Külső USB 3.1-es meghajtódömping jöhet a VIA új fejlesztésnek hála

Előállt az első, egylapkás USB 3.1-SATA hídjával a cég, ami sokat tehet a gyorsabb elterjedésért.

Hirdetés

A VIA bejelentette, hogy előálltak az első, egylapkás konfigurációban elérhető USB 3.1-SATA hídjukkal, amit ráadásul már az USB-IF is hitelesített. Ez a VL716-os dizájn sokat tehet azért, hogy elkezdjenek nagymértékben terjedni az olyan külső meghajtók, amelyek USB Type-C aljzatra csatlakoztathatók, és emellett képesek az USB 3.1 Gen 2 szabványnak megfelelő 10 gigabit/másodperces adatátviteli tempóra is, biztosítva persze a korábbi, Gen 1 kategóriába sorolt USB 3.1-es, illetve a még korábbi USB szabványokkal is a kompatibilitást.

A VIA célja olyan egyszerű dizájnt biztosítani a megrendelőknek, amire olyan külső meghajtókat építhetnek, amelyek csupán az USB Type-C aljzaton keresztül csatlakoznak a PC-hez, és eközben akármilyen 6 Gbps-os SATA interfészre kialakított eszközzel megbirkóznak. E képesség miatt akár a belső meghajtóknak kialakított, külső házakban is alkalmazhatják a dizájnt.

A vállalat a VL716 mellett kínál egy VL715-ös variációt is, ami pontosan ugyanazt tudja, mint a fentebb részletezett fejlesztés, de USB Type-C helyett USB micro-B interfészt használ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés