Hirdetés
- OLED TV topic
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- VR topik
- Mikrofon topic
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazad van, én mégis a nemzetközi kamionozás alatt használt Puppyról akarnék itt olvasni, mert az is mindennnapos felhasználással kapcsolatos!
Csak kamionosok mindennapjait érinti, de ha már 3D tervezéssel foglalkozók mindennapjait is ide írjuk be, akkor minden mindennapos gyakorlatilag.Az a jó ebben, hogy aki ilyen spéci 3D-s meg hasonló programokat használ, az totál tisztában van azzal, hogy milyen oprendszeren fut csak az adott program, aki meg nem tudja, az nem is akar ilyet használni az oprendszerén.
Próbáljuk újra értelmezni a cikk címét, Ubuntu a mindennapokban.
Nem egyszerű, hogy miről szól?
De.
-
Gnome3 ugyanez. Az direkt állíthatatlan, mindenhez kiegészítő.
Na a mostani melóhelyen az a standard, de netezni tilos, tehát nem állítasz semmit
Viszont design. Kicsit is értelmesebb az ember, és nem zavaró. Csomó fontosabb szempont van.
Az egységesség hiánya amúgy nekem is zavaró, de csak minimálisan. Viszont winen is találkozhatsz régi designú ablakokkal, pláne a 8 volt ilyen összedobált
Abban külön tetszett még, hogy a Charms -ról elérhető akármi gépházban pl. lehetett kapcsolgatni a BT-t olyan gépen is, amiben nem is volt modul. De még kereste is az eszközöket
-
-
-
-
Kivéve hogy az Ubuntu/Canonical innentől leszarja majd a desktopot (igen, én is olvastam, hogy Shuttleworth nem ezt mondja, de amikor egy 200 fős teamet visszavagnak 20-ra, akkor ott sok minden már nem fog történni).
Szóval a Linux Desktop innentől nehezebb helyzetben van. Nehogy azt gondolja valaki, hogy innentől az erőforrásokat a Gnome-ba tolják. -
tibor72
tag
Körülbelül erre jutottam én is a "a lapos" 3 éves Lenovo L 440, így nem hiszem hogy kiesett a támogatottak közül, viszont ez a jelenség, miszerint az előző verzióban benne volt és működött, az újban meg nincs, csak akkor ha.... vagy akkor sem, ubuntu 6.04 ről 7.04 -re hang és lejátszó problémák anno desktopon csak mert a csomagtelepítőt automatán hagytam, és mert ez új ez jobb, és szebb, stb. A megoldás: még korai stádiumban van, majd érkezik a javítás.... Nem mondom, hogy XP alatt nem kellett hegeszteni akkoriban, de az alaplapi driver megléte már biztosított egyfajta megbízhatóságot e tekintetben. Visszatérve a Mint-re nagyon rendben van idáig, - nem volt még sok időm rá, - de fix, USB telepítés után még jobb lehet, vagy nem... majd kiderül

-
-
-
King Unique
titán
Itt nem arról van szó, hogy más OS nem alkalmas xy mindennapi feladatok elvégzésre. Hanem arról, hogy bizonyos dolgokat felesleges vitatni, pláne ha régóta fennáll egy állapot. Attól, hogy egyesek ezt rendre megteszik, még nem fognak másképp alakulni a dolgok. A statisztikába pedig ugyanúgy beletartoznak az átlag userek is. Másrészt a használatnál az csak egy dolog, hogy elvileg opció lenne más is. Az viszont egy másik, hogy mely programokat & rendszereket akarják használni, illetve használják ténylegesen. A megszokott, bejáratott szoftveres környezeten pedig nem fog senki csak úgy változtatni, hacsak nincs rá valami nyomós oka. De pl. home szinten az ingyenesség nem feltétlen az, mert az köztudott, hogy sokan megoldják egyéb módon is, ha mondjuk nem előtelepített gépet vesznek. Sőt, manapság pl. a diákoknak eleve ingyen járnak bizonyos szoftverek, amelyeket otthoni környezetben is használhatnak.
-
laszlohu
addikt
Egy új info volt számomra, hogy
most legutóbb Chrome - al volt olyan bajom Linuxon, hogy nem akarta lejátszani a filmet,
mert mindenáron a videólejátszója a weboldalnak az adobe flash playerrel akart lejátszani, de alapból telepítés után a chrome csak html5 lejátszót használ ( telepít ),
persze Google a barátom volt, és fel tudtam telepíteni az Adobe Flash Player plugint Chrome - ra. -
King Unique
titán
Ezzel a "mindenkinek, mindenre, mindenhova" szintű kijelentéssel csak az az aprócska bibi, hogy a gyakorlatban nem nagyon látni széles körben megvalósulni. Legalábbis desktopon a statisztikák és a számok mást mutatnak. Az ilyen pár / néhány userre kiterjedő saját példák meg eleve nem mérvadók az előbbiekhez viszonyítva. Szóval valójában neki nem nagyon kell magyarázkodnia. Egyébként az alternatívákkal meg az a gond, amit a nevük is sejtet. Vagyis, hogy nem mindenki számára azok és pl. a home környezetben pláne nincsen rákényszerítve a user, hogy ne a megszokott és kedvenc programjait használja.
Ez a virtuális gép vs. dual-boot dolog meg megint olyan, hogy előbbihez is kell ám a tárhely, illetve kellenek a gigabájtok. Nem beszélve a plusz hardveres erőforrásokról, ha valaki azt akarja, hogy a host rendszer + pl. egy újabb W gördülékenyen fusson. Valamint a virtuális gép nem feltétlen minden téren ugyanolyan, mint az éles rendszer.
-
Apollyon
Korrektor
Nem fogom még részletesebben kifejteni amit eddig már leírtam, főleg mivel te csak épp a felszínét látod az egésznek. Neked semmit sem mond a unix filozófia, és a KISS sem (keep it simple, stupid).
Ez nem csak a kattintgatós disztrókat érinti, hanem az összeset.Tessék: [link] Itt szépen, magyar nyelven ki van részletesen fejtve, hogy mi a probléma rendszerszinten a linuxszal.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Sorozatok
- OLED TV topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gitáros topic
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak kamionosok mindennapjait érinti, de ha már 3D tervezéssel foglalkozók mindennapjait is ide írjuk be, akkor minden mindennapos gyakorlatilag.