Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radicspeter1
őstag
Akinek kell 2 hónapos Spotify préimium szóljon!
-
Szabie85
tag
Sziasztok! Azt meglehet oldani, hogy az SD kártyára mentse a zenéket, amit wifin letöltök Spotify-ról?
-
Polllen
nagyúr
Bekerült a T-hez a spotify, igaz "fura" konstruckióban.
Az egyetemistáknak megéri nagyon, mindenki másnak...
Felsőoktatási tanoncoknak 4k mindenestül és 3 T-s számhoz jár 300 perc.
Music S
Havidíj: 9390 (2 év hűség)
T-n belül korlátlan beszélgetés
hálózaton kivül 160 perc
2 GB spotify net, 1 GB simaNext S + Music opció
Havidíj: 6490 (2 év hűség) + 1590 = 8.080
T-n belül korlátlan beszélgetés
hálózaton kívül 160 perc
0,5 GB spotify net, 0,5 GB simaA második esetben bármikor lemondható a spotify. És mivel működik a prémium offline módban is utóbbit választanám.
Mondjuk azt se rossz, hogy fixen 5 EUR, ha spotify-tól rendeled, T-nél meg 500 MB-t plusz spotify nettel 1.590.
Mindenki maga döntse el, de szerintem így nem az igazi.
-
Polllen
nagyúr
Használ valaki fidelify-t? Mik a tapasztalatok?
-
Az AVID vackainak elég gyenge a belső órája, alájuk direkt áldás a bigben. Az áruk nem a hangminőséggel, hanem a szolgáltatásokkal van összhangban. Meg az ezerrel a csődbe vágtató AVID idióta árazásával. Manapság már kutya sem veszi a szarjait, legfeljebb egyetlen darabot, hogy használhassa a PT-HD szoftvert normális (Lynx, MOTU, Apogee, Metric Halo) konverterekkel.
(#121) keopsz
A "DSD" nem egy egzakt formátum, létezik többféle változata: 64x, 128x, 256x. Pontosítás nélkül ez az állítás is csak lebeg a levegőben. A DXD meg tényleg semmi komoly, egy mezei PCM formátum még egyszer megduplázott mintavételi frekvenciával. Nem mintha 192kHz nem írná le elég pontosan a jelet, és nem mintha a 96kHz már eléggé elterjedt volna stúdiós körökben.Linkelek 23 másik white papert, ami pont az ellenkezőjét mondja. Adj egy pontos állítást bármilyen témában, én bebizonyítom az állítást, meg a teljes ellenkezőjét is szakmai tudományos cikkekkel.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
"I know that technically there should not be any performance difference between a USB 2.0 cable and a Firewire connection, because both are capable of delivering bit-perfect data transfer, but with this DAC I can consistently tell the difference between the two. My iMac via Firewire delivers sound that is a wee bit cleaner and more relaxed."
"The second caveat is that to get the most out of this Mytek DAC when playing tunes through your computer, make sure you have enough RAM memory installed. Both Mytek and Pure Music (my media player of choice) recommend a minimum of 8 GB of RAM.
több millás protoolsokat vagy az uad 2192-t is szokás bigbannel worldclockolni, és pusztán ettől látványosan jobban szólalnak meg, de ne próbáld ki..
-
Meg amúgy is a Lynx Aurora teljesen máshogy viselkedik, annak van egy speciális funkciója (SynchroLock), amivel ráhangolódik a külső órára. Erre a jelre rászinkronizálja a saját belső óráját, és arról mennek az AD/DA IC-k közvetlenül. Így nem driftelnek el egymás mellett, de a jitter sem növekszik meg. A Mytek ilyet nem tud, ezért nem sok értelmes sülhetne ki a dologból.
-
Természetesen natív DSD DAC-ról van szó, egyébként fel sem vetettem volna (Mytek Stereo192-DSD Mastering Edition, ha már ennyire fontossá vált). Ahol központi óráról megy a rendszerem (benne a Lynx Aurora AD/DA), ott csak központi óráról megy (a Lynx AES kártya központi órájára van hangolva), a digitális eszközök közötti összehangolás miatt szükségszerű, nem is látom értelmét a tesztnek. De a Mytek önállóan csatlakozik Firewire-vel, így saját belső óráról megy. Egy külső órát kár lenne rádugni, mivel a külső óra a dobozon kívül már nagyságrenddel nagyobb jittert mutat, mint egy ilyen DAC saját belső órája, ami közvetlenül ott ücsörög a DAC IC mellett.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
jó, akkor most megnézem, natív dsd dac-e a dacod, vagy esetleg úgy jön ki a gyakorlatilag jobb hangmin., h pcm2dsd2pcm
, ahogy a legtöbb nem natív dsd dac megoldja..
igen, elsősorban arra való, de próbáld ki, objektíve hallod-e a diffit, ha ő adja az órajelet..
-
Uzi74
senior tag
Érdekességképpen: A magyar indulás előtt német spotify-os kontómon volt egy album a listámban: Schiller - Opus (ez relatíve friss német megjelnés volt)
Magyar kontóra átálláskor ez nem volt elérhető, üres playlistként jelent meg. Goole Music all access-en szintén nem volt elérhető.
Tegnap este arra lettem figyelmes, töltődik le az album a spotify offline számok közé, megnéztem Google music-on is elérhető lett pont tegnap. -
Szerintem tök mindegy, csak a jelenségre akartam rámutatni (egyébként adatlapomon ott van a típus).
Egy hagyományos PCM forrást is át lehet konvertálni DSD-be (a legtöbb DSD kiadvány is így készül). ez egy veszteséges konvezió, ami degradálja az elméleti hangminőséget. Ha a folyamat során a gyakorlati hangminőség mégis javul adott DAC-on (ahogy teszi ezt sok esetben), akkor az a DAC nem megfelelően kezeli a PCM forrásokat, és ez a gyártó hibája, nem a PCM-é, és legfőképpen nem a DSD formátum előnye.
Az Apogee BigBen elsősorban több digitális eszköz szinkronizációjára való, ott is elsősorban a felvételnél van komolyabb jelentősége.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
..melyik ez a te dacod?
nemtom, nekem ez a pipeline így kicsit konfúz, de lehet, rosszul értek vmit. da a hangfalamban is van már, ahogyan a dsd player is meg tudja oldani, de egyik sem protools szintű, már ha pcm kell. ..amihez egyébként jó lenne még egy apogee worldclock, de így sincs (házi)verseny.
-
Komolyabban még én sem néztem meg, nálam is tartaléknak van. De vállalom a kihívást, összehallgatom, és figyelem, mennyit bőgök
Natív DSD DAC nélkül a DSD tényleg értékelhetetlen, PCM konverziónak semmi értelme, akkor inkább natív PCM forrás.
Márpedig te is a DAC miatt szereted a DSD forrást. Ha a DAC-od (nem tudom milyenről van szó) PCM forrással jobban szólna, akkor gondolom azzal hallgatnád, és azt szeretnéd. Az én DAC-om is jobban szól DSD forrásról, olyannyira, hogyha egy 44 kHz-es CD ripet konvertálok DSD-be, akkor az jobban szól, mint az eredeti PCM változat. Ennek nem szabadna előfordulnia, ez egy tervezési hiányosság, PCM-et leszarom üzemmód. És ezért mondtam, hogy egyes DAC-ok a DSD-vel érzik jól magukat.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
jó, én konkrétan a spotify 320as sztrímjéről beszéltem, összehallgatod egy flac-kal és elsírod magad.
a dsd-s parát nem egészen értem, dsd dacot az ember dsd materiállal etet, nem tudom, milyet és min hallottál, de ezt a biz. zajt mi nem hallottuk, a sokterrás sacd rip könyvtáramat meg kizárólag natív dsd dacon szeretném hallgatni, nem a dac miatt, h hogy' érzi magát
, hanem magam miatt, mert csak ennek van értelme..
-
Ezzel nem értek egyet. A 320-as ogg egész jó, nem olyan, mint a 256 alatti mp3, ahol a tömörítő algoritmus vágja a magas tartományt 15k fölött.
A dsf (dsd) meg külön extra problémás a magas frekvenciás zaj miatt. Persze vannak dac-ok, amik jobban érzik magukat dsdvel etetve, mint pcm-mel, de ebben leginkább a dac gyártója a ludas.
-
keopsz
HÁZIGAZDA
yo.
ááh, az a baj, h 320kbps az hallhatóan sovány, egyetlen dolog, amire jó ez az egész, h promptra lehet keresgélni, és nem a kommentfolyam tetejéről kell levadászni a reklámokkal kistafírozott kontent..
erre viszont tökjó, aztán ami megteccik, azt mexerzem .dsf-ben..
-
No.01
addikt
Van itt esetleg olyan aki egy Sonos termekkel egyut hasznalja a Spotify-t?
-
DS39
nagyúr
üdv!
az általános hiba az asztali alkalmazásnál hogy ezt a beállítást nem jegyzi meg?
minden indításnál újra engedélyezve vannak, és keresi is a helyi fájlokat. de nekem ez nem kellene, csak nem marad kikapcsolva.
-
batagy
őstag
A múltkor meguntam és uninstalláltam a plugint és az SB plugin cache-ből is töröltem, majd egy hétig nem foglalkoztam vele.
Most újrainstalláltam a Spotify plugint és most a helper app automatikusan, probléma nélkül indul a Synology NAS-on.
ps:
10294 admin 96980 S /volume1/@appstore/Perl/usr/bin/perl /volume1/@appstore/SqueezeCenter/slimserver.pl --daemon --user admin --pidfile /volume1/@app
10315 admin 174m S /volume1/@appstore/SqueezeCenter/Cache/InstalledPlugins/Plugins/Spotify/Bin/arm-linux/spotifydnoflac /volume1/@appstore/SqueezeCeValószínű hogy a libspotify.so.10 hiánya okozhatta a korábbi gondot, ezután újra kell installálni a plugint.
-
batagy
őstag
Kérdeztem a fejlesztőt a Squeezebox fórumon, megerősítette, hogy a spotifyd helper appnak magától kellene futnia, csak a Synology-n van valami más gond.
Megpróbálom majd service-ként indítani.
Leírom ha meglesz. -
randras
veterán
Spotify Premium nélkül fogom tudni hallgati a sync-elt letöltött zenéket?
Illetve nincsen valami mód arra, hogy kb. 300 gigás zene gyűjtemény lehető legnagyobb százalékát automatikusan felkutattasam, és felvetessem valami listába Spotify-ban?
Perverz tudom, de király lenne. Nagyon király.
-
batagy
őstag
Csak most foglalkoztam megint a Squeezebox Spotify kérdéssel.
Synology DS213j-n futna.Hát most már odáig jutottam, hogyha kézzel indítom a Helper Appot, akkor tudok már Spotify-t, hallgatni, de a Helper App magától nem indul el.
3 lépést kellett a Synology Linuxon elvégeznem:
1)
spotifyd.log logfájl létrehozása :cd /volume1/@appstore/SqueezeCenter/Logs
touch spotifyd.log
chown admin:users spotifyd.log2)
libspotify.so.10-et be kell másolni az /usr/lib-be:cd /volume1/@appstore/SqueezeCenter/Cache/InstalledPlugins/Plugins/Spotify/Bin/arm-linux
cp libspotify.so.10 /usr/lib3)
Ezekután a plugin beállítások között a jelszót újra be kell állítani, és az LMS-t újraindítani. Ekkor menti csak el a jelszót (a libspotify.so.10 hiánya miatt nem tudta elmenteni).4)
autosplit.ix fájl létrehozása.Ezt a fájlt is hiányolja az LMS. Nincs ezen az oprendszeren.
cd /volume1/@appstore/SqueezeCenter/CPAN/arch/5.8.6/MARVELL_ARMADA370/auto/IO
mkdir Interface
cd Interface/
touch autosplit.ixEzek után az előbbi autosplit.ix fájlba WinSCP-vel vagy bármilyen szerkesztő programmal be kell írni annyit hogy "1".
---
Ezek után a Spotify már működik, de a Helper App magától nem indul el.
A Spotify plugin öntesztje nem megbízható!A Helper App kézi indítása:
cd /volume1/@appstore/SqueezeCenter/Cache/InstalledPlugins/Plugins/Spotify/Bin/arm-linux
./spotifyd----
Ennyire jutottam. Fogalmam sincs hogy miért nem tud elindulni a Helper App. Talán az van hogy nem jó helyen keresi, de a Squeezebox webgui szerint jó helyen keresi, szóval nem tudom.
-
batagy
őstag
OK! Köszi!
Fel is raktam a Triode Spotify 2.2.17 plugint.
A hivatalos plugint letiltottam.
Így már megjelent a My Apps menüben a Spotify.A Settings-ben beállítottam amit kell (usernév, jelszó). Routerben beállítottam a 9005-ös port forwardot a NAS-ra. Aztán nyomtam NAS restart-ot is a biztonság kedvéért.
De egyelőre nem működik. Gyakorlatilag az a gond, hogy "Helper App: Not Running".
Nálam az LMS egy Synology NAS-on fut, ARM alapú, LMS 7.7.2 van rajta. Elképzelhető hogy esetleg ez a hiba, de mára már fáradt vagyok csekkolni.
Folyt köv.
-
A gyári Spotify pluginnel trükközni kell. Állítsd át a lakóhelyed Németországra, erre megjelenik a plugin. LMS restart és SB reboot. Próbálj valami lejátszani, kapsz egy halom hibaüzenetet, hogy rossz a helyszín. Állítsd vissza Mo-ra. Megint restart+reboot. Vagy eltűnik az app, vagy nem. Ha eltűnik, akkor elölről az egész, amíg meg nem marad. Ha megmaradt, akkor rendben vagyunk, már csak a bugokkal kell leszámolnod. A bug pedig, hogy egy kereséskor egy címet rengetegszer megtalál, minden egyes régióra. Mivel te IP alapon Magyarországon vagy, ezért valahogy ki kell hámoznod, hogy épp melyik találat a tiéd, a többit ugyanis nem engedi lejátszani. Szívás mértéke? Maximális. Szóval ha jót akarsz magadnak, akkor először letörlöd a Spotify alkalmazást (csak akkor tudod, ha megint Németországra állítod a készüléket), majd utána (fontos, hogy utána) felrakod a third party változatot. Nekem Touchom van, nem tudom, hogy Classicon megy-e a hivatalos, a nem hivatalos viszont a saját leírás alapján, működik. És nem mellesleg tökéletesen működik.
A Spotify tud a hibáról, de csak széttárták a karjukat. Használjam a másik plugint.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeket.
Beregisztráltam a Spotify-ra és a Premium Trialt is megkértem.A MySqueezebox.com-on hozzáadtam Spotify-t a "My Apps"-hoz, be is loggol a MySqueezebox.com szerint.
Azonban a Squeezebox HW-en magán nem vagyok képes előszedni a Spotify-t sehogy. Néztem lokál LMS-sel, a MySqueezebox library-val is, sehol nincs a menüben a Spotify. A My Apps-ban kellene lennie, mert van már nekem 4 db ott, és azok megjelennek.
LMS-ben a hivatalos Spotify plugin van telepítve, nem a schawo által említett. De valszeg nem az a hiba, mert odáig el se jutok, hogy egyáltalán a Squeezebox-on be tudjak lépni.
Melyik menüben van?
Továbbá, létezik az hogy SB Classic-on nem is elérhető a Spotify? Ezen link tudniillik csak a Touch-ot és a Radio-t említi.
Kösz
-
Rosszul írtam.
Van egy alternatív squeezebox alkalmazás = Van egy alternatív Spotify alkalmazás SqueezeboxraMűködik SB Claassicon is. Media Serveren kell telepíteni az 'Advanced' fül alatt az 'Advanced Settings' gomb megnyit egy webes vezérlőpultot (Server Settings), és azon belül a plugins alatt Spotify (v2.2.16) címszóval 'Third party Spotify plugin' néven fut. A használatához engedélyezni kell a third party plugineket (már nem emlékszem hol).
-
batagy
őstag
Az alternatív alkalmazáson mit értesz?
A Squeezebox Server csak egyféle lehet, úgy tudom. Nem ettől függ a Spotify együttműködés?
A kliens része az meg a lejátszótól függ. HW-esben nekem Squeezebox Classic van. SW-es lejátszók is léteznek, azokhoz tényleg elérhető alternatív SW.
Te mire gondolsz?
-
Phobion
őstag
Megjelent az első magyar reklám is spotifyn, így bizony elég kellemetlen a "free" verzió használata.
-
GeGexx
aktív tag
Most olvastam, hogy facebook fiók nélkül nem is lehet spotify fiókod. Le akartam cserélni az fb felhasználómat egy rendes spotify fiókra, hogy a családból más okostelefonján is lehessen használni a prémium fiókomat (mivel csak két eszközön használom de az engedélyezett az max. 3) de emiatt a hülyeség miatt nem lehet mert akkor a facebook fiókot is osztani kell. El se hiszem, hogy már ennyire facebook függő lett az internet.
-
v-paci
aktív tag
A Deezer emlékeim szerint kicsit trükkösebb volt, mert alapból indított 15 nap ingyen premiummal és mielőtt lejárt volna még adott 30 napot ingyen, viszont itt már kártya/pp is kellett. Spotify és Google pedig nálam csak azután ment tovább, miután megadtam a fizetési módot.
-
krystman
őstag
Eddig biztos, hogy nem igy volt! A Deezert is használtam régen, és regisztráció után egyből adott 15 nap ingyenes prémium lehetőséget, nem kellett kártya adat hozzá! A Spotyfi meg 48 órát adott. Viszont az Rdio az igy működik még.
-
v-paci
aktív tag
Ahhoz, hogy bármelyik zeneszolgáltatónál elindíthasd a premium szolgáltatást, mindenképpen meg kell adni valamilyen fizetési módot, mert mindegyik úgy van beállítva, hogy ha nem mondod le, akkor automatikusan előfizetésnek veszik és vonják az aktuális havi előfizetési díjat.
-
krystman
őstag
Én beregisztráltam a Spotyfira, de nekem nem ad 48 órás Prémium kipróbálást, pedig ezt írják több cikkben is. Nektek megy ez? Sőt a Deezer sem ad 15nap próbaidőszakot regisztráció után mint régen, csak a kártya adatok után.
-
randras
veterán
Megigényeltem a Spotify Premium trial-t (PayPal), de sehol sem tudom lemondani PP felületen, hogy egy hónap múlva megújuljon automatikusan, hol tudom?
-
No, dolgoznak a srácok, működik a support még karácsony napján is. Máris elérhetővé tették az alkalmazást Squeezeboxban, néhány szám lejátszása működik, de a legtöbb még mindig hibát dob, miszerint a szám nem érhető el a régiónkban. Próbaként ellenőriztem, és desktopon működnek. Úgyhogy folyik tovább a support gyömöszölése karácsonykor.
-
v-paci
aktív tag
AC/DC van valamelyiken? Mert sem gmusic, sem spotify nem hozza
-
-
A Spotify nem akar települni a Sqeezeboxra, csak akkor, ha átállítom német, vagy USA címre az SB-t. Ekkor felmegy ugyan, de semmit nem hajlandó lejátszani, mondván a tartalom nem érhető el az országomban. Mi a túró?
Úgyhogy maradok a Deezernél.
-
Uzi74
senior tag
Német előfizetésről váltva nem egyezik meg a zenei kínálat, vannak playlistjeim, ahol nem elérhető számok vannak mióta átálltam
-
v-paci
aktív tag
Vicces ez a spotify... nem tudok előfizetni a premiumra. Minden alkalommal error 404-et dob, függetlenül attól, hogy paypal-t vagy kártyát választok. Mi lehet a gond?
-
adamikus
tag
Az mondjuk érdekes húzás, hogy nem lehet letörölni offline lementett fájlt mobilról, csak file explorerrel, de ott meg nem látsz konkrét számcímeket, csak számokkal jelzett mappákat.
-
Uzi74
senior tag
A 30 napot úgy kell érteni, ha nem lesz online a telefonod és nincs lehetősége az előfizetésed ellenőrzésére, akkor törli le. Ha rendszeresen fellép a netre, ott marad az idők végezetéig. (3 eszközön lehet offline fájlod egyszerre)
Közben átregisztrátam a kontóm: user, playlistek megmaradtak - csak fele annyit fogok fizetni ezentúl -
q13579
senior tag
Sziasztok.
Azt meg tudom oldani ezzel, vagy akár másikkal, hogy kvázi letöltök zenét? Tehát offline módban tudok hallgatni zenét bármilyen módon, vagy ez esélytelen? Illetve van-e olyan hasonló szolgáltatás, ami tudná ezt?
-
bladegery
senior tag
Nekem most google play music all access elofizum van es gondolkodok az atpartolasra. De csak az ingyenesre erne meg nekem, mert nincs az az isten hogy ugyan azert az arert atpakoljak mindent ide. Kerdesem lenne, hogy hallottam hogy az ingyenes verzioban a telefonon vannak korlatozasok, csak lejatszasi listat lehet hallgatni es hasonlok. Most meg megy a premium, de kivancsi lennek ra hogy miot tud enelkul nyujtani. Illetve itt van zene feltoltesi funkcio? A googlenel amit nem tlaltam azt felpakoltam. Itt elsore ugy tunik hogy valamivel nagyobb a kinalat, de mar volt amit nem talaltam.
-
pethYeti
addikt
Nekem most beaktivált egy 2 napos premiumot, de érdekelne ha ez lejár akkor milyen gyakran kell hallgatnom reklámokat és milyen hosszúak?
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Milyen adatforgalmat generál PC-re és telefonra?
Szeretnék erről zenét szolgáltatni egy összejövetelre, de sajnos nincs elérhető net se wi-fi-n, se LAN-on.
Tehát a telefonomat szeretném használni netmegosztásra. Kérdés, hogy mennyi adatforgalommal kellene számolnom durván 8-10 órányi zenelejátszáshoz.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
kitzz
tag
Elkezdtem használni és egy nap alatt meguntam a reklámokat.
Szerintem előfizetek rá rendszeresen, mert ez az 5 € teljesen korrekt ár. A norvég barátnőm 3-szor ennyit fizet érte.A lossless minőséget meg úgysem hallom, jó ez a 320kbs.
-
Ugyanazt a felvételt összehasonlítottam Deezer Prémium+ és Spotify Premium alatt (mindkettő 320 kbit-en), és az a meglepetés ért, hogy annak ellenére, hogy elméletben minden hangerő csúszka maxon volt, a Spotify volt hangosabb, méghozzá 2-3dB-lel is. Van valami ötlet arra nézve, hogy miért lehet a böngészős Deezer halkabb? Van a böngészőnek valami saját, rejtett hangerőszabályzója?
-
Steve1207
veterán
Akkor például a youtube hd is ezért ilyen minőségű?
(#35) schawo: sokakat láttam, akiknek ez a véleménye (perpill nem csak itt). Bár erre szó kerülhetett a google music-nál is. De nem szeretnék általánosítani, rosszul használtam tényleg.
Amúgy baromi jó, hogy elindultak ezek a szolgáltatások. Kb alig volt valami épkézláb és beindult a daráló
-
Steve1207
veterán
Nem értem miért akar mindenki veszteségmentes formátumot. Ezeket a szolgáltatásokat pont nem arra találták ki, bár felőlem húzhatjátok a mobilneteteket 80 mb-os számokkal is, majd a szolgáltató felszámlázza bőven. Szeretem a minőséget, de meg nem fordulna a fejemben, hogy a neten keresztül erre vetemedjek. Miért akarom a mobilnetet használni? Mert ezeket a szolgáltatásokat arra találták ki. Nyilván nem 1-2e Ft-ba kerülne egy korlátlan lossless szolgáltatás és nem is lenne felkapott, kb a mostanira előfizetők 2%-át érdekelné?
Egyébként most néztem a webes dolgot, egész jól működik, gyors is, semmi gond eddig.
-
azbest
félisten
Van webes lejátszója is, először azt próbáltam, de jobban fogja a gépet, mint a natív kliens. Úgy láttam ez is valami flasht tölt be hozzá. https://play.spotify.com/
-
azbest
félisten
Egy év után leginkább azért váltottam a deezerről, mert tableten minden szám elején recsegett egyet. Desktopon is hajlamos volt akadni, ha bármi más mozgás volt a gépen a webes kliense mellett. Persze ez eszköz vagy gépfüggő is lehet. Kínálatban hasonlónak tűnt mint a google play. A Spotify van ahol több, van ahol kevesebb, de ígéretes.
-
ntomka
nagyúr
Én is telenorosként veszem igénybe a deezert, így nagyon jó üzlet. Egyébként egy percig sem gondolkodtam volna, hogy nyergeljek valamelyik másikra a mobilos jobb minőség miatt. Egyébként ahogy kipróbáltam a másik kettőt is, még mindig a deezer tűnik a legösszeszedettebbnek.
-
proci985
MODERÁTOR
legjobb!
nekem itt tavaly ota van mar, meglepoen nagy a gyujtemenyuk minden tekintetben. uj albumok altalaban eleg hamar felkerulnek (van, hogy megjeleneskor), van kozvetlen info uj megjelenesekre, regebbi es retegzene is van boven.
tehat konkretan majdnem teljes venetian snares, meg ulver, meg aphex twin, meg egyeb nyalanksagok vannak.
90es evekbol a retegzenek (pl mikrokiadoktol minimaltechno) szokott nehezen beszerezheto lenni, de mertekkel meg az is akad.
-
Van valami módszer, hogy a deezer is magas bitrátán jöjjön mobilon is? Ha van, oszd meg az infót plz. Ha nincs, akkor a deezer előfizetésem megy a levesbe, és átnyergelek spotify-ra.
Spotify-hoz is van Squeezebox kliens, nem vesztek semmit, csak megnyerem a mobilos használhatóságot.
-
azbest
félisten
Nocsak, ebben csomó Metallica album van. Ez szokott lenni az első szűrő, amikor egy havidíjas szolgáltatást megnézek. A deezeren, google musicon alig van pár számuk.
-
nubreed
veterán
Vajon mikor bukik bele a Spotify ebbe az üzleti modellbe? Nem hiszem, hogy ez így sokáig fenntartható lenne.
-
M@trixfan
addikt
Istenem, bárcsak elérhető lenne lossless formában is! Annyira kényelmes lenne, nem kéne tarolni, menedzselni a zenét, stb... Mai kapacitások mellett olyan jó lenne már végérvényesen magunk mögött hagyni a vszteségesen tömörített zenét. Ezt leszámítva nagyon örülök neki mint kényelmi szolgáltatásnak, nagyon jó dolog ez.
-
Polllen
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Tudjátok, ahogy egy remek magyar zenekar énekli:
"Látod, ingyen van már minden
Sajnos így nem kapunk érte díjat
Te csak töltsd le nyugodtan
Mi meg majd szorosabbra húzzuk a szíjat"Részemről ezek remek árak. Aki majdnem minden nap meghallgat legalább egy albumot, annak ez apró pénz kéne legyen. Adja össze, ha mindig minden új albumot amit hallgat megvenne mennyivel jönne ki. Na ugye.
(#9) kabalthenbk: Ahhoz is tudás kell, hogy 320 és FLAC között halld a különbséget, továbbá a formátum nem minden. Ha a forrás anyag, a közvetítő lánc rossz, mindegy mit teszel alá.
-
nebulo
tag
Azért 1500 HUF igazán baráti ár egy ilyen szolgáltatásért. A magam részéről már tesztelem, nem kommersz elektronikus zenéből elég sok minen vam fenn, nekem ezért tetszik. Minőség persze nem audiofileket és HiFi-stákat célozz, de zenekedvelő mezei halandóknak azt gondolom bőven megfelelő.
-
bteebi
veterán
Jó ez, de az 1500 Ft-ot kicsit sokallom érte, ez havi 0,5-1. Külföldön ez persze nem tétel, meg annyira nagyon azért szerencsére nálunk se. Zenei ízléstől, és a hallgatott zene változatosságától függ, hogy megéri-e. Nekem valószínűleg nem érné meg - akkor már inkább az eredeti lemez+FLAC kombó, esetleg eleve megvenni a számokat online, mp3-ban.
-
ntomka
nagyúr
Megy az már.
(#1) Polllen: Király, bizony, csak nem egyformák a tartalmak.
-
jety91
őstag
Nálam már megy
-
_JD
csendes tag
Ez nagyon jó hír, már csak a netflix hiányzik.
Zenék között még csak spotify-s reklámokat hallottam, de ha bejönnek a mosóporos reklámok inkább kifizetem az 5EUR-t
.
-
Polllen
nagyúr
Deezer, Google, Spotify...muháháháhá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elfelejtettem a film címét
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!