Új hozzászólás Aktív témák
-
Freakish
csendes tag
Sziasztok! Azokhoz lenne egy kérdésem akik rendelkeznek vagy rendelkeztek ilyen tévével. Az normális ha minden be és kikapcsolásnál kattan egyet a TV? Van,hogy kikapcsolás után pár perccel kattan még egyet és fel is villan a kijelző.
-
Zanik
addikt
Akkor már lehetne kicsit összetettebb a szavazás, nem csak arról lehetne szavazni hogy ki tudja eszik-e vagy isszák a DTS-t, hanem hogy a virágboltból milyen minőségű, hangformátumú verzióban szedik le a filmet az átlagemberek. Meg lennék lepve, ha a 'DTS-fogalmatlanok' nem SD vagy 720p-tökmindegymilyenhang verzióban szednék le a filmeket.
A DTS codec hiánya egy TV-ből nem fogja zavarni az átlagemberek többségét. Aki meg annyira igényes a hangra, és DTS hangú anyagot vesz a virágboltban, meg fogja valahogy oldani, hogy célhardveren megszólaljon az a film. -
törölt tag
válasz
sunyijanika #76 üzenetére
Számgombokra és appok gombjaira is bekapcsol, talán néhány más parancsra is. Tudom, hogy ettől még vacak marad a táv, de hátha segít.
-
Saccco
nagyúr
Nekem volt ilyen, telefonom!
-
Nekem is C1 van, és nem csak ránézésre egy kalap szar minőségre a távirányító. Fröccsöntött örökre egybe ragasztott eldobhatós, kitisztítani se lehet ha véletlenül összekenem. Nem értem egyáltalán az elem miért cserélhető benne, ha amúgy se bír ki fél évet.
A gyárinak az iránybillentyűi voltak kezdettől fogva érzéketlenek, a cseredarabnak meg az OK gombja nem veszi néha a nyomást. Egyelőre nincs kedvem megint cseréltetni.
Funkcionalitásra egyik legjobb, de ennyi.
Van amúgy prémium táv plusz pénzért amit régen talán csomagoltak is a G szériához. Azt meg nem merem megvenni, mert ahhoz túl drága hogy netán az is ilyen minőségű legyen -
gekkoXT
senior tag
usb3 rettentő felár lett volna
-
Squirrel
őstag
Nálunk pl. a nappali falsíkja pontosan egybeesik az étkező asztalpozíciójával és onnan nézve zavaró, ha a tv nem simul a falra. Ha konzolon van, akkor kb 15-20 centire kiáll. Kipróbáltam kartonnal, hülyén néz ki. Talp nem jön szóba, mert alá kerül a center. A g2 panelje jobb, ez is amellett szól, de ha a c2 jönne falra simuló design-nal, azt venném, ha sokkal olcsóbb. De nem jön.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#72042496 #62 üzenetére
Sötétben nézem a 65C9et, semmilyen árnyékot nem látok, de nappal se azt figyelem, hanem a műsort.
Tehát továbbra se értem ezt a fétist.Kompromisszum pl:, hogy a kábelt el kell tüntetni+ahogy néztem az élvezetes hátul se olyan törésbiztos+gipszkarton esetén lehetnek gondok, ha épp nincs jó helyen a tartó elem.
De akinek van pénze rá, hát hajrá, de én inkább az eggyel olcsóbb, de nagyobbra szavazók ennyiért, mert a képernyő méret mindig is fontosabb lesz.
-
alaves
addikt
A G-széria nemcsak csúcsfényben, hanem képfeldolgozásban is jobb a C-szériánál (elvileg azonos az alpha9). Hasonló mint a 706 vs. 806 vagy A80J vs. A90J.
-
törölt tag
Falra simulva még az árnyékot is másként veti a tévé (szinte nincs is árnyék), egy pillanat alatt kiszúrni. De szerintem az ilyesmi dolgokra vagy fogékony valaki, vagy lehetne napestig magyarázni, fölöslegesen.
A G2-nél én semmi vékonyságból fakadó kompromisszumot nem látok a C2-höz képest, sőt, a G2 egy jobb tévé. Az, hogy talp helyett fali konzol van a dobozban, nem a vékonyságból fakad, hanem üzleti döntés. szerk: A G2 hangja talán gyengébb, nem hallottam őket.
-
törölt tag
Streamingnél ne aggódj a hangsávok miatt. Ott Dolby Digitalt (2.0, 5.1), ill. Dolby Digital+ kódolású Atmost használnak, ezeket pedig kezelik a tévék. DTS sávok a filmeken vannak (és sokszor ilyenkor nincs mellettük normálisan masterelt Dolby sáv), vagy ha valamiért mindenáron arra állítanád a játékkonzolt.
-
Squirrel
őstag
Köszönöm az ajánlatokat medialejátszóra.
Eddig kb. mindent a panasonic beépített lejátszójával néztem, streaminget nem próbáltam. Az hogy megy mondjuk ha dtreamingnél a tv nem támogatja a hangsávot? Vagy a hdmi-vel rákötött erősítőre a jelet azért kiküldi es úgy lehet dts hangom?
-
Zirowe
nagyúr
Sose fogom megérteni ezt a minél vékonyabb tv fétist: én szemből nézem, a 65C9 fali tartón bőven eláll a faltól, de nem látom, ha nézem, sőt, nem is érdekel, illetve nincs is olyan élethelyzet, amikor előnyként jelentkezik, hogy nézz oldalra, na látod, hogy nem látod!
A vékonyságért cserébe meg vannak kompromisszumok és a magas árcédula, hogy ha korábbi ledes korszak esetében "született" edge led borzadályokat ne is említsem.
Squirrel : amlogic vonalon nézelődj, coreeleccel verhetetlen, mindent megeszik és olcsó, én is azt használom.
-
persil
nagyúr
válasz
ForRedGlory #52 üzenetére
Ugyes vagy, jar egy keksz, de a biztonsag kedveert olvasd el azt is, amit eloszor irtam.
Mikor beleugat az ember, akkor jol jon, ha erti, hogy egyaltalan mirol beszelgetnek masok. -
Bird
addikt
Hát itt most jól ki lett osztva mindenki.Tekintetes főúr bocsánatáért esedezem!
-
persil
nagyúr
Tovabbra sem ertitek.
Az ertoolvasas hianya sokkal inkabb "ungarn".
Senki nem mondta, hogy nem lehet baromi jo, siman elhiszem. Ha azt irjatok, hogy a piacon a legjobb, azt is elhiszem.
De KURVA RONDA ES IGENYTELEN a design. Ehhez sem megvenni, sem ismerni, sem fogdosni, sem hasznalni nem kell.
-
emre33
addikt
Talpat hol lkehet hozzá venni?
Én nem tudom falra felrakni és C2 és G2 között gondokodom.De talapt nem találok sehol hozzá.
-
válasz
#72042496 #40 üzenetére
Mit fog meg rajt?
jah jött hozzá frissítés, jelenleg monitor beállításban megy a teljes értékű 4K / HDR 120 Hz VRR . kalibrálták a HDR monitormódot így nem hiányoznak különösebben a részletes beállítások, hasonlóan működik mint ahogy a Sony megoldotta. Most ha összenézem a HDR Dolby vision világost, ahogy használom és a Ps5 VRR monitor módot nem látok különbséget szerencsére, jól sikerült.
Persze ebben még mindig az LG viszi a prímet,de már használható szépen a Philips is konzol ficsőrökkel. -
törölt tag
Azokat is a Mediatek SoC fogja meg (szerk: HDMI 2.1-es dolgok), hacsak nincs valami újabb. Nekem ez épp fontos sajna, pedig tetszene a Philips. Naluk van normális táv ráadásul, mert igen, az LG-é szerintem is szar.
Az 1200 nit lehet, hogy Vivid módban mért pillanatnyi érték, nem tudom. Színhelyes profillal sehol nem láttam ennyit, max. 1000 körül.
-
Még azért reméljük a hamarosan bemutatásra kerülú Philipsek gurítanak azért. Azok is új EVO panelt kapnak és ott azért teljes körű a támogatás mind kép mind hangformátumban.+ ugye az Ambi lés reméljük jobb árazás.kontra Lg nél 4 HDMi 2.1 a Philips 2 darabbal szemben.
Itt azért a mért 1200+ nit, ezzel kapcsolatban vannak kétségeim,de a tv természetesen jó. nem tudom van e benne panel hűtés akkor elképzelhetőnek tartok 1000 nit körüli értékeket , mint Rtings mérte is, de az 1270? hát nem tudom... lehet kifejezetten tesztkészüléket kapott a Ph ami a tesztekre van szánva,de normál out of the box G2nél -
Squirrel
őstag
Egyébként mi a különbség a G2, G29LA és G26LA között? Mert van hogy ugyanabban a boltban a G2 4800 euro, a G29 meg 5800. Vagy a29La 5800chf, a 26 meg 7200...
-
törölt tag
Gondolom, elégedett voltál a projektorral, és azt a képet hozza a tévé, nem annyival kisebb méretben. Én is csak úgy vagyok, hogy ha a mostani képminőség marad, akkor már OK. Jó lenne viszont a nagyobb kép és hogy minden opciót bepipálgathassak a játékkonzolokon. Alapvetően a Silksong megjelenésére szeretnék valamit újítani.
CEC és eARC miatt lehet szívás sajnos.
#34 Squirrel
Dune van még, Oppo Digital négy éve megszűnt. Létezik még HiMedia, Zidoo, vagy "smart" vonalon a Shield és Apple TV. Nyilván még ezer másik is, csak az "A listások" közül nekem ezek jutnak eszembe, de ajánlani nem merek. -
Squirrel
őstag
Én is ezzel szemezgetek, a 2014-ben vett panasonic plazmát váltaná, bár annak a képével teljesen meg vagyok elégedve, csak hát nem okos meg kicsi. 83g2 lenne. A pana viszont szépen küldte a dts hangot a cambridge erősítőnek. Van egy cambridge bluray lejátszó, az elvileg media player is, de ez se támogat minden hangsávot már. Ha rákényszerülök egy mediaplayerre, merre nézelődjek? Dune van még? Régen volt oppo is, rémlik, de egy jó ideje nem nézegettem lejátszókat.
-
fecke78
senior tag
válasz
#72042496 #32 üzenetére
Full hd projektorom volt 100 “ vàszonnal lg 55 “ oled tv -m , ezeket eladtam , és a mostani a tv- t 5 év garival vettem , remélem amire levàltom az egy oled lesz de min 80” méretben elérhető àron . Egyébként ennek a tv nek is szép képe van , persze közel sem oled , de azt mint irtam nem tudom ,akkarom megfizetni .Nàlam a cec egyébként kikapcsolva mert bekavart , és az earc is csak nyüglödőt. , ezért van erősitő és egy dune médilejàtszó , így nincs semmi gond ,dv is szépen megy
-
törölt tag
Kár, ha ez így van. Nem tudom, a Z2-höz milyet adnak. De tippre ugyanezt, ahogy szerintem az tévésorozt se változott semmit.
Sajnálom, hogy a Harmony-t megszüntették. Szerettem amikor működött, de már látszott rajta a kor, és a béna szoftvere is sokszor fölcseszett. Egy ráncfelvarrt verziót szívesen használtam volna még tovább.
#31 fecke78
De miért kellett ekkora méret, ha te magad írtad, hogy a képminőség az első? Abból a választásból az látszik, hogy neked inkább egy marha nagy tévé kellett, a képminőség pedig nem volt annyira fontos. Na, én éppúgy nem akarok egy 60%-kal kisebb tévét, legyen annak akármilyen képe is. -
törölt tag
Signature távok közt van komolyabb (például ez), de nem tudom, bármelyik működik-e a mostani modellekkel.
-
törölt tag
Nem a tévé hangszóróján, én az erősítőnek akarom átküldeni eARC-on a hangot.
Egyszerű pedig, csökkenő hozadék. A négy éves 65C8-amnak eleve brutáljó képe van. Viszont kicsinek tartom, ill. megköti a kezem a HDMI 2.1-es funkciók hiánya, ezért inkább ezekben keresem az előrelépést. Én azt furcsállom, hogy ha neked a képminőség az első, akkor hogyhogy egy 82"-os (!) UN85-öt vettél?!
#22 powerup2
Némelyik tévének magában sincs rossz hangja. Soundbarok közt is vannak normálisak. Egy rendes mozi anyagiakban és helyfoglalásban sem fér bele sok helyen, teljesen abszurd ezt igényességhez kötni. -
persil
nagyúr
Olvasd el figyelmesen ujra, amit irtam.
Ahhoz, hogy megallapitsam, hogy borzaszto szarul es igenytelenul nez ki, semennyire nem kell kiprobalnom es tapogatnom.
A szemem mukodik egy kep alapjan is.
Azt meg kulon irtam, hogy mivel nem hasznaltam soha, ezert elhiszem, hogy baromi jo. Design-rol beszeltem.
-
Viktor81
senior tag
Szia !
Attól még igaza van. Nekem is ezen akadt meg a szemem. Az a távirányító borzalmas. Anyagminőségben is olyannak tűnik, mintha hulladékból lenne rossz arányban újra fröccsöntve. Pénteken vettem egy 65"-os Panasonic TV-t 150 ezerért, na annak van ilyen szintű távirányítója. Sajnos ez egy trend, a mobilos applikációk miatt kihaltak a "szép" távvezérlők, de egy milliós TV-től ez akkor is ocsmány. Aki régi motoros az AV technikában emlékszik a 2000-es évekre, hogyan nézett ki pl. egy Pioneer táv. De már a 80-as években (bocs, inkább 90-es, az volt az aranykor) is a minőség és a kategória szintjelzője volt LCD kijelzővel, háttérvilágítással. Nem fogom lefényképezni, milyen a Panasonic plazmám, Blu-ray lejátszóm, Yamaha erősítőm távja, de dizájn és "lélek" több van bennük, mint itt az egész TV-ben...
-
Korrekt kis tévé, szerintem nem annyira vészes az ára.
-
törölt tag
A többiek nevében nem tudok nyilatkozni. Én azért tervezem a tévére kötni a médialejátszót, mert az erősítőn keresztül HDCP problémák fordultak elő (többféle kiépítést próbáltam), ill. a CEC is hajlamos hülyülni, amikor a láncban kettővel lejjebb van a vezérelt eszköz. Rendszertől is függhet, én az enyémekben ezeket tapasztaltam. Az a koncepció sem tetszik, hogy a hangnál egy nagyságrenddel több sávszélességet igénylő képet egy köztes eszközön is átküldjem.
Nekem mondjuk nem a képminőség az első, hanem a méret, majd a funkciók, ezért a 83G2 a legesélyesebb vétel. Vagy várok tovább, hátha frankó lesz a Pentonic chip, a Sony pedig kiad egy erre épülő 80" fölötti DTS-képes OLED tévét.
Alapból a DTS-hez teljesen fölösleges az 5.1.2. A Neural:X (talán még így hívják) fölkeveri, ami amúgy nem nagy szám. A DTS:X más, az inkább megszólal rajta.
#17 poli27
Finomítottak near-black kezelésen, fejlesztettek az interpoláción, fényerőben több, meg van belőle 83-as. BFI meg nincs. -
poli27
veterán
Ennek az elődje ketyeg nálam szeptember óta, az is elég hibátlan
Nem gondolnám hogy ez sokkal többet adna, de tuti ez is jó
-
törölt tag
A "színhelyes" gyári profilok viszonylag pontosak szoktak lenni ezeken. Az itteni tesztekben elvileg monitorként kalibrálják a tévéket. De valami az összes tesztben gyanús, itt az az 1270 nit is rögtön vagy 20%-kal több, mint amennyit máshol mértek.
HDTVTest LG G2 review, egy korrekt összefoglaló 12 percben.
-
belashx
senior tag
Kb. ugyanarra gondolunk végeredményben.
Az alap lejátszók amúgy is elég finnyásak; külön lejátszóval több a lehetőség.
Nem tagadom, én is szoktam virágboltozni, pedig van élő streaming előfizetésem. Általában inkább letöltötm azt is, amit nézhetnék valamelyik appban, mert az Androidos box (ami nem certified a streaminghez) van rákötve a hifire, és így megspórolok egy forrás váltást.Tudom, hogy nem szép dolog, de van előfizum, így nem érzem magam rosszul a töltögetés miatt.
(Youtube premium előfizu mellett is másik alkalmazást használtam, mert ott több volt a beállítási lehetőség.) -
persil
nagyúr
Rettento igenytelen az taviranyito. :S Biztos nagyon jo, nem volt meg ilyen a kezemben, de az otodennyibe kerulo hisense-emhez fenyevekkel igenyesebb/stilusosabb/elegansabb a taviranyito.
Annyit meg nem fogdosom, hogy a legnagyobb problemam az ergonomia legyen egy taviranyitonal.Ez total szubjektiv, de na, ez ronda.
-
z123456z
őstag
Én kezdem azt hinni, hogy a müszerük hibás. Minden tévé tesztben ezt a 19 százalékot mérik. Amúgy sem hiszem el, hogy egy 1 gurigás tévét nem homogén közeli állapotban dobnak piacra. Kamu.
-
ricsip
addikt
Alkalmas lenne ez az itteni gagyi fórummotor szavazás indítására, és megkérdeznék az ÁTLAG tvt-venni-szándékozót, hogy tudja-é mifán terem a DTS, hogy melyik tvgyártó tv-jéből van kispórolva, és mi lesz a következménye, jópáran itt eszmélnének rá erre. Mert nem mindenki cseréli a 2éves-is-aligvan CX-et, az átlag kb. 5 évente (ha cserél egyáltalán ilyen sűrűn). Addig pedig bizony NEM olvassa napi szinten hol jár a tudomány. Az utcán (nem kell h. nyugdíjas legyen, v. már látszatra is hozzánemértő) se tudná 100-ból 95 ember, eszik-e v. isszák a DTS-t, holott mindenkinek van otthon (lehet h. csak crt) tv-je.
-
slezsi
csendes tag
Nem újdonság, kb 3 éve nincs LG tvben DTS. Más kérdés hogy előtte már évekkel korábban megszűnt a samsungnál is pl és annak se volt nagyon visszahangja. Puffogni jó rajta de valójában kevés embernek hiányzik, akinek meg mégis talál megoldást. Plex, medialejátszó, letölti újra a filmet más hangformátummal stb
(esetleg de csak halkan merem írni megveszi a filmet lemezen, vagy streamingel pénzért nem "lopja" a filmet
)
-
belashx
senior tag
Ha valaki ilyen tévét vesz, talán futja külön médialejátszóra is, de egyetértek, meg kellett volna említeni a cikkben, hogy az LG-nél nem divat a DTS támogatás. Biztosan alig tudták nullszaldósra megcsinálni a tévét, nem fért bele a DTS licensz ára.
Szegény LG..Amiért kimaradhatott:
A tévé tesztelős cikk sablonban nem szerepelt ilyen...
Nem is értem. Persze, nehéz dolog lehet ugyanarról a témáról 1000 különböző cikket összehozni, de még a látszana is hiányzik az erőlködésnek... -
ricsip
addikt
Annyira a falra szánták ezt a modellt, hogy hagyományos talp nem is jár mellé, de azért nem kell erről sem lemondani, hiszen vásárolható hozzá ilyen kiegészítő.
--> Jah, persze. Technikailag biztosan létező kiegészítő, de hogy fél óra guglizással, árukereső-zéssel, LG.com/hu/szapport turkálással sem lehet találni róla semmit, nem hogy az árát! Ne legyenek senkinek illúziói, alaphangon 100 ezret majd biztosan legombol az LG arról, akinek valami miatt szüksége lenne arra a rohadt talpra.
A DTS audió kódok hiánya miatti némafilm jelenségről is cinikusan hallgat a cikk, pedig ez egy nagyon fájó pontja ennek a drága vacaknak, és aki nincs ezzel tisztában, majd nagyokat les otthon, mikor az MKV-nak nem lesz hangja....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Kipróbáltuk a dél-koreai cég egyik büszkeségét, az egyik legnagyobb tudású idei televíziójukat.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest