Hirdetés
- Autós kamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
@UnA: . Vagyis nem az a lényeg, hogy szigorúan szétválasszuk a "jó" és a "rossz" (=GUI / parancssor) dolgokat
Én nem tekintem a parancssort "rossznak", de számtalanszor pont azért kellett hozzányúlnom, mert root jog kellett egy programnak.
A hatékonyságát nem vitatom el - a kényelmet viszont igen.
@Dave™: Vagyis Kubuntu alatt is sokkal kevésbé kell terminált használnod, ha nem akarsz, igen, és van lehetőséged rendszergazdaként futtatni programot a fájlkezelőből (Dolphin) terminál nélkül is (jobb gomb, rendszergazdai műveletek, gondolom ott van Kubuntu alatt is).
Én nem látok ilyet:
A másik része Manjaro specifikus, pl. nem kell terminál új kernel vagy a belső tárolóból nem elérhető szoftverek telepítéséhez, a csomagkezelő cache törléséhez stb.
Ohhh, ez mondjuk magyarázat akkor a kevesebb terminal használatra...
Firefox nálam másodlagos böngésző, de semmi ilyen gondom nincs. Lehet a téma, lehet a másik disztró, de hibátlan. Szóval nem tudom miről van szó, ha mondasz konkrét "bugos" oldalt, megnézem.
Kubuntu 17.10, KDE Plasma: 5.10.5, KDE Framework: 5.38.0, Qt Version: 5.9.1, Kernel Version: 4.13.0-36-generic, 64 bit.
Lent már linkeltem, hogy a RiOS hozzászólás / szerkesztőablaka is ilyen, de például egy Hddscan.com is úgy néz ki, hogy sötétszürke háttér előtt alig látható kék betük (normálisan fehér háttér van ugye). Próbáltam más Layoutot, Theme-t, stb, de nem nyert egyik sem...
Miért akarod a Dolphint rootként futtatni? Vannat root műveletek a jobb gombos kontext menüben. Ha nagyon root szint kell fájlkezelés szinten (ami többnyire haladó felhasználást feltételez), ott a beépített teminál, ami kiválóan használható ilyen helyzetben. Ez látszólag ellent mond a fenti "nem kell terminál" filozófiának, de én azt átlag felhasználásra írtam, oda meg nem is nagyon szokott kelleni root jogú fájlkezelés.
Pl. mountolni szeretnék egy könyvtárat / meghajtót, átírni az fstab-ot, stb...
De akár csak egy meghajtó Label-jét átnevezni -> átírom, bezárom a Dolphin-t, újra megnyitom, maradt a régi label név...
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Opel topik
- Autós kamerák
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Futás, futópályák
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone 13 256GB Kék / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest