- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali médialejátszót?
- Gaming notebook topik
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kifutottam a szerkesztési időből. Így olvashatóbb lesz.
Rootként.
pacman -S snapd
Természetesen Octopiból(AUR) elérhető.systemctl start snapd.socket
Ha szeretnénk később is használni, illetve hogy mindig fusson a snapd service.
systemctl enable snapd.socket
snap install spotify
-
Dave™
nagyúr
Így van! A UI/UX borzasztóan erős pontja a rendszernek (a Windowsnak meg irtó gyenge), én ezért menekültem első sorban Windows 10-ről. Még azt is hozzá lehetne venni, hogy out-of-box sokkal nagyobb funkcionalitást biztosít, legyen akár fájlkezelés, szövegszerkesztés, dokumentumkezelés vagy gyakorlatilag bármi más.
ubyegon2: ezt nem értettem: Kibojoe Manjaro kissé furán akar telepiteni AUR-ból.....
-
taiji
csendes tag
Heeken
No az nem volt meg. Most így már jó
Dave™
lehet ikon témákat is váltogatni. Az alap breeze elég sablonos, és választottam egy jobban elkülönülőt, csak hiába alkalmaztam, nem változott csak minimálisat. Ki-bejelentkezés most megoldotta, és rögtön a kiválasztott ikonokat használja.
Igen, láttam a funkciók engedélyezésénél, hogy miket lehet még vele, de ez a mobilos események kezelése még anno Nokia - Windows kombón se volt érdekes számomra, csak akkor ha hosszabb szöveget kellett beírni, és ugye akkor még gombos butatelók voltak, az hosszabb ideig tartott, de maga hogy a gép jelezze a mobil csörgését, sms írását stb, ezeket teljesen feleslegesnek tartom már. Médialejátszás is már nekem vagy mobil+marshall bluetooth speaker, vagy fiio x3+marshall, tehát oda sem kell már notebook. A fájlátvitel egész jó ötlet 1-2 file-ra, de arra meg ugye kérdeztem tőled az ftp szerverhez való csatlakozást Dolphinnal ha emlékszel. Az kedvencekbe rakva és mobilon egy gombnyomással ftp server indítás, és kényelmesen böngészhetek, küldhetek. Szal ez nekem már elkésett ötlet, de 1-2 percig jó poén volt. Mondjuk melóhelyen minden gépre feltenni, és ha nem dolgoznak rendesen, akkor meg lehetne a kollégákat viccelni, de itt is csak a genyó énemnek lenne érdekes -
-
Dave™
nagyúr
Nálam könyvjelzőzve van, de mint írtam én csak használom, a megoldásokat ne tőlem várjátok
Persze a saját problémáimat meg tudom oldani elég gyorsan, leginkább azért, mert hatékonyan keresek és többnyire nem új problémákat fedezek fel, hanem már ismert, dokumentáltakat.
Ha ilyen nagy a lelkesedés akkor hajrá, jöjjön oda mindenki aki használja, én nem vagyok semmi jónak az elrontója
A cikkre mutató hivatkozást pedig szerintem egy moderátor is be tudja tenni, de hadd ne én kérjem a saját cikkemre, az elég bénán nézne ki...
vadkörte: videóra nálam szigorúan MPV, semmi sallang, csak lejátssza amit kell. De van egy RPi2 is a hálóban, azon Libreelec fut (KODI), oda az a tökéletes választás szerintem.
-
Dave™
nagyúr
Ízléses! Örülök, hogy van akinek szintén ugyanolyan jól működik problémák nélkül, mint nekem
Az AUR-os kavarás nemrég történt, korábban nem kellett külön telepíteni a yaourt-ot, csak engedélyezni, miután más is jelezte beleírtam a cikkbe is.
jeni: keresgélni keresgélhetsz nyugodtan pl. az alternative.to oldalon, aztán beírod az octopi keresőjébe és telepíted. Így sokkal egyszerűbb, mint a tradícionális Windowsos megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- L bajonett, Panasonic, Sigma, Leica
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia (akksi hibás)
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 3Dconnexion SpaceMouse Enterprise egér garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest