- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- UHD filmek lejátszása
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Steam Deck
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hálózati kábelek és szerelésük
Új hozzászólás Aktív témák
-
nord_
veterán
válasz adnoctum18 #45 üzenetére
MLaca úgy tudja, itthon csak rendelésre hozzák... Majd' fél millás gépet nem mernek berendelni vevő nélkül.
-
PRO-peller
senior tag
A retrós nagyérzékelősek már ezzel egy új kategóriát jelentenek. De a lényegét tekintve csak egy exravagáns bizbaszt kapunk, amivel jól ki lehet különbözni a pór nép közül. Persze azért jó képet csinál.
-
MODERÁTOR
"Worst digicam EVER...
Az ok hogy segget nyalunk mindennek ami regi,,,mert a fotozas nem a gepen mulik. De valjuk be regen az ergonomia az 0 volt..."Mindig azt nézem egy fotós hírnél, hogy hanyadik komment egy ilyen ide nem való, féligazságokat tartalmazó, elcsépelt közhely, hogy a képet az ember csinálja, nem a gép, meg hogy fejben dől el, a fotózás nem a gépen múlik, és ha nagyon akarod akkor sikerül stb stb stb.
6. hsz, ez nem semmi.Az ilyen manusoknak adnék egy lyukkamerát kézből makrózni. Vagy sportfotózni. Biztos nagyon tuti lenne, ugyanolyan mint egy modern dslr.
[ Szerkesztve ]
-
FEDman
addikt
A G1 előtt én is nagyon hasonlóképp vélekedtem, mondván a kontraszt AF működési elvéből adódóan soha meg se fogja közelíteni az SLR-ek teljesítményét..
Aztán azóta a gyakorlat hamar zárójelbe tette ezeket a gondolatokat.Ha pár évvel ezelőtt például azt mondom neked, hogy ma azzal fogsz dicsekedni itt, hogy egy fényerőtlen ultrazoom obis kontraszt AF-es Pana váz AF teljesítményét egy Nikon D50 is képes hozni egy SWM motoros 18-70-es obival akkor valószínű megkérdőjelezted volna az elmeállapotom.
Nagyon durva az a fejlődés ami e területen eddig végbement.
-
nord_
veterán
Ugye dslr-nél nagyon nem mindegy, hogy egy vázra mondjuk egy Tamron 70-300-at vagy egy Canon 70-200-at teszel fel. A különbség ég és föld.
Egyébként az új Nikon 50mm F1.4G finoman szólva se gyorsabb ennél a fényerőtlen 14-140-nél, holott az a Nikkor egy D300-on volt, ami azért nem rossz. -
FEDman
addikt
válasz Stauffenberg #37 üzenetére
A S5Pro-t pont azért hoztam fel, mert ebben a kis X100-asban is pont akkora szenzor van mint a nagy testvérben és pont emiatt kár is a kis lapkás kompaktokkal egy lapon említeni.
-
törölt tag
A tesztfotókat elnézve, ez az első olyan gép aminek a hibái számomra elhanyagolhatóak. (bár nincs sok tapasztalatom ezen a téren). Nemrég néztem itt az E-PL2-es review-t, de az nálam még szódával sem menne el. Akartam is kérdezni, hogy a fenyőfás képeknél milyen művész szűrőt raktatok rá, ami a tűlevelekből mosdópamacsot csinál . A kéregről nem is beszélve... És az árakban sincs nagy különbség, 190k vs. 235k. Ha cserélhető lenne az obi, nálam ez lenne a befutó
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Stauffenberg #33 üzenetére
Közben hazaértem és megnéztem a sample fotókat (vonaton ülve, mobiltelefonon, mobilnettel kicsit necces lett volna) és engem abszolút meggyőzött a képminőség. Most egy arasznyit feljebb mozdult a Fuji a szememben a képzeletbeli rangsorban, pedig az utóbbi években meredeken zuhant a megítélése.
FEDman: Még hozzá akartam tenni, hogy nem a DSLR vázaira gondolok, de már szálltam le lassan a vonatról és nem akartam szöszölni a javítással. My bad!
Amúgy első blikkre azon az analógián indultam el, hogy a fix objektíves kompakt és bridge gépei meglehetősen ócskák. Több ismerősömnek is van, mert olcsók és slágertermékek a teszkóban a nyaralás előtti bevásárlások alkalmával... De én ekkora gigantikus kromatikus aberrációkat még nem láttam máshol, mint a Fuji kompaktjaiban és bridge gépeiben! Na jó, láttam már, de azok meg noname ázsiai csodák voltak.
A fix objektíves párhuzamot vittem tovább az X100-ra is... de nem kellett volna amíg nem látom a sample fotókat, mert kifejezetten egy bazinagy vállveregetés illeti most őket! Persze kivétel ez alól az árképzés, mert szerintem nagyon túl van árazva. El tudom ismerni ha egy gép szép, de a dizájnra nem vagyok hajlandó felárat fizetni.
Egy kb 100k körüli árban még kiegyeznék, úgyis ideje volna új kompaktot vennem, ez meg legalább nem gyufásdoboz méretű mint a mai példányok, amik képesek még a tenyeremben is eltűnni, de mégis sokkal kényelmesebb egy nyaralásra ezzel elmenni, mint vinni a DSLR felszerelésem. Na meg minőségileg is jobban ott van, mint a kompaktok!
-
FEDman
addikt
Igen, azt a tűzcsapot is linkelhettem volna, mai szemmel az is elég puha.
(Nekem van egy 50/1,4 obim ami fél FÉ rekeszeléssel is akkorát javul lágyságban, kontrasztban, hogy még monitor méretben is drámai a különbség. Persze az én obim nem retro, hanem csak simán öreg. )
-
FEDman
addikt
válasz Stauffenberg #33 üzenetére
-
Stauffenberg
nagyúr
Jesszus es en meg azt hittem, hogy a Leicanak meg az Oly (PEN) digitalis gepeinek van a vilagon a legszebb digi vaza! Ez most minden eddigit lemos a szinrol!
Egyetlen bajom vele, hogy Fuji... az utobbi 5 evbol nem tudok mondani egy digtalis gepet sem toluk, mely ne csinalna otvar, abberracioval teli kepeket...
Pedig ha 150k huf korul lenne az indulo ara akkor 1-2 ev mulva elgondolkoznek a vasarlason, mar csak a gyonyoru kulseje miatt is! Nyaralos gepnek jobb lenne mint egy raklapnyi Dslr felszereles!
-
dearbear
tag
Hogy miert tettek fel a fujisok ezt a kepet a peldakepek koze az egy nagyon jo kerdes, jol lathatoan nem annyira odafigyelve van kivitelezve, nagyon keves az az 1/100-ados zarido szerintem egy izgo mozgo macskahoz meg ha epp ul is oda vissza nezelodhet a fejevel ami maris elszurja a kepet. Rovidebb zaridos kepekkel azert egybol latszik hogy meg f/2-on is igen reszletes a kepe, pl:
Tuzcsap
Babu
De a legmeggyozobb mindkozul szerintem ez a kep, igaz hogy f/2.8-on keszult de szerintem ennyit nem javul egy fenyerteknyi lerekeszelestol:
Kislany
Szerintem ha a macskat is studiomegvilagitassal keszitettek volna hasonlo lenne a reszletessege f/2 ide vagy oda.[ Szerkesztve ]
To develop or not to develop that is the question.
-
FEDman
addikt
Ennek a gépnek még a képe is retrós, nyitott rekeszen pöttyet lágy.
-
nord_
veterán
a panának van a legjobb kontraszt AF rendszere, ami meg tudja közelíteni a fázisost
Hm... nagyon-nagyon sok dslr a valagát verné a plafonhoz örömében, ha ilyen AF sebességet tudna! ->
http://www.youtube.com/watch?v=tim5uRHNE9k&feature=youtube_gdata_player
http://www.youtube.com/watch?v=k2eBL4LXsxU&feature=youtube_gdata_player -
hibavissza
veterán
most néztem, hogy vannak minták.....ezek alapján mondjuk nem látni túl sokat. Zaj az van dögivel, kérdés mennyire ügyes a jpg. motor. Elég nyugodt, tetszetős képe van Nikonos színekkel.
-
Ijk
nagyúr
válasz hibavissza #26 üzenetére
Nagy csodára ne számítsunk fókusz terén, a panának van a legjobb kontraszt AF rendszere, ami meg tudja közelíteni a fázisost. Mindenesetre már ez a sebesség is sokmindenhez elég, főleg ha abból indulunk ki hogy a távmérősökre hajaz.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
hibavissza
veterán
Nagyon jó kell legyen az az obi, hogy így elszálltak az árral...utálom az eredendően trendinek tervezett marketinges technikát, de ez a kis szar tetszik. Az oly nem volt elég bátor a Pen tervezésekor. Remélhetőleg ez nem kínozza majd a gazdáit ótvar fókusszal.
-
Z0mbi
senior tag
-
klepto
addikt
Igaz, én az olcsóbb kompakt Leica-ra gondoltam, de ez sem tud sokkal többet.
Fix obi, igaz jó fényértékkel, viszonylag nagy képérzékelővel, és retró külsővel, ami talán RAW-ba is tud menteni. Én ennél többet nem látok a gép mögött, csak a szerénynek egyáltalán nem mondható árcédulát.
Nekem eddig ahány Fuji gép került a kezembe, egyik sem győzött meg a képminőségével.
Emiatt vagyok kissé elhűlve az ár láttán, mert nem számítok ennél a gépnél sem kiemelkedően jó képminőségre, bár várom a tesztet, mert azért engem is nagyon érdekel, hogy mit tolnak el rajtaHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Mercutio_
félisten
X100 sample fotók.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ijk
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
Sok öreg fotós már nagyon várja ezt másodgépnek, és a Leica 2,5X ennyibe kerül, annyit már nem adnak ki ők se érte.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
klepto
addikt
Nekem már akkor is tetszett a gép, amikor először bejelentették, hogy lesz.
Az ára viszont büntetés, és nagyon fanatikusnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ezt, ennyiért megvegye
Én tuti nem fogok sorba állni érte, akkor már inkább egy Leica, ha másért nem is, legalább a nevéértHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
Z0mbi
senior tag
Igen nekem is volt faterom Zorkij -a scmena 8 a es minolta 5000 is a kezemben,...kb 5 perc utan inhuvelygyuladast kapott az ember tole... A sok mechanikus kutyu sem volt a leg megbizhatobb...hanyszor kellett filmet kibanyasznom paplan alatt mert a tovabbitas megadta magat a minoltaban...stb. meg sorolhatnam. Hat mindezt megusza az ember manapsag! Yuhej!
-
lujó55
addikt
szép.
-
MLaca
őstag
állítólag 1000 euró lesz, szóval most 1200 usd != 1200 eur
http://mlzphoto.hu/
-
Mercutio_
félisten
-
csakb
őstag
Hát nem tudom, én a mai napig szívesebben veszem a kezembe a Praktica VLC-2-met, mint bizonyos sztárolt márkák nyiklő-nyakló, plasztikfílingű, sötét keresőjű modern vázait, amikben a menüből kell kibogarászni minden fontosabb beállítást. A régi gépeken volt pár tárcsa, amikkel mindent be lehetett állítani. Tényleg a fényképezésre lehetett koncentrálni, nem a hülye menükre, és a sok tamagocsi fícsörre. Ennyit a modern ergonómiáról.
[ Szerkesztve ]
-
Z0mbi
senior tag
Worst digicam EVER...
Az ok hogy segget nyalunk mindennek ami regi,,,mert a fotozas nem a gepen mulik. De valjuk be regen az ergonomia az 0 volt... -
Ijk
nagyúr
De jó hogy az x100-al kapcsolatban még az is külön hír, hogy hamarosan érkezik.
Kár hogy nem fogja megérni az árát./人◕ ‿‿ ◕人\
-
flexxx2
őstag
Az optika is számít, a 2.0 jó érték. Ez a hibrid kereső viszont mit tud, jó kérdés.
-
Lacus MD
tag
Nagyon tutin néz ki. De a büdös életbe nem adnék érte ennyit, amikor egy Canon EOS 550D kerül 182 -be!
-
Ren Hoek
veterán
Bírom ezeket a nosztalgiagépeket. Bár tuti nem adnék ki álmomban sem ennyi pénzt egy ilyenért. Akkor inkább használom a régi filmes gépeimet. Ha már nosztalgia, akkor legyen igazi filmen.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest