Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Na, közben a Satechi már készített is egy VIA Labs VL716 vezérlős 2,5" USB 3.1 külső házat
—►
teszt 1.Bár egy mezei SATA3 SSD-vel nyilván nem lehet kihajtani az USB 3.1-et. Viszont 2 db SSD + RAID 0 megoldással - mint például a SanDisk Extreme 900 - már igen
—►
teszt 2.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
"Azt a hulye is tudja, hogy mar az USB2 is boven sok a leggyorsabb pendrive-hoz is. 480Mbps? Azaz 60MBps?"
Itt van kapásból 6 db ellenpélda
—►
teszt 1 | teszt 2 | teszt 3 | teszt 4 | teszt 5-6.(#2) djculture:
Talán már annyira nem, de az USB 3.1 Gen 2 pendrive-okat viszont igen, mert a gyártók manapság kihasználják ezt... Igazából Gen 2-es tudtommal nincs is, mindegyik Gen 1-es = USB 3.0.[ Szerkesztve ]
-
válasz Jim Tonic #31 üzenetére
50 MB/s nem közelíthető meg.
Csak abban az esetben lenne lehetséges, ha egyirányú az adatforgalom és nem szükséges semmiféle visszajelzés a küldő eszköznek. (Az USB csatolóeszközök saját kommunikációján kívül.) Mivel a half-duplex a kapcsolat, ha az egyik oldal beszél, a másiknak hallgatnia kell.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
ViZion
félisten
válasz Jim Tonic #31 üzenetére
Nekem van egy olyan kábelem, amit vinyóra tudok dugni, másik fele sata+molex
OK, nem mindenhol használható, de mentéseknél (amíg vállaltam ilyesmit) aranyat ért.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
válasz Hieronymus #28 üzenetére
Az USB overheadje kb. 10-15 %-os, azaz 50 MB/s még ki is férhetne, de a legtöbb, amit láttam teszten, az talán 42 MB/s volt, a tipikust meg olyan 35-re teszik. Persze összejöhet az 50 elvben, de én pl. még sosem láttam ilyet.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
tserrof77
őstag
Nem rossz, ellenben nekem a csatlakozója, illetve annak rögzítése nem tetszik. ez is egy időzített bomba, mint az újabb micro csatlakozók, úgy általában...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
ViZion
félisten
válasz Hieronymus #28 üzenetére
A kábel. Jó, hogy említed. Volt egy külső kártyaolvasóm-hubom, amihez árnyékolt, szép vastag kábel volt, Y véggel, ha kell extra kraft. Nem sokat használtam, havernek valami kütyüjét semmi nem ismerte fel, ezzel a kábellel meg üzemelt. Minap kellett volna, átkoztam a jó szívem, h odaadtam. Neten sem találtam nekem tetszőt hirtelen... szal. igen, fontos ez is, csak sokan nem is foglalkozunk vele, ma már a wc papír mellé is dobnak egy kanócot.
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz Jim Tonic #24 üzenetére
A gyakorlatban fölötte van. De ez legalább 3 tényezőtől függ.
Az alaplapra integrált USB sebessége. Ma már ezzel nincs gond, kezdetben viszont volt.
A kábel hossza.
Az USB eszközbe integrált vezérlő. Ezzel a mai napig is lehet gond. Nem a leggyorsabbat tervezik az eszközbe.Nyilván drágább.Ugyan ezt eljátszották az USB3-al is. Kezdetben ott virított a dobozon, hogy 1xx %-al gyorsabb.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
t72killer
titán
válasz djculture #12 üzenetére
Én 10éve voyagereket veszek, azoknál van értelme a választott sávszélnek. Tudom egy ilyenre jut 100 dzsunka kacat mindenféle gyártótól, de ezek jók, és mivel ismerem, fel se merül pendrive vásárlásnál, hogy nagyon kutakodjak a szemétdombon.
"Nem sebessegrol beszeltunk, hanem csatlakozorol." - és abban mi a jó? Az, h a lassú USB3-as drive nyelve kék, míg a lassú USB2-esé fekete?
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
King Unique
titán
Ha jól tudom először az ASMedia készített USB 3.1 Gen 2 chipeket és általában az eddig forgalomba került eszközökbe is ezeket pakolták bele host & device oldalról egyaránt
—►
például.Viszont várható volt, hogy a konkurencia is lépni fog, így most a JMicron, illetve a VIA is belehúzott. A többiek - mint például a Genesys Logic, Initio, Innostor, Prolific - kínálatában még nincsen, ahogy nézem.
[ Szerkesztve ]
-
fpeter84
senior tag
válasz djculture #20 üzenetére
Tévedés, az elméleti max 480Mbps (vagyis 60MBps), és a gyakorlatban a legtöbb mobilvinyó/SSD USB2-es házban simán hozza nekem a 35-50MBps sebességet, szóval jóval közelebb is lehet kerülni USB2-n is az elméleti maxhoz - az más kérdés, hogy miért is van ekkora különbség egy olyan pendrive-nál USB2 és 3 között, ha még az USB2 elméleti / gyakorlati elérhető maximumától is messze van. Talán szándékos, hogy a csomagolásra nyomott marketinganyag mutathassa hogy ennyi meg annyi % gyorsulás, blabla, paraszt vakulj és vedd meg...
-
djculture
félisten
nana [link] egy ilyet rendeltem kintről ez 34-el irható 84-el olvas. Nem 10 megával irható mint a kingston. De ennél sokkal komolyabbak is vannak normális ssd-ben is alkalmazott vezérlővel. Írás egy pendrivenél fontos, az ember szaladna több gigákat 10 megával horror felszenvedni rá
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Az eredeti hsz-ben is azt írta, nincs normális pen. Nem azt, h nincs csatlakozó
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
berVi
senior tag
válasz djculture #12 üzenetére
Nem sebessegrol beszeltunk, hanem csatlakozorol. Azt a hulye is tudja, hogy mar az USB2 is boven sok a leggyorsabb pendrive-hoz is. 480Mbps? Azaz 60MBps? Mikor irtal te utoljara ennyivel pendrive-ra? Jo, ha a tizedet tudja. Ilyetenforman a fosozasod tokeletesen irrelevans, a sebesseg semmi mason nem mulik, csak a flash teljesitmenyen.
Szerk: igen, vehetsz mondjuk HyperX Savage-et 10-20 ezerert, es az akar 250MBps-kel is ir neked. De oszinten, hany ilyennel talalkozol? Mert en egeszen pontosan nullaval.
[ Szerkesztve ]
-
berVi
senior tag
-
-
Kronos3000
senior tag
Mindenkinek igaza van.Megláttam hogy VIA és égnek állt a hajam.
Wasabi...
-
ViZion
félisten
válasz Hieronymus #5 üzenetére
OK, öreg vagyok, már nem vágyom kalandra... azoknak való, akik még élvezik a driver keresgélést
-
janos666
nagyúr
"E képesség miatt akár a belső meghajtóknak kialakított, külső házakban is alkalmazhatják a dizájnt."
Miért, a külső házak túlnyomó többségében nem ugyan az a szabványos SATA (esetleg max még SAS) HDD/SSD van, ami gépházakba is beépíthető, hanem valami egyedi, nem kompatibilis tervezés?
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
Rodi 4.80
senior tag
Ez minek ez?
(Mindhárom előttem szóló fórumtárs nagy igazságot írt le )
-
ViZion
félisten
A VIA hardvereitől ments meg Uram minket!
-
djculture
félisten
Mi a tökömnek mikor még a normális usb3-as peneket is úgy kell vadászni.
-
nagyúr
Dömping csak azért nem lesz szerintem, mert a 3.1 sem terjedt még el.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest