Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Knight666
aktív tag
válasz
alex71995 #95 üzenetére
Én még nem csináltam ilyet (úgy sejtem, hogy engem idegesítene a végeredmény), de megpróbálok válaszolni a kérdéseidre:
Nem kell hurokba kötni, úgyhogy ha a négy sarokban vágod el, akkor csak három sarokban kell összeforrasztani. A negyedik sarokban kell rákötni a vezérlőt az egyik végére. Toldani egy olyan 4eres szalagkábellel a legegyszerűbb, aminek a szélessége nagyjából akkora, mint a LED szalagé. Ha nem szeretnél forrasztani, lehet kapni rápattintható toldókat is. Arra figyelj, hogy csak a megjelölt helyeken szabad elvágni (3 LED-enként). Az esztétikával nem érdemes túl sokat törődni, hiszen úgy sem lesz szem előtt. Az 5m-es szalaghoz járó tápegység megfelelő a rövidebb szalagokhoz is. -
Knight666
aktív tag
válasz
Shepherdke #90 üzenetére
Mivel 12V tápfeszültségre van szüksége, ezért közvetlenül ráköthető a tápegység megfelelő kimenetére. Azt viszont én sem tudom, hogy hol érdemes venni tápegységre dugható, szerelhető foglalatot. Én egy kiselejtezett floppy meghajtóból bontottam, mikor legutóbb ilyesmire volt szükségem (bár az sem az igazi, ha lengőre akarod csinálni).
-
Knight666
aktív tag
Egyébként ez nem tetszik nekem a LED szalagokban, hogy az ellenállások rontják a hatásfokot. Egy modern meghajtó áramkörnek nem okoz gondot, hogy ellenállás nélkül üzemeltesse a LEDeket (pl. PWM-mel). Az addig rendben van, hogy szerzek/építek egy ilyen tápot, de akkor egyenként zárogassam rövidre a szalagon az ellenállásokat? Nem sok kedvem van hozzá
.
-
Knight666
aktív tag
És sokat szenvedsz a műszerfalak bontásával? Én egyszer próbáltam meg egy Seat Altea XL -en, de még a gyári fejegységet sem tudtam kiszedni
. Mondjuk én nem tudtam hol vannak a bolhák meg a csavarok, és hogy hol meg mivel érdemes feszegetni. Ajtókárpitot már sokszor szedtem le (még célszerszámom is van hozzá), de műszerfallal még sosem volt szerencsém.
-
Knight666
aktív tag
Én első körben a szobámat világítanám meg LED szalaggal. A plafon közepére tervezek egy álmennyezet félét gipszkartonból, aminek a tetejéről világítanám a mennyezetet. Azon gondolkodtam, hogy hol van az a határ ahonnan már nem lehet kiszúrni a pontszerű fényforrásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Acer Predator GAMING 17" Laptop! i7-11800H / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- ASUS TUF RTX 5070Ti OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Acer Swift 3 Ultrabook / Ryzen 7 5700U / RX Vega 5 / 16 GB RAM / 512 GB SSD
- ASUS TUF FX505DU - 15,6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 7-3750H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro E-SIM 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3508, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ProBook 450 G3 - i5-6G I 16GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gar!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest