- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fujifilm X
- PLC programozás
- Milyen processzort vegyek?
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebra_hun
veterán
válasz
Synthwave #26 üzenetére
OFF!
Ne gondolj semmi extrára, normál ház, először cpu - vga - ram, aztán hátul a pumpa, és le a pincébe. 2m cső, mivel alattam van.
Egy 480mm, és egy ideiglenes amíg nem találok még egy ugyanilyet, egy 280-as radiátor.
4 db 120mm és 2 db 140mm venti fix 12V-on.
Házban benne hagytam a sok ventit, de BIOS-ban kikapcsolva, hátul 1 db van, az is 60%-on. így csendes, semmi hangja.
Ház belül
Radiátorok
Harmatpont alatt, 3C víz, veszélyes
Ez egy borospince bor nélkül, nemes penész, és pár meztelen csiga van, de nem érdekel.
Festo csövek és fittingek a hidraulika boltból, nem bemutatóra készült, de működikON!
-
zebra_hun
veterán
Amikor idle állapotban van, vagyis a cpu 800MHz-en, vga is 210MHz-en, alá tud mérni, ugyanis 3C-os helységben volt a hűtő, ekkor elvileg lehetetlen a 2C cpu, és az 1.6C vga.
Másik verzió, hogy csal a higanyos a pincébe.
Jó lenne ha ilyen lenne mindig, bár ez már veszélyes.
Itt már törölgetnem kellett a párát, harmatpont alatt voltam. Benchmarkolásra pont ideális hőmérséklet -
zebra_hun
veterán
Köszi, nincs. Nem is foglalkozom a hangjával, maxon pörögnek. A tápegységből 2 ér megy le fix 12V-tal. Hűvös, nyirkos pince előnye, hogy nincs por. 1 éve üzemel, de egyszer sem kellett takarítani. Vadi új kinézete van. Rozsdamentes csavarokkal, mert azok már igencsak azok lennének. Így szűrővel sem kell foglalkoznom, 1 db 280-as, és egy db 480-as radi maxon járatott ventikkel. Szépen lehűti, panasz nincs rá. Sajnos a pincelejáró az a föld felett van, azt tűzi a nap, illetve egy ratyi deszka ajtó van, így erősen felmelegíti. Tervben van a szigetelés, új ajtó szintén szigetelve, csak az idő... Az kevés.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Synthwave #16 üzenetére
Igen
Nyáron sokat nem nyerek, ilyenkor azért felmelegszik 18-19C-ra a pince, de télen akár 5-8C a hőmérséklet, olyankor azért másképp fest.
FH5 1440 extreme preset ~8C hűtővízzel:
[link]
2200MHz-re állítva az RTX3080 terhelve kb 20C. Ehhez kellettek spéci padok, normális paszta.
Jelenleg a nyári üzem sem rossz így a kánikulában a 3080 ezen a hőmérsékleten. Proci szintén. Lenti videón a nyári, illetve egy brutális avx stressz teszt. Az, hogy visszaveszek 4.8GHz-re minden magot, nem jelent semmit, teljesen feleslegesnek tartom az extrém oc-t. -
zebra_hun
veterán
válasz
Synthwave #10 üzenetére
Busterftw jól írja, alattam a pincébe vannak a radik és ventik, de jelenleg 19C van ott is. Inkább annak élvezem az előnyét, hogy rendkívül alulfeszeltem, optimalizáltam a cuccot, nem csak úgy durrbele bumm, oc. Azok mai mérések, télen épphogy eléri terhelve a 20C-t. Az egy más világ, de a hővezetésről kell gondoskodni. Az sztem nagyon jó, hogy 20C-os hűtővíz, és játék alatt ~30C maxi teljesítménnyel. A jelenlegi 16W/mk sem rossz, kipróbálom ezt is ;)
-
zebra_hun
veterán
Én ezt használom, és nagyon jó:
Alphacool Subzero Thermal grease 3,5g 16W/mK
Allcore 4800MHz (10mag 20 szál) , és játék alatt ~30C a CPU, VGA szintén ezzel, ami ~ 30C terhelve. Jó anyag. A legjobb.
Kipróbálom legközelebb ezt, mivel 1 éve pasztáztam, ideje frissíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ha hihetünk a brosúrának, a napokban debütáló kenőcs hővezetési tényezője 17 W/m-K, és természetesen nem vezeti az áramot.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bundle topik
- iOS alkalmazások
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest