Hirdetés
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- Egy éven belül háromszor csinálta ki saját CPU-ját a Corsair méregdrága PC-je
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Eleinte nem kíméli majd a pénztárcákat a Panther Lake
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Blu-ray lejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- PLC programozás
- Milyen házat vegyek?
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
Nekem i5-3570K-val és R9 270-el, minden létező beállítást Default-on hagyva (1920x1080 felbontáson), a teszt végére kiátlagolva bő dupla sebességet tud Star Swarm-ban a Mantle a DX-höz képest. (ez nem 100-szoros gyorsulás, de attól függetlenül is igen jelentős)
Nyilván ha én is nyomnék stratégiai módot meg mindent maxra meg ilyenek akkor nagyobb lehetne a különbség, de szerintem a nélkül is nagyon jól látható, hogy Mantle használata mellett sokkal, sokkal gyorsabban fut ez a techdemo...
És ami a legjobb benne, hogy a legjelentősebb előnyét főleg a minimum FPS korlát jelentős megemelésével éri el. Nem arra van kihegyezve hogy 5000 fps-ed legyen, hanem arra hogy minden körülmények között játszható és élvezhető maradjon a játék.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nekem sincs FX-em. De az igaz, hogy a processzor az nagyon befolyásolja a sebességet DX módban.
A fejlesztőknek nyugodtan hihetsz, ők fejlesztik a játékot. Elmondták, hogy nem lesz gond DX11 alatt, lesznek kikapcsolható effektek és extrém esetben a modellek is cserélhetők téglatestre. Ennél többet nem tudnak tenni, de ameddig csak butítható a grafika, addig meg is adják a lehetőséget, hogy lebutítsd. Nagyon kevés játékmód lesz, ami csak Mantle-ön fut. A skirmish módok is beállíthatók úgy, hogy nem akarod, hogy x-nél több egység vegyen részt a csatában, és rögtön játszható lesz.
A Nitrous DX11-es sebessége és hatékonysága is sokszorosa egy mai átlag motornak. Megvan minden ahhoz, hogy Mantle nélkül is a lehető legtöbb, persze négymagos gépen játszható legyen a kampány.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Lemértem. A StarSwarm minimal beállítással 30k batchet ad át frame-enként stratégiai módban. Ez 15-szöröse a DX tűréshatárának. A bemutatón azért fut 2-3 fps-sel, mert aktív effektekkel a batch count 200k, ami már százszor hatékonyabb feldolgozást igényel, mint amire a Microsoft a DX API-t tervezte. Nekem olyan 1-2 fps ez a mód és szimplán az extrákat kikapcsolva 10 fps-re nőtt max. A Mantle az extrákkal sem ment 30 fps alá.
De mondom ez egy engine teszt. A végleges játékokban még lesznek olyan minőségbeállítások, mint az modellek/"űrhajók" cseréje szimpla téglatestre. Nagyjából 10k/frame-ig le fogják vinni a batch countot. Az igen nagy csatákat megjelenítő skirmish módokat pedig egyszerűen nem engedik futni Mantle nélkül. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ahogy látom ez a teszt a stratégiai nézet. Itt a motion blur és a temporal AA kikapcsolása nem sokat ér. Maximum lesz belőle 10 fps, ami még mindig nem játszható. Az a gond, hogy a stratégiai nézet legalább 30k batch/frame-et dolgoz fel (de akár 200k is lehet az extra effektekkel). A DX-nek a Microsoft nézőpontjából 2k a tűréshatára.
De mindegyik játékban lesznek rendkívül egyszerű modellek is. Például minden egység (űrhajó) lecserélhető majd egy szimpla téglatestre, mert az kevés rajzolási parancsot igényel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Gaming notebook topik
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- OTP Bank topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Még mindig várunk az új Mass Effectre – az N7 nap sem hozott áttörést
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Tianium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3909, 100% Akkumulátor
- 2db UK billes (146 / 147) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HP Omen gamer szék Citadel
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Teljes kijelzős zászlóshajó, AI-erejű teljesítmény
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest