR5 +1 TB SSD+1000W GOLD +240 AIO/ Beszámítás
- Asztali PC , 13100F , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0275AB-3972)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi