- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hölgyeim és Uraim!
Tegnap a MediaMarktban az alábbi áll-leesés fogadott!
Kylie Minogue valami vadiuj albuma Glitter vagy milyen címmel - CD mellett kazettán is kapható!!!!
3000 pénz. -
Degeczi
nagyúr
"Ennyit a digitális technika előnyeiről"
Pont a leglényegesebbet hagytad ki: pillanatok alatt veszteségmentesen másolható, bármennyi példányban.
Ezért nem számít, h 15 év múlva esetleg nem olvasható már a HDD, ami most a zenéket tárolja, hiszen addigra jópár másolás történik meg ahogy újabb, nagyobb, gyorsabb típusra cserélődik, és közben is megvan min. 2 helyen ami fontos.Másrészt továbbra is kérdés, h mit veszel föl kazettára?
Mert ha jó eséllyel digitális forrású anyagot, akkor fölösleges egy torzító, minőségrontó műsorhordozót beiktatni a láncba.
Ráadásul hiába "szól még", az analóg magnófelvétel minősége álltában, használat nélkül is romlik az idővel, míg a digitális file-ban tárolt felvételeké semmit sem. -
MMSZoli
tag
válasz
User64476 #83 üzenetére
Baskiria:
ha Polimer kazettákra dolgoztál, nem is csodálom, hogy ilyen élményeid voltak.
De voltak igen jó minőségű krómos és "metál" kazetták, aminek a minősége közelítette a megfelelő deck-el a CD-hez. Nem nyávogott, nem dropoutolt, tehát nem volt "szar", ha megfizetted az árát a korrekt eszközöknek. És nem a horror árú Nakamichiről beszélek, egy Pioneer vagy Akai deck teljesen megfelelt erre a célra.Ha megnézted a videót, a végén a saját füleddel hallhatod az összehasoníltást. nem mondhatnám zajosnak a Dolby S-el kezelt audiokazettás felvételt Persze ha valaki a hibát keresi, fullra tekert hangerőn egy 150W-on hangfalon hallhat VALAMIT. Ez vajon lényeges, vagy lényegtelen eltérés a tökéletestől? Zene mellett emberi füllel nem lehet meghallani a különbséget.
Persze ha valaki sterlien akarja hallgatni a Valkűrök lovaglását egy 50cm vastag hangszigetelt falú szobában, aminek a belső fala tele van ragasztgatva tojástartókkal is, áldásom rá.
Annyit hadd tegyek hozzá, hogy egy kevés rálátásom nekem is volt a jobb hangminőségre, milyen egy fejlett hangrendszer hallani teljesen izolált térben. Ettől függetlenül nem életcélom reprodukálni azt, amit a struer-i gyárban hallottam a Bang&Olufsennél. Azt hiszem ez Neked is meghaladja a lehetőségeidet.
[link]Elhiheted, hogy van referenciám az összehasonlításra (az SACD teszter és BluRay házimozi részt nem is említem). De számommra egy jobb Voivod gyári kazetta minősége egy korrekt lejátszón teljesen megfelel.
Írott CD-ből van olyanom, ami 15 év után nem is olvasható (pedig soha nem vettem "kici occó" gyártókét csak Kodak, TDK,Fuji, Philips, stb)), ezzel szemben az 15-18 éves analóg kazettáimnak lényegében NEM romlott a hangminősége és a 25 éves commodore floppy lemezeim is hiba nélkül olvashatóak.
Az SD és Compaktflash kártyák 1-10 évig tárolják az adatot. A CD-k fémgőzölt felülete 10-15 év után oxidálódhat és olvashatatlanná válik ha fény éri, DVD detto. Ennyit a digitális technika előnyeiről, amit a gyakorlatban is össze tudok hasonlítani.
Nem tudom, a FLAC-ot streamingeled, vagy valamin tartod, de azt a valamit érdemes lenne időnként frissíteni, mert a nagy semmi az tényleg nagyon steril :-) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
<Adamsky> #91 üzenetére
Szerintem egy ilyen idősebb ember hamarabb fog ráérezni az érintő kijelzőre és a grafikus vezérlésre, mintha apró fizikai gombokat kellene nyomogatnia, fejben tartania, hogy éppen akkor melyiket is kell megnyomnia ahhoz amit szeretne. Épp a mappa tallózással bonyolódik a dolog. De ha egyszerűen be van neki a telón előre állítva minden és a felesleges dolgok ki vannak lőve akkor szerintem hamar megtanulják.
Szerintem nem ördögtől való ez az ötlet. A legideálisabb pont az lenne, hogy a lejátszóba/hangszóróba eleve be lenne építve egy ilyen érintőkijelző.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SunMount3r #90 üzenetére
" .. a korrekt mappa tallózás egyik sem tudja ... " - igen, ez a gond.
" ... kicsit több lenne a kábel a kelleténél, de akár egy idősebb embernek is (anyukám) könnyű lenne a kezelése."
Én is csak ilyen rettenetes szükség megoldásokra jutottam. Ahogy írod, nálam is az lenne az egyik fő szempont, hogy egy idősebb ember, aki nem bluetooth-os, érintőkijelzős telefonon szocializálódott, is tudja használni.Néztem most a Panasonic oldalát. 1db (!) "rádiómagnójuk" van. Azért én még emlékszem, amikor volt minimum 6-8 - jobbnál-jobb - modelljük. Egyszerűen nem hiszem el, hogy egy igényes, jó minőségű, a mai kor igényeihez igazított cuccra ne lenne kereslet (még a fiatalabb korosztály körében is).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
<Adamsky> #89 üzenetére
Sok BT Speaker-en van azért SD kártyahely, de ezt a korrekt mappa tallózás egyik sem tudja. Kijelző híján nem is nagyon lehetne.
Gondolkodtam már azon is, hogy veszek egy ilyen Speaker-t, hozzá valami olcsó, akár használt telót és a vonalbemeneten tolom rá a zenét. Igaz, így egy kicsit több lenne a kábel a kelleténél, de akár egy idősebb embernek is (anyukám) könnyű lenne a kezelése.
-
<Adamsky>
nagyúr
Tényleg jónak tűnik, és igen, valami ilyesmiről beszéltem. Az a gond, hogy én még hasonlót sem láttam. Annyira megy ez a BT speaker biznisz, ill. abból indulnak ki, hogy az emberhez annyira hozzá van nőve a telefonja, hogy tuti mindig ott van nála, és arról hallgat zenét, hogy az ilyen "kazettás magnó" vonal (értsd: ma már pendrive / sd-kártyát kezelő) teljesen megszűnt.
-
User64476
őstag
A kazetta már a maga idejében is szar volt, akárhogy próbálták is tuningolni, lehetett rettenetesen és meglehetősen szar. Egy FLACot vetünk össze egy valamilyen zajcsökkentő eljárással összevissza EQzott, kompresszált, expandált stb. anyaggal ami ráadásul utána egy zajos dropoutos nyávogó sáv és dinamikahatárolt hordozóra lesz rögzítve. Hát a majdnem ugyanolyan nálam mást jelent, de az emberek a torzabb hangot szokták szubjekíve jobbnak hallani (lásd még a CD túl steril kezdetű eszmefuttatásokat)...
-
balu999
tag
-
balu999
tag
válasz
SunMount3r #44 üzenetére
Ha már kazetta azt is írd oda, hogy ceruzával vissza lehetett pörgetni. CD-vel vagy valami digitális cuccal ezt nem tudod megcsinálni.
-
macman507
aktív tag
VHS lejátszók mikor jönnek? Mivel úgy tudom egy ideje már nem gyártják őket, de azért nem árt ha van, főleg, ha már ilyeneket így visszahoznak.
-
Fryskitt
addikt
Nekem is tetszik. És ha nem lenne semmilyen eszközöm, lehet, bele is vágnék. De így... meg egy OLED panel belefért volna. Ezek az LCD-k csak egy szögből jók és szépek.
-
khron78
őstag
Nagyon jó áron van. Elég eszetlen dolog mp3 lejátszókhoz, a Spotify-hoz stb. hasonlítani, mert NEM egy a célközönség.
Mindig jön ez a jó magyar szokás, hogy értetlenkedni kell. Kazettás rész minek.. Azért, mert reneszánszát éli a kazetta és azért is, mert ha pont te nem veszel kazettát, attól még más vehet. Azt meg nem árt lejátszani, akár ezen az eszközön is. Ezen kívül van egy retro dizájn, aminek szintén van létjogosultsága.
Plusz lejátszik cd-t, mp3-at, bluetooth funkció. Tehát megint nem értem, hogy mit kell fanyalogni.
2x20W is sok embernek pont elég a zenehallgatáshoz. Ez az a réteg, aki nem a PC-re köti az 5.1-es 150W-os Genius szettet. Higgyétek el, nagyon sok ilyen fura ember van. Akár itt a PH-n is. -
Degeczi
nagyúr
válasz
SunMount3r #71 üzenetére
A Spotify Connect-et támogató eszközök nagyjából ezt teszik: telefonon csak vezérled, a Spotify-al már az eszköz tartja a kapcsolatot, a telefont az indítás után akár le is kapcsolhatod.
-
válasz
SunMount3r #71 üzenetére
Pedig teljesen kézenfekvő lenne egy ilyen megoldás. Meglepő, hogy nem tök triviális, hogy van.
MaCS
-
SunMount3r
nagyúr
Én már jó ideje keresem a MusicMan utódját (hogy talán hangminőségben előre lépjek), de a rendes lejátszás kezelésen szinte mindegyik kompakt hangszóró, vagy BoomBox elbukik. Vagy, ha lenne is valami, akkor vagy 6x-os áron.
Az ideális manapság már az lenne, hogy a Bt-n, telóról lehetne vezérelni egy ilyen hangszóró "belső" lejátszását is (a fizikai gombok mellett) valami app-al. És nem kellene a telót is feltétlenül meríteni/beáldozni hozzá a Bt-s átjátszáshoz. De még csak ilyesmiről sem nagyon hallottam.
-
válasz
<Adamsky> #60 üzenetére
"Ami még nagyon jó lenne, ha az MP3-akat nem "agyatlan" módon csak sorba tudná lejátszani, hanem egy nagyobbacska kijelzőn lehetne könyvtárat / albumot választani (úgy mint bármelyik normálisabb, filléres hordozható kis MP3 player-en). "
Ső, jukebox-funkció, ID3 tagek alapján válogatással.
A 2001-es olcsó MP3-játszómon már simán tudtam kismillió szempont alapján válogatni, listákat összeállítani -- egy csomó méregdrága eszköz még ma sem tudja.
Állítólag felesleges, értelmetlen...MaCS
-
Victorio
aktív tag
A tények sajnos makacs dolgok.
Ajánlom tanulmányozásra: 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról.
Olvasd át, hogy ne maradj ennyire tudatlan, különös tekintettel a 35. § (1) szakaszra. -
hallador
addikt
válasz
SunMount3r #34 üzenetére
Nincsenek ott. A Samsung soha nem forgalmazott hdd-t Magyarországon, ja de itt voltak, a seagate soha nem forgalmazott hdd-t otthon, mégis ott vannak...
Nem hivatalosan magyar garanciával nem gyárival.
Ezt hívják szürke importnak, mert a Toshiba mint gyártó már nincs jelen a régióban hivatalosan... Németországból szolgálják ki a Weblapot, magyar érdekeltség addig van, hogy magyar a weboldal mindaddig ameddig egy linkre nem kattintasz, mert azonnal dob a toshiba globalra.
Nem csodálom, nem, piac....
-
Jópofa, lehetne olyan verzió, amiben Minidisc (is) van.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SunMount3r #61 üzenetére
Igen, valami ilyesmit keresek. Köszi!
.. nem party-hangszóró kell. Többit priv.-ben. -
<Adamsky>
nagyúr
Igazából egy ideje már keresek egy olyan lejátszót, amiben van
- FM rádió
- MP3 lejátszó (sd-kártyáról és/vagy pendrive-ról)
- kb. ez a méret, mint ez (tehát nem micro-Hifi)
- sztereó, "ráépített" (nem külön álló) hangszórói vannak
- esetleg CD játszó is van rajta (vagyis kb. ez, mínusz kazetta)Ami még nagyon jó lenne, ha az MP3-akat nem "agyatlan" módon csak sorba tudná lejátszani, hanem egy nagyobbacska kijelzőn lehetne könyvtárat / albumot választani (úgy mint bármelyik normálisabb, filléres hordozható kis MP3 player-en). Én egyszerűen ilyet nem találok ...
-
Megmutattam idősebb ismerősöknek a cuccot.
Csak annyi kérdésük volt, hogy hol lehet kapni?
Szóval kellene egy ilyen erre is! -
x_o_n
veterán
Ez kb nem állja meg a helyét semennyire...vinyl vs cd mig egy friss cd 14eu addig vinyl 24eu-tól....
Mig cd böl naponta több ezer darab megy el csak pld az egyik (a több 10ezer lemezbolt) kinálatábol addig vinyl 25-50 db,nem tudom miért gondolofd hogy a cdnek reszeltek..
A vinbyl vékony...na igen de súlya is van,hozzávetőleg 20 db cdt röhögve két zacskoban elvihetsz egy kézzel,mig ugyanez vinylböl 55-60kg..
Szóval nem hogy drágább,nehezebb még tárolni sem piskota,én mikor költöztem párszáz bakelittel az maga volt a horror,nem beszélve a sérülékenységtöl.
A cd,dvd,bd kihalása megint csak egy Maygarországi fantazmagoria,esetleg ne csak egy Magyar áruház zene osztályát nézd meg hanem más országokban,és most nem az Usa,Japán többemeletes cd boltjaira gondolok,elég csak az euban körbenézni,legyen az bármelyik ország. -
cool13
őstag
válasz
SunMount3r #11 üzenetére
Épp a héten hallottam. Valaki kért egy zenét a R1 rádióban, és elmondta közben, hogy minden számot felvesz ami elhangzik, de még nincs meg neki.
-
Feketelaszlo
senior tag
Mármint azoknak a zenéjét veszik fel a stúdióban, akik eljutnak oda, s azokat tudod a Spotifyon hallgatni, akiket feltöltenek.
A '80-as, '90-es években egy csomó garázsbandának nem adatott meg a lehetőség arra, hogy komoly eladásaik legyenek és egy gondos kiadó megőrizze majd digitalizálja a felvételeiket, az ő zenéik a mai napig is lehet, hogy csak bootleg kazettán vannak meg. Ez Magyarországon egyébként kifejezetten gyakori - van olyan mai napig is koncertező zenekar, akinek nincsenek újra kiadva a korai albumai, mert a zenekar sem tudja, hogy mi lett velük. A még kisebb - pár évet megélt - formációk esetében meg talán ki sem adták amit felvettek, csak valakinél ott hever egy archiváló dobozban a felvétel. Persze ezek messze nem jó minőségű felvételek, de simán lehet, hogy valakinek idősebb fejjel megérne ennyit egy kazettás magnó a punk korszak felvételeinek újrahallgatásához vagy digitalizálásához.
-
Cs1csó
titán
válasz
moha bácsi #52 üzenetére
Rétegtermék - keveseket érint - és drága. Az ötlet nem rossz de ahhoz nem elég komplex pl. nincs benn hanglemezjátszó.
A hanglemezben én is látok fantáziát: könnyű tárolni (vékony) és gondolom olcsó az előállítása de a mágneses - vhs audió kazetta - és az optikai lemezeknek - cd, dvd, bd, - harangoztak.
-
hoffman_
nagyúr
én direkt nyitott szemmel jártam ilyen téren Japánban, megnéztem pár óriás műszaki cikk plázát is, alapvetően nem hogy lényeges, de maximum csak minimális különbsége voltak az ottani és itthoni árakban (ott felfele egy hangyányit).
új termékbemutató utáni cikket persze nem kerestem, találtam valószínűleg, de szerintem nincs számottevő diffi.
-
Cs1csó
titán
Örülök, hogy megszabadultam a kazettától, a VHS-tól CD-tól DVD-től BD-m sosem volt és nem is lesz, FLAC és kész, vagy ha nincs más MP3.
Überdurva torrent függő lettem és ezen nem fog segíteni semmi: konkrét példa: nem egy olyan film van ami SOHA sem jelent meg FHD-ban magyar szinkronnal (tegyük fel több szinkron esetén az eredetivel) vagy vegyük a legújabbat: a DIE HARD c. filmhez két szinkron is van, de az első az nagyon tompa volt a második pedig csak sztereo, nemrég feltették az nCore-ra egy eredeti hangsávból újrakeverve alátéve FHD képnek és az erdmény: mindkét szinkron 5.1-es hanggal. Elég finnyás vagyok és sokszor találkoztam már olyan 5.1-es hanggal amin éreztem a házimozimon, hogy ez csak simán felkonvertált és nem igazi 5.1
NA DE ez az újrakevert (a forrás magas minősége miatt lehetett) változatok nagyon jók lettek.
Ha én is külföldre szakadt hazánkfiává válok max beruházok egy VPN szolgáltatásra.
-
Degeczi
nagyúr
-
x_o_n
veterán
Annyira gáz hogy ezt te el is hiszed...kicsit ölj már le olvasgass utána,számolgass,majd kezdj el lélekben felkészülni arra hogy nemsokára Magyarországon is hasonló helyzet lesz (ami mellesleg teljesen normális hiszen ez lopás ha tetszik ha nem) és az első vaskos csekk majd talán elgondolkodtat.
Te sem gondolod komolyan hogy az adathordozok árábaez be van épitve..ha az lenne,igazábol...akkor azthiszem inkább megvennél mindent eredetiben.....Ez csak egy álszent maszlag. -
tungsten
csendes tag
válasz
SunMount3r #44 üzenetére
A műsoros kazetták anyagminősége bőven átlag alatt volt.
Egy minőségi Type II-IV kazetta sokkal többet bír, mint egy műsoros.
-
SunMount3r
nagyúr
Hát, pedig az összes "műsoros" kazetta amivel próbáltam, azon bizony ott díszelgett a nagy Dolby logó is és egynél sem volt pozitív a hatása, na mind 1.
Még a hangminőséghez: nekem akkor úgy tűnt, hogy a kazettáról minden olyan "puhábban", analógabban (talán tompábban is) szól. A CD-nek tényleg kissé "steril" volt ehhez képest a hangja. Elég jónak tűnt mind kettő, de azért talán a CD-nek mégis jobb volt, mert olyan "tisztább".
De ugye ez eleve függött még magától a kazetta és a CD lejátszótól is. Arra viszont jól emlékszem, hogy a magnó kicsit "gyorsabban" játszotta a felvételt, a CD-ről hallgatva, mindig volt egy olyan érzésem, hogy le van "lassítva" egy kicsit. Ez nem tudom miért lehetett, a magnó fej biztos jól volt beállítva, mert az játszott inkább olyan sebességgel, mint ahogy azt a TV-ből szóló klipekben hallottam, a CD ehhez képest kicsit be volt fékezve.
-
jézusom
addikt
válasz
SunMount3r #11 üzenetére
A dolby zajszűrésnek akkor volt értelme, ha úgy is volt rögzítve az anyag, meg van ennek a menete. Működött az szépen.
-
SunMount3r
nagyúr
Azért a "kopás"-ról, "nyúlás"-ról se feledkezzünk meg... Volt olyan kazim nekem is, amit elég sokat hallgattam és egy idő után bizony érzékeltem a minőségromlást, pedig eredeti "műsoros" kazi és felvétel volt.
Amúgy még a kazetta mellett szól(t) anno az is, hogy felébe, harmadába kerültek a CD-s kiadásnak. Így amikor már volt is CD lejátszóm (pontosabban egy CD-ROM egy 486-os gépben
), néha mégis csak a kazettát vettem meg. Így vissza emlékezve nekem semmi bajom nem volt a hangminőségével, leszámítva ez a kopás dolgot, de ahhoz tényleg sokat kellett hajtani egy kazit...
-
MMSZoli
tag
Azoknak küldöm akik szeretnék az analóg kazettát teljesen leírni
Szeretném üzenni, hogy egy teljesen objektív teszt során vizsgálva egy analóg Metal tape + Dolby S kb majdnem ugyanazt a hangélményt nyújtja (zaj nélkül) mint a FLAC eredetije, és ez saját fületekkel meghallgatható.
Akárki akármit is mond, ez azért mégiscsak nagyon impresszív egy ilyen koros technológiától, bár a metál kazetták ára az egekben és egy Dolby S deck ára használtan 20-40e Ft.
Jah, egy jobb bluetooth hangszóró ára ennyi :-) -
ElEvEn11
senior tag
Szerintem az van, hogy régen minden jobb volt.
-
Szerintem csináljunk egy békemenetet mi is, hogy legyen itthon is kazettás magnó forgalmazás újra!
Mellesleg kollégának igaza van! Sok régi CD, kazi ezerszer jobban szól, mint a mostani remastered edisön.
A másik: A ritka jó zenék, pl magánkiadások sehol sincsenek meg. Nekem is van Pege Aladár CD magánkiadás. Úgy szól, hogy besz.rsz rajta!!! És hopsz! Volt alkalmam találkozni a mester hangmérnökével. Nem kicsit szidja a mai zenéket.
-
Kronos3000
senior tag
A feléért venném azonnal.
-
TK36
aktív tag
"huszadik század nyolcvanas éveit idézi" -
És mekkora a hangszóróinak a teljesítménye, tudása? -
komi77
senior tag
Én kifejezetten örülök a retró reneszánsznak. Beismerem, a mai technikák több lehetőséget adnak mint korábban. Én vegyesen használok az lp-től a legfrissebb média lejátszóig mindent és mindegyiket szeretem. Az lp-t felrakni, megtörölni, lejátszás közben nézni ahogy pörög legalább olyan hangulatos mint a kazit betenni a deck-be. Sok emlék fűződik ezekhez a motyókhoz. Mint ahogy fényképeket is szeretek előhívott formában nézni nem csak kijelzőn.
-
jattila48
aktív tag
"Vagy te nem hallottál még lossless formátumú zenét"
Hát a spotify-ról valóban nem. Amiket kerestem (főleg klasszikus zenék) elég vacak minőségben voltak fent. Nem beszélve a számítógép hangkártyájáról, aminek a minősége (DAC, erősítés) sokkal gyengébb mint egy CD lejátszóé (legalábbis az enyém). Aztán számítógéphez egy gyenge közepes fejhallgatót használok, nem úgy a HIFI-hez. Szóval sokmindetől függ ez, de az, hogy az analóg mágnesszalag technika elve sokkal rosszabb minőségű lenne mint a digitális, azt nem hiszem. Nem is olyan régen a CD lemezek is analóg magnó felvételről lettek átdigitalizálva (ez volt az ADD jelölés a CD lemezeken: analóg felvétel, digitális keverés, digitális végtermék), sokszor jobb minőségben, mint a tisztán DDD technikával készült lemezek. Ilyen lemez pl. Madonnától az Immaculate Collection, aminek a szintjét a mai CD-k nem igazán érik el.
Másrészt a hang az eleve analóg természetű, a füled az analóg hanghullámokat érzékeli. Ezt előbb digitálisra alakítani, majd újra analógra, mindenképpen hibával jár. A legjobb az lenne, ha analóg felvételeket analóg hanghordozón lehetne hallgatni. Erre jó a magnó. -
Pötyi
őstag
válasz
Polarstar #30 üzenetére
Őőő, sajna nincsenek magyar forgalmazók. Ja, európaiak se. Mivelhogy kivonult a földrészről a Toshiba. Ez már a sokadik olyan cucc, amiről áradozó beszámolót írnak - de csak a nyálunkat csorgathatjuk utána, mert a legközelebbi bolt, ahol kapható, az vagy az USA, vagy Japppán.
Írtak már hasonló cuccról korábban is, akkor belinkeltem a cikkeket, hogy mind szórakoztatóelektronika (tévék, hi-fi), mind számtek vonalon kivonult a Toshiba.
Nem is értem, hogy miért fájdítják a szívünket a beszámolókkal, hogy milyen jópofa Toshiba cuccokat láttak a CES-en, vagy más consumer electronic kiállításon.
Na mindegy, azért felhívtam egy kereskedőt a HRP-ben, hátha behoznak pár darabot, ha konkrét igény van rá.
-
fornettisuti
veterán
+1 a "minek??!?"-re
-
haxiboy
veterán
válasz
jattila48 #26 üzenetére
Vagy te nem hallottál még lossless formátumú zenét
Lehet hogy tud jól szólni, de ma már a studiókban is digitális eszközre veszik fel a szerzeményeket, minek alakítsam át egy lejárt technikára?
A régi zenék zöme is elérhető, sokkal jobb digitális formátumban (ráadásul ezek nem is sérülnek), de ugyanez a véleményem a CD-ről is és az egyéb optikai/mágneses adathordozókról. (HDD-t azért nem sorolom ide mert az azért kellően védett hogy ne sérüljön meg attól ha kicsit máshogy teszem le az asztalra)Vinyl lemezeknek még látom értelmét de a mágneses szalagoknak stb már nem.
-
Nagyon tetszik a koncepció!
Igaz, hogy sajnos magyarországon teljesen megölték a zenei ipart... De ahogy látom nem alkalmazkodik az ipar, kiadók és forgalmazók ehhez.
most jöttem a Libriből.. Mondom, jé! Cédék!
Odarongyolok, megnézem, Kraftwerk - 8000!!!!!! Diana Krall 7990!!!!!
Azt mondja a kis hölgy: Nem veszik ilyen áron, inkább lopják őket.Gratulálunk a Toshibának és a magyar forgalmazóknak.
-
Victorio
aktív tag
Azt a dupla LED sort kivezérlésmérőnek hívják, és nem a hangerőt mutatja, hanem a jelszintet.
-
moleculez
veterán
Ehh régi szép idők...
Gyerekoromban vérremenő harcok mentek a kazikért, szarrámásolva, miegymás... -
Victorio
aktív tag
Annyira gáz, hogy zenéhez kapcsolódó témáknál pár hozzászóláson belül mindig előjön valaki azzal, hogy milyen szörnyű, hogy lelopjuk ingyen a zenéket.
Tessék már egy kicsit tájékozódni.
A jelenlegi hazai szabályozás szerint magánembernek saját felhasználásra a zeneletöltés teljesen legális és nem bűncselekmény.Épp ezért van beépítve az adathordozók árába a jogdíj.
Az már más lapra tartozik, hogy ez a megoldás mennyire jó.
De jelenleg ez van, szóval a "lelopja" kifejezés egyáltalán nem helytálló. -
x_o_n
veterán
Sokan elfelejtik hogy nem Magyarország a cél ahol a letöltés megölte a zeneipiacot,mert ugye minek venné meg ha lelophatja ingyen,de ettöl még a többi országban óriási a kereslet,választék,hatalmas az igény,gyüteményeskiadások ,hifi piac stb..söt még müsoros kazetták is jelennek meg...nahááát
Persze az is jobb hogy kézzelfogható de ez nem a bravo hits rajongóknak elönyös -
warrior93
tag
Ennyiért lehetne benne csöves erősítő
-
Másról szól ez, ilyen tekintetben nem összehasonlítható az általad említett módozattal, egyfajta életérzés azok számára, akik anno ezen nőttek fel, illetve használták, a cikkben is említik, hogy az idősebb korosztály tagjait (is) célozzák meg.
Több tekintetben is haladok a korral, de én is ezen nőttem fel, így hiába van régóta éves előfizetésem és kapom digitális formában a megjelenő zenéket, azért van még kétkazettás egységet is tartalmazó torony itthon, sőt, nagy fekete "bakelit" korongok is itt sorakoznak a polcon, ezekre nem csak ránézni jó (nosztalgikus) érzés, hanem használni is néha.
Nem véletlen, hogy ma is piaca van a minőségi és jó állapotban lévő deckeknek és lemezjátszóknak, valamint az azokhoz használatos kazettáknak és lemezeknek. -
pereces
tag
"aminek a hangulata megunhatatlan, nem olyan steril, mint a digitális zenék"
Elképzeltem ahogy elmész egy komolyzenei koncertre és gyönyörűen szól a hegedű de neked az túl steril ezért a szünetben behozol egy beton keverőt bedobsz két lapát osztályozott 25 millis kavicsot és dedurrantod hogy hangulatosabb legyen
-
tungsten
csendes tag
Nem értem azokat, akik szerint drága.
Egy Philips 2x7W-os bluetooth hangszóró 40 ezer, és az semmi mást nem tud.
Ebben van rádió, cd, magnó, mp3 lejátszó, 2x20w, mátrix kijelző, bluetooth kapcsolat, stb...
-
kopi72
aktív tag
Hatam borsozik, ha elkepzelem, hogy ma is kazettan kellene zenet hallgatnom.
Hal istennek van flac meg sacd, meg par 15-20 dollaert szuper hangminosegu fejhallgato.Ezt az egesz retro dolgot nem tudtam megerteni. Eszembe nem jutna megint trabantot, pannoniat vezetni vagy valami elavult regi technikai cuccot birtokolni..
Eljen az uj technika !
-
yerico
senior tag
25 volt egy új erősítő, 5 egy használt kétkazettás deck, 30 a két új hangfal és a kábelek. 60-ból megáll, bár nincs benne CD lejátszó. Ellenben van egy rakat régi kazettám, aminek a hangulata megunhatatlan, nem olyan steril, mint a digitális zenék. Ha meg kell, akkor mehet hozzá egy LP lejátszó, és akkor teljes a gyönyör.
-
haxiboy
veterán
Egyszerűen értelmét sem látom egy spotify mellett aminél a családi csomag 1 évre nem kerül ennyibe és azt hallgatok amit csak szeretnék 1000x jobb minőségben mint egy magnó kazettán
-
SunMount3r
nagyúr
És rádióból lehet vele felvenni? ->Ja az szuper ficsőr volt anno, manapság inkább az a kérdés, hogy mit és miért vennél fel egyáltalán?
Most is a pincében pihen egy ilyen: [link] ->Ridikülüsz áron vannak fent ezek a BoomBox-ok az e-bay-en, lehet megérné felújítani?
Azt sose értettem mire jó rajta a Dolby kapcsoló, az eredeti "műsoros" Dolby feliratos kazettáimat betettem és miután benyomtam a Dolby gombot, levágott a hangerőből és sokkal tompábban szólt az egész. Azóta tudom, hogy ez elvileg egy zajszűrő lenne, de annyira szűrte a zajt, hogy közben a zenét is teljesen szétszűrte.
-
törölt tag
Még most kellene pár népszerű deck-hez szíj, görgő szettet és javítási/beállítási segédletet egyben piacra dobni.
Nagyobb lenne a Fun-faktor abba betenni, és recsenteni egy play-t, mint ebbe a mikrókapcsolós, oled-es űrjárműbe.
-
Robert07
aktív tag
Se kazettam, se CD-m de ez akkor is tetszik.
Persze ennyit nem igazan er, de legalabb jol nez ki. Na meg a VU meter is ott van. -
-=MrLF=-
senior tag
A töredékéből jobbat össze lehet válogatni használtan [link]
Nekem a 90-es éves elejéről van, gyerek imádja hallgatni és nézni ahogy működik -
sad_Vamp
őstag
ennyiért, már azért videót/DVD-t is tudhatna...
-
Raymond
titán
Nem ketkazis? FAIL!!!
-
lofagi
addikt
Teljesen logikus,hogy az ember 64e ft-ot akar költeni olyan eszközre, aminek a fele már-már használhatatlan, kis túlzással persze. A koncepció amúgy nagyon jó. Főleg mondjuk egy család részére, ahol a szülők még kazettán hallgatták a kedvenc zenekarukat, viszont a gyerekek már a cd-t is alig-alig ismerik. Ellenben ezen az áron szerintem elég húzós.
Új hozzászólás Aktív témák
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest