- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
spect80
senior tag
válasz
<Adamsky> #330 üzenetére
életkor hasonló (41), nekem kb. 4-5 éve nem változott a szemem és kis cilinderem is volt, úgyhogy belevágtam. Nem vagyok szemész, de én is azt mondanám, hogy vizsgálatra mindenképpen érdemes elmenni. Telefonon nem tudják eldönteni, hogy alkalmas vagy-e, ellenben én úgy tapasztaltam, hogy egyáltalán nem kockáztatnak. Ha egy kicsit is kétes a műtét sikere (és ez alatt nem csak a végleteket értem, hogy megvakul az ember, hanem hogy mondjuk a 4-ből max csak 2 dioptriát tudnának faragni), akkor úgyis alkalmatlannak nyilvánítanak. Ismerősök közül többeket elutasítottak ilyen-olyan indokokkal. Volt olyan, akit a túl nagy cylinder miatt, hogy azt nem tudnák megfelelően korrigálni, volt akinek a választott technológia helyett másikat tudtak csak biztosítani, mert egy régebbi szaruhártya sérülés miatt a femto nem lett volna biztonságos. Relatíve rossz hír, hogy az egész folyamatban nekem a pupillatágítós rész volt a legkellemetlenebb. Ahhoz fuvart javaslok, mert én nemhogy vezetni nem tudtam, de rendesen fizikai fájdalmat okozott nyitvatartani a szemem. Ettől eltekintve viszont nem hiszem, hogy ez bármi károsodást okoz, pláne nem maradandót.
Illetve még egy dolog: mínuszos szemnél a műtét után beindul/gyorsul a közellátás probléma,. Amire eddig 5cm-ről tudtam fókuszálni, arra már csak 10cm-ről megy. Viszont nem tudom, hogy pluszos szemnél van-e ilyen mellékhatás. Ezt érdemes lehet megkérdezni -
válasz
<Adamsky> #330 üzenetére
Én írtam a "cikket", amihez ez a topik tartozik, ott van a részletes történet, ha kíváncsi vagy rá
Egyébként akkor ezek voltak az értékeim, amire műtöttek:
1. Cycloplegia ( a fénytörési hibát mutatja dioptriában kifejezve) : Jobb: -5,75 Bal: -5,75
2. Cyl ( cylinder, a szemtengely ferdülésének korrigálására szolgáló érték) : Jobb: - 0,5 Bal: -0,75
3. Szemnyomás: Jobb: 15 Hgmm, Bal: 15 Hgmm (ez az átlagos érték)
4. Domináns szem: Bal
5. Schirmer teszt: (könnytermelés)10 mm mindkét szem, ez elég kevés, valahol 16-18 között van az átlag.
6. Pachymetria ( a szaruhártya vastagsága): Jobb: 602, Bal: 592A cikket magát 2 évre rá a műtétre írtam, olvasva az összegzést, ma kicsit "mosolygok" rajta, hogy hát nem az lett, amit akkor gondoltam, hogy lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Politika
- Fűnyíró topik
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Asus Rog Strix G814J Gaming
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest