Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz Morden24 #38 üzenetére

"A baj az, hogy ha az egyik forrás igazságtartalmát elutasítod, a másikét pedig elfogadod, akkor azzal effektíve aláírod, hogy nem objektíven döntöttél, hanem abban hiszel, amiben szimpatikus; feltéve, hogy egyik forrást sem tudod leellenőrizni."

Ez nagyrészt így van, de nem minden esetben. Mi van, mikor például az egyik (történetesen a hivatalos) forrás ellentmond a fizika több törvényének?

"Olyan helyről, aminek te nem tudsz meggyőződni az őszinteségéről ill. ferdítetlenségéről."

Ha alapból minden olyan dolgot elutasítasz, amiről 100%-ban nem tudsz meggyőződni saját magad, akkor még 10 diploma is kevés, hogy leélj egy életet. Vannak dolgok, amiket az évek alatt magunkba szívott tudás alapján elvetünk, vagy megvizsgálunk, esetleg elfogadunk, aztán előfordulhat, hogy tévedünk, megváltozik a véleményünk, előfordulhat hogy más nézőpontból teljesen más a véleményünk.

Bizonyos fokig mindenki szubjektív kicsit. Én alapból szkeptikus vagyok minden forrással kapcsolatban, csak a tapasztalataim alapján bizonyos esetekben logikusabbnak tűnik a "conspirationtheory"-féle forrás. Ami, hangsúlyozom, nem minden esetben van így és nem szabad ezeket sem egy kalap alá venni, David Ickle reptiliános agymenése szerintem is hülyeség például, akárcsak Posta Imre "a zsidók ki akarják irtani a világot" elmélete.

• Penge_4

veterán

válasz OC #31 üzenetére

A 9/11-el is úgy vagyok (mivel nem vagyok CIA nagyfejes sem semmilyen amcsi politikus, így én is csak a hallott/olvasott infókból tájékozódom, meg figyelek), hogy akár önmegtámadás volt (ha a fizika törvényeit, mint súrlódás kontra szabadesés és hasonlók, vesszük alapul már ez a valószínűbb, nem beszélve a többi érdekről), akár nem, az USA így is úgy is sáros. Kiprovokálták ezt is, kiprovokálták Pearl Harbort is, leginkább mindent ők provokáltak ki és mindig vagy ők voltak a szegény szenvedő fél, vagy a világ megmentőiként tüntették fel magukat.

És mielőtt valaki belekötne, ahogy itt is, minden háborút király/császár/diktátor/politikus robbantott ki és minden háborúban ők voltak a legesélyesebb túlélők és azok pusztultak, akik nem tehettek semmiről, csak szerencsétlen módon abba az országba születtek olyankor amikor épp egy ökör volt hatalmon.

Az araboknak meg van egyéb elfoglaltságuk is, mint a harcok Izraellel (náluk ugyanaz a vallás, mint "nálunk" a politika, mindkettőt a felső körökből irányítják, ott egymásnak megy a két tábor, itt is egymásnak megy a két tábor, csak ott a törvényekből és a kultúrából adódóan kicsit véresebb a kimenetel).

• Penge_4

veterán

válasz Skynet258 #28 üzenetére

Csak tudnám, hogy ha ilyen berendezéseik vannak, akkor miért kellett megitatni az egyik kismamával a reptéren az anyatejet, ööö, bocs " gyanús fehér színű folyadékot cumisüvegben". :U

• Penge_4

veterán

válasz gantum #18 üzenetére

"most komolyan ilyennel vannak elfoglalvan a jogvédők? mikor mindenki fészbúkra meg májvipre meg ivivre feltölti a mindenét? -.- hülyeség ezzel foglalkozni."

Ezt most jól megaszondtad. :D A különbség abban az aprócska dologban rejlik, hogy ezekre a közösségi oldalakra a Taigetosz pozitív emberek pakolják ki saját döntésük alapján a saját életüket. Ellenben itt mindenkit megfigyelnek akár beleegyezik, akár nem. Lehet, hogy téged ez nem zavar, mikor apró száloptikás kamerák pásztázzák a segglyukadat, de sok embert igen.

A terrorizmus címszó mögé bújni meg egyenesen szánalmas, mikor a statisztikák szerint jóval többen halnak meg bármilyen más balesetben/merényletben/stb, amire az emberek itt nagy egyetértésben bólogatnának, hogy az mekkora hülyeség, mint ahány a repülőgépeltérítő terroristáknak áldozatul esik. :(((

• Penge_4

veterán

válasz ]Phobos[ #4 üzenetére

Ott a pont. A terrorizmus csak álca, hogy az emberek félelemből ők maguk akarják, hogy egyre nagyobb megfigyelés alá kerüljenek...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés