Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikrofon

veterán

Jó pár kérdés volt, Ezért Ömlesztve válaszolok, nem névre szólóan bocsi érte.

4G /3G: a hívásbeállításokban, ami a tárcsázóból érhető el, be lehet állítani, hogy melyik hálózatokat preferálja. Itt ki lehet választani, hogy LTE ne legyen csak 3G. Ezzel tesztelhető, hogy tényleg a 4G gyenge-e. Egyébként én azt vettem észre, hogy Nokia 730-hoz képest egy egységgel gyengébb a térerő, ez olyan helyen ahol a Nokia-val éppen volt 3G hálózat (LTE-t a nokia nem is tudott), ott most problémát jelent, mert csak 2G van... Tehát mobil net nulla.

Flash-elési probléma. Én mostmár minden flash-elést úgy csinálok, hogy, hogy :
    1. telefon bekapcsolva aktuális ROM elindítva, betöltve, rendesen futtatva.
    2. Fejlesztési beállításoknál USB hibakeresés engedélyezve
    3. USB laptora rádugva. USB hibakeresés engedélyezve az összedugáskor felugró ablakban a telefonon.
    4. Ugyan ekkor gyorsan rövid időre felugrik mégegy ablak, ahol rákérdez, hogy biztos engedélyezed-e a laptop kapcsolatát. Elfogadás. Itt tényleg gyorsnak kell lenni.
    5. Minimal ADB and Fastboot parancsikon indítása.
    6. A megnyíló parancssorban be kell írni: "adb reboot edl" Ennek pont az a feladata, hogy újra indítja a telefont ROM letöltési Módban. Csak a fehér led világít bal felül. Így teljesen mindegy, hogy miként ismeri fel az eszközkezelő szerint a PC a telefont.
    7. QFIL vagy MiFlash indítása: Itt nagyon fontos, hogy hol van a rom. Nem véletlenül írják, mindenhol, hogy az asztalra töltsd le a ROM-ot, Oda csomagold ki és semminek a nevén se változtass. A kicsomagolt mappát töltsd be a Flash-elő szoftverbe. Nekem volt olyan, hogy szépen elrendeztem a meghajtómon a megfelelő mappastruktúrába, és onnan nem tudtam flash-elni a ROM-ot. Majd újra letöltöttem asztalra oda kicsomagoltam és már ment is.
    Néhány infó még ide
    - Természetesen ennek a folyamatnak feltétele egy jó Minimal ADB and Fastboot program és driver.
    - Természetesen az is feltétel, hogy legyen egy működő ROM a telefonon, ami elindul.
    - QFIL és MiFlash között van egy nagy alapvető különbség.
    - Ha MiFlash-el végzet a ROM felrakását, akkor a végen megjelenik hogy sikeresen lefutott, kész. Majd sokáig, nagyon sokáig kell lenyomva tartani a a bekapcsológombot. Ez amolyan aksi ki, aksi be rakásnak és indításnak megfelelő lépés. Ez mindig alkalmazható, akkor is ha lefagyott a szoftver. Itt szerintem valami hibádzik a MiFlash szoftverben azért kell így indítani. Ezután ha elindult a telefon jön az első beállítás az inicializálás. Ez nagyon hosszú folyamat, de van egy kis fehér csík, ami lassan de folyamatosan nő.
    - Ha QFIL-lel rakod fel a ROM-ot, akkor mikor végzet a folyamat, akkor automatikusan újra indul a telefon és elkezdi a sok-sok percig tartó első beállítást, inicializálást a telefon. Érdekesség itt, hogy maga a QFIL az újraindított telefonra vár, majd egy idő után kiírja, hogy hiba történt. A hiba pedig nem valós, csak annyi, hogy a telefon normál módban indult újra így már nem kommunikál a QFIL szoftverrel.

A nyitott programok megjelenítésére a baloldali menü gomb használható. Ennek a gombnak két funkciója van: menü megnyitása a programban, vagy a futó alkalmazások megnyitása. Hogy melyiket csinálja rövid vagy hosszú érintésre a beállításoknál megadható.

Z90a40 és Z90-7 között semmi hardveres különbség nincs. Csak a ROM teszi ilyenné vagy olyanná vagyis a ROM-ban lévő modemfájl. Egyedül a z90-3 más hardverezettségű. Ez kifejezetten kínai belpiacra szánt változat, ami azt jelenti EU-ban se 4G se 3G nem lenne vele.

Új hozzászólás Aktív témák