Új hozzászólás Aktív témák
-
vasste
csendes tag
Nem hagytam magam, leszedtem a Linux Mint 12 64 bites változát, kapott az eddigieknél egy nagyobb partíciót, egyelőre semmi gond vele. Így már volt időm (újra) megismerkedni a KDE4-gyel, Unity után megváltás.
Energiagazdálkodás itt sem az igazi, a cpufreq-set -f 950000 erre valamelyest megoldást nyújt. -
vasste
csendes tag
A hétvégén volt/van időm játszogatni a telepítéssel, le is húztam a legújabb Kubuntut. Sajnos rövid távon kiérdemelte a legrövidebb ideig gépen tartott operációs rendszer címet. A telepítés szokás szerint rendben lezajlott, a betöltés villámgyorsan megtörtént, az első öt perc használat után egy nagyon jól használható, gördülékeny rendszernek tűnt, amíg az ember nem mélyedt el benne komolyabban.
Az első, ami szembeötlő volt, hogy rengeteg programhibával lehet találkozni, nem győzködtem tudomásul venni a felugró abalakokban a különböző folyamatok segfaultjait. A Software centert például egyszer nem sikerült elindítani. Sebaj, gondoltam, töltsük le a frissítéseket, itt azonban már elakadtam. Első alkalommal kb. 30%-nál állt meg a folyamat, onnan semerre sem ment tovább. Miután két óra múltán is üresjáratban várakozott a gép, kilőttem, majd restart, utána a grafikus felület többet nem indult. Újratelepítés. Ismételt próbálkozás, most 42%-nál állt meg a folyamat, mindemellé a task manager sem volt hajlandó elindulni, marad a (fizikai) kikapcsolás. Betöltés után nincs touchpad, így elég körülményes használni. Megy fel a Linux Mint 12, talán azzal több pozitív tapasztalatom lesz (vagy lesz valamilyen pozitív egyáltalán). -
vasste
csendes tag
Jól sikerült iromány lett, gratulálok!
Hosszabb kihagyás után nemrégiben tértem vissza a Linux felhasználók (vagy inkább a Linuxszal ismerkedők) táborába. Régebben még UHU 1.0 alatt próbáltam életet lehelni egy ATi 9600-ba, majd valamelyik Fedora esetében voltam képtelen szembesülni azzal, hogy sokszor a legalapabb dolgok sem működnek az ingyenes rendszer alatt, és nem túl ritkán minden különösebb ok nélkül hanyatt vágta magát.
Nemrég (bevallom kényszerből
) feltelepítettem egy Ubuntu 11-gyet, mindenképpen pozitív csalódás!
Pro:
-Telepítés, és a pár általam használt program (eclipse, valgrind) telepítése teljesen zökkenőmentes, gyors.
-A grafikus felület sokkal stabilabb mint a régebbi kiadásokban.
-A Software center nagyon jól működik.Kontra:
Igazából egy szóval össze tudnám fogalni: Unity.-Lassú. Nagyon lassú. Animációk, legördülő menük, egyszerűen minden lassú, és szaggat. Unity2D-vel szrencsére semmi probléma.
-Az oldalsó Launcher használata baromira körülményes. Több menyitott ablak között csak sok kattintással lehet váltani.
-Testreszabhatatlan. Akármennyit túrtam a menüt, a szokásos három (kis méret-teljes-bezár) ikont nem tudtam meggyőzni, hogy a jobb oldalra kerüljön, a Launchert nem lehet áthelyezni, az ikonok méretét nem lehet megváltoztatni, az ablakokat minduntalan csoportosítja.
-A system settings nagyon fapados.Ami (vélhetőleg nem) a Unityhez köthető:
-Az energiagazdálkodás nem igazán hatékony. Sokkal jobban eszi az akkut a noti, ventilátort is sokkal többet járatja, sokkal hangosabban. Érdekes, hogy teljes terhelésen, és 0 terhelésen körübelül ugyanazok a fogyasztási értékek jönnek ki, mint Win7 alatt, de közpes terhelésnél, pl. filmnézés, böngészés közben sokkal többet eszik annak ellenére, hogy az órajelszabályzás működik. (Valahogy gyakrabban vált teljes órajelre a rendszer)Jóval több kontra érv jött össze, de a helyzet egyáltalán nem ilyen rossz, nagyon jól használható az OS.
Alapvetően a Unityvel van problémám, a fent felsoroltakon kívül egyszerűen nem tudom megérteni mi lehet a mögöttes koncepció. Valószínűleg lecserélem Kubuntura, KDE mindig is kézreállóbnak tűnt nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Kuponkunyeráló
- Delta Force (2024)
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Kerékpársportok
- Környezetvédelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Gamer laptop
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest